Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa Birliği ve Schengen topluluğu üye ülkelerinden biri olan Yunanistan’a seyahat etmek isteyen ve pasaportlarında geçerli Schengen vizesi olmayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Yunanistan vizesi alması zorunludur. Yeşil, siyah, gri pasaport hamili olarak Yunanistan’a ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşları, 180 gün içinde 90 ikame günü süresini aşmayacak seyahatlerinde vize işlemlerinden muaftırlar. Bordo pasaport sahibi olan ya da diğer pasaport türleriyle 90 günden daha uzun süre Yunanistan sınırları içinde bulunacak olan vatandaşlar ikamet ettikleri il ve ilçeye hizmet sunan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir. İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu görev bölgesindeki vatandaşların vize başvurularını konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri üzerinden kabul ederler. Vize merkezleri üzerinden Yunanistan vize başvurusu yapacak olan vatandaşlar mutlaka randevu almalıdır.

Yunanistan Vizesinin Başvurusu Süreci

Yunanistan vizesinin başvurusu sürecinde Yunanistan vize başvuru formunun dikkatli bir şekilde doldurulması başvurunun kabul edilmesi ve değerlendirilmesi sürecinde çok önemlidir. Konsolosluğun hazırladığı resmi bir form olan vize başvuru formunda bulunan soruların tamamına tutarlı ve gerçeğe uygun yanıtlar verilmelidir. Verilen yanıtlar konsolosluğa ibraz edilecek evraklarla desteklenmelidir. Soruların yanlış ya da eksik yanıtlanması durumunda başvurunun reddi söz konusu olabilir. Başvuru sahibi vize başvuru formunu imzalamalı ve tarih atarak teslim etmelidir. 18 yaşından küçük olan başvuru sahiplerine ait vize başvuru formlarını ebeveynleri imzalamalıdır.

Yunanistan Konsolosluğu’na hitaben vize talep dilekçesi yazılmalı ve Yunanistan’a hangi tarihler arasında, hangi nedenle seyahat edileceği açıklanmalıdır. Ayrıca vize süresi sona ermeden ülkeden ayrılacak olma ve sponsor bilgisi verilmelidir.

Yunanistan seyahatleri için kısa süreli vize başvurusu yapılması gerektiğinde istisnai durumlar dışında doğrudan konsolosluğa yapılamaz. Gerekli durumlarda başvuru sahibinin Yunanistan Konsolosluğu’na davet edilmesi söz konusu olabilmektedir. Schengen vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin parmak izini, elektronik imzasını ve biyometrik fotoğrafını beyan etme yükümlülüğü vardır.

Umuma mahsus pasaport sahibi olan ve Yunanistan’a seyahat etmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin pasaport süreleri 10 yıldan eski olmamalıdır. Aynı zamanda Yunanistan seyahati sona erdikten sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Bunun yanı sıra içerisinde en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Yunanistan Konsolosluğuna ve yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine güncel tarihli evraklar teslim edilmelidir. Konsolosluk 3 aydan daha eski tarihlere ait olan evraklarla yapılan başvuruları kontrol etmemektedir.

Yunanistan İçin Vize Türleri Nedir?

Yunanistan vize türleri;

C tipi (kısa süreli) vize,
Turistik vize,
Ticari vizeler ile iş ve fuar ziyareti vizeleri,
Aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi,
Kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi,
Kısa süreli öğrenim ve staj vizesi,
D tipi (uzun) süreli vize,
Transit vize şeklinde sıralanabilir.

Yunanistan Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

Yunanistan vizesi alınması için Yunanistan Konsolosluğu’nun belirlediği vize prosedürüne uyulmalıdır. Konsolosluğun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleriyle işlemlerin başvuru sahibi adına yapılması mümkündür. 2014 yılında kullanılmaya başlanan Biyometrik Bilgi Beyanı sisteminde parmak izi, elektronik imzası ve biyometrik fotoğrafı kayıtlı olan kişiler şahsen bulunma zorunluluğu olmadan vize başvurusunda bulunabilirler. Vize başvuru merkezleri aracılığıyla başvuru yapan kişiler; vize başvuru dosyasının hazırlanması, en az 30.000 Eur teminatlı olmak kaydıyla seyahat tarihinden bir gün öncesi ve dönüş tarihinden bir gün sonrasını kapsayan yurt dışı sağlık sigortasının yapılması, pasaportun vize başvuru randevusunun gününde ve saatinde işleme alınması, konsolosluk tarafından yapılan vize değerlendirme aşamasında işlemlerin takip edilmesi, başvuru sonuçlandıktan sonra pasaportun teslim alınması gibi haklara sahip olurlar.

