Slovenya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Slovenya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Slovenya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Slovenya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Slovenya Konsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Slovenya Konsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Slovenya Konsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük İse Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi(Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Slovenya Konsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Slovenya Konsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Slovenya’ya seyahat edilebilmesini sağlayacak olan Schengen vizesinin çıkması için yaklaşık olarak 15 iş günü beklenmesi gereklidir. Bu sürenin ardından vizeniz onaylandığı taktirde, olumlu bir geri dönüş alacak ve vizenizin çıkması sayesinde tüm Schengen ülkelerine seyahat edebileceksiniz.
Slovenya’ya gitmek üzere aldığınız vizeyle birlikte, gerçekleştireceğiniz yolculuklarda sadece başlangıç noktası belirlemek için başvurmadığınızı bilmeniz gereklidir. Eğer 30 günlük bir vize alacaksanız ve bu süre boyunca 20 günü Almanya’da, 10 günü Slovenya’da geçirecekseniz mutlaka Almanya konsolosluğuna başvurmalısınız. Aksi taktirde verdiğiniz bilgilerin doğru olmadığı, vize süresini kural dışı bir şekilde kullandığınız öne sürülerek sonraki vize başvurularında sorun yaşamanız olasıdır. Slovenya’nın de içinde bulunduğu 26 farklı Schengen ülkesine seyahat etmeniz mümkün oluyor.
Slovenya’nın turistik, ticari veya öğrenim amacıyla seyahat edilmesini sağlayan vize türlerinden biriyle ülkeye gitmek mümkün oluyor. Vize randevunuzu yapmanızı sağlayan konsolosluklar Cumartesi ve Pazar günleri tatildir. Ayrıca mesai saatlerinin dışında çalışmadıkları için, randevunuzu hafta içinde mesai saatlerinde almanız gerekiyor. Gidilecek olan ülkeler, şehirler, kiminle birlikte olacağınız gibi bilgileri şube bünyesinde vermeniz gerekiyor. Telefondan veya elektronik mail yoluyla, en yakın konsoloslukla iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz. Randevu işlemleri için sadece kişisel bilgilerinizi belirtmeniz yeterli oluyor.
Vize randevusuna belirlenmiş olan günde ve saatte giderken, yanınızda tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde bulunuyor olması gerekiyor. Slovenya vizesi alınabilmesi için, ülkeye gidildiğine ne yapılacağının belirtilmesi isteniyor. Öğrenciyseniz, işçiyseniz, turistseniz farklı durumlara değinmeniz gerekiyor. Her bir faaliyet özel olarak gerçekleştirileceği ve ek olarak bazı farklı belgeler talep edileceği için doğru bilgi vermeniz son derece önemlidir. Yanlış bilgi verdiğiniz, Slovenya’da gerçekleştirmeniz mümkün olmayan bir faaliyetten bahsettiğinizden şüphelenildiği taktirde vize almanıza izin verilmeyecektir.
Slovenya’da uzun süre boyunca bulunmak isteyen bireylerin yapmaları gereken başvurular arasında en kesin sonuç “Yatırımcı vizesi” olarak tanımlanıyor. Bu vizenin alınabilmesi için ülkede minimum 50 bin Euro değerinde yatırım yapılması gerekiyor. böylelikle ailenizle birlikte ülkede kalıcı olmanızı sağlayan vatandaşlık alabiliyorsunuz. Uzun süreli vizenin alınabilmesini sağlayan bir diğer yöntem ise, aynı ülkelere sürekli olarak vize başvurusunda bulunulmasıdır. Bu süreçte ülkelerin bünyesinde herhangi bir olaya karışmadığınız taktirde, vize türüne bağlı olarak talep ettiğiniz süre kadar vize alabilirsiniz. Slovenya’ya uzun süreli vize alınması için öğrenci veya yatırımcı olarak gidilmesi gereklidir.
