Hırvatistan Vizesi

Hırvatistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hırvatistan vizesi için gerekli evraklar 2023, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler. Herhangi bir ülkeyi ziyaret etmek amaçlı alınan izindir vize. O ülkenin resmi makamlarına müracaat edilerek alınır ve vize işlemleri sırasında ülkenin neden ziyaret edileceği açıkça belirtilmelidir. Müracaat ve izin verilmesi sürecinde belirli belgeler istenmektedir bu belgelerin eksiksiz olması vizenin çıkma sürecini de belirlemektedir.

Hırvatistan vizesi almak için de Türkiye’de bulunan resmi kurumlara başvuru yapılması gerekir.

Hırvatistan’ı ziyaret edecek Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus yani bordo pasaport sahibi olanlar Hırvatistan vizesine tabidirler. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamili Türk vatandaşları ise 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan Hırvatistan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. 

Hırvatistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Schengen vizeleri varsa, ek olarak  bir vize almaları gerekmeden Hırvatistan’a giriş yapabilirler. Hırvatistan Schengen ülkeleri arasında yer almadığından Hırvatistan vizesine sahip olanların Schengen Bölgesi ülkelerine geçiş yapması gibi bir durumları söz konusu değildir. Ancak çok girişli Schengen vizesi olanlar Hırvatistan’a vizesiz geçiş yapabilme hakkına sahiptir.

Hırvatistan Vizesinin Başvurusu Süreci

Hırvatistan’a çeşitli nedenlerle seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatleri öncesi Hırvatistan vizesi almaları zorunluluğu bulunmaktadır. Hırvatistan, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Avrupa Birliği üyesi bir ülke olmakla birlikte iki ülke arası seyahatlerde vize uygulamaları geçerli olmaktadır.  Hırvatistan Büyükelçiliği ve Hırvatistan Başkonsolosluğu Hırvatistan vizesi ile ilgili hizmetler vermekle birlikte başvuruda bulunulacak vize türüne göre Hırvatistan Başkonsolosluğu tarafından akredite edilmiş kurumlar aracılığıyla Hırvatistan vizesi başvurularında bulunulması gerekebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Yeşil pasaport, Gri pasaport ve Kırmızı pasaport sahibi kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Hırvatistan’a yapacakları seyahatler için vize işlemleri yapmasına gerek yoktur.

Kısa süreli Hırvatistan vizesi başvuruları yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmekle birlikte uzun süreli Hırvatistan vizesi başvuruları Hırvatistan Büyükelçiliği ya da Hırvatistan Konsolosluğu’na yapılmalıdır.

Hırvatistan vizesine vize türüne göre kişisel başvurular ve Hırvatistan Konsolosluğu tarafından akredite edilmiş kurumlar aracılığıyla başvurmak mümkündür. Eksiksiz bir şekilde hazırlanmış Hırvatistan vizesi başvuru evrakları ve Hırvatistan vize uyum koşullarının yerine getirilmesi ile birlikte Hırvatistan vizesinin alınması mümkün olabilmektedir.

Hırvatistan İçin Vize Türleri Nedir?

Hırvatistan’a seyahat edecek kişilerin başvuracakları vize türünü ülkeye yapacakları seyahatin amacına ve süresine göre belirlemeleri gerekir. Hırvatistan vizeleri arasında uzun süreli ve kısa süreli vize türleri vardır. 

Hırvatistan turistik vize, Hırvatistan ticari vizesi, Hırvatistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi, Hırvatistan transit vizesi, Hırvatistan öğrenim vizesi, Hırvatistan ekspres vizesi, kültürel – sportif amaçlı vize gibi farklı Hırvatistan vizesi türleri vardır.

Hırvatistan vizeleri şu şekilde sıralanabilir:

  • C tipi Vize: Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, 2 veya çok girişli uniform vize
  • LTV Vize: Sınırlı ülke geçerliliği ( Limited Territotiral Validity) bulunan vize 
  • D Tipi Vize: 3 aydan daha uzun süren seyahatler için Schengen ülkeleri tarafından verilen vize
  • Schengen Bölgesi üyesi devletler tarafından verilen oturum izni

Hırvatistan iki ya da çok girişli Bulgaristan, Kıbrıs veya Romanya vizesi ya da oturma izni sahibi kişilerden 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için vize talep etmez.

