Suudi Arabistan​ Vizesi

Suudi Arabistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tüm pasaport tiplerine yönelik S. Arabistan vizesi almak zorunlu hale gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka şartları yerine getirerek vize taleplerinde bulunmaları gerekiyor. İlgili belgeler ve ödemeler kapsamında taleplerden sonuç almanız mümkün olacaktır. Burada tek ayrıcalık resmi görevler adına ülkeyi ziyaret eden vatandaşlara yönelik olmaktadır. Şöyle ki vize ücretlerinin bu kişilere muaf olduğu ifade edilir. Sadece ilgili belgeleri toplamaları ve arkasından da randevulara yer vermeleri yeterli olacaktır.

Bize Ulaşın
Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.
Randevunuzu Alın
Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.
Evrakları Hazırlayalım
Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.
Vizeniz Onaylansın
Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Suudi Arabistan​ Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Suudi Arabistan Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Krallıkla yönetilen Suudi Arabistan şeriat ile yönetilen bir ülkedir. Kuralları çok net ve katıdır. Suudi Arabistan vizesi almak isteyen erkelerden çok kadınların uymaları gereken kurallar bulunur. Gitmeden önce bu kuralları mutlaka okumalısınız.

Suudi Arabistan Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport (En Bir Yıl Geçerliliği Olacak)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı, İngilizce Olarak Düzenlenecek)
  •  Firmadan Alınacak Davetiye Yazısı ( Dış İşleri Bakanlığından veya Ticaret Odasından Onaylı Olacak)
  • Davetiye Gönderecek Olan Firmadan Alınmış Ticaret Sicil Gazetesi ( Şahadet Tescil Şerikeh )
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Suudi Arabistan başkenti olan Riyad ve iki önemli kent Mekke ve Medine’yi kapsar. İslamiyet açısından bu iki kent oldukça önemli bir değere sahiptir. Yer yıl binlerce Müslüman hacı olabilmek için bu kentlere akın eder. Bu Suudi Arabistan ekonomisi için oldukça önemlidir.

Suudi Arabistan Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi ( İngilizce)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • SGK Hizmet Dökümü 
  •  Firmadan Alınacak Davetiye Yazısı ( Dış İşleri Bakanlığından veya Ticaret Odasından Onaylı Olacak)
  • Davetiye Gönderecek Olan Firmadan Alınmış Ticaret Sicil Gazetesi ( Şahadet Tescil Şerikeh )
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Emekliler İçin Vize Başvurusu

Kızıldeniz kıyısında bulunan Cidde ülkenin en zengin şehirlerinden birisidir. Bunu dışında Taif bölgesi biraz daha dağlık ve dinlenme için uygun bir bölgedir. Mekke ve Medine’ye her yıl milyonlarca Müslüman tarafından umre ve haç ziyaretleri yapılır. Kurban bayramı sırasında yapılan hacı olmak amacıyla yapılan ziyaretler için kura çekimi yöntemiyle yapılır. Umre vazifesi ise yılın her zamanında yapılabilir ve herhangi bir kura çekimine ihtiyaç yoktur.

Suudi Arabistan Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport ( 1 Yıl Geçerliliği Olan)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu ( Son 3 Ay )
  • SGK’ ya Bağlı Olduğuna Dair Yazı
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Firmadan Alınacak Davetiye Yazısı ( Dış İşleri Bakanlığından veya Ticaret Odasından Onaylı Olacak)
  • Davetiye Gönderecek Olan Firmadan Alınmış Ticaret Sicil Gazetesi ( Şahadet Tescil Şerikeh )
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Suudi Arabistan vizesi almak isteyen öğrencilerin mutlaka şeriat kurallarını okuyup ülkeye o şekilde gitmeleri önemlidir. Keza yapılabilecek en ufak bir sorun çok sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.

Suudi Arabistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı Olacak)
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Suudi Arabistan vizesi almak isteyen ev hanımları için şöyle bir durum geçerli. Eğer haç veya umre ziyareti yapacaksanız yanınızda aileden bir erkeğin bulunması şartı var. Bu gezilerde çarşaf giymeniz gerekiyor. Bunun dışında iş ya da gezi için gidiyorsanız ayak bileklerinizi ve kollarınızı göstermeyecek kıyafetler seçmelisiniz.

Suudi Arabistan Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Ekonomilerini petrole dayalı bir şekilde zenginlik ile sürdürmelerine rağmen haç mevsiminde nedense tüm mağazalarda fiyatlar iki katına kadar çıkabiliyor. Mekke ve Medine gibi kutsal yerlerden gelen vatandaşlarımız yanlarında gelirken çoğunlukla hurma, seccade ve tespih gibi ürünler alıp yakınlarına dağıtıyorlar.

