Amerika Vizesi

Nasıl Yapılır?

ABD’ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili tüm kişilerin ABD vizesi başvurusunda bulunması zorunludur. Amerika vizesi yalnızca Amerikan Konsolosluğu ya da Amerikan Büyükelçiliği tarafından verilebilmektedir. Vize alan kişi ABD’ye seyahat etme ve giriş yapma izni talep edebilir. Ancak bu durum kişinin ülkeye girişini garantilendiği anlamına gelmez. Amerika Birleşik Devletleri’ne çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyen T.C. vatandaşları Amerikan Konsolosluğu’ndan ya da Amerikan Büyükelçiliği’nden randevu almalı, yapacakları seyahatin amacına uygun vize başvurusunda bulunmalıdırlar. Giriş noktasındaki göçmenlik memurunun vize sahibinin ABD’ye girişinin uygun olup olmadığı konusundaki değerlendirmeyle bu konudaki son karar verilir.

ABD vizesi işlemleri için kullanılacak pasaportun seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olması şarttır. Aksi durumda kişinin pasaportunun süresini uzatması gerekir.

ABD vizesi başvurusunda bulunulmadan önce kısa süreli seyahatler için uygun olan elektronik “göçmen olmayan” formunun doldurulması ve ABD Konsolosluğu’ndan ya da ABD Büyükelçiliği’nden randevu alınması şartı bulunur.

Amerika Vizesinin Başvurusu Süreci

Amerika’ya seyahat etmek için herhangi tür bir vize almak isteyen kişiler DS 160 vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır. Form doldurulurken Türkçe karakter kullanılmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. “Optional” olarak belirtilen isteğe bağlı kısımlar boş bırakılabileceği gibi başvuru sahibi kendisi ile ilgili olmayan kısımlara “Does not apply” yazabilir. Form doldurulurken kesinlikle gerçeğe aykırı beyanda bulunulmamalıdır. Aynı zamanda eksik ya da hatalı bilgiler sunmaktan kaçınılmalıdır. ABD vize başvurusunda bulunmak için hazırlanacak evrakların ve verilecek mülakatta beyan edilecek bilgilerin tutarlı olması vize başvurusunun değerlendirme ve kabul sürecinde çok önemlidir.

Ebeveynlerinden biri geçerli ABD vizesine sahip olan 14 yaşını doldurmamış kişiler,
Başvuru tarihi itibarıyla 80 yaşına girmiş olan kişiler ile

Aşağıda belirtilen şartlara haiz olan ve B-1/B-2, C-1/D, F, H, I, J, L, M, O, P, Q , R vizelerini yenilemek isteyen başvuru sahipleri mülakata gelmeden vize başvurusu yapabilirler:

Küba, İran, Kuzey Kore, Sudan, Venezuela, Irak, Libya, Somali, Suriye ya da Yemen vatandaşı olmayan ve Türkiye’de daimi olarak ikamet eden kişiler, 1 Mayıs 2007’den sonra Ankara ABD Büyükelçiliği’nde veya İstanbul Başkonsolosluğu’nda 10 parmak izi alınmış kişiler,
Bir önceki vizesi hala daha geçerli olan veya bitiş tarihinin üzerinden 12 ay geçmemiş olan kişiler,
Ad, doğum tarihi ve doğum yeri gibi bilgileri aynı olan,
Önceden sahip olduğu vize için kayıp/çalıntı bildiriminde bulunmamış olan,
Önceki vize başvuruları idari işleme tabi tutulmamış olan,F ve M vizelerini yeniletmek istemekle birlikte aynı programa ve öğretim kurumuna devam etmekte olan ya da bir başka öğretim kurumunun aynı programına geçiş yapan, J vizesini yeniletmek istemekle birlikte bir önceki DS-2021 formlarındaki SEVIS numaraları aynı olan, H, L,O,P,Q,R vizelerini yeniletmek isteyen ve aynı şirkette çalışıyor olan kişilerin usvisa-info.com adresinde hesap oluşturarak vize başvuru ücretini ödemeleri gerekir. Şahsen başvuru yapma zorunluluğu olmayan kişileri sistem posta yoluyla başvuru yapabilmeleri için yönlendirir.

Amerika İçin Vize Türleri Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde “Göçmen olmayan vizeler” ve “Göçmen vizeler” olmak üzere iki farklı vize türü uygulaması vardır. Göçmen olmayan vizeler, ABD’ye ziyaret, eğitim veya çalışma gibi amaçlar ile geçici olarak yapılan seyahatleri kapsar. Göçmen vizeler ise ABD’de çalışmak ya da yalnızca süresiz olarak yaşamak için gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türü olma özelliğine sahiptir.

Amerika göçmen olmayan vize türleri;

(A, G, NATO) Diplomatik ve Resmi Vizeler
(B) İş, Turizm. Tıbbi Tedavi
(C) ABD’den Transit Geçiş
(D) Mürettebat Vizesi
(E1/E2) Tüccar / Yatırımcı Vizesi
(F/M) Akademik Eğitim veya Dil Öğrencisi / Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri
(J) Değişim Programı
(H, L, O, P, Q, R) Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi
(I) Basın Mensubu ve Gazeteciler

Amerika göçmen vize türleri;

Aile dayanaklı göçmen vizesi
Nişanlılık vizesi
İşveren dayanaklı göçmen vizesi
Yeşil kart
Geri dönen yerleşik yabancı müracaatları

Amerika Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

Amerika Birleşik Devletleri’ne çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyen kişilerin önceden randevu almak kaydıyla ABD Büyükelçiliği’ne ya da ABD Konsolosluğu’na başvuruda bulunmaları gerekir. Resmi tatil, yoğunluk vb nedenlerden dolayı sürecin uzayabilmesi riski göz önünde bulundurularak başvuruların seyahat tarihinden 6 ile 8 hafta önce yapılması önerilir. ABD Büyükelçiliği’ne ya da ABD Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişilerin kişisel bilgilerini de vize almak için gereken evrakları da eksiksiz bir şekilde ibraz etmeleri gerekir. ABD Büyükelçiliği ya da ABD Konsolosluğu vize başvurularını değerlendirme ve karar verme sürecinde gerekli görmesi durumunda ek belge talebinde bulunma hakkına sahiptir.

Amerika Vizesi İçin Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Amerikan vizesi için İstanbul, Ankara ya da Adana konsolosluklarından randevu alınmalıdır. Randevu linkine tıklandıktan sonra açılan sayfada ülke ve şehir seçildikten sonra takvime ulaşılır. Boş ve uygun olan tarihler “Appointment Date Available” şeklinde görüntülenebilir. Online sistem üzerinden randevu alındıktan sonra ekrana çıkan “Confirmation Screen”den tarayıcının yazdırma özelliği ile çıktı alınması gerekir. Çıktısı alınan randevu onayı vize görüşmesinde mutlaka kişinin yanında bulunmalıdır. Amerika vizesi almak için gereken evrak listesi alınmak istenilen vize kategorisine göre değişiklik gösterir.

 

DS 160 başvuru formu nedir ve nasıl doldurulur?

Amerika turistik vize sahibi olabilmek için konsolosluğa başvurunuz esnasında nüfus cüzdanı fotokopisi, en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf vermeniz istenecektir. Biyometrik fotoğrafların 50*50 mm ebatlarında ve arka fonunun beyaz olması önemlidir. Otel, uçak rezervasyonları, banka hesap cüzdanı, gelir durumunu gösteren belgeler ve varsa ziyaretleriniz için davetiyeler vize başvurunuzda istenecek belgeler arasındadır. En son online olarak DS 160 formunun doldurulması gerekmektedir.

