Hırvatistan Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Hırvatistan Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Hırvatistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Hırvatistan Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hırvatistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Vize ücretlerinde olduğu gibi vizenin çıkma süresi de alınacak vizeye ve belgelerin tam olmasına göre değişmektedir. İki farklı vize işlemi vardır. Normal ve ekspres. Normal vize işlemleri ortalama olarak en erken 7 gün içinde sonuçlanmaktadır. En uzun 40 iş günü içinde vize çıkmaktadır. Ekspres vize ise 3 iş günü içinde çıkan en hızlı vizelerden biridir.
Vize türüne göre seyahat edilecek olan ülkeler de değişmektedir. Hırvatistan bir Schengen bölgesine dahil değildir. AB’ye 2 yıl önce dahil olmuş bir ülkedir. Schengen vizesi olan kişiler Hırvatistan vizesiyle benzer evrak teslimleri yaptıkları için ülkeye giriş yapabilirler. Öncelikli olarak vizeyi aldıkları ülkeye gitmeleri sonrasında Hırvatistan’a gelmeleri gerekir. Sadece Hırvatistan vizesi olanlar ise diğer ülkelere geçiş yapmak için vize alımlarını gerçekleştirmelidirler.
Hırvatistan vizesi almak isteyenlerin yapması gereken bir diğer işlemde randevu alımıdır. Konsolosluk ya da büyükelçilikler bunu zorunlu tutmamaktadır. Randevu alınmasıyla öncelikli hale gelinmektedir. Böylelikle uzu süre beklemeden randevu günü ve saatinde işlemlerinizi hızlı bir şekilde yapabilmektesiniz. Randevu almak için aracı kurumlar tercih edilmektedir. Vize alımı için tecrübeli olan danışmanlık firmalarına başvurulması halinde vize işlemleri daha kısa sürede ve sorunsuz gerçekleşmektedir. Direk olarak görüşülmek istenilen Hırvatistan konsolosluğunun Türkiye temsilcilikleriyle de iletişime geçilebilir. İnternet üzerinden ya da telefon aracılığıyla da randevu alınabilir.
Vize alımlarında randevu alımından sonra ilk defa vize alacak olan kişilerle mülakat yapılmaktadır. Mülakatlar sırasında kişilerin kesin ve net cevaplar vermeleri beklenir. Güven mülakatlarda aranılan ilk kriterdir. Ziyaret amacı detaylı şekilde açıklanır. Vize almak isteyen kişinin tedirgin olması halinde yetkililer daha detaylı bilgi almak isteyebilirler. Görüşme sırasında rahat olunmalı ve kesin cevaplarla Hırvatistan’a olan ziyaretin nedenleri açıklanmalıdır.
Hırvatistan’a uzun süreli vize almak isteyenlerin ne amaçla gidecekleri önem taşımaktadır. Turistik amaçlı ülkeye giriş yapılmak istendiğinde uzun süreli vize alımı söz konusu değildir. 6 aydan daha fazla kalınması gereken durumlar için alınması gereken bir tür vizedir. Ticari amaçla ve eğitim amacıyla alınan vizeler bu kapsama girmektedir. Aile birleşimi için de Hırvatistan vizesi alınmak istendiğinde uzun süreli vize talep edilmektedir. Vize alımında önemli olan istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde sunulmasıdır. Ticari, eğitim ya da diğer sebeplerden dolayı ülkeye gidiş nedeni dilekçeyle açıklanmalı ayrıca davet mektubu da evraklar arasında eklenmelidir. Vizenin çıkma süresi değişmektedir. 7 ila 40 iş günü arasında belgeler incelenmekte ve uygun görülmesi halinde vize işlemi onaylanmaktadır. Her başvurunun onaylanması diye bir durum söz konusu değildir. Uygun görülmeyen ziyaretlere ret cevabı da verilmektedir. Vize işlemleri için genellikle aracı firmalar kullanılmaktadır. Böylelikle işler daha profesyonelce yapılmakta ve daha kısa sürede sonuçlanmaktadır.
Hırvatistan’a hangi vize erken çıkar ülkeye biran önce gitmek isteyen kişilerin sorabildikleri bir sorudur. Her bir vizenin belirli takip ve inceleme süresi bulunmaktadır. Ülkeye Ekspres vize alınabilmektedir. En kısa sürede çıkan vize olup 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Vizenin çıkması içinde gerekli tüm belgelerin eksiksiz olması ve geçerli bir dilekçeyle başvuru yapılması gerekir. Turistik amaçlı alınan vizelerde diğer vizelere göre daha erken sonuçlanabilmektedir. Ticari ve eğitim amaçlı vize alımları daha zorlayıcıdır. Genel anlamda vize alım süresi en erken 7 iş günüdür. 40 iş günü süren vize işlemleri de olmaktadır. Konsolosluğun inisiyatifinde olan vize alma işlemlerinde ene önemli konu belgelerin tam olması ve verilen dilekçenin geçerli olmasıdır. Ticari vize işlemleri diğer vize işlemlerine nazaran daha uzun sürmektedir. Hesap bilgilerinin incelenmesi, yapılacak yatırımların ya da işlerin detaylı takip edilmesi gibi süreçler vize alım süresini de uzatmaktadır. Bu nedenle genellikle turistik, aile ziyareti amacıyla yapılan vize başvuruları daha kısa sürede sonuçlanmaktadır. Burada önemli olan bir diğer konu da belgelerin tam olmasıdır. Aile ziyareti vizesi alımında davet mektubunun olmaması vizenin çıkışını engelleyecek bir durumdur. Bu tarz önemli detaylara dikkat edilmeli ve başvuru için istenilen belgelerin eksiksiz olmasına özen gösterilmelidir. 2013 yılından sonra ülkeye giriş işlemlerinde vize istenmesine başlanmıştır. Türkiye’den giden ziyaretçiler için bu tarz bir uygulaması daha öncesinde yoktu. AB ülkesi olmasıyla birlikte tüm resmi işlemlerde değişiklik yapılmıştır. Türkiye’den gidişlerde Yeşil, Kırmızı ve Gri pasaportu olan kişiler vizesi olarak 90 gün konaklama yapabilmektedirler. Bu sayede ülkeye giriş daha kısa sürmektedir. Vize alınmasına gerek olmadığı içinde belge alımıyla uğraşılmamaktadır. 90 günü geçen süreler için vize başvurusu yapılmalıdır. Schengen vizesi sahibi olan kişilerin de vize almalarına gerek olmamaktadır. Vize görevlilerinin inisiyatifine kalan bir durum olsa da Schengen vizesiyle ülkeye giriş de yapılmaktadır.