Yunanistan Vizesi İçin Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Yunanistan’a herhangi bir nedenle seyahat edecek kişiler, seyahat tarihlerinden en az 2 hafta önce elçilikten ya da konsolosluktan randevu almalıdır. Eksiksiz bir şekilde hazırlanıp ibraz edilmesi gereken belgeler başvuruda bulunulacak olan vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Hazırlanan evraklar elden teslim edilmeli ve vize başvurusu sırasında parmak izi verilmelidir. Verilen parmak izlerinin süresi 5 yıl olmakla birlikte vize başvurusu reddedilirse parmak izinin de geçerliliği kalmaz. Diğer bir deyişle yeni bir vize başvurusunda bulunulacağı zaman parmak izinin de yeniden verilmesi gerekir.

Yunanistan vizesi için başvuru aşamasında kişinin şahsen bulunma zorunluluğu yoktur. Yunanistan’a seyahat edecek olan kişiler yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla evrakların elden ya da kargo yoluyla teslim edilmesi yoluyla başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Gerekli durumlarda Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini mülakata davet edebilir. Bu durumda başvuru sahibi mülakat tarihinde şahsen konsoloslukta bulunmalıdır. Vize mülakatına genellikle ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler çağrılır. Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini görüp seyahat planıyla ve evraklarıyla ilgili sorular sorabileceği gibi mülakat aşamasında başvuru sahibinden ek evrak da talep edebilir.

Yunanistan vize başvurusu ile ilgili karar vize başvurusunun yapıldığı tarihi izleyen 15 takvim günü içinde verilmekle birlikte sürenin 30, bazı istisnai durumlarda 60 takvim gününe kadar uzatılması söz konusu olabilir.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Yaklaşık olarak 16 milyon nüfusa sahip Yunanistan’a gitmek için pek çok neden sayabiliriz. İstanbul gibi en eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Atina bunlardan sadece bir tanesi. Santorini, Mikanos gibi dünyaca ünlü pek çok gezilecek yer var. Buraların özellikleri ise ne kadar ünlülerse o kadar pahalı değiller. Yazın bir lahmacun için 30 TL ödeyen Bodrum ve Antalyalılar daha iyi anlayacaklardır.

Yunanistan Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş maaş bordrosu. (Kaşeli ve imzalı olmasına özen gösteriniz.)
  • Yunanistan vizesi almak isteyen çalışana ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış Yunanistan’ya seyahat amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini gösterebilecek ıslak imzalı ve kaşeli dilekçe.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait imza sirküleri.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait son döneme ait vergi levhası.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Nüfus kâğıdı fotokopisi

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Yunanistan tam bir ege ülkesi. Türkiye’nin ege bölgesinde ne yeniyorsa ne içiliyorsa aynısı isimleri değişmiş olarak karşınıza gelecek. Bin bir çeşit balık, zeytinyağlı yiyeceklere doyacaksınız. Yemeğinizi yiyip bir kahve içmek istediğinizde kahvenizi Türk kahvesi olarak istemeyin. Muhtemelen alacağınız yanıt Türk kahvesinin olmadığı yunan kahvesi isteyip istemediğinizi soracaklardır. Yunan kahvesini istediğinizde gelenin has ve has Türk kahvesi olduğunu göreceksiniz.

Yunanistan Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz barkotlu hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza sirküleri kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Emekliler İçin Vize Başvurusu

Yunanistan ve etrafında bulunan 3000 adanın 220 den fazlasında yerleşim birimi bulunmakta. Neredeyse yüzme mesafesinde olan yüzlerce ada bulunur. Gün batımını ve gün doğumunu deniz eşliğinde seyretmenin keyfine diyecek bir şey yoktur.

Yunanistan Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Tapu, araç ruhsat fotokopileri, kira kontratı gibi gelir gösterebileceğiniz belgeler.. ( Var İse)
  • Yunanistan Başkonsolosluğuna yazılmış seyahat amacını açıklayan, seyahat giderlerini kimin tarafında karşılanacağını açıklayan şahsi dilekçe.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Nüfus müdürlüklerinden Yunanistan vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt belgesi
  • E-devletten alabileceğiniz emekli tescil belgesi barkotlu olmak zorundadır.
  • Emeklilik maaşınızı aldığınız bankadan almanız gereken son 3 aya ait ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Ülkemizde olduğu gibi Yunanistan’da da fast food önemli bir yer tutuyor. Bizden biraz daha farklı olan yunan sokak yemeklerinin en başında “souvlaki” dedikleri bir şiş et türü. Çöp şişten daha büyük şekilde dizilmiş etleri leziz bir şekilde sunuyorlar. Sokak lezzetleri olarak en fazla tercih edilen 2. Ürün ise “gyros”. Gyros bildiğimiz döner aslında. Et, tavuk ve domuz çeşitlerinin yapıldığı gyrosları hemen her yerde bulabilirsiniz.

Yunanistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların orijinalleri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Yunanistan seyahati ile ilgili olarak bir sponsor yok ise maddi durumu gösterecek olan son 3 ayı gösteren banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Yunanistan seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şahıs şirketi sahibiyse Yunanistan Şahıs firma sahibi vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Yunanistan Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. ( Yeni Tarihli)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Yunanistan’a gittiğinizde hediyelik eşya bulmakta hiç zorlanmayacaksınız. Otantik heykeller, zeytinyağları, incik boncuklar hediyelik eşyanın bin bir türlüsünü görüp aralarında seçim yapmak oldukça zor olacaktır.