DS 160 formu nasıl doldurulur konusu, vize başvurusu yapacak kişiler için her zaman sorun olmuştur. Konsolosluk bu formun eksiksiz ve İngilizce olarak doldurulmasını ister. DS 160 formunda Türkçe karakter kullanılmamalı ve isteğe bağlı bölümler boş bırakılabilir. Forum üzerinde sizinle ilgili olmayan yerlere ‘does not apply’ yani geçerli değil yazılabilir. DS 160 formunu doldurduğunuz zaman, burada kesinlikle doğru beyanları vermelisiniz. Eksik ya da yanıltıcı bilgi vermemelisiniz. Formun vize başvuru tarihinizden en az üç gün önce doldurulması konsolosluk için en ideal zamandır.

2024 ABD Vizesi başvuru ücretleri ne kadar?

ABD vizesi almak için, 12 yaşından büyük her kişi vize ücreti ödemek zorundadır. 2024 ABD vize ücreti 160 dolar ile 265 dolar arasında belirlenmiştir. Ancak bu vize ücreti, çeşitli vize türleri için faklı fiyatlara çıkabilir. 10 yıllık Amerika vizesi almak istiyorsanız, 160 doların üzerine 60 dolar daha ödeyerek, toplamda 220 dolar ödeme yapmanız gerekiyor.

ABD vizesi başvuru ücretleri, sadece bir tek başvuru için geçerlidir. Vize başvurunuzun reddedilmesi durumunda, aynı dosyanız için yeniden başvuru ücreti ödemeniz gerekecek. Vize başvuru harcınızı ödedikten 1 yıl sonraya kadar başvuru yapma hakkınız bulunuyor. 1 yıl içinde ABD vizesi için başvuru yapmazsanız, o zaman hakkınızı kaybetmiş olursunuz. Yatırılan vize ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmemektedir. Vize ücreti, vize türlerine göre farklılık gösterdiği için, yatırdığınız vize ücretine göre başvuru yapabilirsiniz, başka bir vize için başvuru yapamazsınız.

Amerika vize ücretleri nereye ödenir?

Amerika vizesi için gerekli olan tüm belgeleri ve formu ABD Konsolosluğuna ya da büyükelçiliğe götürmeniz gerekir. Ancak vize ücretini bu iki kurumda da elden ödeme gibi bir imkanınız bulunmuyor. Vize ücretini ödemek için banka aracılığı ile ABD konsolosluğunun hesabına havale/EFT yapabilirsiniz. Banka üzerinden yapacağınız ödemeler için kredi kartı ya da bankamatik kartı da kullanabilirsiniz. Bu işlem sonrasında alacağınız dekontu, başvuru evraklarınız ile birlikte konsolosluk görevlisine teslim etmelisiniz.

ABD vize başvurusu ne zaman yapılmalı?

Eğitim veya turistik amaç için ABD’ye gitmek istiyorsanız, yukarıda da belirttiğimiz gibi ABD Konsolosluğu’na ya da büyükelçiliğine fiziki olarak müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu iki kuruma da gitmeden önce randevu almanız gerekir. Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 6-8 hafta önce yapmanızda fayda var. Çünkü ABD resmi tatilleri ya da konsolosluğun yoğunluğundan dolayı vize işlemleriniz gecikebilir.

ABD konsolosluğunun aşağıdaki tarihlerde tatil olduğunu unutmayın. Vize başvurunuzu bu tarihleri dikkate alarak gerçekleştirmeniz sizin için daha faydalı olacaktır:

  • 1 Ocak-Yeni Yıl
  • 20 Ocak Martin Luther King Günü
  • 17 Şubat Başkan Washington’un Doğum Günü
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
  • 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
  • 25 Mayıs Memorial Day
  • 4 Temmuz Ulusal Bağımsızlık
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı
  • 7 Eylül Labor Day
  • 12 Ekim Columbus Day
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
  • 11 Kasım Asmistice Day
  • 26 Kasım Şükran Günü
  • 25 Aralık- Noel
  • Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı

Vize başvurusu reddedilirse ne yapmalıyım?

Amerika vize başvurunuz, konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından çeşitli nedenlerden dolayı ret kararı alabilir. Konsolosluğun neden reddedildiğini bildirme ile ilgili bir zorunluluğu bulunmamaktadır. ABD vize başvurunuz reddedildiği zaman, itiraz dilekçesi tarzında bir dilekçe yazma şansınız bulunmuyor. Ancak size neden reddedildiği ile ilgili bilgi verilirse, o zaman bu söz konusu nedeni ortadan kaldırarak yeniden vize başvurusu yapabilirsiniz.

Vize başvurumun reddedilmemesi için neler yapmalıyım?

ABD vize başvurunuzun sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi ve reddedilmemesi için, vize işlemleri için sizden istenilen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamalı ve vize ücretini yatırmalısınız. Vize başvurusu için randevunuzu önceden almalı, DS 160 formunu da tamamen doğru beyanlar ile doldurmalısınız. Vize işlemleriniz ile ilgili size mülakat tarihi verilecektir. İngilizce olarak yapılacak bu mülakatta vereceğiniz bilgiler ile başvuru formunda yer alan bilgilerin aynı olması gerekir. Farklı cevaplar vermeniz halinde vize başvurunuz iptal edilecektir.

Son Aşama Mülakat

Amerika vize başvuru işlemlerinin en son aşaması mülakat işlemleridir. Konsolosluk görevlisi tarafında size mülakat için tarih verilir. Mülakatta vereceğiniz cevaplar vizenizin onaylanıp, onaylanmamasında etkin rol oynar. Mülakattan ret alan kişilere, ret mektubu ile birlikte pasaportu iade edilir. Vizesi onaylanan kişilere ise pasaportu iade edilmeyerek, PTT aracılığı ile vizesi işlenmiş bir şekilde 3 gün içerisinde gönderim sağlanır.

Amerika vizesi başvurusu yapan kişilerden konsoloslukta parmak izi alınır. ABD seyahati öncesi de gümrük çıkışında yeniden parmak izi alınmakta ve aynı kişi olduğundan emin olunmak istenmektedir. Bu uygulama ile, ABD’ye vizesiz girişin önüne geçmek amaçlanmaktadır.

                                               

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Çalışanlar İçin Amerika Vize Başvurusu

Çalışanlar için Amerika vize evrakları okunaklı ve eksiksiz olması dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Konsolosluk tarafından bazı evraklar kaşeli ve ıslak imzalı olarak istenmektedir. Özen gösterilmesi gereken önemli detaylardan biride budur. Dokümanların tanzim tarihi ile Amerika vize randevusu tarihi arasında 15 günü geçmemesi çok mühimdir. Çalışanlar için Amerika vizesi evrakları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz; ofisimize teşrif ederek danışmanlarımız ile yüz yüze görüşme yapabilirsiniz. Belgelerin listesini elden teslim alabilirsiniz. Zaman bulamayanlar ise info@vizebasvurumerkezi.com Mail adresimiz üzerinden sormak istediğiniz sorulara ve Amerika vizesi hakkında tüm bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz..

