İspanya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

İspanya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

İspanya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

İspanya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İspanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İspanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İspanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük İse Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İspanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İspanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Vize başvurularının sonuçlanma süresi değişse de, en erken 15 gün içinde vize sahibi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı belgelerin istendiği vize işlemlerinde ise süre 30 gün olabilmektedir. Maksimum olarak 60 günlük bir süre ihtimali de vardır. Bundan dolayı belirlenmiş olan seyahat tarihinden 2 ay önce vize başvurusunda bulunmak tavsiye edilmektedir.
İspanya vizesine sahi olan kişiler, Schengen ülkelerinin tümüne gidebilme hakkına sahiptirler. Bu ülkeler; Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, Letonya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Slovakya, İspanya, İsviçre, Lihtenştayn, İsveç, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Macaristan, İtalya, Litvanya, Malta, Norveç, Portekiz, Slovenya’dır.
Randevu alarak İspanya vizesine başvuru yapmak isteyen kişileri, ne tip bir vize aldıkları son derece önemlidir. Buna göre, uzun süreli bir vize başvurusu yapan kişilerin, konsolosluk ya da büyükelçiliğe gitmeleri gerekmektedir. Yani randevular bizzat, vize başvurusunda bulunan kişiler tarafından yapılmalıdır. Ancak turistik olarak bilinen Schengen vizesi için aracı kurumlar tercih edilebilmektedir. Bu kurumlar, harç dışında ek bir ücret almaktadırlar. Randevular, acenteler aracılığı ile alınmaktadır.
İspanya vize başvuru işlemlerinde, mülakatın gerekli görüldüğü durumlar olabilmektedir. Böyle anlarda konsolosluk, başvuru sahipleri ile iletişime geçebilmekte ve onları mülakata çağırabilmektedir. Belgelerde eksiklik, sahtecilik gibi durumlar fark edildiği zaman mülakat da kaçınılmaz bir hale gelecektir. Ayrıca başvuru sahibinin, İspanya ve diğer Avrupa devletleri için tehlikeli olabileceği yargısına varıldığı zaman da mülakat gerçekleştirilmektedir.
İspanya’ya uzun süreli vize, diğer vize işlemlerine göre daha farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Bu noktada başvurular, şahıslar tarafından yapılmalıdır. Kısa süreli Schengen vizelerinde aracı olan kurumların bu konuda herhangi bir yetkisi söz konusu değildir. Bundan dolayı İstanbul ya da Ankara’da bulunan konsolosluk veya temsilciliğe giderek vize işlemlerini başlatabilir ve istenen belgeleri hazırlayabilirsiniz. Uzun süreli vizeler, 90 günü geçmektedir. Bu zaman dilimi daha da uzayabilmektedir. Erasmus eğitim vizesi, uzun süreli vizeye en güzel örnektir. Aile birleşimi ve oturum vizesi de, kısa süreli olmayan vizeler arasında yer almaktadır.
Zaman kaybı yaşamak istemeyen kişiler, en erken olarak turistik vizeyi almaları gerekmektedir. Bu vizenin süresi ortalamak 15 gün civarındadır. 60 güne kadar sarkan vize çeşitleri vardır. Ancak en erken vize genellikle, İspanya’ya turistik amaç ile gidecek olan kişilere verilmektedir.
İspanya’ya acil vize alınabilmektedir. Bunun için ayrı bir prosedür belirlenmiştir. Buna göre Vip başvuru ismi verilen bir süreç söz konusudur. Bu süreçte ekstra bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ödeyeceğiniz olan ücret ile randevu ve başvuru tarihi öne alınabilmektedir. Böylelikle daha erken bir zaman dilimi içerisinde randevu sahibi olabilirsiniz. Bu noktada bilinmesi gereken şey ise vize başvurularının süresinin aynı olacağıdır. Yani Vip başvurunun avantajı, randevunun daha erken bir zamana alınmasıdır.
İspanya’ya Express vize ile gitmek mümkündür. Acil vizenin bir diğer türü olan Express vize, daha hızlı bir şekilde sürecin akmasını sağlamaktadır. Bu tip bir vize için aracı kurumlar yerine bizzat elçilik ile siz muhatap olmalısınız. Yapılacak olan işlemlerin hızlı olması sayesinde büyük bir avantaj elde etmeniz mümkündür. Böylelikle daha seri bir biçimde vize alınabilmektedir.
Eğer İspanya vizeniz reddedildiyse, bu duruma karşı itiraz etme hakkınız vardır. Tüm itirazlar, konsolosluğa yapılmaktadır. Bunun için Çarşamba gününe bir randevu almanız gerekmektedir. Ayrıca randevuya giderken mutlaka ret kağıdı ve kararı değiştirebilecek olan evrakları da hazırlamalısınız.
Kendi özel arabası ile İspanya’ya gitmek isteyen kişilerin; ehliyet, araca ait olan yeşil sigorta ve ruhsatı yanında bulundurması gerekmektedir. Eğer araç başka kişiye aitse, bu noktada bir vekaletname alınmalıdır ve bu belge onaylı olmalıdır.
Vize işlemleri bittikten sonra sizin yetki vereceğiniz bir kişi, resmi bir yazı ile pasaportunuzu konsolosluk ya da büyükelçilikten alabilmektedir. Bu durumu başvuru sırasında dile getirmek gerekmektedir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883