Portekiz Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Portekiz Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Portekiz Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Portekiz Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Portekiz Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Portekiz Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Portekiz Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük İse Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Portekiz Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Portekiz Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Portekiz vizesi almak isteyenlerin en merak ettikleri konulardan biri de vizenin ne kadar sürede çıktığıdır. Başvuru yapılmasının ve belgelerin eksiksiz teslim edilmesinin ardından inceleme işlemleri yapılmaktadır. Eksiksiz belge teslim edilmesi ve konsolosluğun seyahate engel bir durum görmemesi halinde vize 10 ila 15 iş günü içinde çıkmaktadır. Türkiye ve Portekiz resmi tatillerine başvuru tarihinin denk gelmesi halinde süre uzamaktadır. Resmi tatillerde konsolosluklar görev yapmamaktadır. Resmi tatil öncesinde de yoğunluk olması nedeniyle işler daha yavaş ilerlemektedir. Bu nedenle başvuruların bunlar göz önüne alınarak yapılması gerekir.
Schengen Portekiz vizesi sahibi olanlar seyahat konusunda şanslıdırlar. Sahip oldukları Schengen vizesi sayesinde Schengen bölgesinde yer alan ülkeleri de ziyaret edebilirler. Öncelikli olarak yapmaları gereken Portekiz ülkesini ziyaret etmektedir. Ülkeye giriş yapıldıktan sonra Schengen ülkesine dahil olan diğer ülkeleri de ziyaret etme hakkına sahip olurlar. Fransa, Hollanda, Çek cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelere de ziyaret edilebilir. Seyahat eden kişilerin pasaport ve vize belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekir. Schengen vizesi sahibi olan kişiler Almanya’ya gitmek istediklerinde Almanya vizesi almaları gerekir. Almanya bu konuda kendi vize kurallarını uygulayan bir ülkedir.
Portekiz’le olan ilişkilerin artmasıyla Türk vatandaşlarının ülke ziyaretleri de artmaktadır. Ticari, eğitim, seyahat ya da aile ziyareti amaçlı ülkeye giriş yapılmak istendiğinde vize başvurusu yapılması zorunludur. Vize başvuru işlemleri için öncelikli olarak randevu alınması gerekir. İnternet üzerinden randevu alınabileceği gibi direk konsolosluklara ulaşılarak da ilgili bölümlerden randevu talep edilebilir. Portekiz ülkesinin anlaşmalı olduğu Macaristan Konsolosluğu üzerinde de vize işlemleri yapılmaktadır. Macaristan üzerinden de randevu alınabilir.
Portekiz vize işlemlerinde Portekiz konsolosluklarına ya da Macaristan konsolosluğuna başvuru yapılabilir. Başvuru işlemlerini başlatmak için randevu alındığında ilk kez başvuru yapan kişilerle mülakat yapılmaktadır. Birebir görüşme yapılarak ziyaretin amacı öğrenilmektedir. Yapılan görüşmelerde güven verilmesi önemlidir. Ülkeyi seyahat etmek isteyen kişilerin seyahat nedenlerini, nerede kalacaklarını, maddi durumlarını net bir şekilde açıklamalıdırlar. Belgelerin eksiksiz teslim edilmesi halinde vize 10 ila 15 iş günü içinde çıkmaktadır.
Portekiz’e uzun süreli vize alımları için 90 günden fazla konaklama yapılması gerekir. Öncellikle eğitim olmak üzere, çalışma ve Avrupa Birliği projesi kapsamında ülkeye giriş yapılması halinde uzun süreli vize alınması gerekir. Uzun süreli vize başvuruları aynı şekilde yapılmaktadır. Hizmet göstergesi olan Gri pasaport veya Hususi olan yeşil pasaportun sahibi olmak gerekir. Pasaportun 10 yıl içinde çıkarılması olması yıpranmamış olması istenilen özelliklerdendir. Uzun süreli olarak alınan Portekiz vizeleri; eğitim amaçlı alınan ulusal vize, Aile birleşim vizesi, Çalışma izni vizesi ve son olarak Avrupa Birliği gönüllü hizmet içi alınan ulusal vizedir. Her bir vize için istenilen belgeler değişebilmektedir. Teslim edilmesi gereken belgelerin eksiksiz olmasına özen gösterilmelidir.
Portekiz için vize işlemleri 10 ila 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Vizenin erken çıkabilmesi için yapılması gereken belgelerin eksiksiz ve doğru teslim edilmesidir. Belgelerde eksiksiz teslim tapılması halinde vize daha kısa sürede çıkmaktadır. Seyahat amaçlı çıkarılacak olan vizeler daha kısa sürede sonuçlanabilmektedir. Ticari ve eğitim amaçlı alınan vizeler daha farklı belge teslimini gerektirmekte ve inceleme işlemleri daha uzun sürebilmektedir. Portekiz’e hangi vize erken çıkar diye merak eden vatandaşların vize işlemlerinde öncelikli olarak istenilen belgelere dikkat etmeleri gerekir. Tam ve eksisiz belge teslim edilmesi vizenin daha kısa sürede çıkması anlamına gelmektedir.