Yunanistan Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Yunanistan seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir emekli ise Yunanistan emekli vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Ülkemizde en fazla bilinen Yunanistan ürünlerinin başında Kavala Kurabiyeleri gelir. Yunanistan’a vize alıp giden tanıdıklarımızdan dönüşlerinde mutlaka getirmesini istediğimiz kurabiyeleri yerinde tatmalısınız.

Yunanistan Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Yunanistan seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şirket sahibi ise Yunanistan şirket sahipleri vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Yunanlılar çocuklarına oldukça düşkün bir toplum. Pek çok yerde yeşil parklar, çocuklar için eğlence yerleri bulunmaktadır. Heraklion şehrinin yakınlarında dünyanın sayılı su parklarından bir bulunmaktadır. 80 bin metrekarelik bir alana kurulmuş olan parkta 30 dan fazla farklı kaydıraklardan bulabilirsiniz.

Yunanistan Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Yunanistan seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şirket sahibi ise Yunanistan şirket sahipleri vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Yunanistan vizesi talebi yapılan reşit olmayan çocuk bir ebeveyn ile seyahate çıkıyorsa her iki ebeveyninin de alacağı noter tasdikli muvafakatname.
  • Ebeveynlerin ayrılığı söz konusuysa mahkeme tarafından verilen velayet kararı.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Yunanistan’da tarım ege bölgemizden farklı değil. Ürünlerin kalitesinde olmasa da pazarlamasında büyük farklar mevcut. Örnek vermek gerekirse Yunanistan’da üretilen zeytinyağı ile ülkemizdekiler arasında hiçbir kalite farkı olmamasına rağmen Yunanistan’ın yaptığı iyi pazarlama yöntemleri ile tüm dünyada Yunanistan zeytinyağı bilinen ve sevilen bir tat haline gelmiş. Sizde bu ürünleri üreten bir üreticiyseniz Yunanistan vizesi alıp bir kez oradaki üreticiler ile görüşme yapmalısınız. Sizce de artık ürünlerimizin tüm dünyada satılmasının zamanı gelmedi mi?

Yunanistan Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Var ise davet mektubu.
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Çitçilik Belgesi
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Yurt dışında bir tatil yapmak istiyorsanız en iyi alternatifiniz Yunanistan olacaktır. Pek çok Avrupa ülkesinden ucuz olan komşumuzda tahminlerinizden çok ucuza bir yurt dışı tatili geçirebilirsiniz.

Yunanistan Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu.
  • Yunanistan vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Hemen sınır komşşummuz olan Yunanistan vizesi alarak oradaki iş fırsatlarını kovalayabilir kendinize yeni iş imknaları sağlayabilirsiniz. Bunun yanında gittiğiizde bir kaç gün de olsa tatilin tadını çıkarmayı unutmayın.

Yunanistan Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Yunanistan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.o00 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Yunanistan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Yunanistan seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Elçilikler tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaporta sahip kişiler en fazla 90 gün olmak üzere vize almadan seyahat edebilirler. Pasaportunuzda K.K.T.C. kaşesi var ise yeni pasaport ile müracat etme zorunluluğu vardır.

Yunanistan Konsolosluk Bilgileri

Yunanistan Konsolosluk sayfasına https://www.mfa.gr/turkey/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Yunanistan’a çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyen ve pasaportlarında geçerli Schengen vizesi olmayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Yunanistan vizesi alması zorunludur. Yeşil, siyah, gri pasaport hamili olarak Yunanistan’a ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşları, 180 gün içinde 90 ikame günü süresini aşmayacak seyahatlerinde vize işlemlerinden muaftırlar.Yunanistan vize başvurusu yapmak için istenilen belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edildiği takdirde Yunanistan vize başvurusu ile ilgili karar vize başvurusunun yapıldığı tarihi izleyen 15 takvim günü içinde verilmektedi. Ancak belgelerin eksikliği ya da farklı durumlarda  sürenin 30, bazı istisnai durumlarda 60 takvim gününe kadar uzatılması söz konusu olabilmektedir. Vize başvuru değerlendirme sürecinin resmi tatil günlerine ya da konsolosluğun yoğun olduğu günlere denk gelmesi, ek belge talep edilmesi ya da farklı prosedürlere gereksinim duyulması durumunda uzayabilmesi olasılığı Yunanistan vizesi almak isteyen kişiler tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle Yunanistan vizesi başvurusu planlanan seyahat tarihinden en az 2 hafta önce yapılmalıdır.

