Hindistan Vizesi

Hindistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hindistan Vizesi için gerekli evraklar 2023, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler.   Hindistan’a vize başvurularının 2013 yılından başlamış olduğunu söylemek gereklidir. Başvurular kapsamında 2013 Şubat ayından bu yana parmak izi uygulamalarına da yer verilmesi söz konusudur. Hindistan vizesi almak isteyen kişilerin güvenlik amacıyla parmak izi başvurularına dikkat etmesi gerekiyor. Büyük dünya ülkelerine yönelik parmak izi uygulamalarının geçerli olduğu da ifade ediliyor. Online olarak alınan bir vize türü olduğunu da göreceksiniz. Yani resmi web sitesi üzerinden elektronik olacak şekilde başvurular kabul edilir. Değerlendirmeler için de vize başvuru formlarının eksiksiz ve doğru olacak şekilde doldurulması önem arz eder. Formu dolduranların İngilizce çevirilere de dikkat etmesi gerekiyor. Hindistan Ankara Büyükelçiliği ya da Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu kapsamında vize başvuruları alınır. Bunun için 1 hafta öncesinden müracaat edilmesi de mühimdir.

Hindistan Vizesi

Hindistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında herhangi bir vize muafiyeti anlaşması yoktur. Buna bağlı olarak Hindistan’a seyahat edecek kişinin sahip olduğu pasaportun kategorisinden bağımsız olarak vize alınması gerekir. Çeşitli nedenlerle ve sürelerle yapılacak kısa süreli Hindistan seyahatlerinde, vize değerlendirme sürecinin seyahat tarihlerini olumsuz yönde etkilemesini önlemek için planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün öce Hindistan vizesi başvurusunda bulunulmalıdır. Bununla birlikte uzun süreli Hindistan vizesi başvurularının değerlendirme sürecinin daha uzun süreceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. 

Hindistan Vizesinin Başvuru Süreci

Hindistan vizesi başvuruları Hindistan Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden online olarak alınır. Başvuru sırasında başvuru sahibi kendisinden istenilen bilgileri girerek formu doldurur ve gönderir. Formu kaydettikten sonra çıktısının alınması ve diğer Hindistan vize başvuru belgeleriyle birlikte planlanan mülakat tarihinde Ankara Büyükelçiliğinin yetkili birimine teslim edilmesi gerekir. Bu işlemden sonra Hindistan’a ziyaret etmek için gerekli olan Biyometrik İşlem yani Parmak İzi Taraması yapılması için vize başvuru sahibi Hindistan Konsolosluğu’na gider. 

Konsolosluğa gidilmeden önce başvuruda bulunulacak vize türüne göre ibraz edilmesi gereken evraklar hazırlanmalı ve daha önce doldurulmuş olan ıslak imzalı vize başvuru formuyla birlikte teslim edilmelidir. Bu işlemlerin ardından Hindistan vizesi başvuru süreci tamamlanır.

Hindistan’a seyahat etmek isteyen tüm yabancı ülke vatandaşlarının Hindistan’a giriş yaparken kullanacakları geçerli bir pasaporta sahip ve yurt dışındaki Hindistan diplomatik temsilciliklerinden geçerli vizelerini temin etmiş olması gerekir.  Hindistan Büyükelçiliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ya da Türkiye’de uzun süreli ikamet izni bulunan yabancıların (bonafide resident) vize başvurularını ortalama olarak iki iş günü içerisinde sonuçlandırır. Ancak Hindistan vizesi başvurusunda bulunan kişi Türk vatandaşı değilse ya da Türkiye’de uzun süreli ikamet izni bulunmuyorsa vize işlemi başvuru tarihinden sonra en fazla üç iş günü içinde sonuçlandırılır.