Portekiz’e acil vize alınmak istendiğinde ekspres vize başvurusu yapılabilir. Kısa ve uzun süreli alınacak olan vize işlemleri dışında ekspres vize başvurusu yapılarak da ülkeye geçit yapılmaktadır.
Portekiz ekspres vize alımı için öncelikle diğer vizelerde olduğu gibi başvuru işlemi yapılmalıdır. Pasaport sahibi olunması ilk aranılan şartlardandır. Pasaportun 10 yıllık olması eski ve yıpranmış olmaması gerekir. Teslim edilmesi gereken belgeler içinde 2 adet biyometrik fotoğraf yer almaktadır. Seyahatin amacını ifade eden başvuru formunun da doğru ve net bilgilerle doldurulması gerekir. Dilekçe yazılması işlemi ve Portekiz’e yapılacak ziyaretle ilgili davet mektubunun da istenilen belgeler arasına eklenmesi gerekir. Başvuru yapan kişinin kimlik bilgileri, nüfuz cüzdan fotokopisi gibi önemli evrakları eklemesini yanı sıra konaklama rezervasyon bilgilerini, uçuş rezervasyon bilgilerini beyan etmesi gerekir. Vize işlemleri için kişiler bireysel başvuru yapabilecekleri gibi bu işte profesyonel olan danışmanlık şirketlerinden de faydalanabilirler. Özellikle ilk defa vize alacak olan kişilerin alanında uzman danışmanlarla çalışmaları vize alımlarını daha da kolaylaştıracaktır.
Ülkeye yapılacak seyahatler için vize alınması zorunludur. Belirli görevlerle giden kişilerin vize başvurusu yapmasına gerek olmamaktadır. Diplomatik işler için giden gri, yeşil ve siyah-kırmızı pasaport sahipleri 90 günü geçmeyecek süreyle vizesin giriş yapmaları mümkündür. Vize başvurusunu herkes yapabilmektedir. Ülkeye gidiş nedeninin net bir şekilde ifade edilmesi gerekir. İstenilen belgeler arasında adli sicil belgesi gibi kişinim Türkiye’deki suç kayıt belgesi de talep edilmektedir. Bu tarz belgelerle ilgili sorunu olmayan ve ülke için tehdit olmayan kişilerin ziyaretlerine konsolosluk tarafından izin verilmektedir.
Portekiz’e giriş için alınacak vize Schengen vizesi olarak geçmektedir. Portekiz Schengen bölgesinde olan bir ülke olarak alınan vizeler de Schengen kurallarına göre alınmaktadır. Portekiz için alınan vizeyle Schengen bölgesinde olan diğer ülkeler de ziyaret edilebilir. Bunun için öncelikli olarak vizesi alınan Portekiz ülkesine giriş yapılmalıdır. Portekiz’e giriş yapıldıktan sonra kişilerin pasaportları ve seyahat için gerekli tüm belgelerinin yanlarında olması halinde Fransa, Çek cumhuriyeti, Finlandiya, Yunanistan gibi Schengen ülkelerini ziyaret edebilirler.
Portekiz ülkesine gidiş yapmak isteyen Türk vatandaşlarının kısa süreli alabilecekleri vizelerin başında turistik vizeler gelmektedir. Aile ziyaret amaçlı alınan vizeler de kısa süreli olarak alınmaktadır. Ticari olarak alınacak vizelerde kısa süreli olarak alınmaktadır. Son olarak bu alanda alınan vize transit vizedir. Yani aktarım yapılması gereken seyahatlerde Portekiz’den aktarım yapılacağı zaman alınması gereken vizedir. Uzun süreli olarak alınacak olan vizelerin başında eğitim vizesi gelmektedir. Aile birleşim için alınan vizede uzun süreli alınan bir diğer vizedir. Portekiz’de çalışmak için alınan vizelerin hepsi de uzun süreli olarak alınmaktadır. Son olarak Avrupa Birliği gönüllü hizmeti olarak alınan ulusal vize de uzun süreli olarak alınan vizelerden biridir. Yatırım amaçlı ülkeye giriş yapılması halinde de uzun süreli vize alınmaktadır. Tüm vizeler için yapılması gereken işlemler ayını olup istenilen belgeler değişmektedir. Kısa süreli vizeler 90 gün içinde dönüş yapılacak olan vizeler olup 90 günden fazla ülkede kalınması gereken durumlar için alınan vizelere uzun süreli vize denilmektedir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883