Avusturya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Avusturya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Avusturya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Avusturya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Protokol Yazısı ( Pasaportunu Yeni Çıkaran Yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden Temin Edebilirler.)
  • Turist Karnesi ( Konsolosluk Bazı Durumlarda İsteyebilir.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Protokol Yazısı ( Pasaportunu Yeni Çıkaran Yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden Temin Edebilirler.)
  • Turist Karnesi ( Konsolosluk Bazı Durumlarda İsteyebilir.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avusturya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Protokol Yazısı ( Pasaportunu Yeni Çıkaran Yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden Temin Edebilirler.)
  • Turist Karnesi ( Konsolosluk Bazı Durumlarda İsteyebilir.)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avusturya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Protokol Yazısı ( Pasaportunu Yeni Çıkaran Yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden Temin Edebilirler.)
  • Turist Karnesi ( Konsolosluk Bazı Durumlarda İsteyebilir.)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avusturya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük ise  Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Protokol Yazısı ( Pasaportunu Yeni Çıkaran Yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden Temin Edebilirler.)
  • Turist Karnesi ( Konsolosluk Bazı Durumlarda İsteyebilir.)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avusturya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avusturya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Özellikle Avusturya turistik vizesi başvurusu yapan vatandaşların işlemleri en fazla 7 iş günü içerisinde sonuçlanır. Vize türlerine göre çıkma süreleri de değişiklik gösterir. Resmi tatillerde ya da yoğunluk olduğu dönemlerde vizelerin sonuçlanma süresi uzar. Genellikle vatandaşların vize talepleri resmi iş günlerinde işleme sokulduğu için bir iki gün aksaklıklar yaşanabilir. Seyahat edecek olanların, vize başvurularını en az 30 gün önceden yapmaları sorun yaşanmaması açısından avantajlıdır.
Avusturya, Schengen anlaşmasının içerisinde yer alan ülkelerden bir tanesidir. Bu nedenle Schengen vizesi alan vatandaşlar, Almanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Portekiz, Litvanya, Estonya, Norveç ve Malta gibi ülkeleri ziyaret edebilirler. Ancak Schengen vizesi ise farklı AB ülkelerini gezebilmek için ilk olarak Avusturya’dan başlanması gerekir. Vize hangi ülke için alındıysa o noktadan farklı bölgelere geçilebilir.
Avusturya’ya seyahat etmeden önce vize alabilmek için öncelikle Konsolosluk ya da başvuru merkezleri ile görüşme sağlanmalıdır. Randevu genellikle resmi vize başvuru merkezleri üzerinden kolaylıkla alınabilir. Randevu sürecinde, vize türü ve neden seyahat edilmek istendiği belirtilmelidir. Seyahatten en az 5 hafta önce randevu alınması, sorun yaşamadan tüm işlemlerin tamamlanabilmesi açısından önemlidir.
Avusturya vizesi randevusu mülakat şeklinde gerçekleştirilmez. Randevu sürecinde vatandaşların vize türünü belirtmeleri yeterlidir. Eğitim ya da ERASMUS vizesi alacak olan öğrencilerin ise Almanca ya da İngilizce yeterliliklerini gösterebilmek adına yetkililer ile görüşmeleri gerekebilir. Bu gibi durumlarda ise Konsolosluk görevlileri öğrencileri mülakata çağırır. Vize randevusunun mülakat şeklinde olmaması, daha kolay bir şekilde başvuru sürecinin başlamasına zemin hazırlar.
Avusturya’ya uzun süreli vize alabilmek için Schengen’den ayrı olarak tekrar başvuru yapmak gerekir. Eğitimlerini Avusturya’da tamamlayanlar, en fazla 1 yıl kalacak şekilde Schangen vizelerini uzatabilirler. Daha uzun süre kalmak için ise oturma izni almak gerekir. Uzun süreli vize başvurularında vatandaşların banka dekontlarını ve son 3 aylık maaş bordrolarını da belirtmeleri zorunludur. Oturma izni almak ya da Avusturya vatandaşı olmak adına yerine getirilmesi gereken farklı kurallar vardır. Belirtilen ülkede eğitim gören ya da çalışan kişiler, daha kolay bir şekilde vizelerini uzatabilirler. Uzun süreli vize süreçleri, en fazla 6 ay içerisinde sonuçlanır. Vize başvurusu yapan vatandaşların seyahat sürelerine göre hareket etmelerinde fayda vardır.