Çalışanlar İçin Amerika Vize Başvurusu Evrakları

  • Pasaport temdit süresi en 1 yıl (geçerlilik süresi) fakat 5 yıl ve 10 yıl vize başvurusu yapıldığı için 5 ile 10 yıllık geçerlilik süresi doğru olacaktır.
  • Amerika vize başvurularında 50.mm x 50.mm olacak şekilde Biometrik vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Amerika seyahati esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak rezervasyonları) Tarafımızdan yapılacak olup başvuru işlemlerinde kullanılacaktır.
  • Tapu ve Araç Ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu özetleyecek belgeler ( Var ise)
  • Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (davet eden kişinin kimlik ve ikamet bilgileri oturum izinleri)
  • D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname bu form tarafımızca doldurulacaktır
  • Çalıştığınız şirkete ait İmza Sirküleri kopyası (süresi geçmemiş)
  •  Çalışmakta olduğunuz firmanın vergi levhası kopyası (Son dönem)
  •  başvuruda bulunacak kişinin şahsi banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Seyahat süresine orantılı bakiye bulundurmaya dikkat edin. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.
  • Vize başvurusunda bulunacak kişinin çalıştığı şirketin kuruluş belgesi (Ticari sicil gazetesi)
  •  Şirketinizin Orjinal faaliyet belgesi (Son üç ay tarihli)
  • S.G.K Hizmet dökümü imzalı ve kaşeli olmasına dikkat edin. (e-Devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı alınmalıdır.)
  • Son 3 ayı gösterecek şekilde düzenlenmiş maaş bordrosu bu evrakta da imza ve kaşe unutulmamalı
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-Devlet’ten alınıyorsa barkodlu çıktı alınmalıdır.) aile bireylerinin tamamı görünmelidir. Aile nüfus kayıt belgesi de diyebiliriz. İstanbul dışında ikamet edenler ikametgah belgeleri almalıdır.
  • Önceden kullandığınız süresi dolan Pasaportlarınızın asılları veya fotokopisi Soy isim değişikliğinde vizesi olan pasaportlarda yeni başvuru yapılması istenmektedir.

Şirket Sahipleri İçin Amerika Vize Başvurusu

Şirket sahipleri Amerika vizesi başvurusu için evraklarını hazırlarken; sahip oldukları şirketin türü ve statüsüne göre belgelerini hazırlamalıdır. Şahıs Şirketi sahipleri Amerika vizesi evrakları içerisinde imza şirküsü yerine imza beyanı verebilirler. Ticari sicil gazetesi yerine  Şirketlerinin bağlı bulundukları Meslek birliği odalarından alacakları üye kaydı yeterli olacaktır.Kurumsal şirket sahipleri bağlı bulundukları Ticaret ve Sanayi odalarından temin edebilirler.   Evrakları hazırlar iken tanzim tarihleri çok önemlidir. Amerika vize randevusu tarihiniz ile evrak çıkarma tarihleri arasında en fazla 15 gün olmalıdır. Aksi durumlarda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Sürecin ciddi şekilde uzamasına neden olacak bu durum, tekrar plan yapmanıza sebebiyet verecektir. Riske girmeden rahat rahat Amerika vizesi almak istiyorum diyorsanız. Mümkün oldukça erkenden işlemlerinize başlayın. Evraklarınızı çıkarır çıkarmaz mümkün olan en kısa sürede vize başvuru merkezimize elden teslim edin. Pasaport ve diğer evraklarınız resmi evrak statüsündedir. Kargo yolu ile yollamak son derece risklidir. Bu durumu göz önünde bulundurarak bulunduğunuz ilden başvuru yapmanız en doğrusu olacaktır. Bulunduğunuz ilde Konsolosluk ve vize başvuru merkezi yok ise; bulunduğunuz ile en yakın İldeki vize başvuru merkezine veya konsolosluğa müracaatta  bulunabilirsiniz. Kocaeli, Gebze, Çayırova, Darıca, Dilovası ve diğer  ilçelerinde yaşıyorsanız size en yalın İl İstanbul olduğundan İstanbul’da bulunan Vize başvuru merkezi ile Konsolosluğa başvuruda bulunabilirsiniz.

Şirket sahipleri için Amerika Vize Başvuru Evrakları

  • Pasaport Geçerlilik süresi 1 yıl olarak belirtilmektedir. Amerika vizesi 5 Yıl ve 10 Yıl olarak verildiği için pasaportunuz da alacağınız vize ile orantılı olmalıdır. Vize bitim tarihinden sonrada en az 6 ay süresi bulunmalıdır gözden kaçırmayın lütfen. Sık sık Pasaport yenilemek durumunda kalırsınız ayrıca soy isim değişikliği olduğu zaman yeniden başvuruda bulunmanız istenecektir.
  • Amerika vize başvurularında 50 mm x 50 mm olacak şekilde Biometrik  arkası beyaz fonlu vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  •  Otel, Uçak rezervasyonları; tarafımızdan ücretsiz olarak başvuruda kullanılmak üzere yapılacaktır.
  • Tapu ve Araç ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu özetleyecek belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (Davet eden kişinin kimlik, iletişim ve ikamet bilgileri oturum izinleri)
  • D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname uzman personelimiz tarafından doldurulacaktır. Amerika vize reddi eksik veya hatalı doldurulan formların payı yüksektir. Riske girmemenizi tavsiye ederiz.
  • İmza Sirküleri kopyası (Süresi geçmemiş)
  • Vergi Levhası kopyası (Son dönem)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur. Seyahat sürenizi de göz önünde alarak bankada bulundurmanız gereken bakiyeyi planlamanız önemli bir detaydır.
  • Şirketin kuruluş belgesi ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, İmza sirküleri  Şirketinizin bağlı bulunduğu ticaret veya Sanayi odalarından  alınacaktır. Şahıs şirketi ise bağlı bulunduğunuz meslek birliğinden alınacak üye kayıt belgesi
  • S.G.K Hizmet Dökümü veya Bağ kur belgeleriniz son 3 aya ait olmalı (e-Devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı alınmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-Devlet’ten alınıyorsa barkodlu çıktı alınmalıdır.) İstanbul dışında ikameti olanlar ikametgah belgesi almalıdır. Ailenin tüm ferleri görünmelidir.

Var ise eski Pasaportlarınızı dosyanızda bulundurmakta fayda olacaktır.

Emekliler İçin Amerika Vize Başvurusu

Emekliler için Amerika vize evrakları, Pasaport ve 3 Aylık Banka dkümü ile vize başvuru merkezimize gelmeniz yeterli olacaktır. Siz kendinizi yormayın. Belgeleri tamamlamak için devlet kurumlarına tek tek dolaşarak zaman kaybetmeyin. Hazırladığınız dosyanın içinde eksik evrak var mı? hazırladığım belgeler kabul edilecek mi? gibi soruları aklınızdan silin. Emekliler için Amerika vizesi Evraklarınızı ofisimizde sizin yerinize biz tamamlıyoruz. Hemde eksiksiz olarak. 15 dakika içerisinde. Tüm belgelerinizi Konsolosluğun istediği kriterlere göre hazırlıyoruz. Başvuru formunu sizin yerinize biz dolduruyoruz. Başvuru işlemlerinizi eksiksiz sonlandırıyoruz. Böylece bir sürü prosedürle uğraşmadan, zor ve karmaşık olarak bilinen formu doldurarak riske girmenize  gerek kalmadan içinizin rahat etmesini sağlıyoruz. Emekliler için Amerika Vizesi sürecini kısaltarak en hızlı Amerika vizesi almanızı sağlıyoruz. Emekliler için Amerika vizesi hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Emekliler İçin Amerika Vizesi Başvuru evrakları

