Küba Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Küba Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Küba Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Küba Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Küba

Küba

Küba İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • ​1 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu

Sık Sorulan Sorular

En kolay vize veren ülkelerden biri olarak Küba vizesi, vize başvurusundan sonra 1 gün içerisinde çıkar. 6 aylık seyahat süresi veren Küba, eğitim vizesi, turistik vize, ticari vize, aile birleşimi vizesi gibi Küba vizelerinde, tüm evrakların tam olması halinde 1 günde vize veriyor. Küba vizesi başvurularından olumlu ve hızlı sonuç almak için, tüm evrakların eksiksiz şekilde olması gereklidir.
Küba vizesi ile Amerika üzerinden transit yapacak kişilerin vizesi geçerli değildir. Türkiye'den alınan Küba vizeleri ile doğrudan Küba'ya giden yolcuların vizeleri geçerlilik taşır. Küba vizesi ile 12 takım ada ve Küba adası ziyaret edilebilir. Küba vizesi alan kişiler, başka ülkelerde seyahat veya serbest dolaşım hakkı almazlar. Sadece Küba Cumhuriyeti için geçerli olan bir vizedir.
Küba vizesi başvuruları, Ankara'da bulunan Küba Konsolosluğu'ndan yapılır. Bölge ayrımı yapılmaksızın, tüm şehirlerde ikamet eden kişiler Küba vizesi için başvuru yapabilirler. Küba Konsolosluğu resmi web sayfası üzerinden online şekilde randevu alınabilir. Küba vize başvurusunu doğrudan yapacak kişiler, internet üzerinden yapabilirler. Vize başvurusunu aracı kurumlar ile yapacak olan kişilerin randevuları tur acentaları tarafından alınır. Randevu sisteminden, alınacak vize türüne göre işlem yapılabilir.
Küba vizesi başvuruları iki şekilde gerçekleştirilir. Kolay ve hızlı şekilde hizmeti verilen Küba vizelerinde, şahsi başvuru ya da aracı kurum ile başvuru yapılabilir. Vize alacak kişinin izni ve imzası ile tur operatörleri, seyahat acenta çalışanları, şirket çalışanları, seyahat edecek kişi için işlemleri ve başvuruları gerçekleştirebilir. Küba'ya ilk kez vize alacak kişilerin şahsi başvuru yapmaları önerilir. Daha önce vize alanlar ve sık seyahat edenler için bizzat başvuru gerekmemektedir.
Küba uzun süreli vize talepleri, eğitim, evlilik, oturum izni gibi prosedürler için geçerlidir. Türkiye cumhuriyeti umuma mahsus pasaport sahiplerine, tüm vize başvurularında 6 ay geçerliliği bulunan vize verilir. 6 ay içinde 30 günlük seyahat hakkı olan vize belgeleri, belirlenen sürede ve istenilen zamanda kullanılabilir. Küba'ya uzun süreli vize işlemleri, Küba'ya giriş yaptıktan sonra ilgili birimler aracılığı ile uzatılabilir. Aile birleşimi, eğitim programları, ticari vizelerin şekil ve içeriklerine göre uzun süreli vize alınabilir. Uzun süreli vize alımlarında Küba'da 2. derecede akrabası bulunan kişiler, eş, anne, baba, çocuk olan kişiler uzun süreli vizelerden yararlanabilir. Alınan Küba vizesinden sonra Küba'ya giriş yaparak, göçmen bürolarından uzun süreli vize ve oturum hakkı alınabilir. Gerekli evrakların tamamlanması ve harcın yatırılması halinde, Küba uzun süreli vize alınabilir.
Küba'ya yapılan vize başvurularının tamamı, aynı gün değerlendirilir. Tüm vize işlemlerinde, evrakların eksiksiz şekilde sunulması ile başvuru tarihinden 1 gün sonra vize sonuçlanır. Doğru bilgilerin yer aldığı, eksiksiz evraklar ve seyahat planı belgelerinin tamamlanmış olmasıyla, başvurudan ertesi gün Küba vizesi olumlu şekilde sonuçlanır. 6 aylık seyahat hakkı kazanılır.
Küba Konsolosluğu aracılığıyla yapılan Küba vize başvuruları, en hızlı şekilde çıkan vizelerdir. Küba'ya acil vize almak için, önceden hazırlanan tüm belgelerin, eksiksiz şekilde temsilciliklere teslim edilmesi gereklidir. Tüm vize kategorileri en hızlı sürede değerlendirilerek, aynı gün sonuçlanır. 1 gün sonra verilen vize ile Küba'ya istenilen zamanda seyahat gerçekleştirilebilir.
Küba Cumhuriyeti'nin konsolosluklar aracılığı ile sunduğu express vize hizmeti bulunmuyor. Küba vizelerinin tamamı 1 günde sonuçlanan vizelerdir. Diğer ülkelerin minimum 2-3 günde çıkan express vizelerinden daha hızlı şekilde verildiği için, express vize niteliğindedir. Yapılan başvurular olumlu değerlendirildiğinde 24 saat içerisinde vize sonuçlanır. Gerekli olan evrakların, önceden tamamlanmış olması ve eksiksiz şekilde iletilmesi önemlidir. Pasaport geçerlilik süreci, vize ücreti ve harç yatırımları, vize başvurusundan önce yapılmalıdır.
Türkiye'den direkt olarak Küba'ya seyahat edilebilir. Amerika'dan Küba'ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, Küba turist kartları almalıdırlar. Amerika dış temsilciliklerinden temin edilen Küba turist kartları ile Amerika'da Küba'ya seyahat edilebilir. Amerika ve Küba ülke ilişkilerinden dolayı bu prosedür uygulanmaktadır. Amerika'da bulunan diğer ülkelerden ise Küba turist vizesi alınmamaktadır. Turist vizesi veren havayolu şirketlerinden, temin edilebilir.
Tüm vize evraklarının tamamlayıcısı, vize başvuru formudur. Seyahat edecek kişinin bilgilerini içeren, seyahat amacını ve seyahat planının bilgilerini sunan vize başvuru formu, hangi vize türünün alınacağını belirler. Küba Büyükelçiliği tarafından hazırlanan vize başvuru formunda, önemle dikkat edilen kimlik ve pasaport bilgileridir. Başvuru formu doğru bilgiler, güncel ve eksiksiz şekilde yazılmalıdır. Küba konsolosluğu, Küba Büyükelçiliği resmi web sitelerinden erişilebilir vize başvuru formları, tüm belgelerle birlikte teslim edilir. Evlilik, boşanma gibi durumlarda, güncel kimlik kullanmak ve formda yer alan bilgileri eksiksiz tamamlamak önemlidir.
Küba'da uzun süreli vize işlemlerinden olan oturum izni; Küba vatandaşı olan ve 2. derecede akrabası olan kişiler için geçerlidir. Küba vatandaşı biriyle evlilik yapanlar, Küba oturum ve çalışma izninden faydalanabilirler. Küba vatandaşlık hakkı sadece doğumla verilen bir haktır. Fakat uzun süreli vize, oturum ve çalışma izinleri gerekli prosedürleri tamamlayan ve uzun süre Küba'ya yaşayanlar için sağlanabilir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883