Aynı zamanda Hırvatistan Konsolosluğu Avrupa Birliği (AB) ya da Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) üyesi ülkelerden herhangi birine ait pasaport, geçerli ikamet kartı sahipleri ile bu kişilerle birlikte seyahat eden kişilere de vizesiz seyahat olanağı sunar.

Hırvatistan Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

Hırvatistan vizesi başvuruları, başvuruda bulunulacak vize türüne göre değişmekle birlikte Hırvatistan Büyükelçiliği, Hırvatistan Başkonsolosluğu ve yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine yapılabilir. Başvuruda bulunulması gereken vize türüne göre ibraz edilmesi gereken evraklar doğru, güncel ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Randevu tarihinde belgelerin ibraz edilmesiyle Hırvatistan vizesi başvurusunda bulunmak mümkündür. 

Hırvatistan vizesi başvurularında  başvuru sahibine parmak izi taraması da yapılır. Tüm sürecin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi sonucunda Hırvatistan vizesi başvurusu değerlendirmesi 5 ila 21 gün içinde tamamlanır. Bununla birlikte çeşitli etkenlere bağlı olarak başvuru değerlendirme süreci 40 ila 60 gün kadar uzayabilir. Bu nedenle seyahat planında herhangi bir aksaklıkla karşı karşıya kalınmaması için planlanan Hırvatistan seyahatinden en geç 1 ve en erken 3 ay önce başvuruda bulunulmalıdır. 

Hırvatistan Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkelerden biri değildir. Bu yüzden, Hırvatistan vizesi başvurularında kullanılacak olan sigortanın Hırvatistan, Avrupa ya da tüm dünya ülkelerini kapsaması konusunda gereken özen gösterilmelidir.

Hırvatistan vizesi için gerekli belgeler, başvuru sahibinin Hırvatistan seyahatinin amacına göre değişiklik gösterebilir. Hırvatistan’ın konferans, toplantı ve ticari bir gerekçe ile seyahat edilmesi halinde Hırvatistan ticari vizesi; kısa süreli, davetiyesiz, Hırvatistan gezisi ve turistik bir gerekçe ile gidilmesi halinde Hırvatistan turist vizesi; aile ve arkadaş ziyaretinde bulunulacak olması halinde ise Hırvatistan aile ziyareti ya da Hırvatistan özel ziyaret vizesi kapsamında istenilen evrakların hazırlanması ve ibraz edilmesi gerekliliği bulunmaktadır.

Hırvatistan Vizesi İçin Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Hırvatistan Konsolosluğu vize başvurusu işlemlerinde vize randevusu uygulaması yoktur. Hırvatistan vizesi başvurusu yapacak kişiler başvuruda bulunacakları vize türüne göre hazırladıkları belgeleri Hırvatistan Konsolosluğu’na ya da Hırvatistan Konsolosluğu’nun akredite ettiği kurumlar ile vize merkezleri ve turizm/seyahat acentelerine ibraz ederek başvurularını gerçekleştirebilirler.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Hırvatistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Hırvatistan Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan her ne kadar Avrupa birliği üyesi olsa da Schengen ülkeleri arasında yer almayan nadir ülkelerden biridir. 4.1 milyon nüfusu olmasına rağmen çok fazla göç vermesi sebebiyle her yıl nüfüsta azalma görülmektedir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen tüm şairler ve yazarlar tarafından adriatikin incisi olarak kabul edilir. Çevresinde 1000 den fazla ada bulunmaktadır.

Hırvatistan Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Hırvatistan Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Ülke çok genç olmasına rağmen pek çok kriz atlatmıştır. Bu yüzden yaşlıların gelenekçi olmasına rağmen gençler daha esnek bir tutum sergilemektedirler. Hırvatistan’daki en önemli sosyal iletişim teşekkür etmekle başlar ve ya biter. Yolda size yol veren birisi olduğunda elleriniz ile teşekkür etmeniz tokalaşıp merhaba demenizden daha makbul sayılmaktadır.