  • D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname bu Form uzman ekibimiz tarafımızca doldurulmaktadır. Riske girmeyelim. Vize reddine sebep olan önemli unsurlardan biride D.S 160 formunun eksik veya hatalı doldurulmasıdır.
  • Pasaport Temdit süresi en az 1 yıl (geçerlilik süresi) her ne kadar en az bir yıl olarak ifade edilse de verilen Amerika vizeleri en az 5 yıl olduğu için. Planladığınız vize süresine göre pasaportunuzu alırsanız ilerleyen yıllarda pasaport yenilemek eski vizenizi yeni pasaportunuza aktarmak gibi can sıkıcı süreçlerle uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.
  • Amerika vize başvurularında 50 mm x 50 mm olacak şekilde biyometrik vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyahat esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak rezervasyonları) tarafımızdan başvuru esnasında kullanılmak üzere yapılacaktır.
  • Tapu ve araç Ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu özetleyecek belgeler ( var İse)
  • Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (Davetiyeyi gönderen kişinin telefon numarası ve ev adresi mutlaka bulunmalıdır.)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Amerika vizesi almak isteyen kişinin emekliliğini gösteren emekli kartı fotokopisi
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • e-Devletten alabileceğiniz emekli tescil belgesi.(Barkodlu çıktı zorunludur..)
  • Emeklilik maaşınızı aldığınız bankadan almanız gereken ıslak imzalı ve kaşeli 3 aylık hesap dökümü.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-Devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı alınmalıdır.) İstanbul dışından gelecekler İkamet belgesi almalıdır.

Eski Pasaportlarımızın orjinallerini göndermeniz gerekmektedir. Var ise

Öğrenciler İçin Amerika Vize Başvurusu

Amerika vizesi başvurusunda bulunacak Öğrenciler için istenilen evraklar aşağıda sıralanmış olsada. Dikkat etmeniz gereken bir kaç konuda bilgilendirmede bulunmakta fayda var. Ülkemizde eğitim yapan tüm öğrencilerin ülkeye yapacakları Seyahat amaçları vize türünü belirlemektedir. Örneğin Kültürel gezi ve eğlence amacı ile ziyarette bulunacak Öğrenciler Turistik vize başvurusu yapmalıdır. Eğitim amacı ile uzun süreli seyahatte bulunacak Öğrenciler ise Amerika Öğrenci vizesine başvurmalıdırlar. Eğitime gidecek öğrenciler belirledikleri okulun davet mektubu veya okul kabul belgeleri bulunmalıdır. Alacakları eğitim süresince nerede ve nasıl konaklama yapacaklarına dair bilgiler ve belgeler belirleyici rol oynayacaktır.

Amerika’da yaşamak her ne kadar güzel gözükse de bazı alışkanlıklarınızdan ödün vermek zorunda kalacaksınız. Bunların en başında yeme ve içme alışkanlıklarınız olacak. Aynı markaları kullanıyor olsanız bile tatların ne kadar farklı olacağına siz bile şaşıracaksınız.

Öğrenciler İçin Amerika Vizesi Başvuru Evrakları

  • Pasaport Temdit süresi en 1 yıl (geçerlilik süresi) prosedür de bu şekilde belirtilse de Uzun süreli eğitimler için gidecek Öğrenciler pasaportlarının en az 5 yıllık süreli olmasına dikkat etmelidirler.
  • Amerika vize başvurularında 50 mm x 50 mm olacak şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyahat esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak rezervasyonları) tarafımızdan başvuru esnasında kullanılmak üzere yapılacaktır.
  • Tapu ve Araç Ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu özetleyecek belgeler ( var İse)
  • Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar. Davet eden kişinin ev adresi ve telefon numarası, mail adresi, oturum izni veya çalışma izni mutlaka evrakların içerisinde olması gerekmektedir.
  • D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname bu form tarafımızca doldurulacaktır
  • Öğrenci belgesi ( Yeni tarihli)
  • Masrafları karşılayan kişiye ait Finansal ve Mesleki belgeler. (Sitemizde yer alan kategorilerdeki hangi statüye uyuyorsa orada istenen tüm belgelere ayrıca ulaşabilirsiniz.)
  • 18 Yaşını doldurmamış Öğrenciler için Anne ve Baba tarafından doldurulmuş Muvafakat name
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-Devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı zorunludur.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz). Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.

Eski pasaport var ise Orjinallerini göndermeniz gerekmektedir. vize süresi dolmuş olmamasına rağmen yaşanmış olan bir soyadı değişikliği var ise elçilikler yeni vize başvurusu yapılmasını önermektedir.

Ev Hanımları İçin Amerika Vize Başvurusu

Ev hanımları için Amerika vize başvurusu evrakları, aşağıda detaylı olarak belirtilmiş olsada; dikkat etmeniz gereken bir kaç ayrıntı olacaktır. Gelirinizi gösterecek belgeleri sunmanız durumunda ayrıca bir sponsor ihtiyacınız olmayacaktır. Pasaport geçerlilik süresi alacağınız vizenin süresine göre belirlemelisiniz. Unutmayın ki konsolosluk 5 ve 10 yıllık vize vermektedir. Seyahat sürenizi göz önünde bulundurarak bankadaki hesap bakiyenizi belirleyiniz. Sponsor ihtiyacı olan ev hanımları; sponsorlarını en yakın akrabalarından ve gelir durumu müsait olacak kişilerden belirlemeleri önemlidir. Talep edilen belgeler hazırlandıktan hemen sonra vize başvuru merkezimize veya Konsolosluğa zaman kaybetmeden teslim etmelidirler. Alınan randevu tarihi ile evrakların çıkarılma tarihleri arasında en fazla 15 gün olmalıdır. Aksi takdirde başvuruları kabul edilmeyecektir. Eğer Avrupa aktarmalı bir uçak ile yolculuk edecekseniz valizlerinizi aktarma noktasından almanıza gerek yoktur. Amerika vizesi aldıktan sonra yapacağınız gezi esnasında elektrikli eşyalarınızı yanınızda götürmek gibi bir planınız varsa; mutlaka yanınızda bir priz dönüştürücü götürmeniz gerekiyor. Aksi takdirde yanınızda götürdüğünüz eşyalar bavulunuzda yer kaplamaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Keza Amerika’da kullanılan priz girişleri kullandıklarımızdan çok daha farklıdır. Alışverişlerinizde en dikkat etmeniz gereken husus; Amerika’da fiyatlara KDV dahil değildir. Etikette yazanın aksine kasada fiyatın arttığını görürseniz sebebi KDV artışı olacaktır.

 Ev hanımları için Amerika vize Başvurusu Evrakları

  • Pasaport.  Temdit süresi en 1 yıl (geçerlilik süresi)
  • 50 mm x 50 mm Olacak Şekilde  arkası beyaz fonlu Biometrik vesikalık Fotoğraf. ( 2 adet)
  • Seyahat esnasında kullanılacak Rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları) Sizin yerinize biz ücretsiz olarak başvuru esnasında kullanılmak üzere yapıyoruz.
  • Tapu ve Araç Ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu özetleyecek belgeler. ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (Davet eden kişinin ev adresinin ve telefon numarasının, oturum izninin mutlaka evrakların içerisinde olması gerekmektedir.
  • D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname bu form tarafımızca doldurulacaktır.
  • Seyahat giderlerinin kim (Eş, Anne ya da Baba) tarafından karşılanacağını bildiren Amerika Başkonsolosluğuna hitaben  yazılmış vize talep dilekçesi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı zorunludur.) İstanbul dışından yaşayanlar ikametgah belgesi almaları gerekmektedir.
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL) bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.