Hırvatistan’a acil vize alımı için ekspres vize başvurusu yapılmalıdır. Başvuru işlemlerinde yapılması gereken istenilen belgelerin eksiksiz olarak dosya halinde teslim edilmesidir. Belgenin eksik olması vizenin çıkmaması ret anlamına gelmektedir. Bu alanda hizmet veren danışmanlık şirketleriyle çalışılması süreci daha da hızlandırmaktadır. Bireysel yapılacak başvuralar için özellikle de ilk defa vize alımı işlemlerinde hata yapma payı yüksektir. Bu nedenle profesyonel yardım alınması vize çıkarma sürecinde faydalı olmaktadır.
Hırvatistan ekspres vize sunan ülkelerden biridir. Başvuru için öncelikli olarak dilekçe hazırlanması gerekir. 3 iş günü içinde sonuçlanan bir vize türüdür. İstenilen belgelerin içinde pasaport önceliklidir. 2 adet biyometrik çekim fotoğraf da eklenmelidir. Hırvatistan için yapılacak seyahatin uçak rezervasyonları, konaklama rezervasyonları da dosyada olması gereken diğer belgelerdir. Ayrıca bir adet başvuru formu doldurulmalıdır. Seyahat edecek olan kişinin ıslak imzasını taşımalıdır. Tüm belgelerin tam olması halinde vize 3 iş günü içinde konsolosluğun uygun görmesi halinde çıkmaktadır.
Hırvatistan vizesiyle ilgili en fazla sorulan sorulardan biridir Schengen vizesi olup olmadığı. Hırvatistan Schengen bölgesinde olan bir ülke değildir. Bu nedenle de alınan vize Schengen vizesi olarak geçmez. Schengen belgeleri tam olan kişiler Romanya, Kıbrıs ve Bulgaristan üzerinden oturum iznine sahip olmaları halinde Hırvatistan için vize alma zorunluğu olmayan kişilerdir. Sahip olunan vizenin seyahat dışında ülkede kalış durumunu da içermelidir. Farklı bir ülkeye giriş için alınan Schengen vizesiyle seyahat planı ve rezervasyonlarla ilgili tüm belgelerin eksiksiz olması halinde Hırvatistan’a da giriş yapılabilir. Bu durum vize yetkililerinin inisiyatifine bağlıdır. Bu tarz giriş işlemleri yapılmak istendiğinde yapılması gereken vize işlemleriyle ilgili en güncel bilgileri yetkililerden almaktır. Neticede Hırvatistan vizesi Schengen vizesinden ayrıdır. İstenilen belgeler ve alım şekilleri bakımından benzerlik göstermektedir. Bu nedenle Schengen vizesi sahibi kişiler vize aldıkları ülkeye giriş yaptıktan sonra da Hırvatistan’a uğrayabilmektedirler.
Hırvatistan konsolosluğu resmi tatillerde çalışmaz. Türkiye için geçerli olan resmi tatillerin yanı sıra Hırvatistan için geçerli olan resmi günlerde de işlem yapılmamaktadır. Bu tarz resmi günler öncesinde de vize işlemleri için bir yoğunluk söz konusudur. Vize alımları için resmi tatil öncesi ve sonrasının tercih edilmemesi işlem süresi bakımından önemlidir. 7 iş günü gibi kısa sürede çıkabilecek vizeler bu tarz günlerden önce 10 hatta daha fazla bir süreyi kapsayabilmektedir. Resmi tatillerin yanı sıra hafta içi olmak üzere hizmet verilmektedir. Hafta sonları için işlem yapılmamaktadır. Vize başvuruları için çalışma saatlerini ve günlerini göz önüne bulundurmak gerekir.
Hırvatistan için vize almak isteyenler direk olarak başvuruda bulunabilirler. Konsolosluk ya da büyükelçiliklerden alınacak randevularla vize işlemlerini başlatabilirsiniz. Öncelikle vize harcın yatırılması ve kabul edilmesi gerekir. Ardından gerekli belgeler toplanmalı ve vize tutarı ödenmelidir. Tüm bu işlemlerin sonunda belgeler tek bir dosya haline getirilmeli ve ilgili resmi kuruma teslim edilmelidir. Bireysel başvurunun yanı sıra vize alımları için Türkiye’de hizmet veren birçok danışmanlık merkezi de bulunmaktadır. Bu tarz yerlerle iletişim halinde olmak ve ilk defa vize alımları söz konusu olduğunda yardım almak daha faydalı olacaktır. En ufak bir belge eksikliği nedeniyle vize başvurusu ret edilmektedir. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak adına profesyonel olarak bu işle ilgilenen yerlere müracaat edilmesi gerekir. Hem işler daha hızlı ilerlemekte hem de belge eksikliği söz konusu olmamaktadır.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883