Malta Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Malta Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Malta Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Malta Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Malta Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Yazdır
Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Yazdır
Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Yazdır
Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Yazdır
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük İse Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yazdır
Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Malta’ya gidilmesi için bordo pasaportlu olan bireyler tarafından yapılan vize başvurusuyla birlikte, ortalama 15 gün içerisinde vizenin çıkması sağlanıyor. Başvurunuzu yaptığınız tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde vizeniz ulaştırılacağı için, seyahatinizi bu sürenin sonunda gerçekleştirmenize izin veriliyor. Üçüncü ülke vatandaşlarının yapacağı vize başvurularında vizenin alınmasıyla ilgili işlemler Schengen şartlarına uygun bir şekilde belirlenmiştir. Pasaport ve vize bilgilerinin doğru olması, seyahat bahanesinin gerçek olarak verilmesi gereklidir.
Malta vizesi, Schengen vizesi ile ilgili tüm maddeleri bünyesinde bulunduran bir yapıya sahiptir. Bu nedenle Schengen Antlaşması’nda bulunan maddelere uygun bir şekilde antlaşmadaki ülkelerarası turistik faaliyetler şu ülkelerde aynı vizeyle gerçekleştirilebiliyor; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, İsveç, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan arasında seyahat edilebilir. Bu ülkeler arasında eğer vizenizi Malta üzerinden alıyorsanız, sonraki vizelerde herhangi bir sorun yaşamamak adına mutlaka Malta’da, diğerlerinden daha uzun süre kalmış olmalısınız.
Malta’ya gidilmesi için vize randevusunun alınmasına dair işlemi internet üzerinden veya telefonla gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’de bulunan Malta Konsolosluğu’nu arayabilir, randevu talep edebilir ve verilen randevuya uygun bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için mutlaka gerekli evrakları da yanınızda götürmelisiniz.
Evraksız, bilgi edinmek için gittiğiniz taktirde işlem yapılmayacak ve tekrar randevu alarak başvuru yapmak için gitmek zorunda kalacaksınız. Herhangi bir evrakın eksik olması, gitme bahaneniz geçerli görülmediği ve şüpheli olduğunuz tespit edildiği taktirde işlemleriniz gerçekleştirilmeyecektir. Şüpheli bir görüntü ortaya koymadığınız ve bilgilerin yanlış vize almanız durumlarda herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.
Malta’ya gidilmesi için belirlenmiş olan gidiş sebebinin net olarak açıklanması son derece önemlidir. Turistik amaçla gidilen bir ülke olmadığı için, özellikle bu bahane için 1 hafta ila 3 hafta arasında vize verildiği görülüyor. Fakat aileyle birleşme, aile ziyareti, yatırım, ticari faaliyetler ile ilgili işlemler yapılacağı durumlarda daha uzun süreli vizeler alınabiliyor. Sadece tek bir sefer belirlemek yerine, üç veya dört farklı seyahat noktası belirttiğiniz taktirde, vizeniz de uzatılabiliyor. Başvurunuzu yaparken özellikle Malta’ya uzun süreli vize başvuru formunu doldurmanız, kendinize ait bilgileri ve seyahat bahanenizi detaylıca belirtmeniz gerekir. Şüpheli görülecek bir durumda bulunmamalı, pek çok kez Malta’ya gidecekseniz de bu durumda ikinci ve üçüncü seferde gidişlerinizde çok daha uzun süreli vize talep edebilirsiniz. Normalde birkaç haftalık verilen vizeler, aynı ülkeye birkaç kez gitmenizin ardından bir yıldan daha uzun süreli olarak dahi verilebiliyor.
Malta’ya gitmek isteyen bireyler tarafından gerçekleştirilecek olan vize başvurusunun yapılabilmesi için, ekspres vize başvurusu gerekecektir. Konsolosluğa giderek yapacağınız ekspres vize talebiniz için özellikle evrakların tümünü eksiksiz bir şekilde yanınızda bulundurmuş olmanız gerekiyor. Ekspres vizeyle ilgili başvurularınızı, en yakında bulunan Malta konsolosluğuna yaparak, bahaneniz de dahil olmak üzere tüm işlemleri klasik vize işlemlerindeki gibi gerçekleştirmeniz isteniyor.