Yunanistan Schengen bölgesi ülkelerinden biri olduğu için Yunanistan vizesi ile Schengen bölgesi ülkelerine giriş yapılması mümkün olmaktadır. Yunanistan Schengen vizesinin çok girişli olarak verildiği durumlarda giriş çıkış yapıldıktan sonra diğer Schengen ülkelerine giriş yapılması mümkündür. Bununla birlikte ülkeler arası geçişlerin yapıldığı sırada güvenlik soruşturmasına takılma ve ülkeye alınmama durumunun söz konusu olabileceği göz ardı edilmemelidir. Yunanistan vizesi ile giriş yapılabilecek olan ülkeler arasında; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya bulunmaktadır. Alınacak olan Yunanistan Schengen vizesi ile bu ülkelerinde her birinin kapısı seyahat ve turistik amaçlı olarak başvuru sahibine açılacaktır. Schengen vizesinin de kendi içinde bazı türleri vardır. Bu vize türleri başvuruda bulunan kişinin mesleğine ve planlanan seyahatin özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir.Sınırlı bölge geçerliliği olan vize alındığında yalnızca vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilebilmektedir. bu nedenle vize başvurusunda bulunulduğu sırada seyahat edilecek olan Schengen ülkelerinin belirtilmesi gerekmektedir.

Yunanistan vizesi için başvuru aşamasında kişinin şahsen bulunma zorunluluğu yoktur. Yunanistan’a seyahat edecek olan kişiler yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla evrakların elden ya da kargo yoluyla teslim edilmesi yoluyla başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Gerekli durumlarda Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini mülakata davet edebilir. Bu durumda başvuru sahibi mülakat tarihinde şahsen konsoloslukta bulunmalıdır. Vize mülakatına genellikle ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler çağrılır. Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini görüp seyahat planıyla ve evraklarıyla ilgili sorular sorabileceği gibi mülakat aşamasında başvuru sahibinden ek evrak da talep edebilir. Bordo pasaport sahibi olan ya da diğer pasaport türleriyle 90 günden daha uzun süre Yunanistan sınırları içinde bulunacak olan vatandaşlar ikamet ettikleri il ve ilçeye hizmet sunan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir. İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu görev bölgesindeki vatandaşların vize başvurularını konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri üzerinden kabul ederler. Vize merkezleri üzerinden Yunanistan vize başvurusu yapacak olan vatandaşlar mutlaka randevu almalıdır.

Yunanistan vizesi başvurusunda bulunan kişiler için uygulanan standart bir mülakat prosedürü yoktur. Gerekli durumlarda Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini mülakata davet edebilir. Bu durumda başvuru sahibi mülakat tarihinde şahsen konsoloslukta bulunmalıdır. Vize mülakatına genellikle ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler çağrılır. Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini görüp seyahat planıyla ve evraklarıyla ilgili sorular sorabileceği gibi mülakat aşamasında başvuru sahibinden ek evrak da talep edebilir. Mülakatın söz konusu olduğu durumlarda başvuru sahibi Yunanistan’a ne sebeple gitmek istediğini detaylı bir şekilde açıklamalı ve belgelendirmelidir. Yunanistan’da ne kadar süreyle kalınacağı, Schengen bölgesi ülkelerine seyahat edilip edilmeyeceği gibi sorular detaylı olarak açıklanmalıdır. Bu tür sorulara vize başvuru formunda detaylı bir şekilde açıklık getirilmesi durumunda vize başvuru değerlendirme süreci olumlu yönde etkilenecektir. Başvuru sürecinin mümkün olan en kısa sürede ve aksaksız bir şekilde tamamlanabilmesi için başvuru yapılacak vize türüne uygun belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanmalı, gerçeğe aykırı bilgi beyanından ve belge ibrazından kaçınılmalıdır.Başvuru formunda ibraz edilen bilgiler belgelerle desteklenmeli, Yunanistan seyahatini finanse edebilecek ekonomik yeterliliğe sahip olunduğu belgelenmelidir.

Yunanistan uzun süreli vizesi, farklı ülke vatandaşlarına Yunanistan sınırları içinde 90 gün ile 365 gün arası sürede kalma hakkı verir. Yunanistan uzun süreli vizesi yani ulusal vize, Schengen bölgesi içinde serbest seyahat hakkına sahip olunmasını sağlar. Uzun süreli vize, Yunanistan’da 90 günden fazla kalınması gereken durumlarda alınan bir vize türüdür. Yunanistan’da uzun süre çalışılacağı, eğitim alınacağı, sezonluk işçi olarak gidileceği ya da Yunanistan’da ikamet eden aile bireyleri ile yaşamaya başlanacağı durumda başvurulur. Başvuru evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlanarak Yunanistan Başkonsolosluğu’ndan randevu alınır. randevu gününde belgeler eksiksiz bir şekilde ibraz edilir. Biyometri işlemleri tamamlanır. Yunanistan uzun süreli vize başvuruları en geç 60 iş günü içinde sonuçlanır. Uzun süreli vize başvurusu sonuçları Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçilerek takip edilebilir. Başvuru sonucu Yunanistan Konsolosluğu tarafından başvuru sahiplerine bildirilir. Başvuru sahibinin belirli şartları taşımaması ya da belge değerlendirme sürecinin olumsuz olması durumunda vize başvurusunun reddedilmesi söz konusu olabilir. Bu durumda ret mektubu yollanan başvuru sahibinin itiraz hakkı bulunmaktadır.