Eski pasaport var ise Orjinalini göndermeniz gerekmektedir. Vize süresi dolmuş olmamasına rağmen yaşanmış olan bir soyadı değişikliği var ise elçilikler yeni vize başvurusu yapılmasını önermektedir.

Çalışmayanlar İçin Amerika Vize Başvurusu

Amerika vize başvurusunda bulunacak çalışmayan kişiler içi  vize alamaz diye bir kaide söz konusu değildir. Konsolosluk vize başvurularını değerlendirirken yaşadıkları Ülkelerinde yeterli bağları bulunuyor mu? yaşadıkları Ülkede hayatlarını geçindirecek kadar gelirleri var mı? Amerika’da kalacakları sürede masraflarını karşılayabilirler mi? gibi bazı kriterleri de göz önünde bulundurmaktadır. Çalışmayanlar için Amerika vizesi evraklarını sunmaları durumunda başvurularını gönül rahatlığı ile yapabilirler. Diğer yandan Amerika’daki bir şirketten çalışma teklifi almaları ve davetiyeleri bulunması başvuru için yeterli görülmektedir. Çalışmayanlar için Amerika vizesi evrakları aşağıda liste halinde belirtilmiştir. Eksik ve yetersiz evrakları olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Randevu günü ile evrakların tanzim tarihleri arasında en fazla 15 gün bulunması gerekmektedir. Aksi durumda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Çalışmayanlar için Amerika vizesine sponsor olacak kişinin yeterli gelire sahip olması gerekmektedir. Mümkün oldukça Aile içinden veya yakın akrabalardan seçilmesi önemli bir ayrıntıdır. Yeterli ve düzenli geliri olan Çalışmayanlar için Amerika vize başvurusunda sponsor evrakları hazırlamalarına gerek yoktur. Seyahat süresine orantılı olarak bankadaki hesap bakiyelerini planlamalarında ciddi fayda olacaktır.

Çalışmayanlar için Amerika Vize Başvuru Evrakları

  • Pasaport.  Temdit süresi en 1 yıl (geçerlilik süresi) buna rağmen en az 5 yıllık Pasaport geçerlilik süresi olmasını tavsiye ederi.
  • Amerika vize başvurularında 50 mm x 50 mm olacak şekilde arkası beyaz fonlu Biometrik vesikalık Fotoğraf. 2 adet
  • Seyahat esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları) tarafımızdan başvuru esnasında kullanılmak üzere yapılacaktır.
  • Tapu ve Araç Ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu gösterecek belgeler.
  • Var ise davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (Davet eden kişinin ev adresinin ve Telefon numarası, oturum izinleri mutlaka evrakların içerisinde olması gerekmektedir.)
  • D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname, bu form tarafımızca doldurulacaktır.
  • Seyahat giderlerinin kim (Eş, Anne ya da Baba) tarafından karşılanacağını bildiren Amerika Başkonsolosluğuna hitaben  yazılmış vize talep dilekçesi. Dilerseniz info@vizebasvurumerkezi.com Mail adresimizden bir örneğini talep edebilirsiniz.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı zorunludur) yaşadıkları Şehrin dışında başka bir ilde başvuruda bulunacaklar ikamet belgesi bulundurmalıdır.
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.
  • Amerika vize başvurunda bulunacak bireye sponsor olacak kişinin statüsüne göre belge hazırlanmalıdır. Vize başvuru merkezi ile iletişime geçerek detaylar hakkında ayrıntıya sahip olabilirler

Eski pasaport var ise Orjinalini göndermeniz gerekmektedir. Vize süresi dolmuş olmamasına rağmen yaşanmış olan bir soyadı değişikliği var ise elçilikler yeni vize başvurusu yapılmasını önermektedir.

Reşit Olmayanlar İçin Amerika Vizesi Başvurusu

Reşit olmayanlar bir başka deyişle 18 yaşını aşmamış bireyler için Amerika vize belgelerini doldurmadan önce Kendisi ile Amerika’ya seyahat etmeyecek ebeveynlerinin iznin belgelerini Muvafakat namesini Noterden tasdikli olarak hazırlamalarını önemle hatırlatırız. Seyahat nedenleri başvuru sahibinin vize çeşidini belirleyecektir. Uzun süreli eğitim için Amerika Öğrenci vizesi, Aile, Akraba, Arkadaş ziyareti için gerçekleştirecekler Amerika ziyaret vizesi, Turistik nedenlerle seyahat edilecek ise Reşit olmayanlar için Amerika turistik vize başvurusunda bulunabilirler. 18 yaş altı için Amerika vizesi evrakları hazırlayacaklar için ayrıntılar aşağıda madde madde sıralanmıştır.  Konu hakkında detaylı bilgilere info@vizebasvurumerkezi.com dan veya vize başvuru merkezi ofisimizden ulaşabilirler. Vizenizi aldığınızda belkide gidip görmek isteyeceğiniz ilk yerlerden biri ilk Disneyland olacaktır. Bunun yanında Üniversal Stüdyoları da görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu iki mekanı komple gezmek için rahatlıkla 10 güne ihtiyacınız vardır. Amerika gerçekten eğlencenin doruğa vardığı bir yer. herhangi sıradan bir eğlence parkı bile size uzay istasyonu gibi gelecektir.

18 Yaş Altı Reşit Olmayanlar İçin Amerika Vizesi Başvuru Evrakları

. Pasaport temdit süresi (Geçerlilik süresi) en az 1 Yıl. Talep edeceğiniz süreye göre Pasaportunuzun geçerlilik süresini belirleyin

. 50 mm x 50 mm olacak şekilde arkası beyaz fonlu Biometrik vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)

. Seyahat esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları) tarafımızdan başvuru esnasında kullanılmak üzere yapılacaktır.

. Tapu ve araç ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu gösterecek belgeler ( Var ise)

. Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayan evraklar (Davet eden kişinin kimlik ve İkamet bilgileri, oturum izni gibi belgeler)

. D.S 160 vize başvuru formu ve Taahhütname bu form tarafımızca doldurulacaktır

Ziyareti gerçekleştirecek kişi Öğrenci İse Öğrenci belgesinin Aslı

. Tatil dönemi haricinde yapılacak geziler için okuldan vize süresi boyunca alınan izin belgesi aslı

. Kendisi ile seyahat etmeyecek ebeveynden alınacak Noterden onaylı Muvafakat name

. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı zorunludur). Tüm aile fertleri görünmelidir. İstanbul dışından başvuruda bulunacaklar İkametgah kağıdı.

. Nüfus cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik numarası bulunmalı)

. Tur ile gidilecek ise tur programı ve tur kayıt formu yok ise Otel ve uçak rezervasyonu tarafımızdan başvuru için kullanılmak üzere yapılacaktır.

. Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imzasını içeren beyanı zorunludur.)

