İsveç Vizesi

İsveç Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsveç vizesi için gerekli evraklar 2024, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. İsveç’e seyahat etmek için öncelikle pasaport çıkartmak ve vize işlemlerini yerine getirmek önemlidir. Türkiye’den İsveç’e gitmek isteyenlerin, yeşil ya da siyah pasaporta sahip olmaları durumunda en fazla 90 gün kalmak şartı ile vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur. İsveç vizesi almak, kolaylıkla seyahat gerçekleştirmek ve ülkeye giriş çıkışlarda sorun yaşamamak açısından önemlidir. İsveç, Schengen ülkelerinden bir tanesi olduğu için Schengen vizesine başvurmak zorunludur. Yeşil ya da siyah pasaporta sahip olmayanlar, harç bedeli ve diğer kişisel bilgilerini çıkararak bordo pasaport alma hakkı elde ederler. Vize işlemlerine başlamadan önce pasaportların en fazla 10 yıl önce çıkarılmış olması, dikkat edilecek kurallar arasındadır.

İsveç Schengen Bölgesi ülkelerinden biridir. Umuma mahsus yani bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İsveç’in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu’na başvurmalı ve İsveç vizesi almalıdır. İsveç vizesi alan kişiler seyahatlerini İsveç’ten başlatmaları halinde Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım hakkına sahip olurlar. 

Diplomatik, hususi ya da hizmet pasaportu sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmayacak seyahatleri kapsamında İsveç vizesinden muaf tutulurlar. İsveç vizesi başvuru değerlendirme sürecinde tek yetkili makam İsveç Konsolosluğu olmakla birlikte başvuru evraklarının kabulü sürecinde akreditasyon sahibi vize başvuru merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığından da faydalanılabilmektedir. Diğer yandan bu kurumlar vize süresini ve sonucunu açıklama yetkisine sahip değildir.

İsveç Vizesinin Başvurusu Süreci

İsveç vize başvurusunda bulunmak için öncelikle randevu alınmalıdır. Başvuruda bulunulacak vize türü belirlenir. Seyahatin planlandığı tarihten en az 15 gün önce İsveç vizesi başvuru randevusu alınmalıdır.

Başvuruda bulunulacak İsveç vizesi türüne göre ibraz edilmesi gereken evrak listesi öğrenilir, eksiksiz ve usulüne uygun olacak şekilde hazırlanır. Hazırlanan belgelerin güncel olması konusunda gereken özen gösterilmelidir.

Vize başvurusu yapacak kişinin pasaportunun geçerlilik süresi planlanan İsveç seyahatinin bitiş tarihinden sonra en az 1 ay devam etmelidir. Bunun yanı sıra pasaportta vize basım işleminin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.

İsveç vizesi başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu son 10 yıl içinde düzenlenmiş olmalıdır. İsveç vizesi başvuru işlemi sırasında dijital parmak izi verilmelidir. Verilen parmak izi 5 yıl geçerliliğe sahiptir.

İsveç Konsolosluğu vize başvuru işlemlerinde vize başvurularına onay ya da red veren ve vize süresine karar veren tek kurum olma özelliğine sahiptir. Kısa süreli İsveç seyahatleri için Schengen vizesi başvurusu yapılması gerekir. Oturum izni, uzun süreli eğitim ya da çalışma izni gibi seyahat amaçları olan kişiler uzun süreli İsveç D tipi vize başvurusunda bulunmalıdırlar. Ulusal vize olarak da adlandırılan uzun süreli İsveç vizesi başvuruları İsveç Konsolosluğu’na yapılmalıdır.

İsveç vizesi başvurularında İsveç seyahatinin nedeni net bir şekilde ifade edilmelidir. Böylece doğru vize türüne başvuru yapılabilmektedir.

İsveç İçin Vize Türleri Nedir?

İsveç ziyaretinin hangi amaçla ve ne kadar süreyle yapılacağına bağlı olarak başvurulması gereken İsveç vizesi türleri farklılık gösterebilir. İsveç vizesi türleri temelde kısa süreli ve uzun süreli olarak ayrılır.