Hindistan vizesi başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu son 10 yıl içinde çıkarılmış olmalıdır. Buna ek olarak son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olan pasaportun Hindistan seyahati sonrası en az 6 geçerliliği bulunması gerekir. Aynı zamanda pasaportta Hindistan vize basımı için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaport yeni görünümlü olmalı ve yıpranma görülmemelidir.

Hindistan Başkonsolosluğu vize işlemlerinde kullanılacak olan fotoğraf ölçülerini 35×45 ebatlarında olmalıdır. Hindistan vize başvurusu sırasında son 3 ay içinde çekilmiş ve daha önce herhangi bir vizede kullanılmamış biyometrik fotoğraf ibraz edilmelidir.

Hindistan vize başvuru formu, Hindistan Başkonsolosluğu vize sisteminde bulunan ve online olarak İngilizce dilinde doldurulması gereken bir belgedir. Hindistan vize başvuru formu, vize başvuru işlemleri için önemli bir prosedür olduğu için hatalı, eksik ya da yanlış olarak doldurulmuş başvuru belgesi ile Hindistan vize başvuru işlemlerinin tamamlanması söz konusu değildir.

Hindistan İçin Vize Türleri Nelerdir?

Hindistan’a seyahat edecek kişilerin seyahat amacına ve süresine göre başvuruda bulunabilecekleri farklı Hindistan vizesi türleri bulunur. Hindistan turistik vizesi, Hindistan ticari vizesi, Hindistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi, Hindistan aile birleşimi vizesi, Hindistan öğrenci vizesi ve Hindistan transit vizesi bunlar arasında sayılabilir.

Hindistan Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

Hindistan vizesi için başvuru randevusu alma işlemi online ortamda gerçekleşir. Vize başvuru formu ve randevu işlemi online olsa da vize başvuru dosyasında ibraz edilmesi gereken evraklarla birlikte başvuru sahibi randevu tarihinde ve saatinde şahsen Hindistan Konsolosluğun’nda bulunmaktadır.

Hindistan vizesi randevu işlemi, vize için gerekli evrakları içeren dosyanın ibrazı, parmak izi verme ve biyometrik kayıt işlemi ve mülakat aşamalarını içerir. Online başvuru formunun çıktısı randevu sırasında başvuru sahibinin yanında olmalıdır. Online başvuru formunda seyahat amacıyla ilgili kısımların dikkatle doldurulmalıdır. Hindistan Konsolosluğu vize departmanı vize mülakatında soracağı sorulara başvuru sahibinin verdiği cevaplar online formda verilen bilgilerle çelişkili olmamalıdır. Konsolosluk yetkilileri başvuru sahibinin seyahat amacınıza dair daha detaylı bilgiler alma gereği duyabilir. Gerekli evrakların ibrazı vize randevusu sırasında yapılır. Bu durumda mülakatta verilecek bilgiler seyahat için hazırlanan evraklarla da uyumlu olmalıdır.

Hindistan vize işlemleri bireysel olarak yapılabildiği gibi yetki yazısı verilen üçüncü şahıs ve kurumlar aracılığı yapılması da mümkündür. Ancak vize başvuru sahibinin her koşulda Hindistan Konsolosluğu’na gitmesi ve parmak izini ibraz etmesi gerekir.

Hindistan Vizesi İçin, Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Hindistan vizesi başvurusu için randevu alma işlemi online olarak yapılır. Bunun için online başvuru formu doldurulur ve forma fotoğraf yüklenir. Daha sonra sistem otomatik olarak randevu sayfasına yönlendirme yapar. Hindistan vizesi başvurusu randevu işlemleri Hindistan Konsolosluğu’nda hafta içi her gün 09:30 – 12:00 saatleri arasında yapılır.

