Romanya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Romanya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Romanya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Romanya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Emeklier
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Romanya Konsolosluğu, Pasaportunuzun Temdit Süresinin Seyahatinizin Bitiş Süresinden İtibaren En Az 6 Ay Süreli ve En Az 1 Adet Boş Vize Sayfası Olmasını Zorunlu Tutmaktadır.
  • Ayrıca Banka Hesap Cüzdanınızda Seyahatiniz Süresince Her Gün İçin 100£(avro) Olmak Üzere Mevduatınızın Bulunması Gerekmektedir.

Emeklier

Emeklier İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Romanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz Olacak.)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Romanya Konsolosluğu, Pasaportunuzun Temdit Süresinin Seyahatinizin Bitiş Süresinden İtibaren En Az 6 Ay Süreli ve En Az 1 Adet Boş Vize Sayfası Olmasını Zorunlu Tutmaktadır.
  • Ayrıca Banka Hesap Cüzdanınızda Seyahatiniz Süresince Her Gün İçin 100£(avro) Olmak Üzere Mevduatınızın Bulunması Gerekmektedir.

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Romanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Romanya Konsolosluğu, Pasaportunuzun Temdit Süresinin Seyahatinizin Bitiş Süresinden İtibaren En Az 6 Ay Süreli ve En Az 1 Adet Boş Vize Sayfası Olmasını Zorunlu Tutmaktadır.
  • Ayrıca Banka Hesap Cüzdanınızda Seyahatiniz Süresince Her Gün İçin 100£(avro) Olmak Üzere Mevduatınızın Bulunması Gerekmektedir.

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Romanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Romanya Konsolosluğu, Pasaportunuzun Temdit Süresinin Seyahatinizin Bitiş Süresinden İtibaren En Az 6 Ay Süreli ve En Az 1 Adet Boş Vize Sayfası Olmasını Zorunlu Tutmaktadır.
  • Ayrıca Banka Hesap Cüzdanınızda Seyahatiniz Süresince Her Gün İçin 100£(avro) Olmak Üzere Mevduatınızın Bulunması Gerekmektedir.