Hırvatistan Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Hırvatistan Emekliler İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan her ne kadar yeni kurulmuş bir ülke olsa da tarihi çok eski. O yüzdendir ki ülke pek çok uluslararası festivale ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin de her sene katıldığı uluslararası folk festivali bunlardan sadece biri. Dubrovnik yaz festivali ise ülkedeki en büyük festival diyebiliriz. Tüm kültürel etkinliklerin bir arada yapıldığı festival gerçekten mutlaka görülmesi gereken etkinliklerden birisi.

Hırvatistan Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Emeklilik tescil belgesi.
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hırvatistan Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan gerçekten çok güzel bir ülke. Tarihi buram buram soluyacağınız neredeyse başka bir ülke bulamazsınız. Bu yüzdendir ki herkesin zevkle izlediği Game of Thrones (Taht oyunları) dizisi burada çekilmektedir. Hırvatistan vize başvurusu yapıp King’s Landing i canlı canlı görüp yaşamanız içten bile değil.

Hırvatistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hırvatistan Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan her ne kadar Avrupa birliği üyesi bir devlet olsa da kendi para birimi olan Kuna’yı kullanıyor. Kuna Euro karşısında daha ucuz. Hırvatistan seyahatinizde sevdiklerinize alınabilecek pek çok ürün mevcut. Türf mantarı bu hediyelik eşyalar içerisinde en lezzetlisi olabilir. Bunun dışında ülkede yapılan lavanta üretimi sayesinde pek güzel kokuya sahip pek çok eşya bulabilirsiniz. Burada dükkânlar hafta arası bildiğimiz saatler arasında hafta sonu ise sadece Pazar günleri çalışmıyorlar.

Hırvatistan Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hırvatistan Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan’da her ne kadar Hırvatça konuşuluyor olsa da İngilizce konuşabilen pek çok kişi ile karşılaşacaksınız. Ama gitmeden önce merhaba, teşekkürler gibi Hırvatça kelimeler öğrenerek giderseniz oradaki halkın gönlünü çok çabuk alabilirsiniz. İtalya kenarında kalan bölgelerde İtalyancayı da oldukça iyi konuştuklarını gözlemleyebilirsiniz.

Hırvatistan Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hırvatistan Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan vize belgeleri toplayıp ülkeye gittiniz. Karnınız aç ve sipariş verdiniz. Burada bir uyarı vermek istiyoruz. Burada bahsetmek istediğimiz yediğiniz yiyeceklerin fiyatı değil. Fiyatlar oldukça makul gelecektir. Sorun porsiyonlar. Ülkede porsiyonlar gerçekten çok büyük. Sipariş vermeden önce mutlaka porsiyonlar hakkında bilgi almalısınız. Birde sahildeki plajlar kum olmaktan çok kayalık ve uçurumlu. O yüzden ülkede plaja giderken deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Hırvatistan Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi(Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)

Hırvatistan Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan iklim olarak Ege’yi anımsatır. Denize yakın kısımlarda zeytin ve üzüm üreticiliği oldukça geniş bir yer tutar. Denizden uzaklaştıkça üretim buğday olarak değişir. Hırvatistan’daki en büyük problem göç olduğundan çiftçilik hızla kan kaybetmektedir. Sizde vize başvurusu yapıp ülkedeki fırsatlardan yararlanarak şirketinizin büyümesini sağlayabilirsiniz.

Hırvatistan Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hırvatistan Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan’da yaptığınız alışıverişlerde mutlaka fişleri ya da faturaları saklayın. %22 olan vergi matrahlarını çıkış yaparken –belgeleri ibraz ederek geri alma hakkına sahipsiniz. Bunun dışında Hırvatistan’da Yugoslavlardan övünçle bahsetmemeye dikkat edin. Yıllarca bağımsızlık için savaştıkları için bu konuda gerçekten çok hassaslar.

Hırvatistan Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hırvatistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hırvatistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hırvatistan vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hırvatistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu. 
  • Hırvatistan vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ek görüşme talep edilebilir.

