İsveç Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

İsveç Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

İsveç Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

İsveç Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yolcular biometrik resim çektirmek için konsolosluğa gelmek zorundadırlar.)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler

Sık Sorulan Sorular

Vize çıkma süreleri, konularına göre değişiklik gösterir. İsveç turist vizesi en fazla 5-7 iş günü arasında çıkar. Turist vizesi dışında, ticari yatırım ya da aile birleşim vizelerinin çıkma süreleri 15 günden fazladır. Konsoloslukların resmi tatil programlarına ve yoğunluklarına göre vize süreleri değişiklik gösterir. Seyahatlerini ayarlayan vatandaşların en az 1 ay öncesinden vize başvurusu yapmaları faydalarına olacaktır.
İsveç, Schengen Anlaşmasına dahil olduğu için, Schengen vizesi alan vatandaşlar, Norveç, Malta, İtalya, Letonya, Portekiz, Yunanistan, Polonya, Belçika, Fransa gibi farklı ülkelere seyahat edebilirler. Schengen vizesi daha kapsamlı ve avantajlı olduğu için AB ülkelerini ziyaret etmek daha kolaydır. Belirtilen vizeyi çıkartabilmek için banka dekontunun ve istenen tüm evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması zorunludur. Schengen kapsamında farklı ülkeleri gezebilmek adına seyahate öncelikle vize çıkarılan ülkeden yani İsveç’ten başlamak gerekir.
İsveç randevusu alabilmek için resmi olarak görevlendirilen vize randevu merkezleri vatandaşlara yardımcı olur. Kimlik bilgilerini ve almak istedikleri vize türünü belirleyen vatandaşlar, internetten ya da iletişim numaraları üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yoğunluk olduğu dönemlerde randevu süreci uzayabildiği için hemen başvuru yapılmalıdır. Resmi vize merkezlerinin internet sitelerindeki formu dolduran ve tüm bilgilerini aktaran vatandaşlar, randevu alarak vize süreçlerini başlatabilirler. Randevusuz Konsolosluk binasına gidilmesi durumunda başvuru talepleri kabul edilmez. Yolculuk öncesinde benzer durumlar yaşamamak adına randevu almakta fayda vardır.
İsveç vize randevu işlemleri mülakat şeklinde gerçekleşmez. Vatandaşlar internet siteleri ya da iletişim numaraları üzerinden de randevu alabilirler. Bu noktada resmi olarak görevlendirilen vize randevu merkezlerinde işlem yapmak önemlidir. Randevu süreci sonrasında, vize işlemleri sırasında, İsveç, Schengen ülkelerinden bir tanesi olduğu için vatandaşların parmak izi alınır. Parmak izi Schengen üyesi tüm ülkelere vize alırken uygulanır.
İsveç’e 90 günden daha uzun süre gitmek isteyenler, gelir ve iş durumlarını belgeleyerek başvuru yapma hakkına sahiplerdir. İsveç uzun süreli vize alma işlemleri ortalama 30 günlük bir süreç sonunda tamamlanır. İsveç’e uzun süreli vize alacak olan vatandaşların öncelikle kimlik fotokopisi, fotoğraf gibi belgeleri de tamamlamaları gerekir. Uzun süreli vize alma hakkı elde edenler, en az 90 gün İsveç’te kalabilirler. Süreyi daha da uzatmak isteyenlerin, yetkililer tarafından istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekir.
İsveç’e en erken çıkan turist vizesi çıkar. Başvuru formunu dolduran ve tüm evrakları tamamlayan vatandaşlar, en fazla 7 iş günü içerisinde vizelerini kullanabilirler. Turist vizesi dışında, ticari, aile birleşimi ya da aile ziyareti vizesi alacak olanların ise en az 15 gün beklemeleri gerekir. Vize çıkma süreci, yoğunluk ya da evrak eksikliğine göre değişiklik gösterir.