Avusturya’ya en erken çıkan vize, maksimum 7 iş günü ile turist vizesidir. Evraklarını tamamlayan ve seyahat bilgilerini belirten vatandaşlar, 5 ile 7 iş günü arasında bir sonuç alabilirler. Vize çıkma süreleri yoğunluk durumuna göre değişiklik gösterir. Resmi tatillerde Konsolosluklar ve vize merkezleri çalışmadığı için vize alma süresi uzayabilir. Uzun sürede sonuçlanan vize başvuruları ise aile birleşimi, ticari ve eğitim olarak belirtilebilir.
Avusturya’ya acil vize gibi bir alternatif söz konusu değildir. Vatandaşlar en hızlı şekilde vize başvurularını tamamlasalar bile sonuçlanma süresi 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Avusturya’da yaşayan akrabalar ile ilgili bir sorun yaşanması ya da iş konusunda herhangi bir problemin yaşanması durumunda acil vize avantajlıdır. Ancak şuan için böyle bir alternatif olmadığından dolayı en az 1 hafta beklenmesi gerekir.
Avusturya’ya ekspress vize yoktur. Seyahat etmek isteyen vatandaşların, belirli bir süre öncesinde tüm evraklarını tamamlamaları ve başvurularını gerçekleştirmeleri zorunludur. Ekspress vize gibi bir uygulama şuan için Avrupa ülkelerinin bazılarında bulunur. Ancak Avusturya’ya gitmek isteyen vatandaşların belirli bir süre beklemeleri gerekir. Bazı resmi vize başvuru merkezlerinde eskpress vize hizmeti olsa da en az 48 saat beklemek zorunludur.
Tüm evrakların tamamlanması durumunda Avusturya vizesi en fazla 3 ay sonunda çıkar. Vizeleri onaylanmayan vatandaşların eksik evraklarını yeniden temin etmeleri ve tekrar başvuruda bulunmaları gerekir. Aile birleşimi vize süreçleri daha uzun ve zahmetli olduğundan dolayı, onaylanma süreci de değişiklik gösterir. Davetiye mektubunun gelmemesi ya da prosedürde bir problem yaşanması durumunda vize en az 2 aylık bir sürenin sonunda çıkar. Aile birleşimi vizesine başvurabilmek adına Avusturya’da yaşayan eşin, belirtilen ülkenin vatandaşı olması gerekir.
Avusturya vizesi öncesinde, pasaport işlemleri sırasında da vatandaşların parmak izi alınır. Ancak pasaport ve vize süreçlerinde uygulanan işlemler farklılık gösterdiği için vize başvuru aşamasında da parmak izi belirtilmek zorundadır. Özellikle daha öncesinde Schengen vizesi almayanlar, evraklarını tamamlama aşamasına geçmeden önce parmak izi taraması yaptırmalıdır. Belirtilen uygulama, Avrupa Birliği üyesi ve Schengen Anlaşmasına bağlı tüm ülkelere seyahat eden vatandaşlar için geçerlidir. Parmak izi belirtilmesi durumunda, vize işlemleri daha kısa süre içerisinde sonuçlanır. Bu tür prosedürler hem vatandaşların hem de ülkelerin güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir. Avusturya vize başvurusu yaparken mutlaka 3 aylık gelir durumu ve çalışanların sigorta dökümlerini de dosyalarına eklemeleri gerekir.
Avusturya vizesi alırken, konsolosluk tarafından istenen belgelerin tamamının orijinal olması gerekir. Vize işlemleri sırasında belgelerin hem orijinali hem de fotokopisi dosyaya eklenmelidir. Belgelerin eksik ya da hatalı olması durumunda vize başvurusu olumsuz sonuçlanır. Evrakta sahtecilik yapanların ise farklı ülkelere çıkışları yasaklanır ve pasaportları ellerinden alınır. Avusturya vizesi alırken özellikle davet mektubunun ya da öğrenci belgesinin orijinal hali ile yetkililere verilmesi gerekir. Turistik, ticari, aile birleşimi, eğitim gibi vizelerde istenen standart belgeler, kimlik fotokopisi, gelir belgesi, sigorta dökümü, öğrenciyse okul belgesi, biyometrik fotoğraf olarak belirlenmiştir. Vize türüne göre vatandaşlardan ekstra belge talebinde bulunulabilir. İstenen tüm evrakların en kısa sürede tamamlanması vizenin daha kolay çıkmasına zemin hazırlar.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883