Mısır Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Mısır Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Mısır Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Mısır Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mısır Arap Cumhuriyeti, 95 milyona yakın nüfusa sahiptir. Başkenti Kahire olan ülke, tüm dünyadan milyonlarca turisti çeken bir bölgededir. Piramitler, Sfenks, kaleler ve medeniyetler önce tarihi ile seyahati tercih edilen bir ülkedir.

Mısır vizesi almak için Türk vatandaşlarının pasaport geçerliliği bulunması gerekiyor. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşlar, 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almadan ülkeye gidebilirler. 90 gün üzerindeyse vize almaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları umumi pasaport sahiplerinin ise tüm Mısır seyahatlerinde vize almaları gerekir.

Belirlenen seyahat gidiş- dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olacak, eskimemiş pasaportlar ile Mısır Konsolosluklarına vize başvurusu yapabilirler. Vize başvuru formu ve gerekli belgelerin tamamlanması ile seyahat, eğitim, ticari vize başvuruları sağlanabilir. Uzun süreli vizelerde, ülkeye giriş yapıldıktan sonra Göçmen Bürosu’ndan işlem yapılır.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Mısır Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımı İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Mısır vizesi başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Mısır vizesi başvuru formu.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Mısır vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Mısır. Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu
  • Mısır vizesi almak isteyen çelışanın firmasından kaşeli ve imzalı Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Mısır’da bulunan firmadan davetiye.

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Mısır vizesi başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Mısır vizesi başvuru formu.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Mısır vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Mısır. Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu
  • Mısır vizesi almak isteyen şirket sahibinin firmasından kaşeli ve imzalı Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe.
  • Mısır’da bulunan firmadan davetiye.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Dilekçe ( işyerinizin  antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalı kaşeli olmalıdır.)
  • Pasaport ( en az 6 ay bitiş süresi olmalıdır.) Varsa eski pasaportlarınız.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi, Nüfus müdürlüğünden temin edilen vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet fotoğraf ( biyometrik 3.5*4.5 ölçülerde schengen ve son 3 ay içerisinde  çekilmiş olmalıdır. )
  • Şahsi Bakiyeli banka dökümünüz  
  • SGK, Bağkur hizmet dökümü (e-devlet sitesinden alınabilmektedir.)
  • Şirket evrakları( ticari sicil gazete,Orijinal Faaliyet belgesi ve oda sicil kaydı, imza sirküsü, Vergi levhası) ( son yılı kapsamalıdır .)
  • Varsa Tapu araç ruhsatları fotokopileri.
  • Otel-Uçak rezervasyonları. (bizler yapabiliyoruz.)

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Mısır vizesi başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Mısır vizesi başvuru formu.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Mısır vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Mısır. Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu
  • Mısır vizesi almak isteyen öğrencinin ıslak imzalı Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe.

Ev Hanımı İçin

Yazdır
Ev Hanımı İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Mısır vizesi başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Mısır vizesi başvuru formu.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Mısır vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Mısır. Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu
  • Mısır vizesi almak isteyen ev hanımının ıslak imzalı Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Mısır vizesi başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Mısır vizesi başvuru formu.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Mısır vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Mısır. Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu
  • Mısır vizesi almak isteyen kişinin ıslak imzalı Mısır Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Mısır vizesi başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Mısır vizesi başvuru formu.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Mısır vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Mısır. Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılacak olan seyahat detayları ve seyahat esnasında yapılacak masrafların kim tarafından karşılanacağını anlatan dilekçe. (İşveren yazısı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu

Sık Sorulan Sorular

Mısır vizesi, başvuru tarihinden itibaren ortalama 30- 45 gün içerisinde sonuçlanır. Tüm belge ve evrakların tamamlanması, sorunsuz ve doğru şekilde teslim edilmesiyle, Mısır vizeleri en az 1 ay içerisinde sonuçlanır. Seyahat planının aksamaması için, belirlenen seyahat tarihinden en az 1,5- 2 ay önce vize başvurusunun yapılması gereklidir. Kısa süreli turist vizeleri, vize merkezlerinden 5- 15 gün içerisinde çıkarılır.
Mısır vizesi ile Mısır seyahatleri gerçekleştirilir. Mısır eğitim vizesi, ticari vize, turist vizesi ve tüm uzun süreli- kısa süreli vizelerde, Mısır vizesi ile sadece Mısır ülkesine seyahat edilebiliyor. Mısır'dan vizesiz girilen ülkelere seyahat planı düşünen kişiler, vize başvurusunda uçak ve konaklama rezervasyonlarında, seyahat planını belirtmelidirler. Mısır transit vize uygulaması bulunmuyor. Seyahatlerini Mısır üzerinden yapacak kişiler, vize işlemleri ve başvuru sırasında seyahat planını belirtmelidirler.
Mısır vizeleri, İstanbul ve Ankara temsilciliklerinden yapılır. Ankara'daki Mısır Büyükelçiliği bölge ayrımı ile sadece Ankara'dan başvuru yapacak olan kişilere hizmet veriyor. Mısır vize türleri için herhangi bir randevu alımına gerek yoktur. Evrakların tamamlanması ve vize harcının yatırılmasıyla, başvurular yapılabilir. İstanbul'daki Mısır Başkonsolosluğu; İstanbul ve tüm şehirlerden yapılan vize başvurularında vize hizmeti veriyor. Tüm belgelerin eksiksiz şekilde sunularak, vize harcının yatırılması ile şahsen veya vize merkezlerinden başvuru yapılabilir. Randevu alımına gerek yoktur.
Mısır vizeleri için başvurular hem şahsen hem acentalar aracılığıyla yapılabiliyor. Tüm belgelerin doğru ve eksiksiz olduğu durumlarda, mülakata gerek yoktur. Uzun süreli vizeler ve eğitim vizelerinde Mısır Konsolosluğu gerekli görürse, mülakat talep edebilir. Öğrenim ve seyahat amacına göre vize verilir. Mısır konsolosluklarından yapılan başvurular için vize randevusuna gerek yoktur. Mısır Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu randevu ile hizmet vermiyor. Başvurular direkt ve vize merkezlerinden yapılıyor.
Mısır Devleti uzun süreli vize taleplerinde, ülkeye giriş yaptıktan sonra Yabancılar Şube veya Göçmen Bürosu ofislerinden hizmet veriyor. Mısır vizesi aldıktan sonra, Mısır'da 7 gün içerisinde gerekli birimlere başvuru yapılarak, vize süresi uzatılabilir. Mısır'a uzun süreli vize almak için, oturum izni ve çalışma izni alınmalıdır. Uzun süreli vizelerde aile birleşimi, evlilik, eğitim gibi durumlarda, uzun süreli vize almak mümkündür. Çalışma ve yaşam hakkı, gerekli belge ve prosedürleri yerine getiren tüm vatandaşlara sağlanıyor. Eğitim vizelerinde, eğitim süresine göre vize uzatılabiliyor. Kısa süreli vizeler Türkiye'den uzun süreli vizeler ve vize süresini uzatma işlemleri Mısır'a giriş yaptıktan sonra gerçekleştiriliyor. Alışılmış ikamet dahilinde, 5 yıl boyunca Mısır'da düzenli ikamet eden kişilere vatandaşlık ve oturum izni veriliyor.
Mısır Devleti vize başvuru merkezlerinde, prosedürler çok hızlı ilerlemediği için ortalama 30 ile 45 gün arasında sonuçlanır. Mısır'a ilk kez vize alımlarında süreç uzunken, düzenli seyahat ve ikamet edenler için yaklaşık 15 güde vize alımı sağlanabilir. Turist vizeleri, diğer vize türlerine nazaran daha hızlı çıkar. Eğitim vizeleri ve aile birleşimi vizeleri saha uzun prosedürlerdir. Davetiye ile yapılan ticaret ve ziyaret vizeleri 15- 30 gün içerisinde sonuçlanan vizelerdir. Vizelerin hızlı sonuçlanmasını sağlayan kriterler, evrakların güncel, eksiksiz ve doğru olmasıdır.
