İtalya Vizesi Başvurusu ve Evrakları | Vize Başvuru Merkezi

İtalya Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla İtalya Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

İtalya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

İtalya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

İtalya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklu Vatandaşlar

Çalışanlar

Yazdır
Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Yazdır
Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İtalya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Yazdır
Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İtalya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Yazdır
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İtalya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük İse, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İtalya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar

Yazdır
Yabancı Uyruklu Vatandaşlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İtalya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

İtalya için yapılan başvurularda vizenin çıkma süresi değişkenlik gösterebilir. Örneğin aile birleşimi için yapılan vize başvurularında sonuçlanma süresi 180 güne kadar uzayabilir. Genel olarak en erken çıkan vizeler, turistik ve yatırım amaçlı alınan vizelerdir. 24 ila 48 saat arasında sonuçlanan bu vizelerde sürenin kısalması için randevu almadan önce bütün belgelerin eksiksiz olmasına dikkat etmek gerekir.
İtalya vizesi sahibi olmak aynı zamanda Schengen vizesi almak anlamına da gelir. Seyahatinizin İtalya sınırlarından başlaması koşuluyla aldığınız vizenin süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerine de gidebilirsiniz. Toplam 26 ülkeden oluşan bu listede Almanya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Norveç, İspanya, İsviçre, Belçika, Finlandiya, Danimarka, İzlanda, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Estonya ve Malta gibi ülkeler sıralanır.
Vize başvurusu öncesi randevu almak, İtalya Konsolosluğu ya da konsolosluğun akredite ettiği acenteler aracılığıyla gerçekleşir. Şayet başvuruyu şahsen konsolosluğa yapıyorsanız, o aşamada size hangi belgeleri toplayacağınızı ifade ederken randevu tarihi de belirlenir. Başvurunuzu online olarak gerçekleştirecekseniz, sistem size otomatik olarak gün atar ve çıktısını aldığınız başvuru formu ve diğer belgelerle birlikte randevu tarihinde hazır bulunursunuz.
İtalya'ya yapılan vize başvurularında mülakat aşaması standart prosedüre dahil değildir. Yani eğer belgeleriniz eksiksiz bir şekilde teslim edilmişse, mülakata girmeden de vize almanız mümkündür. Fakat bazı durumlarda (aile birleşimi vs) göçmenlik bürosu ve ilgili bakanlık çalışanları tarafından sözlü olarak da değerlendiremeye tabi tutulabilirsiniz. Bu durum tamamen olay bazında ele alınır.
İtalya'ya vize başvurusu yaparken seyahat amacınız doğrultusunda vize hakkı kazanılır. Kısa süreli vizeler 90 günden az kalınan seyahatleri kapsar. Uzun süreli vizeler de 90 gün veri üzeri olanlardır. Dolayısıyla vize başvurusu yaparken vizenizin ne kadar süreyi kapsayacağını belirtmeniz mümkün değildir. Ülkeyi ziyaret etme amacınız ne kadar sürecekse ona göre bir değerlendirme yapılır ve pasaportunuz teslim edildiğinde vize sürenizi görürsünüz.
Vize çıkma süresi seyahat amacına göre değişkenlik gösterir. Ancak genel olarak turist, eğitim ve yatırımcı vizelerinin daha erken çıktığını söyleyebiliriz. Burada esas olan başvuru esnasında talep edilen belgelerin eksiksiz olarak toplanmış olması ve zamanında teslim edilmesidir. En erken vize çıkma süresi 24- 48 saat arası olarak söylenebilir.
Vize başvurusu yaparken ülkeye seyahat etme nedeninizin aciliyetini beyan etmeniz doğrultusunda vize çıkma süresinde kısalma olabilir. Ancak bunun için seyahat geçmişiniziz problemsiz olması gerekir. Ayrıca dikkat edilen başka kriterler de vardır. Örneğin sürekli İtalya ile ticari ilişkileri olan bir şirket sahibi ile turistik amaçla seyahat etmek isteyen birisinin başvurusu aynı kategoride değerlendirilmez.
İtalya Konsolosluğu ya da Idata'nın ekspres vize başvurusu uygulaması bulunmamaktadır. Vize başvurusu yapacak olan kişiler, en hızlı şekilde randevu talebi oluşturmak için online sayfa üzerinden form doldurabilirler. Fakat bazı durumlar istisnai olarak kabul edilir. Önemli hastalık veya cenaze gibi olağandışı durumlarda ispat zorunluluğu olmakla birlikte daha kısa sürede sonuç almak mümkündür.
Ev hanımlarının da İtalya için vize başvurusu yapması mümkündür. Ancak ekonomik olarak bir gelir sahibi olmadıkları için kendilerine sponsor olacak bir kişi daha olması gerekir. Bu kişi, seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını bildiren ıslak imzalı bir dilekçeyi başvur evrakları ile birlikte sunmalıdır. Ayrıca sponsor çalışansa, meslek bilgileri, maaş bordrosu ve SGK dökümü gibi belgeleri de ibraz etmelidir.
2014 yılının Eylül ayında yürürlüğe konulan uygulama sonrası, Schengen ülkelerine giriş için parmak izi alınması zorunlu hale getirilmiştir. Alınan parmak izi beş yıl boyunca geçerli olur.
Alınan vizenin geçerlilik süresi bitmeden uzatmak için başvuru yapılabilir. Ancak süreyi neden uzatmak istediğinizi detaylı olarak açıklamanız ve bu nedeni resmi olarak ispatlamanız gerekir. Vize aldığınız ülke sınırlarındayken süre uzatmak, genellikle olağan dışı durumlarda yapılabilir. İtalya ve diğer Schengen ülkeleri bu konuda çok hassastır.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. D:204
Pendik
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk.
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883