Suudi Arabistan Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Suudi Arabistan her ne kadar zenginlikler ülkesi olarak bilinse de ücretsiz wifi aramayın. Ülkenin hiçbir yerinde ücretsiz wifi bulamayacaksınız. Mağazalara ve ya restoranlara yalnız bir kadının gitmesi yasak olduğundan mutlaka yanınızda bir erkekle dolaşmak zorundasınız. Birde asansörleri kullanırken çok dikkatli olun. Kadınların kullandığı bir asansöre erkek olarak binmeniz sıkıntı yaratacaktır.

Suudi Arabistan Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Suudi Arabistan hurma, buğday ve meyve üretiminde oldukça büyük bir yapıya sahiptir. Diğer tarım ürünleri ile ilgili olarak ülkemizde tarım yapılabilir araziler satın alarak sorunlarını çözme yoluna gitmişlerdir. Hurma yetiştirme ile ilgili sorunlarınızın çözümlerini yerinde görmek için bir Suudi Arabistan çiftçi vizesi alarak hem kutsal toprakları dolaşabilir hem de işinizi geliştirebilirsiniz.

Suudi Arabistan Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi ( İngilizce)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Çiftçilik belgesi.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Suudi Arabistan Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Suudi Arabistan yemekleri daha çok Afgan ve Lübnan mutfaklarından etkilenmiştir. Genel olarak deve eti ve pilavdan oluşan yemeklerde çatal, bıçak ve kaşık kullanımı yok denecek kadar azdır. Bunun dışında tüm ülkelerin mutfaklarını bulmakta hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Kabzah adını verdikleri her türlü hayvanın etiyle yapılan bir çeşit tandır yemeğini mutlaka denemelisiniz.

Suudi Arabistan Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Suudi Arabistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Suudi Arabistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Suudi Arabistan vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Suudi Arabistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. ( Mevcut en düşük 5000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu. < li>
  • Suudi Arabistan vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.< li>
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüklerinden Suudi Arabistan vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt belgesi. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)

Suudi Arabistan Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Ülkede çalışanların %80 i başka ülkelerden gelen yabancılardır. Yani neredeyse hiç bir Suudi Arabistan vatandaşı işçilik gerektirecek işlerde çalışmaz. Tüccarlık yapar. Bunun dışında ülkede tatilleri kral belirler. Dildiğinde 20 güne varan bayram tatilleri yapıldığı görülmüştür. Namaz vakitlerinde bir restoranda yemek yiyorsanız tüm çalışanlar ve restoran sahibi namaza gider. Siz yemeğinize devam edebilirsiniz. Sudi Arabistan dünyanın en güvenli şehri sayılabilir. Hırsızlık neredeyse yok denecek kadar azdır.

Suudi Arabistan Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Suudi Arabistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Suudi Arabistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. ( Mevcut en düşük 5000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Suudi Arabistan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Suudi Arabistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus müdürlüklerinden Suudi Arabistan vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kâğıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • Nüfus müdürlüklerinden Suudi Arabistan vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Sık Sorulan Sorular

Ülkeye vize başvurularında bulunan kişilerin ilgili belgeleri eksiksiz ve doğru olacak şekilde getirmeleri önemlidir. Nitekim henüz tamamlanmamış olan belgelerden kaynaklı vize alma süreçlerinin uzaması söz konusudur. Bunun yanı sıra konsolosluk kapsamında ek olarak bazı evraklar istenebilir. Bazı özel durumlarda yetkililerin belge talep ettikleri görülüyor. Bu gibi durumlardan kaynaklı da yine vizelerin çıkmas süresinde değişimler meydana gelecektir. Öyle ki ilgili belgelerin toplanması ve başvuruların yapılması halinde minimum 3 günde sonuç almak mümkün. En fazla da vatandaşların 7 iş günü içerisinde vizelere yönelik taleplerinden sonuç almaları sağlanacaktır. Bu süreçlerin eksiksiz belge sunan vatandaşlar adına geçerli olduğunu da unutmamanız gerekiyor.

Suudi Arabistan’a gitmek isteyenlerin davetiyeler ya da kabul mektuplarından yana vize başvurularına geçmeleri önemlidir. Sonuç olarak ilgili belgeler ve ödemelere göre vize taleplerinden yana yanıt bulacaklardır. Aynı vize kapsamında hangi ülkelere gidildiğine yönelik ise seyahat acentalarından ya da yetkili merkezlerden bilgiler aktarılır. Genel anlamda komşu ülkelerin vizeleri kabul ettiği biliniyor. Nitekim seyahat planlamalarında sorun yaşamamak için mutlaka acentalar üzerinden vizenin hangi ülkelerde geçerli olduğunu öğrenmek gerek. Eğer ki gitmek istediğiniz ülkelerde geçerli değilse transit vize türlerine başvurarak ilerlemek daha garanti olacaktır.