C tipi kısa süreli İsveç vizesi Schengen vizesi olarak da bilinir. İsveç Schengen vizesi alan kişiler 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde seyahat etme hakkına sahip olurlar. Bordo pasaport sahiplerinin İsveç’i seyahat edebilmek için Schengen vizesi başvurusunda bulunması gerekmekle birlikte yeşil, siyah ve gri pasaport sahipleri 180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak İsveç seyahatleri için İsveç vizesinden muaf tutulurlar. 

Turist vizesi, ticari vize, iş ve fuar ziyaretleri vizesi, aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi, kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi, kısa süreli öğrenim ve staj vizesi de kısa süreli İsveç vizelerindendir.

İsveç Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

İsveç’e çeşitli nedenlerle seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İsveç vizesi almak için öncelikle seyahat amaçlarına uygun İsveç vizesi türünü belirlemelidir. Vize türüne uygun belgeler eksiksiz ve güncel bir şekilde hazırlanır. İsveç vizesi başvuru randevusu alınır. İsveç vizesi başvuru formu doldurulur ve ödeme yapılır. Seyahat tarihinden en az 15 gün önce ancak 6 ayı geçmeyecek şekilde İsveç vizesi başvurusu yapılır. 

İsveç Schengen vizesi başvuruları İsveç Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Uzun süreli İsveç vizesi başvuruları ise doğrudan İsveç Konsolosluğu’na yapılmalıdır.

İsveç vizesi başvurularının sonuçlanması ortalama 15 gün olmakla birlikte bazı durumlarda bu sürenin uzayabileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. İsveç vize başvurusu onaylanan kişiler vizelerini almalı ve bu aşamada üzerinde bulunan bilgilerin geçerli ve tam olduğundan emin olmalıdır.

İsveç vizesi başvurusunun reddedildiği durumlarda başvuru sahibi ret mektubunu aldıktan sonraki 3 hafta içinde karara itiraz etme hakkına sahiptir. Bu süreç, vize talebinin neden reddedildiğini ve itiraz sürecinin ayrıntılarını açıklayan standart vize ret formunun alınmasıyla başlar. 

İtiraz sonucundan bağımsız olmak kaydıyla iadesi söz konusu olmayacak bir itiraz ücreti ödenir. Schengen vize itirazı, ilk ret kararını çıkaran konsolosluğa yazılı olarak yapılır. Konsolosluk ret kararını onaylarsa, itiraz, davaya ilişkin son kararın verilmesi için Göteborg Göçmenlik Mahkemesi’ne gönderilir.

İsveç Vizesi İçin Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık, ölüm gibi elzem durumlar dışında randevusuz başvuru kabulü söz konusu değildir. Bu nedenle İsveç vizesi başvurusu yapmak için randevu alınmalıdır. 

İsveç Konsolosluğu vize müracaatlarını randevu sistemi ile kabul eder. Konsolosluğa doğrudan Schengen vizesi başvurusu yapmak isteyen kişiler, İsveç Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize acentelerinden randevu almaya yönlendirilirler. Oturum izni, çalışma izni, uzun süreli eğitim gibi nedenlerle İsveç’te yaşayacak kişiler ya da aile birleşimi ile İsveç’e yerleşecek kişiler vize başvurularını İsveç Konsolosluğuna ya da İsveç Ankara Büyükelçiliğine doğrudan yapabilmektedirler.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

İsveç Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İsveç Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

İsveç vizesi alıp ülkeye giriş yaptığınızda fark edeceğiniz ilk şey fiyatların neden bu kadar pahalı olduğu olacaktır. Ferah seviyesi gerçekten çok yüksek olan İsveç’te fiyatlar diğer Avrupa ülkelerine nazaran biraz pahalı. Ama hiç bir yerde göremeyeceğiniz güzellikleler bezeli İsveç’te ebetteki biraz araştırma yaparak ucuz yerleri bulmanız elbette mümkün. İlk gördüğünüz otele yerleşmemeli ilk restoranda yemeklerinizi yememelisiniz. Biraz araştırma ile en uygununu bulabilirsiniz.

İsveç Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

İsveç Malmö de bulunan Öresund Köprüsü çok farklı bir köprü olarak karşınıza çıkacaktır. Bu köprü sayesinde İsveç ve Danimarka birbirine bağlanır. Köprü deyip geçmemekte fayda var zira bildiğiniz deniz üzerinden uzayıp giden bir otoyoldur kendisi. Bu otoyol 2 şeritli yoldan ve 4 şeritli tren yolundan oluşmaktadır.