Vizelerin çıkma süreleri Slovenya için ortalama 15 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre özellikle Schengen vizesi için yapılan başvurularda ekspres vize taleplerinde de bulunulabiliyor. Verilecek olan kişisel bilgilerin, biyometrik fotoğrafların ve parmak iziyle ilgili bilgilerin detaylı olarak incelenmesi ve vizede yer alması isteniyor. Bu süreçte özel olarak başvurduğunuz vizenin genel yapısı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Turistik vizeler, ticari vizeler ve yatırımcı vizeleri kısa sürede çıkan vizeler arasında yer buluyor.
Slovenya’ya gidecek olan herkes için acil vize çıkartma işlemleri, ekspres vize faaliyetleri olarak gerçekleştirilebiliyor. Slovenya’nın konsoloslukları tarafından verilen turist, öğrenci, aile ziyareti, aile birleşmesi, ticari faaliyetler için farklı sürelerde vizeler çıkarılıyor. Belirlenen vize sürelerinin yanı sıra, vizenin çıkarılmasıyla ilgili süre ise ortalama 15 gün olarak belirlenmiştir. Slovenya’ya gidilebilmesi için başvurunuzu ekspres vize başvuru formunu doldurarak bilgilerinizi vererek, aynı bilgiler aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Slovenya’ya acil vize alınarak gitmek isteyenlerin bu yönde bir başvurusu bulunmadığı taktirde, normal sürede vizelerin çıkarılması sağlanacaktır.
Ekspres vize imkanı tanıyan ülkelerden bir tanesi olan Slovenya’ya gidilebilmesi için birkaç gün içerisinde vizenin çıkarılması yönünde başvuruda bulunulabilir. İki haftadan uzun süre boyunca vizenin çıkmasını beklemek yerine, acil vize çıkarma başvurusunda bulunarak, kişisel bilgileri konsoloslukta doğrulayabilir ve seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Schengen özel vizesi kullanılan Slovenya bünyesinde özellikle bu antlaşmanın üyesi olan 26 ülkede seyahat edilmesine imkan tanınıyor. Vize vermeyen fakat Schengen vizesiyle ülkelerinde gezilmesini sağlayan ülkeler arasında Vatikan, San Marino, Monako, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Bulgaristan bulunuyor. Hem vize başvurusunda bulunabileceğiniz hem de vizeyle girebileceğiniz ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan bulunuyor.
Vizeyi hangi bahaneyle aldığınıza, önceki vizelerdeki durumunuza, kaç günlük vize süresi talep ettiğinize bağlı olarak sürede değişim söz konusu olabiliyor. Uzun süredir seyahat eden ve Slovenya’ya giden bir kişi için belirlenmiş olan vize süresiyle, ilk kez vize alan kişi arasında fark bulunabiliyor. Aynı rota olsa dahi, özellikle aynı ülkeye sürekli olarak giden ve bu tarz seyahatlerde herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermemiş olması halinde uzun süreli vize başvuruları kabul edilebiliyor. Vize süreniz bitmeden önce Türkiye’ye dönüş yapmış olmanız gerekmektedir.
Slovenya’ya gidilmesi amacıyla yapılan Schengen başvurusunda olumlu sonuç alınması halinde, vizenin çıkması yaklaşık olarak 15 gün sürüyor. Bu süre ile birlikte aynı zamanda yoğunluk durumu da göz önünde bulundurulduğunda, en geç 30 gün içerisinde vize işlemleriniz sona erdirilebilecektir. Yapılacak olan başvuru esnasında hiçbir belgenin eksik olmaması, bireyin şüpheli olarak görülmemesi durumunda vizeyle ilgili işlemler olumlu sonuçlanacaktır. Aksi durumda vize alınmasına izin verilmeyecek ve Slovenya’ya gidilmesi mümkün olmayacaktır. C ve D türlerindeki farklı yapılara sahip olan vizelerin çıkış ve izin süreleri de değişiklik gösterebiliyor.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883