Mısır'a kısa süreli seyahat vizeleri ortalama 5 günde sonuçlanır. 18 yaş altındaki Türk vatandaşları ve 45 yaş üzerindeki vatandaşlar için vize almaya gerek yoktur. Direkt Mısır'a seyahat ederek, ülkeye girişte 15 dolar vize ücreti verebilirler. Mısır'a acil vize hizmeti yoktur. En erken ve kısa süreli vizelerde 5 gün içerisinde sonuç alınabilir. Sağlık konuları veya benzer acil durumlarda, vize merkezleri aracılığı ile dilekçe ve talepte bulunulabilir. Vize merkezleri ve seyahat acentalarının prosedürlerine göre, vize çıkış süresi hızlandırılabilir.
Mısır Konsolosluklarından verilen vize hizmetleri arasında express vize seçeneği yoktur. Yapılan tüm vize prosedürleri, başvurusu yapılan vize kategorisine göre değerlendirilir. Mısır vizesi için yapılan başvurularda, soruşturma yok ise 5 günde sonuçlanır. Kısa süreli vizeler en az 30 gün içerisinde sonuçlanan vizelerdir. Mısır express vizesi yoktur. Tüm vize talepleri, seyahat amacına uygun şekilde yapılmalıdır. Belirlenen gün süresinde sonuçlanarak, iletilir.
Yeşil, gri ve siyah pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, vize uygulaması 90 günden sonra yapılır. Yeşil pasaport sahipleri, Türkiye ve Mısır arasında yapılan vize muafiyet anlaşmaları dahilince, ilk 90 gün vizesiz seyahat ve serbest dolaşım hakkına sahipler. 90 günden uzun seyahatler için tüm pasaport sahiplerine vize gereklidir.
Mısır vizesi başvurularında, vize dilekçesi olmalıdır. Seyahat amacını ve seyahat programının içeriğini belirten vize dilekçesi, turistik vizelerden şahsen, ticari seyahatlerde çalışılan şirket tarafından yazılır. Ayrıca öğrenci vize taleplerinde, öğrenciye sponsor olacak kişi tarafından vize dilekçesi hazırlanır. Vize evrakları ile birlikte, konsolosluk ve vize merkezlerine iletilir. Başvuru formu niteliğindedir.
Mısır üniversitelerinde Arapça ve İngilizce eğitim veriliyor. Mısır'da üniversite eğitimi almak isteyen kişiler, denklik belgeleri ile müracaat edebilirler. Mısır'da 23 devlet üniversitesi 19 özel üniversite bulunuyor. Türkiye'de öğrenim gören ve Mısır'da eğitime devam etmek isteyen kişiler, öğrenim gördükleri üniversitelerden denklik belgelerini alarak, gerekli evraklarla başvuru yapabilirler. Mısır lisansüstü programları 2 yıl sürmektedir. 2 dönem olan lisansüstü programlar, Eylül- Aralık ile Ocak- Mayıs aylarında tamamlanır. Mısır'da üniversite okumak isteyen öğrencilere, çalışma izni veriliyor. Hem okul hem çalışmak isteyen kişiler, Mısır'a giriş yaptıktan sonra Göçmen Bürosu'ndan kayıt yaptırabilirler. Türkiye'den Mısır'a giden öğrenciler Mısır özel üniversitelerine kayıt yaptırabilirler.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli/İstanbul
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal/İstanbul
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. Piazza Avm D:204
Pendik/İstanbul
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk. Pendorya Avm No:36
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883