Suudi Arabistan vize randevularına yönelik herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Yani direk olarak seyahat acentaları kapsamında işlemlerin yürütülmesi mümkün olacaktır. Ya da vatandaşların herhangi bir randevu almadan konsolosluklardan yana taleplere başvurmaları söz konusudur. Sadece yetkili kurumlarda belirli sıra prosedürleri bulunuyor. Sıra numarası alarak yetkililer ile görüşmelere yer verilebilir. Bu görüşmelere geçmeden önce de vatandaşların mutlaka belgelerini doldurmaları gereklidir. Geçerli resmi belgelerin ve ödemelerin yapılması halinde randevulardan sonuç almak zor kolaydır. Vize başvurularından yana sonuçların en az 3 gün en fazla da 7 iş günü içerisinde sunulması esas alınır.

Vize randevularına yer verilmediği gibi herhangi bir mülakat taleplerinin de olmadığını söylemek gerekiyor. Nitekim genel olarak ülkelere giriş yapmak isteyenlerin dil eğitimleri için mülakatlara yer verilir. Burada İngilizce dil eğitiminin önem arz etmediği belirtiliyor. Bunun yerine sadece Suudi Arabistan’dan gelen davetiye mektuplarının değerlendirmelerine yer verilir. Turistik olarak dahi seyahat planlamalarına yer verecek olan kişilerin mutlaka kabul mektuplarını sunmaları gerekiyor. Mektuplardan yana yapılan incelemelerin arkasından herhangi bir mülakata yer vermeden de vizelerin alınması söz konusudur.

Uzun süreli vizelere yönelik oturuma izinlerinin göz önünde bulundurulduğu ülkelerden bir tanesidir. S. Arabistan’a uzun süreli vize almak isteyenlerin yaş kriterlerini de göz önünde bulundurmaları önemlidir. Örneğin 35 yaş altı olan bekar kadınların vize işlemlerinde sorunlar yaşanıyor. Sadece ticari anlamda gerekli izinlerin alınması halinde vize almaları mümkün olmakta. 50 yaş üstü olan yabancıların da vize almaları zordur. Bunun dışında vize türüne bağlı olarak da süreler değişim gösterir. Örneğin çalışma vizesi için daha uzun süreli imkanlar tanınır. Çalışma vizesi olan vatandaşların 90 gün içerisinde oturum izni almaları gerekiyor. Bu izne sahip olunması halinde vize sürelerinin artış göstermesi söz konusudur.

İlgili evraklardan kişinin maddi duruma kadar pek çok etken vizelerin çıkmasında etkili durumdadır. En erken hangi vizenin çıktığını öğrenmek için de yine bu detayların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Genel anlamda turistik açıdan verilen vizelerin daha hızlı olduğu bilinir. Nitekim Suudi Arabistan turistik vizelere yönelik farklı taleplere sahiptir. Örneğin davetiye mektuplarından yana belirli incelemeler yapılıyor. Öyle ki seyahat acentaları sayesinde bu duruma çözüm bulmak zor olmayacaktır. Böylece kısa sürede turistik vizelerden yana sonuç almanız mümkün olmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin eğitim ya da Erasmus kapsamında da vize almaları uzun sürmüyor.

Vatandaşların bazı özel durumlarda acil vizelere başvurmalarına izin verilir. S. Arabistan’a acil vize almak isteyenlerin de bu özel durumları ifade etmeleri önem arz eder. İlgili konsolosluk ya da elçilikler çerçevesinde acil vize taleplerine yanıt verilecektir. Burada kişilerin geçerli belgelerin hazırlamaları mühimdir. Nitekim belgelerin anında hazır olması da vize alım süresini minimuma çekecektir. Böylece özel durumlarda ülkeye giriş yapmak daha kısa sürer. Evrakların yanı sıra ödemelerin yapılması ve yetkili kurumlardan yana görüşmelere yer verilmesi de önemlidir.

Genel anlamda Amerika ya da Avrupa ülkelerine özel olarak express vize uygulamalarının aktif durumda olduğunu söylemek gerek. Suudi Arabistan bu anlamda herhangi bir çalışmaya sahip değildir. Henüz express vize alımlarına yer verilmediğini göreceksiniz. Nitekim acil durumlara özel olarak hızlı bir şekilde vize taleplerinin yanıtlanması mümkün olmaktadır. Yine ilgili belgeler, ödemeler ve randevular kapsamında yetkili kurumlarda öncelik tanınması esas alınır.

Diğer ülkelerin turistik vize taleplerinden farklı olarak davet mektuplarına yer veriliyor. Yani ülkede ki vatandaşlardan ya da kurumlardan yana mektup alarak turistik seyahatlerin gerçekleşmesi için vize alabilirsiniz.

Müracaatlara yer vermek isteyen vatandaşların Pazartesi ile Perşembe günlerini tercih etmeleri isteniyor. Bu günler içerisinde de 09.00 ile 15.00 saatleri arasında başvurular kabul edilecektir.

Eğitim ya da öğrenci vizelerine yönelik başvurular sırasında nakit ödemeler yapılıyor. Bu ödemelerin olası iptal durumlarında geri verilmediğini göreceksiniz.

ARA     444 18 83