İsveç Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Emekliler İçin Vize Başvurusu

İsveç’in iklimi her ne kadar emekliler için uygun olmasa da dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz güzelliklerle doludur. İklimden bahsediyorken şunu söylemekte fayda var. İsveç gerçekten soğuk. Gerçekten. Yanınıza alabildiğiniz kadar kazak ve sağlam botlar almalısınız. Birde birkaç gün alışverişlere alışana kadar yanınızda hazır çorbalar götürmenizde fayda vardır.

İsveç Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • İsveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Özellikle erasmus programları için İsveç bulunmaz fırsatlarla dolu. Bu programlardan faydalanmak için gittiğinizde ya da gezip dolaşmak için gittiğinizde hostel adı verilen pansiyon türü yerlerde kalmakta fayda var. Hem ucuzluğu bakımından da sizin daha fazla yer görmek için cebinizde ferahlık yaratacaklardır. Ülkede biraz daha kuzeye doğru çıkıldığında Aurora ışıkları denilen gökyüzü harikasını görmekten eminiz ki mutluluk duyacaksınız.

İsveç Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • İsveç Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname.(Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Hanımlar aramızda kalsın ama İsveç alışveriş yapmak için bizim bir tık üzerimizde yer alıyor. Şöyle ki eğer botlarınızı yanınızdan götürmez de oradan almak isterseniz burada alacağınız 200 – 300 TL lik botları oradan en az 1000 TL ye alacaksınız demektir. Hem de o en istediğiniz markada üzerinde olmayacak maalesef.

İsveç Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • İsveç seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

İsveç vize başvurusu yapma sebebiniz ne olursa olsun eğer kış aylarında gidecekseniz mutlaka buz oteli görmelisiniz. Her yaz eriyip her kış yeniden yapılan otel için tam 4000 ton buz kullanılmakta. Bunun yanında buz bar da İsveç’te bulunmakta olup en az bir kez görmeniz gereken yerlerin başında sıralanır.

İsveç Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • İsveç vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi.(Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

İsveç geceyle gündüzün birbirine geçtiği bir konumdadır. Coğrafi olarak kuzeyde yer aldığı için yılın belli zamanlarında 24 saat gecenin ve 24 saat gündüzün yaşandığı günler meydana gelmektedir. Yazları beyaz geceler adı olay meydana gelir. Bu gecenin hiç gelmemesi anlamına gelir. Yaşayanlar mutlaka alışmıştır ama hiç gece olmaması tatillerini geçirmek için gelenlerde uyuma sorunları yaratabilir.

İsveç Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • İsveç vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

İsveç Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

İsveç nüfusunun sadece %2 lik bir kısmı tarım ile uğraşmaktadır. Bunun sebebi ekilebilir arazilerinin bize göre yok denecek kadar az olmasıdır. Daha çok ormancılık ile uğraşmak zorunda kalan çiftçiler ağaç ürünleri ile ilgili faaliyetler göstermektedir. İsveç’te bulunan tarımsa faaliyet gösteren çiftlik sayısı yaklaşık olarak 67.000 adettir.

İsveç Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Çitçilik Belgesi
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için İsveç vizesi alacaksanız İsveç’te bulunan yakınınız tarafından gönderilecek orijinal davetiye. Davetiyenin yanında yakınınızın adresi, telefon numaraları, oturum belgeleri ve kimlik bilgileri de bulunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Konsolosluklar tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Soyadı değişikliği olmuş ise pasaportların yenilenme zorunluluğu vardır.

İsveç Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

İsveç mutfak kültürünün büyük bir kısmının tahmin edebileceğiniz gibi balık ürünleri oluşturuyor. Özellikle somonun yaygın olarak kullanımı hemen dikkatinizi çekecektir. İsveçliler kahvaltıda bile somunu bir şekilde kullanabiliyorlar. Balığın bin bir türlüsünü yiyebileceğiniz ülkede eğer balık sevmiyorsanız ve Stockholm de iseniz şanslısınız. Hemen her köşede dönerci ve ya bir kebapçı ile karşılaşma olanağınız çok yüksektir. İsveç nüfusu yaklaşık olarak 10 milyon kadar olsa da bunun neredeyse yarısını mülteciler oluşturmaktadır.