İsveç’te yaşayan akrabalar ile ilgili bir problem yaşandığında ya da iş seyahati gerçekleştirilmesi gerektiğinde acil vize son derece avantajlıdır. İsveç’e acil vize almak isteyen vatandaşların en az 7 gün beklemeleri gerekir. Şuan için Türkiye’den İsveç’e gidebilmek adına daha kısa sürede vize çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Acil vize prosedürleri, iki ülke arasındaki ilişkilere göre değişiklik gösterir.
İsveç’e Ekspress vize yoktur. Vize çıkararak seyahat etmek isteyen yolcuların evraklarını toplamaları ve randevu işlemlerini tamamlamaları gerekir. İsveç’e acil olarak gitmek için Konsolosluktan ya da vize başvuru merkezlerinden talepte bulunulabilir. Ancak sonuçlanma en az 72 saati alır.
İsveç’e seyahat edebilmek adına vize başvuru işlemleri Konsolosluk binalarından gerçekleştirilebilir. Konsolosluğa bizzat başvuru yapan kişilerin, vize talepleri en fazla 14 gün içerisinde sonuçlanır. Aynı zamanda vatandaşlar, resmi olarak görevlendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden de işlemlerini gerçekleştirme hakkına sahiplerdir. Vize süreçleri başlamadan önce iletişim kanalları ya da resmi internet sitesi üzerinden randevu alınmalıdır. Başvurunun problemsiz bir şekilde tamamlanması adına istenen tüm evraklar görevlilere aktarılmalıdır. Vize başvurusu yapmadan önce vatandaşların en az 10 yıl önce çıkarılan pasaporta sahip olmaları gerekir. Başvuru işlemleri sırasında ise tüm evraklar orijinal olarak teslim edilmelidir. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu bir kişi İsveç’e gitmek istiyorsa ise öncelikle oturma iznini göstermesi zorunludur.
Vize başvurularının tamamında olmasa da eğitim, ticari ya da aile birleşimi gibi süreçlerde davet mektubu son derece önem taşır. İsveç’ten gönderilen davet mektubu, kişinin vize işlemlerinin daha kısa süre içerisinde tamamlanmasına destek verir. Davet mektupları içerisine genellikle konaklanacak mekan detaylı bir şekilde açıklanmaktadır. Birden fazla kişi İsveç’e ticari ya da aile ziyareti amaçlı olarak gidecekse, davet mektuplarının ayrı ayrı gelmesi önemlidir. Bir aile için tek bir davet mektubu gönderilemez. Özellikle aile ziyareti için İsveç vizesi alacak olan vatandaşlar, davet mektubu gelmediklerinde işlemleri onaylanmaz. Gelen mektupların bir kopyası, vize işlemleri sırasında toplanan evrakların yanına eklenmelidir.
İsveç’e vatandaşlar tek ya da çok girişli vize başvurusunda bulunabilirler. Tek girişli vize başvurusu, yıl içerisinde bir kez İsveç’e gidecek olanlar tarafından yapılır. Çok girişli vize başvurularının onaylanması durumunda ise süre bitimine kadar vatandaşlar, Schengen ülkelerinin tamamını istedikleri kadar gidebilirler. Tek girişli vizede İsveç üzerinden yalnızca birkaç ülkeye gidilebilir. Çıkış yapıldığında ise tekrar Schengen alanına giriş yapılamaz ve yalnızca İsveç’e gitme imkanı bulunur. Belirtilen süreçler hakkında bilgi sahibi olan vatandaşlar, böylelikle seyahatlerini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirler. İsveç’e gidebilmek için Schengen vizesi almak daha avantajlı olacaktır. Schengen anlaşmasına dahil olan İsveç üzerinden farklı ülkelere geçiş yapılabilir. Çok girişli vize başvurusu da diğerlerinde olduğu gibi yine aynı şekilde resmi merkezler ve Konsolosluklar üzerinden tamamlanır.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883