Hindistan vizesi randevu tarihinin seyahat tarihinizle uyuşması ve vizenizin seyahat tarihinize yetişebilmesi için başvurunun buna göre yapılması çok önemlidir. Hindistan Konsolosluğu randevu sırasında evrak kabul aşamasında başvuru sahibinin evraklarınızı yeterli görmezse ek evrak talep edebilir.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Hindistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Hindistan Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Hindistan her ne kadar olumsuzlukları olabilecek bir gezi rotası olsa da mutlaka ama mutlaka gezilip görülmesi gereken bir ülke. 1.2 milyar insanın yaşadığı Hindistan dünyanın en kalabalık 2. Ülkesi. 1 milyon milyonere sahip olmasına rağmen ülkede günlük 2 yada 3 dolara geçinmeye çalışan bir kesimin olduğu bir yer.

Hindistan Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi

Hindistan Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Hindistan’ın ulusal hayvanı sanıldığının aksine inek değil Bengal Kaplanı’dır. İnek ise 7. Anne olarak kabul görür ve bu yüzden ülkede rahatça dilediği yere girip çıkabilir. Ayrıca inekler iyi şans getirdiğine inanılan hayvanlardır.

Hindistan Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 

Hindistan Emekliler İçin Vize Başvurusu

Hindistan vizesi alıp ülkeye gitmeden önce mutlaka aşılarınızı yaptırmalısınız. Yaptırdığınız aşıların kâğıtlarını mutlaka yanınızda götürmelisiniz. Ülkedeki sağlık sorunları gerçekten çok fazla çeşmelerden akan suyla yapılan yemeklerden ve ya çeşme suyu ile yapılan buzların içine konulduğu içeceklerden elinizden geldiğince kaçınmaya çalışın.

Hindistan Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hindistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hindistan Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Hindistan özellikle bilgisayar programlama dilleri konusunda çağın oldukça ilerisinde. Ülkede bir silikon vadisi bulunuyor. Büyük yazılım firmaları çoğunlukla Hindistan kökenli kişilere oldukça ucuz maaşlar ile programlar yaptırıyorlar. Bu yeni yeni değişmeye başladı. Udemy internet sitesinin %60 programlama öğretmenleri Hindistanlı. Eğer imkânlarınız varsa bir Hindistan öğrenci vizesi alarak silikon vadisini inceleyebilir orada eğitim alma imkanınız bile olabilir.

Hindistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hindistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hindistan Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Hindistan’da dolaşırken giydiğiniz kıyafetlere az da olsa dikkat etmeniz gerek. Hindistanlılar omuzları açık kıyafetlerden pek hoşlanmıyorlar. Güzel bir şal ile omuzlarınızı kapatarak gezmeniz onların gözünde bir kat daha yücelmenize sebep olacaktır. Burada yapacağınız alışverişlerde sonuna kadar pazarlık yapabilirsiniz. Orta bir yerlerde mutlaka anlaşacaksınız. Emin olabilirsiniz.

Hindistan Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hindistan Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Hindistan çok dinli bir ülke. Budist’inden Yahudi’sine, Müslümanından Hinduizm’e kadar pek çok dinin inananını barındırır. Her dinin inananı diğer dinin inananına çok saygı gösterir. Uzun süren İngiltere sömürgeliğinden sonra ülkede İngilizlerin izleri hala kalmaktadır. Kriket ülkenin en sevilen sporudur.

Hindistan Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hindistan Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Yanınızda reşit olmayan aile bireyleri ile Hindistan gezisi yapacaksanız yanınıza mutlaka küçüğün ilaçlarını bulundurun. Bunun yanında mutlaka yanınızda mutlaka mide ilaçları ve isal ilaçları bulundurun. Ülkede kuduz oldukça yaygın bir hastalık olup çok dikkatli olun. Tanımadığınız kişilerden asla hediye kabul etmeyin. Yiyecek kabul etmeyin.

Hindistan Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Hindistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi(Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Hindistan Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Hindistan doğal kaynakları ile dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alır. Toprakları Ganj nehrinin tüm ovaları sulamaya yeterli olduğundan dünyanın çok önemli tarım merkezlerinden biridir. Hindistan özellikle susam, nohut, mercimek ve yer fıstığı üretiminde dünyada birinci sırada yer alırken, pirinç, soğan ve şeker kamışı üretiminde dünyada 2. Sırada yer almaktadır.