İsveç Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu. 
  • İsveç vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ek görüşme talep edilebilir.

İsveç Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

İsveç sanayi olarak çok gelişmiştir. Saab, Volvo, Scania gibi otomotiv devleri ve çok gelişmiş uçak sanayine ev sahibi yapmaktadırlar. Dünyaca ünlü bir marka olan İkea da İsveç menşeili bir şirkettir. Tüm nüfusunun toplamı 10 milyon olan bir ülkenin bu atılımları nasıl ve ne şekilde yaptığı gerçekten incelenmesi ve izinden gidilmesi gereken unsurlardır. Şirketinizi bir adım ileriye götürmek için bu firmaları yakından takip edebilir ve bir İsveç vize başvurusu yaparak yerinde araştırmalar yapabilirsiniz.

İsveç Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. İsveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • İsveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. İsveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • İsveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus müdürlüklerinden İsveç vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kâğıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Sık Sorulan Sorular

Vize çıkma süreleri, konularına göre değişiklik gösterir. İsveç turist vizesi en fazla 5-7 iş günü arasında çıkar. Turist vizesi dışında, ticari yatırım ya da aile birleşim vizelerinin çıkma süreleri 15 günden fazladır. Konsoloslukların resmi tatil programlarına ve yoğunluklarına göre vize süreleri değişiklik gösterir. Seyahatlerini ayarlayan vatandaşların en az 1 ay öncesinden vize başvurusu yapmaları faydalarına olacaktır.

İsveç, Schengen Anlaşmasına dahil olduğu için, Schengen vizesi alan vatandaşlar, Norveç, Malta, İtalya, Letonya, Portekiz, Yunanistan, Polonya, Belçika, Fransa gibi farklı ülkelere seyahat edebilirler. Schengen vizesi daha kapsamlı ve avantajlı olduğu için AB ülkelerini ziyaret etmek daha kolaydır. Belirtilen vizeyi çıkartabilmek için banka dekontunun ve istenen tüm evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması zorunludur. Schengen kapsamında farklı ülkeleri gezebilmek adına seyahate öncelikle vize çıkarılan ülkeden yani İsveç’ten başlamak gerekir.

İsveç randevusu alabilmek için resmi olarak görevlendirilen vize randevu merkezleri vatandaşlara yardımcı olur. Kimlik bilgilerini ve almak istedikleri vize türünü belirleyen vatandaşlar, internetten ya da iletişim numaraları üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yoğunluk olduğu dönemlerde randevu süreci uzayabildiği için hemen başvuru yapılmalıdır. Resmi vize merkezlerinin internet sitelerindeki formu dolduran ve tüm bilgilerini aktaran vatandaşlar, randevu alarak vize süreçlerini başlatabilirler. Randevusuz Konsolosluk binasına gidilmesi durumunda başvuru talepleri kabul edilmez. Yolculuk öncesinde benzer durumlar yaşamamak adına randevu almakta fayda vardır.

İsveç vize randevu işlemleri mülakat şeklinde gerçekleşmez. Vatandaşlar internet siteleri ya da iletişim numaraları üzerinden de randevu alabilirler. Bu noktada resmi olarak görevlendirilen vize randevu merkezlerinde işlem yapmak önemlidir. Randevu süreci sonrasında, vize işlemleri sırasında, İsveç, Schengen ülkelerinden bir tanesi olduğu için vatandaşların parmak izi alınır. Parmak izi Schengen üyesi tüm ülkelere vize alırken uygulanır.

İsveç’e 90 günden daha uzun süre gitmek isteyenler, gelir ve iş durumlarını belgeleyerek başvuru yapma hakkına sahiplerdir. İsveç uzun süreli vize alma işlemleri ortalama 30 günlük bir süreç sonunda tamamlanır. İsveç’e uzun süreli vize alacak olan vatandaşların öncelikle kimlik fotokopisi, fotoğraf gibi belgeleri de tamamlamaları gerekir. Uzun süreli vize alma hakkı elde edenler, en az 90 gün İsveç’te kalabilirler. Süreyi daha da uzatmak isteyenlerin, yetkililer tarafından istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekir.