. Çalışmıyor ise veya yeterli geliri yok ise sponsor evrakları

 

Çiftçiler İçin Amerika Vize Başvurusu

Amerika başvurusunda bulunacak çiftçiler, Turistik, ticari vize başvurusunda bulunabilirler. Birleşik devletlerde yakınını ziyaret etmek çiftçiler ise yakınlarının yollayacakları istek kağıdı (Davetiye) ile diğer evraklarını hazırlayarak Aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesine başvuruda bulunabilirler. USA vizelerini 5 ve 10 yıl olarak vermektedir. Pasaportlarının geçerlilik sürelerini de bu durumu dikkate alarak çıkartmaları ilerleyen dönemlerde yararlı olacaktır.

Çiftçiler İçin Amerika Vize Başvuru Evrakları

  • Pasaport: Kullandığınız pasaportunuzun vize bitiminden sonra 6 ay daha geçerlilik süresi olması gerekir. Birleşik devletlerin 5 ve 10 yıllık vize verdiğini unutmayın. Ayrıca 2 adet boş sayfası bulunmalı. Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları ve kopyaları
  • Uçak ve otel rezervasyonlarınızı gösteren evraklar. Tarafımızdan ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. Başvuru esnasında kullanılacaktır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği e-Devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı zorunludur. Tim aile fertleri görünmelidir. Bulundukları şehirlerin dışındaki vize başvuru merkezi veya Konsolosluklara başvuruda bulunacaklar ikametgah kağıdı almalıdır.
  • Varsa tapu araç ruhsat fotokopileri
  • Konsolosluğa hitaben antetli Kağıda yazılmış dilekçe ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  •  Son 3 aya ait banka hesap hareketleri. Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiye bulunmasına özen gösteriniz. Ülkede bulunacağınız süre göz önünde bulundurularak olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur
  • Nüfus cüzdan fotokopisi Vatandaşlık numarası bulunmalı
  • Amerika’dan gelecek davetiye (istek kağıdı). Özellikle telefon ve adres bilgilerinin yanı sıra oturum çalışma ve kimlik fotokopisi bulunmalıdır. (Var ise)
  • Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu tarafımızdan doldurulmaktadır.
  • Çiftçilik belgesi

Kamu Personeli İçin Amerika Vize Başvurusu

Amerika vizesi alacak Kamu personelinin kurumlarından aldıkları belgeleri kaşeli ve yöneticilerinin ıslak imzasının bulunmasına dikkat edilmelidir. USA vizesi olan pasaportların diğer ülkelerden alacakları vizelerde ciddi etkisi olacaktır. USA vizeniz varsa İngiltere vizesi veya Schengen vizesi sizin için daha kolay sonuçlanacaktır. Vize isteyen ülkeler arasında en güç olanı Amerika vizesidir. Aynı zamanda en prestijli olanıdır. Bu ülkede doğacak bebekler doğal olarak Amerika vatandaşı olduğu için Amerika vizesi başvurularını artırmaktadır. Önceki dönemlerde yaşanan olumsuzluklar kriterlerin daha sıkı olmasına neden olmuştur. Yeşil pasaport sahibi kamu personeli Amerika vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Maalesef vize muafiyeti yoktur. fakat Devlet memuru olmanız ve düzenli bir maaşınız olması size avantaj sağlayacaktır.

Amerika Vizesi Almak İsteyen Kamu Personelleri İçin Gerekli Belgeler

. Pasaport. Temdit süresi (geçerlilik süresi) en az 1 yıl vize bitimininden sonra 6 aylık sürenin bulunması gerekir. Dikkat! 5 ve 10 yıl süreli vize verildiğini göz önünde bulundurarak pasaportunuzu çıkartmanız faydalı olacaktır.

.  50 mm x 50 mm olacak şekilde  arkası beyaz fonlu Biometrik vesikalık Fotoğraf. ( 2 adet)

. Seyehat esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları) tarafımızdan yapılmaktadır.

. Tapu ve Araç ruhsat fotokopileri gibi gelir durumunuzu gösteren belgeler. ( Var İse)

. Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (Davet eden kişinin ev adresinin ve telefon numarası oturum izni mutlaka evrakların içerisinde olması gerekmektedir.)

.DS 160 vize başvuru formu ve taahhütname bu form tarafımızca doldurulacaktır.

. Nüfus müdürlüklerinden alacağınız vukuatlı Nüfus kayıt örneği tüm aile bireyleri görünüyor olmalı. Bulundukları İlden değil Başka bir şehirden başvuracaklar İkametgah belgesi almalıdır.

. Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)

. Son 3 Aylık Maaş Bordrosu.

. Kurum Kimlik kartı fotokopisi.

. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

. Kurumun Antetli kağıdına yazılmış Amerika Vizesi başvurusu sebebinizi ve seyahat tarihlerini gösterecek olan Dilekçe.

Eski pasaport var ise Orjinalini göndermeniz gerekmektedir. Vize süresi dolmuş olmamasına rağmen yaşanmış olan bir soyadı değişikliği var ise elçilikler yeni vize başvurusu yapılmasını önermektedir.

Amerika vizesi başvurusunda bulunacak şahıs firma sahipleri

Tüzel kişiliği bulunan sınırlı sayıdaki ortakların kişisel sorumlulukları bulunan firma sahipleri şahıs firma sahibi olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle Amerika vizesi başvurusunda bulunacak şahıs firma sahipleri belgelerini Esnaf örgütleri veya  bağlı bulunduğu meslek odaları veya birliklerden temin etmelilerdir. Amerika vizesi 5 Yıl ve 10 yılık verildiğinden pasaport çıkarırken bu hususu gözden kaçırmamalıdırlar.

Las Vegas ışıkların ve hiç uyumayanların şehri. bir kez olsun o ışıltıyı ve ihtişamı görmeniz gerek. gittiğinizde göreceklerinizin hayal mi yoksa gerçek mi olduğunu ayırt etmekte güçlük çekeceğinize sizi temin ederiz. Amerika vize başvurusu yaptıktan ve vizenizi aldıktan sonra mutlaka uğramanız gereken bir yer Vegas

Şahıs Firma Sahipleri İçin Amerika Vizesi Başvuru Evrakları

  • Pasaport. Temdit süresi en 1 yıl (geçerlilik süresi) vize bitiminden sonra 6 aylık geçerlilik süresi olmalı
  • ABD vize başvurularında kullanılmak üzere 50 mm x 50 mm Olacak Şekilde arkası beyaz fonlu Biometrik vesikalık fotoğraf. ( 2 adet)
  • Seyehat esnasında kullanılacak rezervasyon bilgileri (Otel, uçak rezervasyonları) tarafımızdan başvuru işlemleri için kullanılmak üzere ücretsiz olarak yapılacaktır.
  • Tapu ve araç ruhsat Fotokopileri gibi gelir durumunuzu özetleyecek belgeler. ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya ziyaret durumunu açıklayıcı evraklar (Davet eden kişinin ev adresinin ve telefon numarası oturum izni mutlaka evrakların içerisinde olması gerekmektedir.)
  • DS 160 vize başvuru formu ve taahhütname bu form tarafımızdan doldurulacaktır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkodlu çıktı zorunludur.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri
  • Son döneme ait vergi levhası.
  • Firmanın Antetli kağıdına yazılmış Amerika vizesi başvurusu sebebinizi ve seyahat tarihlerini gösterecek olan Dilekçe.

Eski pasaport var ise Orjinalini göndermeniz gerekmektedir. Vize süresi dolmuş olmamasına rağmen yaşanmış olan bir soyadı değişikliği var ise elçilikler yeni vize başvurusu yapılmasını önermektedir.