Hırvatistan Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Hırvatistan mutfağı çok çeşitli ülkelerin etkilerinde kalmıştır. Kıyılarda Akdeniz ve Ege esintileri bulunurken yemeklerdeki sarımsak, zeytinyağı ve deniz ürünleri fazlaca tüketilmektedir. İç kısımlarda ise etli yemekler ve sebzeler Hırvatistan mutfağının temelini oluşturmaktadır. Hırvatistan’a gittiğinizde mutlaka “Kulan” adı verdikleri muhteşem sosisleri denemelisiniz. Bunula birlikte denemeniz gereken lezzetlerin başında gelen tütsülenmiş peynir olan “Skripavac”’ı da mutlaka yemelisiniz.

Hırvatistan Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hırvatistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hırvatistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hırvatistan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hırvatistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus müdürlüklerinden Hırvatistan vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kâğıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Sık Sorulan Sorular

Vize ücretlerinde olduğu gibi vizenin çıkma süresi de alınacak vizeye ve belgelerin tam olmasına göre değişmektedir.
İki farklı vize işlemi vardır. Normal ve ekspres. Normal vize işlemleri ortalama olarak en erken 7 gün içinde sonuçlanmaktadır. En uzun 40 iş günü içinde vize çıkmaktadır.
Ekspres vize ise 3 iş günü içinde çıkan en hızlı vizelerden biridir.

Vize türüne göre seyahat edilecek olan ülkeler de değişmektedir. Hırvatistan bir Schengen bölgesine dahil değildir. AB’ye 2 yıl önce dahil olmuş bir ülkedir.
Schengen vizesi olan kişiler Hırvatistan vizesiyle benzer evrak teslimleri yaptıkları için ülkeye giriş yapabilirler. Öncelikli olarak vizeyi aldıkları ülkeye gitmeleri sonrasında Hırvatistan’a gelmeleri gerekir.
Sadece Hırvatistan vizesi olanlar ise diğer ülkelere geçiş yapmak için vize alımlarını gerçekleştirmelidirler.

Hırvatistan vizesi almak isteyenlerin yapması gereken bir diğer işlemde randevu alımıdır. Konsolosluk ya da büyükelçilikler bunu zorunlu tutmamaktadır. Randevu alınmasıyla öncelikli hale gelinmektedir. Böylelikle uzu süre beklemeden randevu günü ve saatinde işlemlerinizi hızlı bir şekilde yapabilmektesiniz.
Randevu almak için aracı kurumlar tercih edilmektedir. Vize alımı için tecrübeli olan danışmanlık firmalarına başvurulması halinde vize işlemleri daha kısa sürede ve sorunsuz gerçekleşmektedir. Direk olarak görüşülmek istenilen Hırvatistan konsolosluğunun Türkiye temsilcilikleriyle de iletişime geçilebilir. İnternet üzerinden ya da telefon aracılığıyla da randevu alınabilir.

Vize alımlarında randevu alımından sonra ilk defa vize alacak olan kişilerle mülakat yapılmaktadır. Mülakatlar sırasında kişilerin kesin ve net cevaplar vermeleri beklenir. Güven mülakatlarda aranılan ilk kriterdir. Ziyaret amacı detaylı şekilde açıklanır. Vize almak isteyen kişinin tedirgin olması halinde yetkililer daha detaylı bilgi almak isteyebilirler. Görüşme sırasında rahat olunmalı ve kesin cevaplarla Hırvatistan’a olan ziyaretin nedenleri açıklanmalıdır.