Hindistan Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Vize almak istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı, gidiş dönüş tarihlerini yazacağınız İngilizce olarak dolduracağınız ve ıslak imzalı olması gereken dilekçe.
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Çiftçilik belgesi.

Hindistan Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Hindistan kamu personeli vizesi aldıktan sonra büyülü yolculuğa hazırsınız demektir. Hindistan’da asla yapmamanız gereken şeylerden bahsetmek gerekirse bunların başında sol elinizle yemek yemek olacaktır. Asla sol elinizi yemek yemek için kullanmayın. Bir din görevlisine asla fiziksel temas kurmayın. Bu insanlar birbirlerine eğilerek selam veriyorlar. Ellerini sıkmak gibi bir eyleme girişmeyin.

Hindistan Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hindistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hindistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hindistan vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hindistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu.
  • Hindistan vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, seyyahat amacınızı ve izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı İngilizce düzenlenecek belge.
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüklerinden Hindistan vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt belgesi. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)

Hindistan Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Hindistan’da festivaller çok farklı kutlanıyor. Özellikle büyük sürahi adını verdikleri festival 12 yılda bir kez kutlanıyor. En son yapılan festivale 60 milyon kadar kişinin katıldığı saptanmış. Bu festivalde dünyanın en büyük toplanması olayı gerçekleşmiş. Bunların yanında cenazelerde siyahın aksine beyaz giyilmesi de bir gelenek. Bu tip değişik gelenekleri yerinde görmeniz için mutlaka bir Hindistan vizesi almalısınız.

Hindistan Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hindistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hindistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hindistan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hindistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını İngilizce olarak kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus müdürlüklerinden Hindistan vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kâğıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • Nüfus müdürlüklerinden Hindistan vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Sık Sorulan Sorular

Ücretlerde olduğu gibi vizenin kaç günde çıkacağına yönelik yine farklılıklar baş gösteriyor. Nitekim vize türü ile sürelerine göre yine kaç günde çıkacağı değişecektir. Ayrı ayrı resmi merkezlerden yana bilgilendirmeler yapılıyor. Örneğin Türk vatandaşlarının vize başvurularından yana 2 iş gününde sonuç almaları söz konusudur. Türkiye’de uzun süredir ikamet eden yabancıların da yine 2 gün içerisinde vize başvurularından yana bilgi sahibi olmaları mümkün. Türk vatandaşı olmayanlar ise vize başvurularının arkasından 3-4 güne kadar sonuç alabilirler. Bazı özel durumlarda bu sürelerin dahi uzadığını söylemek gerek. İş yoğunlukları ya da ilgili belgelerde hataların meydana gelmesi halinde süreler değişim gösterebilir. Bunun için seyahat planlamalarından önce vize başvurularına yer vermek fayda sağlayacaktır.

2018 yılı içerisinde vizelere yönelik güncel açıklamalara yer verilmiştir. Bu açıklamalardan yana Hindistan vizesi ile hangi ülkeleri ziyaret edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda yetkili acentalar sayesinde de gerekli bilgiler aktarılır. Bunun dışında Hindistan’ın vizesiz olarak kabul ettiği ülkelerin dahi sayısı günden güne artış göstermekte. Hızlı gelişen ülkeler arasında olmasından kaynaklı vizede sorunların çıkmaması hedef alınıyor. Bu anlamda kolay vize alınan hatta kimi ülkede vize başvurularına yer verilmediği ifade edilir. Aynı zamanda vize ücretlerinde de makul olunduğunu göreceksiniz. Sonuç olarak vize sahibi olanlar aynı zamanda geçerli ülkeleri de ziyaret etme hakkına sahiptir. Gerek vizesiz giriş yapan ülkeleri gerekse vizelerden yana ziyaret edeceğiniz ülkeleri seyahat acentalarından yana öğrenebilirsiniz.