Amerika Konsolosluk Bilgileri

Amerika Konsolosluk sayfasına https://tr.usembassy.gov/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Amerika Birleşik Devletleri’ne herhangi bir nedenle seyahat etmek isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların başında ABD vizesinin kaç günde çıkarılabileceği gelir. Çünkü bu durum vize başvurusunun zamanında yapılmaması durumunda başvuru sahibinin ABD seyahati planlarını doğrudan etkileyebilen bir durumdur. Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Konsolosluğu’nun açıklamalarına göre; başvuru sahibinin başvuruda bulunduğu vize türüne göre kendisinden talep edilen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde ibraz etmesi durumunda öğrenci ve değişim programı vize türleri 11 iş günü, turistik, aile ve arkadaş ziyareti vize türleri 14 iş günü, ticari ve diğer göçmen olmayan vize türleri 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Yatırımcı vizesinin sonuçlanma süresi 6 haftaya kadar uzayabilmektedir. aile birleşimi vizelerinin sonuçlanma süresi ise bazı durumlarda 1 yıla ulaşabilmektedir. Vize başvurularının sonuçlanma süresi ABD konsolosluklarının yoğun olduğu dönemlere, resmi tatillere ve kişiden ek evrak talep edilmesi gerekliliği görülmesine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenler göz önünde bulundurulmalı ve ABD vize başvurusu seyahat tarihinden mümkün olduğunca erken bir tarihte yapılmalıdır.

Amerika Birleşik Devletleri vizesine sahip olan kişiler; Porto Riko’ya, Amerika Somoa Adası’na, Hawaii’ye, Alaska’ya, Northern Marianas Adaları’na, Guam’a, Meksika’ya, Amerika’ya bağlı U.S.Virgin Adaları’na ve Bahamalar’a giriş yapabilirler. ABD vizesine sahip olan kişiler aynı zamanda normal şartlar altında transit vize isteyen bazı ülkelerden ek belge gereksinimi olmadan aktarma yapma imkanına sahip olurlar. Bu durum daha uygun fiyatlarla uçak bileti bulma konusunda da bir avantaj haline gelebilir. Ancak bu durumda aktarmanın aynı havalimanından olmasına dikkat edilmelidir. İngiltere, Hollanda ve Fransa Amerika Birleşik Devletleri vizesi olan kişilerden aktarma için vize talep etmemektedir. ABD vizesi kullanılarak Kanada’ya giriş yapılamamakta ve Kanada’ya gitmek isteyenlerin Kanada vizesi alması gerekmektedir. Ancak Kanada vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ABD vizesinin olması Kanada vizesi başvurusu sürecinde bir avantaj haline gelmesi söz konusu olabilmektedir. Kanada hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri vizesi olan kişiler için özel bir kolaylaştırılmış vize prosedürü uygulamaktadır. ABD vizesiyle Schengen bölgesi ülkelerine giriş yapılması da söz konusu olmamaktadır.

ABD vize randevusunda mülakat yapılır. Bunun yanı sıra ABD vize başvuru dosyasında ibraz edilen belgelerle mülakat sırasında beyan edilen bilgilerin tutarlı olması vize başvurusunun değerlendirilmesi sürecinde çok önemlidir. Ancak; ebeveynlerinden biri geçerli ABD vizesine sahip olan 14 yaşını doldurmamış kişiler ve başvuru tarihi itibarıyla 80 yaşına girmiş olan kişiler mülakata gelmeden vize başvurusunda bulunabilirler. Ek olarak belirli şartlara haiz olan ve B-1/B-2, C-1/D, F, H, I, J, L, M, O, P, Q , R vizelerini yenilemek isteyen başvuru sahipleri de mülakata gelmeden vize başvurusu yapma imkanına sahiptir. Bu şartlar arasında; başvuru sahibinin Küba, İran, Kuzey Kore, Sudan, Venezuela, Irak, Libya, Somali, Suriye ya da Yemen vatandaşı olmayan ve Türkiye’de daimi olarak ikamet etmesi, 1 Mayıs 2007’den sonra Ankara ABD Büyükelçiliği’nde veya İstanbul Başkonsolosluğu’nda 10 parmak izinin alınmış olması, bir önceki vizenin halen daha geçerli olması ya da bitiş tarihinin üzerinden 12 ay geçmemiş olması sayılabilir.

Uzun süreli ABD vizesi alınması için diğer vize işlemlerinde takip edilen yolun izlenmesi gerekir. Amerika Birleşik Devletleri uzun süreli ABD vizesi almak isteyen kişilere 10 yıllık vize vererek bu konuda bir sınırlama uygulamaktadır. Uzun süreli ABD vizesi almak isteyen kişilerin pasaport ve biyometrik fotoğraflarını hazırlaması gerekir. ABD vizesi başvurusu alındıktan ve vize başvuru ücreti ödendikten sonra bazı belgelerin ibraz edilmelidir. Başvuru sahibi devlet memuru, özel sektörde çalışan, serbest meslek sahibi, öğrenci ya da ev hanımı olduğunu doğru ve güncel tarihli belgelerle kanıtlamalıdır. Bunlara ek olarak son 6 aylık banka hesap hareketlerini de kaşeli ve imzalı olarak ibraz etmelidir. Uzun süreli yerleşim amacıyla ABD’ye göç etmek edecek olan kişilerin ABD Göçmen Vizesi’ne başvuruda bulunması gerekir. Göçmen vizesi almak isteyen ve bir başka ülkenin vatandaşı olan kişiye bir Amerikan vatandaşının, yasal göçmen statüsünde olan bir kişinin ya da bir işverenin sponsor olması gerekir. Aynı zamanda bu kişi adına, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’nun onayladığı bir başvuru bulunmalıdır.

Amerika Birleşik Devletleri’ne vize alım sürecinde en erken çıkan vize türü normal şartlar altında ABD turistik vizesidir. Bununla birlikte talep edilen belgelerin eksiksiz bir şekilde ibraz edilmesi gerekmektedir. İşlemlerin hızlı ve aksaksız bir şekilde ilerlemesi için seyahate çıkılacak zaman aralığı gerekli evraklarla belgelenerek konsolosluğa iletilmeli ve planlanan seyahat tarihinden belirli bir süre turist vizesi başvurusunda bulunulması çok önemlidir.Başvuruda bulunulan ABD türü seyahat amacına göre planlanmalı ve sisteme doğru bir şekilde giriş yapılmalıdır. ABD vize başvurusunun standart süresi içinde sonuçlanabilmesi için evrak takibinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve eksiklik varsa bu eksikliğin tamamlanması çok önemlidir. Eğer ABD vizesi değerlendirme süreci resmi tatil ya da konsolosluğun yoğun olduğu döneme denk gelirse başvuru değerlendirme süreci daha uzun sürebilir. ABD turist vizesi ortalama 5 günde sonuçlanır. Acil durumlar nedeniyle çok acil bir şekilde ABD vizesinin alınması gerektiği durumlarda durumun neden acil olduğunun açık bir şekilde ifade edilmesi ve bu durumun belgelenmesi zorunludur.