Yunanistan’a en erken çıkan vize türü turistik ve ticari seyahatlere yönelik vizelerdir. Bununla birlikte vize sürecinin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanabilmesi için Yunan Konsolosluğu tarafından uygulanan vize prosedürüne eksiksiz bir şekilde uyulmalıdır. Konsolosluğun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri başvuru sahibi adına işlem yapabilmektedir. Başvuru sahibinin 25 Eylül 2014 tarihinde kullanılmaya başlanan Biyometrik Bilgi Beyanı sisteminde kayıtlı parmak izinin, elektronik imzasının ve biyometrik fotoğrafının olması durumunda şahsen bulunma zorunluluğu olmadan vize başvurusu yapılabilir. Vize başvuru merkezleri aracılığıyla başvuru yapılması ve vize başvuru dosyasının hazırlanması, seyahat tarihinin bir gün öncesi ve dönüş tarihinin bir gün sonrası geçerli olan en az 30.000 Eur’luk yurtdışı sağlık sigortasının yapılması, pasaportun randevu gün ve saatinde işleme alınması, konsolosluk tarafından vize başvurusu değerlendirme aşamasında işlem takibinin yapılması ve başvurunun olumlu bir şekilde sonuçlanmasının ardından pasaport teslim alınabilmektedir. Yunanistan vizesi başvurusu değerlendirilip sonuçlandıktan sonra pasaport üzerinde yer alan vize etiketinde ülkeye giriş hakkı ve kalış süresi yer alır.

Yunanistan uzun süreli vizesi, farklı ülke vatandaşlarına Yunanistan sınırları içinde 90 gün ile 365 gün arası sürede kalma hakkı verir. Yunanistan uzun süreli vizesi yani ulusal vize, Schengen bölgesi içinde serbest seyahat hakkına sahip olunmasını sağlar. Uzun süreli vize, Yunanistan’da 90 günden fazla kalınması gereken durumlarda alınan bir vize türüdür. Yunanistan’da uzun süre çalışılacağı, eğitim alınacağı, sezonluk işçi olarak gidileceği ya da Yunanistan’da ikamet eden aile bireyleri ile yaşamaya başlanacağı durumda başvurulur. Başvuru evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlanarak Yunanistan Başkonsolosluğu’ndan randevu alınır. randevu gününde belgeler eksiksiz bir şekilde ibraz edilir. Biyometri işlemleri tamamlanır. Yunanistan uzun süreli vize başvuruları en geç 60 iş günü içinde sonuçlanır. Uzun süreli vize başvurusu sonuçları Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçilerek takip edilebilir. Başvuru sonucu Yunanistan Konsolosluğu tarafından başvuru sahiplerine bildirilir. Başvuru sahibinin belirli şartları taşımaması ya da belge değerlendirme sürecinin olumsuz olması durumunda vize başvurusunun reddedilmesi söz konusu olabilir. Bu durumda ret mektubu yollanan başvuru sahibinin itiraz hakkı bulunmaktadır.

Yunanistan vizesi başvurusunda bulunan kişiler için uygulanan standart bir mülakat prosedürü yoktur. Gerekli durumlarda Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini mülakata davet edebilir. Bu durumda başvuru sahibi mülakat tarihinde şahsen konsoloslukta bulunmalıdır. Vize mülakatına genellikle ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler çağrılır. Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini görüp seyahat planıyla ve evraklarıyla ilgili sorular sorabileceği gibi mülakat aşamasında başvuru sahibinden ek evrak da talep edebilir. Mülakatın söz konusu olduğu durumlarda başvuru sahibi Yunanistan’a ne sebeple gitmek istediğini detaylı bir şekilde açıklamalı ve belgelendirmelidir. Yunanistan’da ne kadar süreyle kalınacağı, Schengen bölgesi ülkelerine seyahat edilip edilmeyeceği gibi sorular detaylı olarak açıklanmalıdır. Bu tür sorulara vize başvuru formunda detaylı bir şekilde açıklık getirilmesi durumunda vize başvuru değerlendirme süreci olumlu yönde etkilenecektir. Başvuru sürecinin mümkün olan en kısa sürede ve aksaksız bir şekilde tamamlanabilmesi için başvuru yapılacak vize türüne uygun belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanmalı, gerçeğe aykırı bilgi beyanından ve belge ibrazından kaçınılmalıdır.Başvuru formunda ibraz edilen bilgiler belgelerle desteklenmeli, Yunanistan seyahatini finanse edebilecek ekonomik yeterliliğe sahip olunduğu belgelenmelidir.

