Finlandiya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Finlandiya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Finlandiya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Finlandiya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Finlandiya BÜyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Finlandiya Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Finlandiya Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Fransa Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Finlandiya Büyükelçiliğine Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Vize başvurusu için randevuda buluna kişiler belirli bir süre bekledikten sonra başvuru için kabul edilir. Başvuru için evrak düzenlenmeleri ve hazırlamaları zaman almaktadır. Bu nedenle Finlandiya’ya vize alacak kişiler, seyahat planlarından yaklaşık üç hafta öncesinde vize işlemlerini başlatmalı. Belirtilen süre genel olarak 7 ile 15 gün arasında değişir. Seyahat amacına, konsolosluğun yoğunluğuna göre de süre değişiklikleri yaşanmaktadır. Bu nedenle vize işlemlerinin resmi tatillere denk gelmemesi ayrıca önem taşır.
Finlandiya Schengen ülkeleri arasında yer aldığından dolayı Finlandiya vizesi ile diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilebilir. Ziyaret için kişilerin başvuru esnasında gidecekleri ülkeleri de belirtmesi gerekiyor. Çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Slovakya, Estonya, İspanya, Macaristan, Malta, Slovenya, Yunanistan, Portekiz, Slovenya, Norveç, Lüksemburg, İspanya, Hollanda, Litvanya, İsveç, Danimarka gibi ülkelere gidilebilir.
Vize randevusu konsolosluk sitesi üzerinden dijital olarak alınabilir. Bunun yanı sıra başvuru merkezlerine ait çağrı merkezlerini arayarak da randevu alınması mümkün. Site üzerinde yer alan randevu al butonuna tıklayan kişiler karşılarına gelecek olan sayfadaki bilgileri dikkatlice doldurmalı. Vize çeşidini de belirtmeli. Ardından randevu al butonuna tekrar tıklayarak randevu işlemleri sonlandırılabilir.
Finlandiya’ya seyahat edecek olanlar başvuruda bulunmak adına randevu almalıdır. Randevu bilindiği üzere online olarak alınmakta. Ancak konsolosluğun talebi üzerine başvuru merkezine gidilerek sözlü mülakat yapılması da mümkündür. Bu şart olan uygulamalardan olmamakla beraber ilgili mecranın insiyatifine bağlıdır.
Uzun süreli vize; D tipi vize olarak geçer. Bu vizeyi almaya hak kazanan kişiler 90 günden fazla olmak üzere ülkede kalmaya hak kazanır. Vize işlemleri adına yapılacak olan prosedür uzun süreli vizede de aynı şekilde işler. Finlandiya’ya uzun süreli vize için başvuruda bulunacak olan kişiler öncelikle randevu almalı. Daha sonra güncel evrak listesini öğrenerek istenilen belgeleri tamamlar. Daha sonra 80 Euro gibi bir ücret ödenerek vize harcı yatırılır. Makbuzda gerekli olan evraklar içerisinde dahil edilmektedir. Uzun süreli vize almak adına gerekli olan evraklar; on yılı geçmemek kaydı ile alınmış olan pasaport 6 ay geçerliliğe sahip olmalı. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat amacına uygun olarak eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan uzun süreli vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası ( uzun süre için düzenlenmiş olacak), maaş bordrosu, hizmet dökümü, kimlik fotokopisi.
En erken çıkan vize turistik vizedir. Eğitim, yatırımcı, turistik, aile birleşimi gibi vizeler 7 ile 15 gün arasında sonuçlanırken turistik amaçlı olan vize başvuruları 3 ile 5 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Seyahat amacına göre vize başvurularının sonuçlanma sürelerinde de değişiklik yaşanmaktadır. Ek evrak talep edilmesi durumunda bu süre sarkacaktır.
Finlandiya ülkesine vize çıkaracak olan kişilerin öncelikle başvuru koşullarını yerine getirmesi şart. Finlandiya’ya acil vize çıkarmak için ise ülkeye seyahat planlarından bir ay öncesinde işlemlere başlanılması gerekir. Seyahat amacına bağlı olarak erken vize çıkarılması mümkündür. Bunun için randevu alırken ve başvuru formu doldurulurken seyahat amacının ve vize çeşidinin bildirilmesi gerekmektedir.
Finlandiya ülkesine seyahat edecek olanlar kısa süre seyahat planlıyor ise vizenin sonuçlanması daha kısa sürede gerçekleşebilir. Yine de kişilerin seyahat etmeden belirli bir süre önce evrak tamamlamaya başlaması gerekmekte. Evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması durumunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Ek evrak talep edilmesi ise vize sürelerinin uzamasına sebebiyet verecektir. Express vize uygulaması yoktur.
Aile ziyareti vizesi için davet mektubu istenir. Geçerliliği ise 3 aydır.
Kişinin kalacağı yerdeki masraflarını karşılayacak düzeyde olmalıdır. Kişilerin kendi ülkesinde yaşamını sürdürmeye yetecek kadar bir gelire sahip olunması yeterli görülür. Günlük olarak 35 Euro ayırmaları gerekir.
Yalnızca turistik vize için başvuruda bulunanların önceden uçak bileti ve rezervasyonun eklenmesi gerekir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883