ABD’ye acil vize alınması için bu durumun konsolosluğa açık bir şekilde belirtilmesi gerekir. Acil vize talebinde bulunmak için ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi vize başvuru hizmetleri sitesi https://ais.usvisa-info.com/ üzerinde yer alan hesaba giriş yapılır ve ilk uygun randevu alınır. Ek İşlemler menüsünün altında bulunan Acil Randevu Talebi’ne tıklanır. Aciliyetin (medikal ya da acil ve beklenmedik bir seyahate neden olan insani bir acil durum) detayları yazılır. ABD konsolosluğunun çok sınırlı sayıda acil vize randevusu kontenjanı vardır. Hızlandırılmış randevu talebi onaylandığında kişinin randevusu uygun olan ilk randevu dilimine verilir. Bununla birlikte randevu verildikten sonra herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu olamaz. Başvuru sahibi verilen tarihte randevusuna katılamazsa aynı web adresi üzerinden hesabına giriş yapmalı ve yeni bir randevu planlamalıdır. Acil vize randevusu talebi konsolosluğun yeterli acil randevu kapasitesi olmaması nedeniyle reddedilebilir. Eğer kişinin talebi reddedildiyse başvurunun yeniden değerlendirilmesine yönelik e-posta yoluyla ya da farklı bir yolla talep iletilmemesi istenir.

Amerika Birleşik Devletleri’ne farklı nedenlerle seyahat edecek olan kişilerin express vize adı altında başvuruda bulunabileceği bir vize türü yoktur. Bununla birlikte ABD konsolosluğunun acil durumlarda verdiği vizeler bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan vize türünün acil bir şekilde alınabilmesi için kabul edilebilir bir gerekçe sunulmalı ve bu durum belgelendirilmelidir. Acil vize talebinde bulunulması için ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi vize başvuru hizmetleri sitesi https://ais.usvisa-info.com/ üzerinde yer alan hesaba giriş yapılmalı ve ilk uygun randevu alınmalıdır. Ek İşlemler menüsünün altında bulunan Acil Randevu Talebi’ne tıklanmalıdır. Aciliyetin (medikal ya da acil ve beklenmedik bir seyahate neden olan insani bir acil durum) detayları yazılmalıdır. ABD konsolosluğunun çok sınırlı sayıda acil vize randevusu kontenjanı bulunur. Hızlandırılmış randevu talebi onaylandığında kişinin randevusu uygun olan ilk randevu dilimine verilmektedir. Bununla birlikte randevu verildikten sonra herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu olmamaktadır. Başvuru sahibi verilen tarihte randevusuna katılamazsa aynı web adresi üzerinden hesabına giriş yapması ve yeni bir randevu planlaması gerekmektedir. Acil vize randevusu talebi konsolosluğun yeterli acil randevu kapasitesi olmaması nedeniyle reddedilebilir. Eğer kişinin talebi reddedildiyse başvurunun yeniden değerlendirilmesine yönelik e-posta yoluyla ya da farklı bir yolla talep iletilmemesi istenir.

ABD vize başvurusu mülakatında sorulacak sorular genellikle prosedüre uygun sorulardan oluşmaktadır. Vize başvuru mülakatının başarılı olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri başvuru sahibinin görevlilerde belirli bir güven oluşturabilmesidir. Vize başvuru mülakatında başvuru sahibine; neden ABD’ye gitmek istediği, daha önce ABD’ye gidip gitmediği, neden bu zamanda seyahat etmek istediği, ABD’ye kiminle gideceği, ABD’de nereleri ziyaret etmeyi planladığı, ABD’de ne kadar kalmayı planladığı, daha uzun kalmak için yeterli imkanı olup olmadığı, ABD’de kalmanın kendisine ne kadar mal olacağını düşündüğü, ne iş yaptığı, aylık gelirinin ne kadar olduğu, ABD seyahatini nasıl finanse edeceği, ABD’de akrabaları ya da arkadaşları bulunup bulunmadığı, kesin ikametgah adresinin neresi olduğu, akraba ya da arkadaş ziyareti amacıyla ABD’ye gidiliyorsa bu kişilerin ne zamandır ABD’de yaşadığı ve bugünkü durumlarının neler olduğu, nerede çalıştıkları ve kişinin onların çalıştığı süre içinde neler yapacağı, ABD’de çalışma planları olup olmadığı, uçak biletlerinin seyahatten önce rezerve edilip edilmediği, daha önce başka ülkelere seyahat edip etmediği gibi sorular sorulur. Bu aşamada kişinin seyahat süresi sonunda ülkesine döneceğinden emin olunması çok önemlidir.

ABD vize başvurusu yapacak olan kişilerin eksiksiz ve güncel bir şekilde hazırlaması gereken belgeler başvuruda bulunulacak vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Pasaportu olmayan kişiler vize başvurusunda bulunamazlar. 10 yıldan eski olmayan, seyahat bitiş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli olan ve en az 2 boş sayfası olan pasaport ibraz edilmelidir. DS-160 vize başvuru formu Amerika Konsolosluğu’nun resmi internet sitesi üzerinden İngilizce olarak doldurulup kaydedilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf, başvuru sahibinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi eğer evliyse evlilik cüzdanının fotokopisi hazırlanmalıdır. Turist vizesi başvurusunda bulunacak kişiler Amerika Turist Vizesi Vize Talep Dilekçesi yazılmalıdır. Eğer başvuru sahibi ücretli özel sektör çalışanıysa; şirket yetkilisi tarafından antetli kağıda ABD konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak başvuru sahibinin şirketteki pozisyonunu, maaşını, izin tarihlerini, seyahat masrafının kim tarafından karşılanacağını gösteren dilekçe yazılmalıdır. Başvuru esnasında hazırlanacak olan evrak listesi yapılacak olan vize başvuru türü özelinde güncel olarak öğrenilmesi ve eksiksiz bir şekilde hazırlanarak ibraz edilmelidir.

Herhangi bir ülkeye yapılan vize başvurularında olduğu gibi ABD vizesi başvurularında da başvurunun reddedilmesi söz konusu olabilir. ABD vizesi birçok farklı nedenden dolayı reddedilebilir. ABD vizesi başvurularının reddedilmesine neden olan en önemli sebep eksik belge ibraz edilmesidir. ABD vizesi başvurusunda ibraz edilecek olan belgeler başvuru yapılacak vize türü özelinde hazırlanmalıdır. ABD konsolosluğu eksik belge ibraz edenlerin başvurularını reddetmektedir. Aynı şekilde verilen bilgilerin gerçeğe aykırı, eksik ya da hatalı olması durumunda da ABD vizesi başvurusu reddedilebilir. Başvuru sahibinin finansal kaynaklarının yetersiz olması, Amerika vizesinin yanlış kullanılması, DS-160 formunun eksik ve yanlış doldurulması da ABD vizesi başvurusunun reddine yol açabilmektedir. Başvuru sahiplerinin seyahatlerini gerçekleştirmeleri ve ABD’de bulunacakları süre içindeki masraflarını karşılayabilmeleri için bankada yeterli bakiyelerinin bulunması şartı aranır. Başvuru sahibi seyahat masraflarını finanse edecek maddi yeterliliğe sahip değilse sponsor gösterme hakkına sahiptir. Konsolosluk vizenin kullanım şekli konusunda son derece hassastır. Başvuru sahibi turist vizesi aldıysa bunu öğrenci vizesi olarak kullanılamamaktadır. Ülkeye giriş konusunda sorun yaşanmamış olması sınır dışı edilme riskini ortadan kaldırmaz.

HABERLER

Haber bulunmamaktadır.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883