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Romanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Romanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Vize başvuru işlemlerinin ardından vizenin çıkması 7 ila 15 iş gününü bulabilmektedir. Bazı durumlarda vize 3 ila iş günü içinde de sonuçlanmaktadır. Vizenin çıkış süresini belirleyen konsoloslukların çalışma yoğunluk ve belgelerin tam olmasıdır. Eksiksiz bir dosya sunulması ve başvuruların seyahatten 30 gün öncesinde yapılması halinde işlemler sorunsuz devam edecektir. Ayrıca Türkiye ve romanya2nın resmi tatillerine denk gelen günlerden önce başvuru işlemlerine başlanması da süreci hızlandıracak bir diğer önemli noktadır. Danışmanlık şirketleri aracılığıyla vize işlemlerine başlanması profesyonel olarak işlerin takip edilmesi anlamına gelmektedir. Bireysel olarak tüm belgelerin toplanması ve gerekli randevuların alınması zor olabilirken bu tarz şirketlerle çalışılması halinde de vize alımı daha kolay olabilmektedir.
Romanya için alınan vize Schengen vizesidir. Bu nedenle bu vizenin alınması halinde Schengen bölgesine giren ülkelere de ziyaretler yapılabilir. Burada seyahat edecek olan kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta vizenin alındığı Romanya’ya önce giriş yapılmasıdır. Daha sonrasında sahip olunan vizeye ve pasaportla birlikte Fransa, Yunanistan, Malta, Çek cumhuriyeti gibi ülkelere de ziyaretler yapılabilir. Seyahat belgelerinin de tam olması ve pasaportla birlikte görevlilere gösterilmesi gerekir.
Vize işlemlerine başlamak isteyen kişiler randevularını online olarak alabilirler. Romanya konsolosluğuna ait olan web sitesi üzerinden nasıl vize alınacağı ve hangi belgelerin istendiğine dair gerekli incelemelerin yapılmasının ardından sitede yer alan randevu alma bölümünden randevu talebinde bulunulur. Site belirli dönemlerde çok fazla kişi tarafından giriş yapılması üzerinde randevu alma bölümünden hizmet verememektedir. Bu tar durumlarda da yapılması gereken Romanya konsolosluklarını direk arayarak ilgi bölüme bağlanmak ve randevu talebinde bulunmaktır. Vize işlemleri için yoğunluk olabileceğini düşünerek seyahatten en az 30 gün öncesinde bu işlemlere başlanmalıdır. Tedbirli olunmaması halinde randevu tarihi ileri bir güne verilebilir işlemlerinde uzun sürmesi halinde seyahat planında aksaklıklar yaşanabilir.
Vize işlemleri öncesinde ilk defa başvuru yapan vatandaşlar için bir mülakat söz konusu olabilmektedir. Yapılan mülakat sırasında Romanya seyahatinin yapılma amacı, nerede kalınacağı, ne kadar süre kalınacağı gibi sorular sorulmaktadır. Başvuru yapan kişinin Türkiye’deki finansal durumu, nerede çalıştığı, pozisyonu ve kimlik bilgileri de sorular arasında yer almaktadır. Burada önemli olan nokta başvuru yapan kişinin doğru ve eksiksiz cevaplar vermesi ve konsolosluk görevliler üzerinde olumlu etki bırakmasıdır. Güvenilir olması ve net cevaplar sunması vize alımını kolaylaştıracaktır.
Uzun süreli vize almak için kişilerin geçerli bir neden beyan etmeleri gerekir. Romanya uzun süreli vize işlemlerine başvuru yapılacak durumların başında eğitim gelmektedir. Eğitimini Romanya’da tamamlayacak olan öğrenciler eğitim süresince ülkede kalmak için gerekli izinleri alabilmektedir. Romanya’da çalışmak içinde uzun süreli vize alınabilir. Bunun için çalışılacak yerden davet mektubunun gelmesi en önemli noktadır. Ayrıca çalışmak isteyen kişinin Türkiye’deki çalışma hayatı ve finansal durumu da göz önüne alınmaktadır. AB gönüllülük esasına dayalı belirli projeler için ülkede kalınması gereken durumlarda da Romanya’ya uzun süreli vize alınması gerekir. Bunun içinde proje kapsamında istenilen tüm belgelerin ve diğer vize işlemleri için gerekli olan belgelerin eksiksiz tamamlanması gerekir.
Romanya’ya hangi vize erken çıkar sorusuna verilecek yanıt tüm vizeler için aynıdır. Her bir vizenin incelenme süresi ve belgelerin kontrol edilme süresi söz konusudur. Daha önce Romanya seyahati yapan kişilerin işlemleri daha kısa sürebilirken ilk defa vize almak için başvuru yapanların inceleme süresi ve mülakatları daha zorlu olabilmektedir. Kısa süreli vize başvuruları daha erken sonuçlanabilmektedir. Turistik, ticaret, aile ziyareti gibi alınması gereken vizeler 7 gün içinde çıkabilmektedir.
Romanya’ya acil vize çıkarmak isteyenlerin yapması gerek ekspres vize başvurusudur. Ekspres vize başvurusu Romanya için yapılabilirken bu vizenin çıkarılması içinde tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde toparlanması gerekir.
Romanya Schengen vizesi olarak alınmaktadır. Romanya için vize başvurularında ekspres vize bulunmaktadır. Vize başvuru işlemleri için öncelikle başvuru formu yapılması gerekirken ekspres vizenin neden alınması gerektiği de başvuru yapan kişi tarafında bir dilekçeyle direk olarak konsolosluğa hitaben ıslak imzalı olarak açıklanmalıdır. Davet mektubunun olması ve diğer tüm belgelerin eksiksiz olması halinde vize 3 iş günü içinde çıkmaktadır.
Romanya vizesi alım süreçleri Schengen vizesi alım süreçleriyle aynıdır. Belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması halinde vatandaşların zorlanacağı bir durum söz konusu değildir. İlk defa vize başvurusu yapacak olan kişiler için sistem karışık ve istenilen belgeler fazla gelebilir. Bunun için bu tarz işlemlerin takip edildiği danışmanlık şirketlerinden yardım alınması faydalı olacaktır. Eksik belge teslim edilmesi halinde vize başvurusu konsolosluk tarafından ret edilmektedir. Bu durumda da başvuru yapan kişilerin belgeleri kontrol ederek sürece tekrar başlaması ve randevu alamdan başlayarak vize başvurusunu yenilemesi gerekir.
Romanya vizesi alan kişiler Schengen vizesi sahibi olmaktadır. Bu da bu vizeyle Schengen bölgesinde yer alan ülkelere de ziyaret edilme anlamına gelmektedir. Bunların içinde Fransa, Hollanda, Yunanistan gibi ülkeler gelmektedir. Burada dikkat edilecek tek ülke Almanya’dır. Schengen bölgesinde bir ülke olmasına rağmen almaya vizesi istemektedir. Ayrıca Romanya vizesiyle diğer ülkeleri ziyaret etmek isteyen vatandaşların bilmesi gereken bir diğer önemli konu öncelikle vizeyle Romanya’ya giriş yapılmasıdır. Romanya’ya giriş yapıldıktan sonra diğer ülkelere de pasaport ve seyahat belgeleriyle giriş hakkına sahip olurlar.
Vize başvuru işlemleri direk olarak Romanya konsolosluk web sitesi üzerinden yapılabilir. Gerekli belgeler toparlandıktan sonra sitede ilgili bölüme dosyaların eklenmesiyle vize başvurusu tamamlanmış olmaktadır. Direk olarak Romanya konsoloslukların Türkiye’deki temsilciliklerinden de başvuru işlemi yapılabilir. Vize işlemleri için çalışma saatleri değişmekle birlikte özellikle resmi tatillerde çalışmamaktalar. Türkiye için resmi tatiller ve Romanya için geçerli olan tüm resmi tatillerde hiç bir işlem yapılmamaktadır. Konsoloslukların diğer günlerde çalışma şekilleri ise sadece hafta içidir. Hafta sonları da vize başvuru işlemleri yapılmamaktadır.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883