Norveç Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Norveç Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Norveç Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Norveç Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Norveç Avrupa Birliği Schen ülkesi olup İskandinavya kıtası üzerinde bulunur. Norveç’e gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Norveç vizesi almak için birtakım işlemlerde bulunmalıdır.  Vize için gerekli olan bilgilerin ve pasaport işlemlerinin hazırlanması için bir aylık hazırlık süreci bulunmakta. Norveç vizesi almak için en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olunması gerekir. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz olan iki adet biometrik fotoğraf,  Almanya Başkonsolosluğuna yazılmış olan vize talep dilekçesi, evli olanlar için evlenme cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi vb. Norveç için vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının hiçbir garantisi bulunmamakla birlikte vize alınması konsolosluğun inisiyatifindedir. 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren ise biyometrik veri alımı sistemine geçilmiştir.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Norveç Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımları İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Norveç Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Norveç Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Ev Hanımları İçin

Yazdır
Ev Hanımları İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Norveç seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Norveç seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Norveç vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Norveç vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Norveç vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Norveç seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Norveç seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Norveç vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Turistlik ticari vize alacak olanlar için vize işlem süresi 7-12 gün arasında değişmektedir. 7-15 gün arasında ise vize süresi bulunur. 15-30 gün arasında Norveç'te turistlik ve ticari amaçlı kalacak olanlar için işlem süresi yine 7-12 gün arasında değişmektedir. 1-3 ay turistlik ve ticari amaçlı Norveç'te kalacak olanlar için belirtilen işlem süresi yine 7-12 gündür. Eğer özel ziyaret için Norveç ülkesine gidecekseniz ve kalma süreniz 1-3 ay arasında ise konsolosluğun belirttiği işlem süresi de 7 - 12 gün arasında değişmektedir.
Schengen vizesi aldıktan sonra ilk olarak vize aldığınız ülkeye gitmeniz gerekiyor. Öncelikle Norveç ülkesine gidilmesi şarttır. Bunun yanı sıra Schengen ülkeleri de rahatlıkla seyahat edilebilir. En son yapılan araştırmalara göre Schengen ülkeleri; Yunanistan, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, İtalya, Letonya, İzlanda, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, Lüksembur, Litvanya, Estonya, Avusturya, Malta, Norveç, Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti. Ancak bunlar arasında yer alan Almanya öncelikle kendi konsolosluğu üzerinden vize almış olmasını tercih ediyor.
Randevu almadan başvuru merkezine gidilmesi durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bunun için randevu mektubu hazırlamanız ve evraklarınız ile birlikte getirmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden Norveç vize randevusunu oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir. İsim-soy isim, doğum tarihi, ikamet edilen şehir, başvuru yapılan ülke, cep telefonu ve varsa sabit telefon bilgileri yazılarak resmi vize internet sitesi üzerinden randevu alınabilir. Bu kısımda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yazılması oldukça önemlidir.
Norveç vizesi randevusunu almak için konsolosluk çağrı merkezini arayarak ya da online web sitesi üzerinden randevu alınır. Yaptığınız başvuru sonucu 5-15 iş günü içerisinde tamamlanır. Evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması sonucunda randevular kolaylıkla alınmaktadır.
Norveç ülkesine uzun süreli vize alınması için de gerekli olan evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Bunun için en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, banka hesap cüzdanı, tapu, size ve ailenize ait mal varlığı bilgileri, kredi kartı bilgileri vb evrakları tamamlamanız gerekiyor. Norveç'e uzun süreli vize alabilmek için kalma amacınızı bildiren bir başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurunuz değerlendirildikten sonra ise size geri dönüş sağlanmaktadır. Verilecek olan vize süresinin uzunluğu ile vize onay sürecinde başvuru sahibinin yaşadığı ülkede güçlü bağlarının olması oldukça önemlidir.
Norveç vize türlerine arasında en erken turistlik vize çıkmaktadır. Turistlik amacıyla giden kişilerin en az 10 gün içerisinde vize çıkma süreci tamamlanır. Gerekli evrakların tamamlanıp gitme amacının belirtilmesinden sonra vize işlemleri tamamlanmaktadır. Norveç'e acil vize alacak olanlar turistik vize için başvuruda bulunmalı. Kalma süresi ise 1-3 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Norveç'e acil vize alınması için gerekli olan koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Sağlık nedeni ile olan durumlar, ailesel durumlar gibi nedenlerden dolayı acil vize istenmekte. Eğer Norveç ile ticari bir bağlantınız var ise davet almanız sonucunda vize çıkması da kolay hale gelecektir. Bunun yanı sıra Norveç'te bir akrabanız ya da eşiniz var ise davetiye gönderilmesini isteyebiliriniz. Gerekli evrakları da tamamladıktan sonra acil vize çıkarılabilir.
Express vize çıkarılması adına da kişilerin öncelikle turistlik, ticari ya da eğitim gibi amaçlarını bildirmeleri ve başvuru yapmaları gerekiyor. İlgili konsolosluğun insiyatifine bağlı olarak express vize çıkarılabilir. Norveç' vize alacak olan kişiler pasaport, TC kimlik, banka hesap numarası vb. belgelerini hazırladıktan sonra vize amacını bildiren talep dilekçesini ilgili konsolosluğa bildirmelidir.
Gerekli evrakların tamamlanması sonucunda vize alma işlemleri oldukça kolaydır. Evrakları tamamlamak sizi zorlayabilir.
Herhangi bir yaş sınırı bulunmamakta.
Anne, baba, kardeşler, büyükanne, büyükbaba sponsor olabilir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883