İsveç’e en erken çıkan turist vizesi çıkar. Başvuru formunu dolduran ve tüm evrakları tamamlayan vatandaşlar, en fazla 7 iş günü içerisinde vizelerini kullanabilirler. Turist vizesi dışında, ticari, aile birleşimi ya da aile ziyareti vizesi alacak olanların ise en az 15 gün beklemeleri gerekir. Vize çıkma süreci, yoğunluk ya da evrak eksikliğine göre değişiklik gösterir.

İsveç’te yaşayan akrabalar ile ilgili bir problem yaşandığında ya da iş seyahati gerçekleştirilmesi gerektiğinde acil vize son derece avantajlıdır. İsveç’e acil vize almak isteyen vatandaşların en az 7 gün beklemeleri gerekir. Şuan için Türkiye’den İsveç’e gidebilmek adına daha kısa sürede vize çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Acil vize prosedürleri, iki ülke arasındaki ilişkilere göre değişiklik gösterir.

İsveç’e Ekspress vize yoktur. Vize çıkararak seyahat etmek isteyen yolcuların evraklarını toplamaları ve randevu işlemlerini tamamlamaları gerekir. İsveç’e acil olarak gitmek için Konsolosluktan ya da vize başvuru merkezlerinden talepte bulunulabilir. Ancak sonuçlanma en az 72 saati alır.

İsveç’e seyahat edebilmek adına vize başvuru işlemleri Konsolosluk binalarından gerçekleştirilebilir. Konsolosluğa bizzat başvuru yapan kişilerin, vize talepleri en fazla 14 gün içerisinde sonuçlanır. Aynı zamanda vatandaşlar, resmi olarak görevlendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden de işlemlerini gerçekleştirme hakkına sahiplerdir. Vize süreçleri başlamadan önce iletişim kanalları ya da resmi internet sitesi üzerinden randevu alınmalıdır. Başvurunun problemsiz bir şekilde tamamlanması adına istenen tüm evraklar görevlilere aktarılmalıdır. Vize başvurusu yapmadan önce vatandaşların en az 10 yıl önce çıkarılan pasaporta sahip olmaları gerekir. Başvuru işlemleri sırasında ise tüm evraklar orijinal olarak teslim edilmelidir. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu bir kişi İsveç’e gitmek istiyorsa ise öncelikle oturma iznini göstermesi zorunludur.

Vize başvurularının tamamında olmasa da eğitim, ticari ya da aile birleşimi gibi süreçlerde davet mektubu son derece önem taşır. İsveç’ten gönderilen davet mektubu, kişinin vize işlemlerinin daha kısa süre içerisinde tamamlanmasına destek verir. Davet mektupları içerisine genellikle konaklanacak mekan detaylı bir şekilde açıklanmaktadır. Birden fazla kişi İsveç’e ticari ya da aile ziyareti amaçlı olarak gidecekse, davet mektuplarının ayrı ayrı gelmesi önemlidir. Bir aile için tek bir davet mektubu gönderilemez. Özellikle aile ziyareti için İsveç vizesi alacak olan vatandaşlar, davet mektubu gelmediklerinde işlemleri onaylanmaz. Gelen mektupların bir kopyası, vize işlemleri sırasında toplanan evrakların yanına eklenmelidir.

İsveç’e vatandaşlar tek ya da çok girişli vize başvurusunda bulunabilirler. Tek girişli vize başvurusu, yıl içerisinde bir kez İsveç’e gidecek olanlar tarafından yapılır. Çok girişli vize başvurularının onaylanması durumunda ise süre bitimine kadar vatandaşlar, Schengen ülkelerinin tamamını istedikleri kadar gidebilirler. Tek girişli vizede İsveç üzerinden yalnızca birkaç ülkeye gidilebilir. Çıkış yapıldığında ise tekrar Schengen alanına giriş yapılamaz ve yalnızca İsveç’e gitme imkanı bulunur. Belirtilen süreçler hakkında bilgi sahibi olan vatandaşlar, böylelikle seyahatlerini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirler. İsveç’e gidebilmek için Schengen vizesi almak daha avantajlı olacaktır. Schengen anlaşmasına dahil olan İsveç üzerinden farklı ülkelere geçiş yapılabilir. Çok girişli vize başvurusu da diğerlerinde olduğu gibi yine aynı şekilde resmi merkezler ve Konsolosluklar üzerinden tamamlanır.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883