Hırvatistan’a uzun süreli vize almak isteyenlerin ne amaçla gidecekleri önem taşımaktadır. Turistik amaçlı ülkeye giriş yapılmak istendiğinde uzun süreli vize alımı söz konusu değildir.
6 aydan daha fazla kalınması gereken durumlar için alınması gereken bir tür vizedir. Ticari amaçla ve eğitim amacıyla alınan vizeler bu kapsama girmektedir. Aile birleşimi için de Hırvatistan vizesi alınmak istendiğinde uzun süreli vize talep edilmektedir.
Vize alımında önemli olan istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde sunulmasıdır. Ticari, eğitim ya da diğer sebeplerden dolayı ülkeye gidiş nedeni dilekçeyle açıklanmalı ayrıca davet mektubu da evraklar arasında eklenmelidir.
Vizenin çıkma süresi değişmektedir. 7 ila 40 iş günü arasında belgeler incelenmekte ve uygun görülmesi halinde vize işlemi onaylanmaktadır. Her başvurunun onaylanması diye bir durum söz konusu değildir. Uygun görülmeyen ziyaretlere ret cevabı da verilmektedir.
Vize işlemleri için genellikle aracı firmalar kullanılmaktadır. Böylelikle işler daha profesyonelce yapılmakta ve daha kısa sürede sonuçlanmaktadır.

Hırvatistan’a hangi vize erken çıkar ülkeye biran önce gitmek isteyen kişilerin sorabildikleri bir sorudur. Her bir vizenin belirli takip ve inceleme süresi bulunmaktadır. Ülkeye Ekspres vize alınabilmektedir. En kısa sürede çıkan vize olup 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Vizenin çıkması içinde gerekli tüm belgelerin eksiksiz olması ve geçerli bir dilekçeyle başvuru yapılması gerekir.

Turistik amaçlı alınan vizelerde diğer vizelere göre daha erken sonuçlanabilmektedir. Ticari ve eğitim amaçlı vize alımları daha zorlayıcıdır.
Genel anlamda vize alım süresi en erken 7 iş günüdür. 40 iş günü süren vize işlemleri de olmaktadır. Konsolosluğun inisiyatifinde olan vize alma işlemlerinde ene önemli konu belgelerin tam olması ve verilen dilekçenin geçerli olmasıdır.
Ticari vize işlemleri diğer vize işlemlerine nazaran daha uzun sürmektedir. Hesap bilgilerinin incelenmesi, yapılacak yatırımların ya da işlerin detaylı takip edilmesi gibi süreçler vize alım süresini de uzatmaktadır. Bu nedenle genellikle turistik, aile ziyareti amacıyla yapılan vize başvuruları daha kısa sürede sonuçlanmaktadır. Burada önemli olan bir diğer konu da belgelerin tam olmasıdır. Aile ziyareti vizesi alımında davet mektubunun olmaması vizenin çıkışını engelleyecek bir durumdur. Bu tarz önemli detaylara dikkat edilmeli ve başvuru için istenilen belgelerin eksiksiz olmasına özen gösterilmelidir.

2013 yılından sonra ülkeye giriş işlemlerinde vize istenmesine başlanmıştır. Türkiye’den giden ziyaretçiler için bu tarz bir uygulaması daha öncesinde yoktu. AB ülkesi olmasıyla birlikte tüm resmi işlemlerde değişiklik yapılmıştır.
Türkiye’den gidişlerde Yeşil, Kırmızı ve Gri pasaportu olan kişiler vizesi olarak 90 gün konaklama yapabilmektedirler. Bu sayede ülkeye giriş daha kısa sürmektedir. Vize alınmasına gerek olmadığı içinde belge alımıyla uğraşılmamaktadır. 90 günü geçen süreler için vize başvurusu yapılmalıdır.
Schengen vizesi sahibi olan kişilerin de vize almalarına gerek olmamaktadır. Vize görevlilerinin inisiyatifine kalan bir durum olsa da Schengen vizesiyle ülkeye giriş de yapılmaktadır.

Hırvatistan’a acil vize alımı için ekspres vize başvurusu yapılmalıdır. Başvuru işlemlerinde yapılması gereken istenilen belgelerin eksiksiz olarak dosya halinde teslim edilmesidir. Belgenin eksik olması vizenin çıkmaması ret anlamına gelmektedir.
Bu alanda hizmet veren danışmanlık şirketleriyle çalışılması süreci daha da hızlandırmaktadır. Bireysel yapılacak başvuralar için özellikle de ilk defa vize alımı işlemlerinde hata yapma payı yüksektir. Bu nedenle profesyonel yardım alınması vize çıkarma sürecinde faydalı olmaktadır.

