Yunanistan Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Yunanistan Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Yunanistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi(T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Başvurunuzu yaptığınız gün, birinci gün olarak sayılır ve maksimum 20 gün içerisinde vizeyle ilgili sonuç ortaya çıkar. Yunanistan’ın vize çıkarma süreleri ortalama 15 gündür. Vize sonuçlarını öğrenmeniz için sizinle iletişime geçilecek ve seyahatinizi gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken noktalar belirtilecektir.
Yunanistan vizesiyle birlikte gidilebilecek olan ülkelerin sayısı, Schengen Antlaşması’na üye olan ülkeler ile 26’ya ulaşmıştır. Bu ülkelerin her birine Schengen vizeniz bulunuyorsa giriş yapabilirsiniz. Aralarında bazılarının vize verme yetkisi bulunmasa da, Yunanistan konsolosluğundan randevu alarak vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Almanya, İtalya, İspanya, İzlanda, Fransa, Hollanda, Norveç, İsveç gibi ülkeler de vizeniz bulunduğu taktirde gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.
Yunanistan vize randevusunu alabilmek için yapılacak olan başvurular iki farklı şekilde sonuçlandırılabiliyor. Vize randevusunun başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için internetten mail yoluyla veya telefon numaralarını arayarak gerçekleştirebilirsiniz. Konsolosluğu arayarak alacağınız randevu tarihinde konsoloslukta olmalısınız. Yanınızda getireceğiniz vize belgelerinin tümü, vize işlemlerinin başlatılabilmesi için gereklidir. Başvurunuzu konsoloslukta yaptıktan sonra ize ortalama 15 günlük bir incelemeniz ardından sorun çıkmadığı taktirde vizeniz onaylanacaktır.
Hangi amaçla Yunanistan’a gitmek istediğinizi belirtmeniz, detaylara yer vermeniz halinde işlemin gerçekleştirilmesini kolaylaştıracaktır. Randevuyu aldığınız gün ve saatte konsoloslukta olduğunuz taktirde, şube görevlisiyle görüşerek Yunanistan’a vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz. Öğrenci olarak, çalışan olarak, yatırımcı olarak veya turistik amaçlarla seyahat edilmesi mümkün oluyor. Seyahat çeşitlerinden hangisiyle Yunanistan’a gitmek istediğinizi ve vize aldıktan sonra ne yapacağınızı anlatmanız gerekiyor. Sadece Yunanistan’da mı kalacaksınız, yoksa Schengen vizesi bulunan farklı ülkelere de seyahat edecek misiniz gibi sorular yöneltilecektir. Bu sorulara başvuru formunda detaylı olarak açıklık getirmeniz, vizeyi almanızı ve süresini doğrudan etkiliyor.
Yunanistan’a gitmek için alınacak olan uzun süreli vizeler için özellikle Yunanistan’ın dışındaki ülkelere seyahat edeceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Sadece tek nokta olarak Yunanistan’ı göstermek yerine, farklı seyahat planlarınızdan da söz edebilir ve vize süresinin uzatılmasını talep edebilirsiniz. Turistik faaliyetler için bu tarz başvurular gereklidir. Eğer vize öğrenci olarak veya yatırımcı olarak alınacaksa, özel olarak uzun süreli vize başvurusunda bulunulması gerekiyor. Yatırımcıların ülkede bulundukları süre zarfında gerçekleştirecekleri yatırımlar ve ülkede kalma şartları bulunuyor. Öğrencilerin Yunanistan’a uzun süreli vize alması için ise okuldan davetiye almaları, öğrencilik başvurusunda bulunmaları gereklidir.
Yunanistan’ın erken vize çıkarılmasını sağlayan seyahat türleri arasında özellikle ticari faaliyetler çok fazla tercih ediliyor. Ekspres olarak çıkarılmasını istediğiniz vize türünün üç günden kısa süre içerisinde çıkarılması dahi mümkün oluyor. Normalde 15 günden uzun süren vize işlemlerinin aynı şekilde değerlendirilmesi ve olumlu sonuçlanması halinde hızlıca oluşturulması sağlanıyor. Başvurularınızı yaparken konsolosluktaki başvuru formları arasında acil vize çıkarma formunu kullanmanız gereklidir. Bu sayede en hızlı şekilde çıkacak olan vizeler turistik, ticari, yatırım, öğrenci vizeleri olacaktır. Her birinde acil olma durumundan söz edilmesi, detaylıca bilgi verilmesi ve belgelerin tümünün eksiksiz bulunması gereklidir.
