İngiltere Vizesi Başvurusu ve Evrakları | Vize Başvuru Merkezi

İngiltere Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla İngiltere Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

İngiltere Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

İngiltere Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

İngiltere Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Genel Belgeler
  • Çalışanlar İçin
  • İşveren İçin
  • Emekli İçin
  • Ev Hanımı İçin
  • Öğrenci İçin
  • Çalışmayan İçin

Genel Belgeler

Yazdır
Genel Belgeler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Temdit Süresi Seyehat Süresinden İtibaren En Az 1 Ay Geçerli Olmalıdır.)
  • 3,5×4,5 mm Kafa Çapında İki Adet Fotoğraf (arka fon beyaz)
  • İngiltere Başkonsolosluğuna, İngilizce Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Size,Ailenize veya Seyehat İçin Sponsor Olacak Kişiye Ait İş ve Gelir Belgeleri
  • Online form tarafımızca doldurulacaktır

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Temdit Süresi Seyehat Süresinden İtibaren En Az 1 Yıl Geçerli Olmalıdır.)
  • 3,5×4,5 mm Kafa Çapında İki Adet Fotoğraf (arka fon beyaz)
  • Şirketin Antetli Kağıdına İngiltere Başkonsolosluğuna Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi ( İngilizce Yazılacak)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • İmza Sirküleri Kopyası (İngilizce Olarak Düzenlenmiş)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi, İngilizce)
  • Faaliyet Belgesi Fotokopileri ( İngilizce Olarak Düzenlenmiş)
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Prim Dökümü
  • Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Cüzdanı ve Şirket Hesabının Güncel, Bakiyeli Dökümü
  • Son 3 Aylık Maaş Bordrosu
  • Oda Kayıt Sicil Örneği ( İngilizce)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Uçak ve Otel Rezervasyonuna Ait Belgeler

İşveren İçin

Yazdır
İşveren İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Dilekçe ( işyerinizin  antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalı kaşeli olmalıdır.)
  • Pasaport ( en az 6 ay bitiş süresi olmalıdır.) varsa eski pasaportlarınız.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi, Nüfus müdürlüğünden temin edilen vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet fotoğraf ( biometrik 3.5*4.5 ölçülerde schengen ve son 3 ay içerisinde  çekilmiş olmalıdır. )
  • Şahsi Bakiyeli banka dökümünüz
  • SGK, bağkur hizmet dökümü (e-devlet sitesinden alınabilmektedir.)
  • Şirket evrakları( ticari sicil gazete,Orijinal Faaliyet belgesi ve oda sicil kaydı, imza sirküsü, Vergi levhası( son yılı kapsamalıdır .)
  • Varsa Tapu araç ruhsatları fotokopileri.
  • Otel-Uçak rezervasyonları. (bizler yapabiliyoruz.)

Emekli İçin

Yazdır
Emekli İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ,İstanbul dışında olanlar için ikametgah belgesi
  • Nufus Cüzdanı Kimlik Fotokopisi, Varsa Tapu, ruhsat fotokopileriniz.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (ıslak imzalı ve kaşeli)
  • SGK’dan alınan emekli dökümü(e-devlet şifresi ile alınabilmektedir.)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev adresi ve telefon numarası, mail adresi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu

Ev Hanımı İçin

Yazdır
Ev Hanımı İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Tam tekmil Anne, Baba, Eş, Çocuklar kapsamalıdır.)
  • Kimlik Fotokopisi 

Kefil Eş ise;

  • Konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe (imzalı ve kaşeli)
  • Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı) Ticari Sicil Gazetesi
  • Şirket İmza Sirküleri, Vergi Levhası (son yıl işlenmiş olmalı)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi, nüfus cüzdanı kimlik fotokopisi, varsa tapu, ruhsat fotokopileriniz.
  • Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu

Öğrenci İçin

Yazdır
Öğrenci İçin İçin Gerekli Belgeler

Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)

2 adet biometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)

Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Öğrenci Belgesi ve Kimlik Fotokopisi

Kefil var ise;

Konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe (imzalı ve kaşeli)

Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı) Ticari Sicil Gazetesi

Şirket İmza Sirküleri, Vergi Levhası (son yıl işlenmiş olmalı)

Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)

Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi, nüfus cüzdanı kimlik fotokopisi, varsa tapu, ruhsat fotokopileriniz.

Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu

Çalışmayan İçin

Yazdır
Çalışmayan İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Tam tekmil Anne, Baba, Eş, Çocuklar kapsamalıdır.)
  • Varsa tapu araç ruhsat fotokopileri 
  • Konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe(imzalı ve kaşeli)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi, nüfus cüzdanı kimlik fotokopisi.
  • Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu

Sık Sorulan Sorular

İngiltere’ye turist vizesi başvurusunda bulunanların istekleri en az 21 gün içerisinde sonuçlanır. Yoğunluk olması durumunda turist vizesi 30 gün içerisinde çıkar. Oturma vizesi başvuruları ise en fazla 24 haftada sonuçlanır. Konsolosluklarda vize işlemleri yalnızca resmi çalışma günlerinde yürütülür. Resmi tatil olması durumunda vize çıkma süresi daha da artabilir. Seyahat konusunda herhangi bir problem yaşanmaması için en az 1 ay önceden vize başvurusu yapmakta fayda vardır.
İngiltere vizesi sahibiyseniz, süresi bitene kadar İskoçya, Walles, Kuzey İrlanda olarak bilinen ülkelere giriş izniniz vardır. Aynı zamanda Cayman Adaları, Montserrat, Anguilla, St Helena ve bağlı adalar ile Falkland Adaları gibi noktalara da İngiltere vizesiyle giriş yapmanız mümkündür. Farklı yerleri gezmeyi sevenler için bu tür bir vize son derece avantajlı olacaktır. Ancak İngiltere vizesi ise Schengen anlaşmasının yapıldığı ülkelere gidilemez. Pek çok Avrupa ülkesini gezmek isteyenler, İngiltere yerine Schengen vizesine başvurabilirler.
İngiltere vizesi randevusu almak için resmi internet sitesi ve iletişim numaraları kullanılır. Randevu alabilmek için Konsolosluklardan işlem yapılamaz. İngiltere vize başvuru merkezleri ya da anlaşmalı seyahat acenteleri bu noktada vatandaşlara yardımcıdır. İngiltere vizesi randevusu alırken sorun yaşanmaması adına İç İşleri Bakanlığı Hudut Muhafaza Dairesi tarafından görevlendirilen merkezlerle iletişime geçmekte fayda vardır. Vize konusunda sorun çıkmaması adına seyahatten en az 3 ay öncesine kadar başvuru yapılabilir.
İngiltere vizesi randevusu alırken mülakat alınmaz. Acentelere ya da anlaşmalı noktalara doğrudan vize çeşidini belirleyerek başvuru yapılabilir. Vize başvuru formu doldurulmalı ve dilekçesi hazırlanmalıdır. Randevu sonrasında ise istenen tüm evraklar eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Öğrenci vizesi başvurusu yapanlar vize işlemleri sırasında mülakata katılabilirler.
İngiltere’ye uzun süreli vize başvuru yapabilmek için tüm evrakları tamamlamak gerekir. En az 6 aylık, en fazla ise 10 yıllık uzun süreli vize başvurusu yapılabilir. Ancak oturma izni alabilmek adına belirli bir tutar ödemek ve İngilizce bilgisini ilerletmek zorunludur. İş ziyareti vizesi sayesinde vatandaşlar, en az 1 yıllık oturma başvurusu yapma hakkına da sahiplerdir. Uzun süreli vize başvuruları da 6 aylık bir süreç içerisinde sonuçlanır. İngiltere ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilere göre uzun süreli vize kuralları da değişebilir. Oturma izni ya da uzun süreli vize hakkı elde edene kadar turistlerin en fazla 6 ay İngiltere’de kalmalarına izin verilir.