Yunanistan vizesi için başvuru aşamasında kişinin şahsen bulunma zorunluluğu yoktur. Yunanistan’a seyahat edecek olan kişiler yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla evrakların elden ya da kargo yoluyla teslim edilmesi yoluyla başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Gerekli durumlarda Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini mülakata davet edebilir. Bu durumda başvuru sahibi mülakat tarihinde şahsen konsoloslukta bulunmalıdır. Vize mülakatına genellikle ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler çağrılır. Yunanistan Konsolosluğu başvuru sahibini görüp seyahat planıyla ve evraklarıyla ilgili sorular sorabileceği gibi mülakat aşamasında başvuru sahibinden ek evrak da talep edebilir. Bordo pasaport sahibi olan ya da diğer pasaport türleriyle 90 günden daha uzun süre Yunanistan sınırları içinde bulunacak olan vatandaşlar ikamet ettikleri il ve ilçeye hizmet sunan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir. İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu görev bölgesindeki vatandaşların vize başvurularını konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri üzerinden kabul ederler. Vize merkezleri üzerinden Yunanistan vize başvurusu yapacak olan vatandaşlar mutlaka randevu almalıdır.

Yunanistan Schengen bölgesi ülkelerinden biri olduğu için Yunanistan vizesi ile Schengen bölgesi ülkelerine giriş yapılması mümkün olmaktadır. Yunanistan Schengen vizesinin çok girişli olarak verildiği durumlarda giriş çıkış yapıldıktan sonra diğer Schengen ülkelerine giriş yapılması mümkündür. Bununla birlikte ülkeler arası geçişlerin yapıldığı sırada güvenlik soruşturmasına takılma ve ülkeye alınmama durumunun söz konusu olabileceği göz ardı edilmemelidir. Yunanistan vizesi ile giriş yapılabilecek olan ülkeler arasında; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya bulunmaktadır. Alınacak olan Yunanistan Schengen vizesi ile bu ülkelerinde her birinin kapısı seyahat ve turistik amaçlı olarak başvuru sahibine açılacaktır. Schengen vizesinin de kendi içinde bazı türleri vardır. Bu vize türleri başvuruda bulunan kişinin mesleğine ve planlanan seyahatin özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir.Sınırlı bölge geçerliliği olan vize alındığında yalnızca vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilebilmektedir. bu nedenle vize başvurusunda bulunulduğu sırada seyahat edilecek olan Schengen ülkelerinin belirtilmesi gerekmektedir.

Yunanistan’a çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyen ve pasaportlarında geçerli Schengen vizesi olmayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Yunanistan vizesi alması zorunludur. Yeşil, siyah, gri pasaport hamili olarak Yunanistan’a ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşları, 180 gün içinde 90 ikame günü süresini aşmayacak seyahatlerinde vize işlemlerinden muaftırlar.Yunanistan vize başvurusu yapmak için istenilen belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edildiği takdirde Yunanistan vize başvurusu ile ilgili karar vize başvurusunun yapıldığı tarihi izleyen 15 takvim günü içinde verilmektedi. Ancak belgelerin eksikliği ya da farklı durumlarda  sürenin 30, bazı istisnai durumlarda 60 takvim gününe kadar uzatılması söz konusu olabilmektedir. Vize başvuru değerlendirme sürecinin resmi tatil günlerine ya da konsolosluğun yoğun olduğu günlere denk gelmesi, ek belge talep edilmesi ya da farklı prosedürlere gereksinim duyulması durumunda uzayabilmesi olasılığı Yunanistan vizesi almak isteyen kişiler tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle Yunanistan vizesi başvurusu planlanan seyahat tarihinden en az 2 hafta önce yapılmalıdır.

Yunanistan vizesiyle birlikte gidilebilecek olan ülkelerin sayısı, Schengen Antlaşması’na üye olan ülkeler ile 26’ya ulaşmıştır. Bu ülkelerin her birine Schengen vizeniz bulunuyorsa giriş yapabilirsiniz. Aralarında bazılarının vize verme yetkisi bulunmasa da, Yunanistan konsolosluğundan randevu alarak vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Almanya, İtalya, İspanya, İzlanda, Fransa, Hollanda, Norveç, İsveç gibi ülkeler de vizeniz bulunduğu taktirde gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

Yunanistan vize randevusunu alabilmek için yapılacak olan başvurular iki farklı şekilde sonuçlandırılabiliyor. Vize randevusunun başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için internetten mail yoluyla veya telefon numaralarını arayarak gerçekleştirebilirsiniz. Konsolosluğu arayarak alacağınız randevu tarihinde konsoloslukta olmalısınız. Yanınızda getireceğiniz vize belgelerinin tümü, vize işlemlerinin başlatılabilmesi için gereklidir. Başvurunuzu konsoloslukta yaptıktan sonra ize ortalama 15 günlük bir incelemeniz ardından sorun çıkmadığı taktirde vizeniz onaylanacaktır.