Hırvatistan ekspres vize sunan ülkelerden biridir. Başvuru için öncelikli olarak dilekçe hazırlanması gerekir. 3 iş günü içinde sonuçlanan bir vize türüdür. İstenilen belgelerin içinde pasaport önceliklidir. 2 adet biyometrik çekim fotoğraf da eklenmelidir. Hırvatistan için yapılacak seyahatin uçak rezervasyonları, konaklama rezervasyonları da dosyada olması gereken diğer belgelerdir. Ayrıca bir adet başvuru formu doldurulmalıdır. Seyahat edecek olan kişinin ıslak imzasını taşımalıdır.
Tüm belgelerin tam olması halinde vize 3 iş günü içinde konsolosluğun uygun görmesi halinde çıkmaktadır.

Hırvatistan vizesiyle ilgili en fazla sorulan sorulardan biridir Schengen vizesi olup olmadığı. Hırvatistan Schengen bölgesinde olan bir ülke değildir. Bu nedenle de alınan vize Schengen vizesi olarak geçmez. Schengen belgeleri tam olan kişiler Romanya, Kıbrıs ve Bulgaristan üzerinden oturum iznine sahip olmaları halinde Hırvatistan için vize alma zorunluğu olmayan kişilerdir. Sahip olunan vizenin seyahat dışında ülkede kalış durumunu da içermelidir.
Farklı bir ülkeye giriş için alınan Schengen vizesiyle seyahat planı ve rezervasyonlarla ilgili tüm belgelerin eksiksiz olması halinde Hırvatistan’a da giriş yapılabilir. Bu durum vize yetkililerinin inisiyatifine bağlıdır. Bu tarz giriş işlemleri yapılmak istendiğinde yapılması gereken vize işlemleriyle ilgili en güncel bilgileri yetkililerden almaktır.
Neticede Hırvatistan vizesi Schengen vizesinden ayrıdır. İstenilen belgeler ve alım şekilleri bakımından benzerlik göstermektedir. Bu nedenle Schengen vizesi sahibi kişiler vize aldıkları ülkeye giriş yaptıktan sonra da Hırvatistan’a uğrayabilmektedirler.

Hırvatistan konsolosluğu resmi tatillerde çalışmaz. Türkiye için geçerli olan resmi tatillerin yanı sıra Hırvatistan için geçerli olan resmi günlerde de işlem yapılmamaktadır.
Bu tarz resmi günler öncesinde de vize işlemleri için bir yoğunluk söz konusudur. Vize alımları için resmi tatil öncesi ve sonrasının tercih edilmemesi işlem süresi bakımından önemlidir. 7 iş günü gibi kısa sürede çıkabilecek vizeler bu tarz günlerden önce 10 hatta daha fazla bir süreyi kapsayabilmektedir.
Resmi tatillerin yanı sıra hafta içi olmak üzere hizmet verilmektedir. Hafta sonları için işlem yapılmamaktadır. Vize başvuruları için çalışma saatlerini ve günlerini göz önüne bulundurmak gerekir.

Hırvatistan için vize almak isteyenler direk olarak başvuruda bulunabilirler. Konsolosluk ya da büyükelçiliklerden alınacak randevularla vize işlemlerini başlatabilirsiniz. Öncelikle vize harcın yatırılması ve kabul edilmesi gerekir. Ardından gerekli belgeler toplanmalı ve vize tutarı ödenmelidir. Tüm bu işlemlerin sonunda belgeler tek bir dosya haline getirilmeli ve ilgili resmi kuruma teslim edilmelidir.
Bireysel başvurunun yanı sıra vize alımları için Türkiye’de hizmet veren birçok danışmanlık merkezi de bulunmaktadır. Bu tarz yerlerle iletişim halinde olmak ve ilk defa vize alımları söz konusu olduğunda yardım almak daha faydalı olacaktır. En ufak bir belge eksikliği nedeniyle vize başvurusu ret edilmektedir. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak adına profesyonel olarak bu işle ilgilenen yerlere müracaat edilmesi gerekir. Hem işler daha hızlı ilerlemekte hem de belge eksikliği söz konusu olmamaktadır.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883