Yapılacak olan hızlı vize başvurunuz sayesinde, en erken şekilde vizeyi temin edebilir ve seyahatiniz için gerekli olan işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunun yapılabilmesi için kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği, varsa gayri menkul tapuları ve ruhsat fotokopileri, malta’ya seyahat edecek kişinin Bağ kur – SSK belgeleri, orijinal faaliyet belgesi, şirketin yürürlükte olan imza sirküleri fotokopisi, ticari sicil gazetesinin şirketinizi ilgilendiren kısmının fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, misafirliğe gidiliyorsa davetiyesi, en az 30 bin Euro teminatlı gidiş dönüş sağlık sigortası, Uçak bileti, Malta’da konaklayacağınız otelin rezervasyonunun yapılmış olması gereklidir. Şirketin antetli kağıdında kaşeli ve imzalı olarak seyahat amacının onaylanmış olması isteniyor. Malta vizesi başvuru formu, vize müracaatında bulunacak kişinin imzası 2 adet biyometrik fotoğraf, en az 6 ay daha geçerli olan pasaport bulunması gereklidir.
Malta’ya gidilmek istendiği durumlarda klasik 15 günlük vize çıkarma işlemleri yerine, Express vize hizmetinden de yararlanılabilir. Bunun için Malta konsolosluğuna gidilmesi, acil vize işlemleri için bordo pasaportlu olan bireyler tarafından başvuru yapılması gerekiyor. Gri ve yeşil pasaportlu olan bireylerin ülkeye vize alarak girmesine gerek yoktur. Bordo pasaportlu olan bireyler tarafından internet üzerinden tüm bireylerden kendilerine, gitme sebeplerine bağlı olarak davetiye – başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.
Malta vizesi aynı zamanda, Avrupa’da 26 ülkenin kabul ettiği bir vizedir. Bu nedenle özellikle sadece Malta’da değil, Schengen Antlaşmasını kabul eden diğer ülkelere giderek bu ülkelere de aynı vizeyle giriş yapabilirsiniz. Seyahatlerinizde herhangi bir sorun çıkmayacağı için, vizenin geçerlilik süresi boyunca ek çok farklı ülkeyi gezmeniz mümkün oluyor. Malta vizesiyle gezilecek olan yerler arasında İspanya, Almanya, İngiltere, Avusturya gibi pek çok Avrupa Birliği ülkesi bulunuyor.
Ortalamanın üzerinde süreli bir vizenin alınabilmesi için, geçmişte alınan vizelerde yapılanlara bakılacaktır. Eğer ilk vizenizi alıyorsanız, bu durumda direkt olarak hangi bahaneyle seyahatinizi gerçekleştirmek istediğiniz göz önünde bulundurulacaktır. Seyahat noktalarınızı net olarak belirtmeniz, konaklama planınızı başvurunuz esnasında bildirmeniz son derece önemlidir. Eğer seyahatinizi normalde 1 aylık süreyle yapacağınız şekilde bir plan yaptıysanız fakat Malta’da sadece 1 hafta kalacağınızı belirtiyorsanız sorun yaşayabilirsiniz.
Malta’da 1 hafta kalmak istediğinizi, ardından diğer ülkelerde kaç gün kalmak istiyorsanız buna uygun bir başvuru yaptığınızı vurgulamanız gerekiyor. Başvurunuzla ve gelecekteki işlemlerinizde sorun yaşamamanız için mutlaka, en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğuna başvurmanız gerekiyor. Eğer Malta’da 10 gün, Almanya’da 11 gün kalacaksanız, bu durumda Malta konsolosluğuna başvurarak aldığınız vizede kural ihlali yapmış sayılırsınız. Sonraki vizelerde ise uzun süreli başvurularınız beklediğiniz kararla sonuçlanmayabilir. Eğitim görmek istediğiniz durumlarda farklı, ticari faaliyetlerde farklı, turistik seyahatler gerçekleştirilmek istendiği taktirde daha farklı bir vize süresi belirlenecektir. Belirttiğiniz bahanelerin de bu noktada önemi büyüktür.
Banka bilgilerinin ve son aylarda gerçekleştirmiş olduğunuz faaliyetlerin incelenmesinin temel sebebi, konsolosluğu ve Malta’daki firmaları garantiye almaktır. Vize sonucunda oluşacak maddi problemlerin ödenme gücünün bulunup bulunmadığının görülmesinden kaynaklanıyor. Banka hesabınızdaki para gönderme ve çekme işlemlerini gerçekleştirirken, özellikle vize için banka bilgilerinin detaylı olarak verilmiş olması önemlidir.
Biyotmetrik olarak kişisel bilgilerin alınmasıyla birlikte, Türkiye’den Malta’ya ve diğer Schengen ülkelerine gitmeniz mümkün oluyor. Parmak izinin alınmak için özel cihazlar oluşturulmuş ve parmak izleriniz detaylı olarak bu cihaz tarafından taranıyor. Ayrıca biyometrik fotoğraf çekilmesi de, sistemde yüz hatlarınızın net olarak çıkmasını sağlıyor. Biyometrik olmayan fotoğraflar kabul edilmiyor.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. D:204
Pendik
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk.
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883