Hangi amaçla Yunanistan’a gitmek istediğinizi belirtmeniz, detaylara yer vermeniz halinde işlemin gerçekleştirilmesini kolaylaştıracaktır. Randevuyu aldığınız gün ve saatte konsoloslukta olduğunuz taktirde, şube görevlisiyle görüşerek Yunanistan’a vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz. Öğrenci olarak, çalışan olarak, yatırımcı olarak veya turistik amaçlarla seyahat edilmesi mümkün oluyor. Seyahat çeşitlerinden hangisiyle Yunanistan’a gitmek istediğinizi ve vize aldıktan sonra ne yapacağınızı anlatmanız gerekiyor. Sadece Yunanistan’da mı kalacaksınız, yoksa Schengen vizesi bulunan farklı ülkelere de seyahat edecek misiniz gibi sorular yöneltilecektir. Bu sorulara başvuru formunda detaylı olarak açıklık getirmeniz, vizeyi almanızı ve süresini doğrudan etkiliyor.

Yunanistan’a gitmek için alınacak olan uzun süreli vizeler için özellikle Yunanistan’ın dışındaki ülkelere seyahat edeceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Sadece tek nokta olarak Yunanistan’ı göstermek yerine, farklı seyahat planlarınızdan da söz edebilir ve vize süresinin uzatılmasını talep edebilirsiniz. Turistik faaliyetler için bu tarz başvurular gereklidir. Eğer vize öğrenci olarak veya yatırımcı olarak alınacaksa, özel olarak uzun süreli vize başvurusunda bulunulması gerekiyor. Yatırımcıların ülkede bulundukları süre zarfında gerçekleştirecekleri yatırımlar ve ülkede kalma şartları bulunuyor. Öğrencilerin Yunanistan’a uzun süreli vize alması için ise okuldan davetiye almaları, öğrencilik başvurusunda bulunmaları gereklidir.

Yunanistan’ın erken vize çıkarılmasını sağlayan seyahat türleri arasında özellikle ticari faaliyetler çok fazla tercih ediliyor. Ekspres olarak çıkarılmasını istediğiniz vize türünün üç günden kısa süre içerisinde çıkarılması dahi mümkün oluyor. Normalde 15 günden uzun süren vize işlemlerinin aynı şekilde değerlendirilmesi ve olumlu sonuçlanması halinde hızlıca oluşturulması sağlanıyor. Başvurularınızı yaparken konsolosluktaki başvuru formları arasında acil vize çıkarma formunu kullanmanız gereklidir. Bu sayede en hızlı şekilde çıkacak olan vizeler turistik, ticari, yatırım, öğrenci vizeleri olacaktır. Her birinde acil olma durumundan söz edilmesi, detaylıca bilgi verilmesi ve belgelerin tümünün eksiksiz bulunması gereklidir.

Yunanistan’a en kısa süre içerisinde seyahat edilebilmesi için Schengen vizesi olan kişilerin uçak bileti alıp ülkeye seyahat etme imkanı vardır. Vizesi olmayanlar 90 günden kısa süreli seyahatleri için Schengen vizesine daha uzun süreli seyahatleri için ulusal vizeye başvurabilirler. Vize başvuruları seyahat tarihinden en az 15 gün ve seyahat başlangıcının üç ay öncesinden erken olmamak kaydıyla yapılabilir. Vize başvurusu ile ilgili karar başvuru tarihinden itibaren 15 takvim günü içinde verilir. Eğer acil vize alınmasını gerektiren bir durum varsa bu konuda konsolosluğa açık ve detaylı bir bilgilendirme yapılması ve verilen bilgiler ibraz edilen belgelerle desteklenmelidir. Vize başvuru dosyası içinde; vize başvuru formu, en az 2 boş sayfaya sahip pasaport, ICAO standartlarına uygun olacak şekilde yakın zamanda çekilmiş fotoğraf yer almalıdır. Parmak izi taraması yaptırılmalı ve vize ücreti yatırılmalıdır. Aynı şekilde seyahat sigortası ve kişinin mesleği özelinde belirlenen belgeler de ibraz edilmelidir. İşlem süresi boyunca Başkonsolosluğun ilave bilgi ve belge sunulmasını talep etme ya da gerekli görülmesi durumunda müracaat sahibini mülakata çağırma hakkı bulunduğu unutulmamalıdır.