Hindistan vise başvurularına yönelik başta başvuru formlarının doldurulması önem arz etmektedir. Burada hatasız olacak şekilde bilgilerin sunulması gerekiyor. Arkasından fotoğraf yüklemelerinin güncel olacak şekilde yapılması talep edilir. Sonuç olarak web sitesi üzerinden online randevuların alınması temel alınır. Uygun gün ve saatlere yönelik randevu alınması burada kolay olacaktır. Kendinize uygun olacak şekilde randevu olarak ilerlemeniz mümkün. Genel anlamda da 3 ile 5 gün içerisinde randevu alınması söz konusudur. Öğlen saatlerine kadar randevu kabul edildiğini de göreceksiniz. Konsolosluk üzerinden randevu alanlar akabinde sıralarını belirleyerek ilerlemektedir. Gerekli evraklardan ve ücretlerden yana vize başvurularından sonuç alınacaktır. Dolar üzerinden ücretlendirmelerin alındığını da unutmamalısınız. Tüm bu detayların arkasından vizenizi hangi gün ve saat kaçta alacağınız ifade edilir.

Özel olarak Hindistan Konsolosluğu kapsamında herhangi bir mülakat çağrısına yer verilmiyor. Burada önemli olan konsolosluk üzerinden alınan parmak izin randevularıdır. Aynı gün içerisinde talep edilen dosyaların da hazırlanması önem arz ediyor. Dosyaların teslim edildiği sırada gerekli görülürse sorulara yer verilir. Yani aynı gün içerisinde mülakatların da yapılması söz konusudur. Genel anlamda da dil seviyelerinin burada göz önünde bulundurulması esas alınır. Çoğu ülkenin vize başvurularında da dil ön planda tutuluyor. Yine Hindistan vizesi için yapılan mülakalatlarda dil seviyelerine dikkat edilmektedir. Akabinde dosyaların incelemeleri gerçekleşir. İncelemelere göre talep edilen vize türünden yana onay alacaksınız. Vize türü ile sürelerine yönelik ilgili merkezlerden belirlemeler yapılacaktır.

Uzun süreli vize başvurularına yer vermek isteyenlerin belgeleri önemlidir. Şöyle ki ilgili belgelerde herhangi bir hataya yer verilmemesi gereklidir. Bunun yanı sıra her ülkede olduğu gibi kişinin finansal durumu göz önünde bulundurulur. Geçerli maddi olanaklara sahip olunması vize süreleri etkilecektir. Öyle ki vizeler için dosya hazırlıklarında bulunanlar mutlaka finansal durumlarını ispatlamak zorundadır. Eğitim ve iş durumları için de aynı şekilde belgelerin hatasız olarak eklenmesi gerekiyor. Son olarak uzun süreli vizelerde hem davet mektuplarının hem de sponsorların önemli olduğu ifade edilir. Bu tarz referanslara yer vermekte aynı şekilde vize sürelerinin uzun olmasında etkilidir. Tüm bu detaylara göre belgelerin hazırlanması dışında mülakatlar da önem arz eder. Özellikle de yabancı dil seviyelerinin incelendiği mülakatlara da hazırlıklı olmanızda fayda vardır. Sonuç olarak da Hindistan’a uzun süreli vize talepleri değerlendirmeye alınır.

