Norveç Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Norveç Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Norveç Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Norveç Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Norveç Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Yazdır
Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren Yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak.)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Yazdır
Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Norveç Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Yazdır
Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Norveç Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Yazdır
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Norveç Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Norveç Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yazdır
Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Norveç Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Turistlik ticari vize alacak olanlar için vize işlem süresi 7-12 gün arasında değişmektedir. 7-15 gün arasında ise vize süresi bulunur. 15-30 gün arasında Norveç'te turistlik ve ticari amaçlı kalacak olanlar için işlem süresi yine 7-12 gün arasında değişmektedir. 1-3 ay turistlik ve ticari amaçlı Norveç'te kalacak olanlar için belirtilen işlem süresi yine 7-12 gündür. Eğer özel ziyaret için Norveç ülkesine gidecekseniz ve kalma süreniz 1-3 ay arasında ise konsolosluğun belirttiği işlem süresi de 7 - 12 gün arasında değişmektedir.
Schengen vizesi aldıktan sonra ilk olarak vize aldığınız ülkeye gitmeniz gerekiyor. Öncelikle Norveç ülkesine gidilmesi şarttır. Bunun yanı sıra Schengen ülkeleri de rahatlıkla seyahat edilebilir. En son yapılan araştırmalara göre Schengen ülkeleri; Yunanistan, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, İtalya, Letonya, İzlanda, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, Lüksembur, Litvanya, Estonya, Avusturya, Malta, Norveç, Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti. Ancak bunlar arasında yer alan Almanya öncelikle kendi konsolosluğu üzerinden vize almış olmasını tercih ediyor.
Randevu almadan başvuru merkezine gidilmesi durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bunun için randevu mektubu hazırlamanız ve evraklarınız ile birlikte getirmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden Norveç vize randevusunu oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir. İsim-soy isim, doğum tarihi, ikamet edilen şehir, başvuru yapılan ülke, cep telefonu ve varsa sabit telefon bilgileri yazılarak resmi vize internet sitesi üzerinden randevu alınabilir. Bu kısımda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yazılması oldukça önemlidir.
Norveç vizesi randevusunu almak için konsolosluk çağrı merkezini arayarak ya da online web sitesi üzerinden randevu alınır. Yaptığınız başvuru sonucu 5-15 iş günü içerisinde tamamlanır. Evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması sonucunda randevular kolaylıkla alınmaktadır.
Norveç ülkesine uzun süreli vize alınması için de gerekli olan evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Bunun için en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, banka hesap cüzdanı, tapu, size ve ailenize ait mal varlığı bilgileri, kredi kartı bilgileri vb evrakları tamamlamanız gerekiyor. Norveç'e uzun süreli vize alabilmek için kalma amacınızı bildiren bir başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurunuz değerlendirildikten sonra ise size geri dönüş sağlanmaktadır. Verilecek olan vize süresinin uzunluğu ile vize onay sürecinde başvuru sahibinin yaşadığı ülkede güçlü bağlarının olması oldukça önemlidir.
Norveç vize türlerine arasında en erken turistlik vize çıkmaktadır. Turistlik amacıyla giden kişilerin en az 10 gün içerisinde vize çıkma süreci tamamlanır. Gerekli evrakların tamamlanıp gitme amacının belirtilmesinden sonra vize işlemleri tamamlanmaktadır. Norveç'e acil vize alacak olanlar turistik vize için başvuruda bulunmalı. Kalma süresi ise 1-3 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Norveç'e acil vize alınması için gerekli olan koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Sağlık nedeni ile olan durumlar, ailesel durumlar gibi nedenlerden dolayı acil vize istenmekte. Eğer Norveç ile ticari bir bağlantınız var ise davet almanız sonucunda vize çıkması da kolay hale gelecektir. Bunun yanı sıra Norveç'te bir akrabanız ya da eşiniz var ise davetiye gönderilmesini isteyebiliriniz. Gerekli evrakları da tamamladıktan sonra acil vize çıkarılabilir.
Express vize çıkarılması adına da kişilerin öncelikle turistlik, ticari ya da eğitim gibi amaçlarını bildirmeleri ve başvuru yapmaları gerekiyor. İlgili konsolosluğun insiyatifine bağlı olarak express vize çıkarılabilir. Norveç' vize alacak olan kişiler pasaport, TC kimlik, banka hesap numarası vb. belgelerini hazırladıktan sonra vize amacını bildiren talep dilekçesini ilgili konsolosluğa bildirmelidir.
Gerekli evrakların tamamlanması sonucunda vize alma işlemleri oldukça kolaydır. Evrakları tamamlamak sizi zorlayabilir.
Herhangi bir yaş sınırı bulunmamakta.
Anne, baba, kardeşler, büyükanne, büyükbaba sponsor olabilir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. D:204
Pendik
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk.
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883