En kısa süre içerisinde Yunanistan’a gidilebilmesi için, Schengen vizesi olan bireylerin uçak bileti alarak ülkeye seyahat etmesi mümkün oluyor. Vizesi olmayanlar ise özel hizmet veren ekspres vize çıkarma kuruluşlarından veya konsoloslukların hızlı vize çıkarma sistemlerinden yararlanabilir. 15 günlük sürede çıkarılan vizeye kıyasla bu yöntemle bir miktar daha ödenmesi gerekiyor. En hızlı şekilde vize çıkarılmasını isteyen bireylerin Yunanistan’a acil vize yöntemiyle bir haftadan kısa süre içerisinde belgeleri tamamlanarak, seyahat etmesi sağlanıyor.
Yunanistan’a, Schengen üyesi olmayan ülkelerden seyahat edilebilmesi için mutlaka vizenin çıkarılması gerekiyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu üye olmayan ülkelerden gerçekleştirilecek olan Yunanistan seyahatlerinde 3 ila 15 gün arasında vize beklenmesi gerekiyor. En uzun süren vize çıkarılma işlemleri normal çıkarma faaliyetleri arasında yer aldığı için ortalamanın üzerinde sürebiliyor. En hızlı şekilde çıkarılmasını isterseniz, konsolosluğa bu yönde bir başvuruda bulunabilir ve istediğiniz türde seyahatle ilgili vizeyi temin edebilirsiniz.
Yunanistan başta olmak üzere, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler de dahil toplam 26 farklı ülkede geçerlidir. Bu ülkeler arasında geçerliliği bulunan her ülkenin Schengen Antlaşması yasalarınca turist kabul etmesi sağlanıyor. Yunanistan, Almanya, İtalya, İzlanda, Hollanda, Bulgaristan, Slovenya, Slovakya, Romanya, Polonya, Portekiz, Vatikan, San Marino, Norveç, Monako, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre, Macaristan gibi ülkelerde geçerliliği bulunuyor. 26 ülke arasında vize vermeyenler fakat Yunanistan’dan vize aldığınız taktirde girebileceğiniz ülkeler de bulunuyor.
Schengen vizesini turistik, ticari, yatırım veya eğitim amacıyla almış olmanız halinde, size tanınan süre boyunca tüm Schengen ülkelerine gidebilirsiniz. Bu ülkeler arasında henüz vize vermeyen fakat özellikle dışarıdan gelen Schengen vizesi bulunan turistlere açık ülkeler bulunuyor. Vatikan, San Marino, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Romanya ve Monako tarafından vize verilmiyor. Yunanistan vizesini aldığınız taktirde bu ülkeler de dahil olmak üzere, 26 farklı antlaşma ülkesine gitmeniz mümkündür.
Vizenin gerektiği tek pasaport türü bordo pasaport olarak belirlenmiştir. Schengen ülkelerinde seyahat edebilmeniz için yeşil, gri veya kırmızı pasaport kullandığınız taktirde vize gerekmeyecektir. Yunanistan dışındaki ülkelerde de vize başvurusunda bulunmanız gerekmeksizin, her türlü faaliyeti belirli sürelerde gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlık başvuruları, yatırım işlemleri ve ticari faaliyetler için izin alınma zorunluluğu herkes için özel maddelerle belirlenmiştir.
Yunanistan’ın sadece ana karalarında değil, tüm Yunan adalarına yapılacak olan seyahatler için geçerli olacaktır. Adalar arasında seyahate ek olarak, vize antlaşmasına uyan farklı ülkelere de seyahat edilmesi mümkün oluyor. Başvurunuzu yaparken sadece turistik faaliyetleri belirttiyseniz, çok uzun süreli bir vize verilmeyecektir. Bundan dolayı seyahat planınızı yaparken, vizeniz bitmeden ülkeye dönecek şekilde belirlenmiş olmanız gerekiyor.
Yunan vatandaşı olmak isteyenlerin ülke kanununa göre, toplamda 7 yıl boyunca ülkede bulunması veya gayrimenkulü olması gereklidir. Bu sayede vatandaşlık işlemleri gerçekleştirilebiliyor. 5 yıl boyunca gayrimenkulün Yunanistan’da bulundurulması halinde, kalıcı oturma izni alınıyor. 7 yıl olduğunda ise, ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip oluyorsunuz. Gayrimenkul yatırımları en az 250 bin Euro değerinde yapıldığı taktirde 5 yılda oturma izni alınabiliyor.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883