Schengen üyesi olmayan ülkelerden Yunanistan’a seyahat etmek isteyen kişilerin vize başvurusunda bulunması gereklidir. Türkiye’nin aralarında yer aldığı üye olmayan ülkelerden Yunanistan’a yapılacak olan seyahatler için zorunlu olan vize başvuru değerlendirme süreci 3-15 gün içerisinde sonuçlanır. Yunanistan ulusal vizesi çıkarmak için gereken işlemler daha uzun sürede tamamlanır. Daha hızlı vize alınmasını gerektiren bir durum söz konusu olduğunda başvuru sahibi konsolosluğu bu konuda açık ve detaylı bir şekilde bilgilendirmeli, verdiği bilgileri ibraz ettiği belgelerle desteklemelidir. Avrupa Birliği ve Schengen topluluğu üye ülkelerinden biri olan Yunanistan’a seyahat etmek isteyen ve pasaportlarında geçerli Schengen vizesi olmayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Yunanistan vizesi alması zorunlu olmakla birlikte; yeşil, siyah, gri pasaport hamili olarak Yunanistan’a ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşları, 180 gün içinde 90 ikame günü süresini aşmayacak seyahatlerinde vize işlemlerinden muaftırlar. Bordo pasaport sahibi olan ya da diğer pasaport türleriyle 90 günden daha uzun süre Yunanistan sınırları içinde bulunacak olan vatandaşlar ikamet ettikleri il ve ilçeye hizmet sunan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Yunanistan vizesi Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler dahil olmak üzere toplamda 26 farklı ülkede geçerliliğe sahiptir. Schengen bölgesi ülkeleri Schengen Antlaşması uyarınca turist kabul etmesi söz konusu olmaktadır. Schengen bölgesi ülkeler arasında yer alan 26 ülke arasında vize vermeyen ancak Yunanistan’dan vize alınması durumunda girilebilecek olan ülkeler de bulunmaktadır. Yunanistan vizesi ile giriş yapılabilecek ülkeler; Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Estonya, Almanya, Fransa, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, Letonya, İtalya, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Norveç, Hollanda, Polonya, Slovakya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İsveç ve İsviçre’dir. Schengen bölgesi İngiltere hariç Avrupa ülkelerinin çoğunu kapsar. Bununla birlikte Avrupa Birliği’nin bir parçası olmamasına karşın Schengen bölgesi serbest dolaşımını destekleyen Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn gibi ülkeler de bulunmaktadır. Schengen vizesinin tek tip, sınırlı bölge geçerliliği olan ve ulusal olmak üzere 3 farklı grupta incelenmesi mümkündür. Tek tip Schengen vizesi Schengen vizesi üye ülkelerinden birine 6 ay içinde 90 gün süreyle istenilen bölgeden geçme ve konaklama hakkı verir.

Schengen vizesinin turistik, ticari, yatırım ya da eğitim amacıyla alındığı durumlarda tanınmış olan süre boyunca tüm Schengen ülkelerine giriş yapma hakkına sahip olunur. Bu ülkeler arasında henüz vize vermeyen ancak özellikle dışarıdan gelen Schengen vizesi sahibi turistlere açık olan ülkeler vardır. Vatikan, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Monako, San Marino, Hırvatistan ve Romanya vize vermemekle birlikte Yunanistan’dan vize alınması durumunda bu ülkeler de dahil olmak kaydıyla toplamda 26 farklı Schengen ülkesine giriş yapılması mümkün olmaktadır. Yunanistan Schengen vizesi sahibi olan kişiler Schengen bölgesi ülkelerine vizesiz olarak girebilirler. Yunanistan diğer Schengen bölgesi ülkelerine göre daha uzun süreli vize veren bir ülkedir. Bu nedenle diğer Schengen ülkelerine gitmeyi tercih eden kişilerin öncelikli tercihi Yunanistan vizesi almaktır. Bununla birlikte Yunanistan’dan Schengen vizesi alındığı durumlarda Schengen bölgesine girişin Yunanistan’dan yapılması daha sonraki vize başvurularında bir sorunla karşılaşılmaması noktasında önemli bir konudur. Schengen vizesi dışında farklı vize gerektiren bir ülkeye seyahat edileceği ve uçağın Yunanistan’dan aktarma yapacağı durumlarda, Yunanistan’dan geçiş yapılması için transit vize alınması gerekebilir.

Yunanistan’a seyahat etmek için vize gereksinimi yalnızca bordo pasaport sahipleri için söz konusudur. Diğer bir deyişle Avrupa Birliği ve Schengen topluluğu üye ülkeleri arasında yer alan Yunanistan’a seyahat etmek isteyen ve pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Yunanistan vizesi alması zorunluluğu vardır. Yeşil, siyah, gri pasaport hamili olarak Yunanistan’a ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşları, 180 gün içinde 90 ikame günü süresini aşmayacak seyahatlerinde vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar. 90 günlük süreyi aşmamak kaydıyla yeşil pasaporta vize istemeyen Avrupa ülkeleri arasında; Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Hollanda, İspanya, Karadağ, Kosova, Letonya, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, San Marino, Ukrayna ve Vatikan sayılabilir. Asya kıtasında yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler arasında; Bahreyn, Çin, Doğu Timor, Endonezya, Filipinler, Hong Kong, Irak, İsrail, Japonya, Katar, Lübnan, Makau, Pakistan,Tayland, Umman, Ürdün ve Vietnam yer alır.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883