Hindistan vizesinin çıkma sürelerin vatandaşlık belgelerine bağlı olarak değişim gösterecektir. Bunun yanı sıra vize türleri de yine sürelere etki eder. Örneğin turistik olarak seyahatlere yer vermek isteyenlerin 2 gün içerisinde sonuç alacakları biliniyor. Nitekim aile birleşimi ya da yatırım vizelerine yönelik süreçler daha uzundur. Bu tarz vize çeşitlerinde sürelerin uzun olmasından kaynaklı detaylı incelemeler yapılır. Sonuç olarak bu incelemelere göre vizelerin erken çıkması zor olacaktır. Vatandaşlık olarak yabancı uyruklu olanların daha uzun süre bekledikleri de bilinir. Yaklaşık olarak vize başvurularından yana 3-4 gün içerisinde sonuç almaları söz konusudur. Genel anlamda en hızlı sonuç alınan vizenin turistik olduğu biliniyor. Nitekim turistik vizelerde talep edilen süreler maksimum 6 aydır. Pasaportların süreleri de dikkate alınarak vizelerin alınması sağlanmaktadır.

Acil durumlara bağlı olarak vize sürelerinin daha kısa olması temel alınır. Ölüm, ciddi hastalıklar ya da bunun gibi önemli durumlara bağlı kalarak Hindistan’a acil vize talep edilebilir. Yine diğer vize türlerinde olduğu gibi belgelerin ve başvuruların yapılması önemlidir. Bu anlamda ilgili acentalardan yana yardım alarak işlemleri en kısa sürede tamamlamanız mümkün olmakta. Sonuç olarak da resmi merkezlerden yana mülakat çağrıları yapılacaktır. İlgili görüşmelerin arkasından vizelerin hangi saatte alınması gerektiği söylenecektir. Genel anlamda vizelerin çıkması süresi 2 ile 4 gün içerisinde değişim gösteriyor. Öyle ki acil durumlarda bu sürede farklılıklar meydana gelebilir. Sadece geçerli durumu ifade etmek ve belgeleri hazırlamak en hızlı şekilde vize almanızda etkili olacaktır.

Express vize taleplerinin karşılandığı birkaç tane ülkenin olduğunu göreceksiniz. Hindistan’da bunlar arasında yerini alıyor. Göçmenlerin başvurulara yer vermek için ilgili belgeleri hazırlayarak dosyalarını sunmaları gerekiyor. Bunun için de öncelikle pasaportların süreleri göz önünde bulundurulur. Minimum 6 ay geçerlilik süresi bulunan pasaportlar çerçevesinde vize alımları gerçekleşecektir. Yırtık ve yıpranmış olmayan pasaportlardan yana başvurulara yer vermek önem arz eder. En az 1 sayfasının boş olması halinde pasaportlardan yana vize başvuruları kabul edilebilir. Akabinde fotoğrafların ve başvuru formlarının hazırlanması talep edilir. Vize başvurularına yer veren kişinin resmi olarak formlara imza atması önemlidir. Son olarak dosyaları randevu aldığınız tarihte resmi merkezlere götürerek vizenizi alabilirsiniz.

Başvuruların arkasından kişilerin vizeye karşılık takipte kalmaları mümkün olmakta. Bunun için parmak izlerine yer verildiği gün harekete geçebilirsiniz. Aynı gün akşam saatlerinde vize teslimlerinin yerine getirildiği biliniyor. Genel anlamda da saatlerin 17.00 ile 17.30 olduğunu söylemek gereklidir. Parmak izinin verildiği gün gecikenlerin ertesi gün de sonuç almaları mümkün olmakta.

Seyahat planlanlarına yer verenlerin mutlaka 1 ay öncesinden başvurularda bulunmaları önerilir. Bunun temel nedeni de randevu sistemi olarak biliniyor. Yoğunluk olduğu dönemlerde randevu almak zor olacaktır. Randevuların uzun bir süreye ertelenmesi de seyahat planlarında aksaklık yaşamanıza neden olabilir. Bu yüzden 1 ay öncesine kadar başvuru yapmak en doğru olmaktadır.

Vize ücretlerine yönelik yıl içerisinde güncel bilgiler aktarılır. Son dönemde Türk vatandaşlarına özel olarak 103 Dolar şeklinde ödemelerin yapılması gerektiği ifade ediliyor.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883