İngiltere’ye en erken turist vizesi çıkar. Belirtilen tüm evrakları toplayan ve vize ücretini yatıran vatandaşlar, en fazla 15 günlük süre sonunda başvuru taleplerini sonuçlandırırlar. Yoğunluk olması ya da resmi tatil durumlarında vize çıkma süresi 30 günü bulur. Oturma izni ya da ticari vizeler daha geç çıkar. Başvuru değerlendirme sürecinde kişilerden ekstra evrak talep edilebilme durumu vardır.
İngiltere için acil vize başvurusu yapan acenteler vardır. Ancak bu noktada güvenilir firmaları tercih etmek, daha sonrasında sorun yaşamamak açısından önemlidir. İngiltere’ye acil vize başvurusu yapanların bile talepleri en az 5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Acil vize başvuru ücretleri daha yüksektir. Ancak özel durumlarda, sağlık ya da benzeri konularda acil vizeler onaylanır. Aksi takdirde özellikle vize başvurularının yoğun olduğu dönemlerde vatandaşların en az 15 gün beklemeleri gerekir.
İngiltere’ye ekspres vize gibi bir fırsat yoktur. Acil işi olanların bile başvuruları onaylanma süreçleri 15 ile 21 gün arasında değişiklik gösterir. İngiltere vize konusunda son derece titiz ülkelerden bir tanesi olduğu için ekspres işlem yapmak mümkün değildir.
İngiltere vizesine sahip bir vatandaşlar, farklı Avrupa ülkelerine seyahat edemez. İngiltere vizesi yalnızca belirtilen ülkede ve bağlı olan adalarında geçerlidir. Schengen anlaşmasının olduğu diğer ülkelere seyahat edebilmek adına farklı bir başvuru yapmak gerekir. Schengen vizesi daha kapsamlı olduğu için onaylanması durumunda anlaşmalı tüm ülkelere vizesiz gitmek mümkündür.
İngiltere vizesi başvuru işlemleri sırasında davetiye mektubu genellikle öğrenciler ve ticari vize başvurusu yapanlar tarafından önemlidir. Davetiye mektubu sayesinde öğrenci ve ticari vize başvurusu daha kolay bir şekilde onaylanır. Öğrenim kurumları ya da şirketleri, davet mektubu göndererek vatandaşların daha hızlı şekilde seyahat etmelerine yardımcı olur. Davetiye mektubunun başvuru sürecinde alamayanlar, vize problemi yaşayabilirler.
İngiltere vizesine başvurabilmek adına aylık belirli bir gelire sahip olmak gerekir. Bu sayede başvuru talebi daha kısa sürede onaylanır. Vize alabilmek adına öğrenim durumunu belirtilen belgelerin de başvuru merkezlerine teslim edilmesinde fayda vardır. Bankada belirli bir tutarın üstünde parası olan, taşınmazları bulunan kişiler daha kolay bir şekilde turist vizesi alabilirler. Ancak İngiltere’de oturma hakkı elde edebilmek için daha fazla koşulun yerine getirilmesi istenir. Vize çeşidine göre kurallar da değişir. İngiltere vizesi başvurusu yapan vatandaşlardan, gerekli görülmesi durumunda farklı evraklar talep edilebilir. 18 yaşından küçüklerin, İngiltere vizesi alabilmek için anne ve babalarından onaylı belge almaları zorunludur. Vize sürecinde sorun yaşamamak adına istenen tüm evraklar tamamlanmalıdır. İngiltere evrak teslimi ve vize başvuruları doğrudan konsolosluklara yapılamaz. Bu noktada büyük şehirlerde bulunan vize başvuru merkezlerinden yardım alınmalıdır. Vize talebinin reddedilmesi durumunda ise İngiltere’ye seyahat edilemez.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. D:204
Pendik
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk.
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883