Macaristan Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Macaristan Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Macaristan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Macaristan Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Macaristan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Macaristan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Macaristan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Macaristan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler

Sık Sorulan Sorular

Macaristan’a gitmek isteyen bireyler tarafından konsolosluklarla veya büyükelçiliklerle iletişime geçilerek, randevu alınması gerekiyor. Randevunun belirlendiği taktirde Macaristan temsilciliğine giderek, ülkeye seyahat etmek için vize almak istediğinizi belirtmeniz isteniyor. Yanınızda getirmeniz gereken dosya türleri, hangi seyahat faaliyetinin gerçekleştirileceğine bağlı olarak açıklanıyor. Vize belgelerini yanınızda götürmeniz ve Macaristan konsolosluğundan Schengen vizesi almak istediğiniz taktirde ortalama 7 iş günü içerisinde vizenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bilgilerinizi detaylıca vermeniz, herhangi bir eksik belgenin bulunmaması, şüpheli olarak görülmemeniz halinde işlemler olumlu sonuçlanacaktır.
Macaristan’a gitmek üzere alınacak olan vizeler aracılığıyla Türkiye gibi vize üyesi olmayan ülkeler haricindeki, tüm üye ülkelere seyahat edilmesi mümkün oluyor. Seyahat masrafları kişi tarafından karşılanıyor fakat her bir seyahat için tekrardan vize alınması, pasaport ücreti ödenmesi talep edilmiyor. Gerçekleştirilecek olan seyahatlerde 26 farklı Schengen ülkesine gidilmesi, Macaristan’ın da bulunduğu rotada seyahat edilmesi mümkündür.
Macaristan’a gitmek üzere belgelerini hazırlamaya başlayan bireylerin, vize işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla vize başvurusunda bulunması gerekiyor. Bunun için öncelikle size en yakın şehirdeki konsoloslukla iletişime geçmeli, istenecek olan bilgileri verdikten sonra ise hangi işlemi yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Bu süreçte Macaristan’a gitmek için vize randevusunu alır ve belirtilen tarihte konsoloslukta olursunuz. İşlemleriniz belirtilen gün ve saatte gerçekleştirilerek, Macaristan’a gitmeniz için işlemler ekspres olarak veya normal hızla sonuçlandırılır.
Hangi amaçla Macaristan’a gitmek istediğinizi net olarak açıklamanz, bununla ilgili talep edilen belgeleri getirmiş olmanız isteniyor. Turistik faaliyetlerle, ticari çalışmalar için, eğitim almak için veya yatırım yapmak için ülkeye gitmeniz mümkün oluyor. Bu seyahat sebeplerinden hangisiyle Schengen vizesi almak istediğinizi net bir şekilde açıklamalısınız. Macaristan’a gitmek için vize alan fakat seyahatinin büyük bir bölümünü farklı ülkelerde geçiren bireylerin sayısının azaltılması isteniyor. Vize sürelerinin yeterli şekilde verilmesi için bu sürece önem veriliyor.
Macaristan’a seyahat edecek olan bireyler tarafından vize başvurularının yapılması özellikle sürenin net olarak belirtilmesi halinde mümkün oluyor. Son dönemde Macaristan’a uzun süreli seyahat etmek isteyen bireylerde yatırım yapmak istedikleri görülüyor. Ayrıca 1 yıla kadar olacak şekilde Erasmus öğrencisi olarak uzun vadeli vize başvurusunda bulunabilir ve ülkeye seyahat edebilirsiniz. Macaristan’a uzun süreli vize alınmak istendiği taktirde, yapılacak seyahatin amacı dışında yanlış bir bilgi verilmemesi son derece önemlidir. Sabıkanız bulunmuyorsa ve doğru söylediğiniz düşünülüyorsa, turistik faaliyet rotanızı belirttiğinizde zaten uzatılmasını talep ettiğiniz taktirde daha uzun bir vize süresi belirlenecektir.
Türkiye’den Macaristan’a gidilebilmesini sağlayan vize çeşitleri arasında buluann yatırım, ticari faaliyetler ve eğitim ön plandadır. Macaristan’ın da aralarında bulunduğu rotası bulunan bireyler genellikle Yunanistan konsolosluğundan vize alıyor. Macaristan’a gitmek ve buradan diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek için özellikle vizeyi aldığınızda, seyahatinizde nelere yer vereceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Her zaman için eğitim, ticari faaliyetler ve yatırım için ülkeye gitmek isteyen bireylere hızlıca vize alma imkanı tanınıyor.
Macaristan Konsolosluğu ile yapılacak olan görüşmenin ve belgelerin gösterilmesinin ardından, vize başvurusu gerçekleştirilebilir. Başvurunun olumlu bir sonuçla karşılaşması durumunda, Macaristan konsolosluğundan acil vize alınabilmesi için işlemler başlatılacaktır. Acil vizeler gen geç 48 saat içerisinde verilebilen bir yapıya sahiptir. Acil olmayan normal vize başvuruları ise Macaristan’a gidilebilmesi için ortalama 7 iş günü içerisinde vizenin çıkarılmasını sağlıyor. Macaristan’a acil vize ile gitmek isteyen bireylerin acil vize raporunu doldurması ve 24 saat ila 48 saat içerisinde çıkacak vizeyle Macaristan’a gitmesi mümkün oluyor.
Macaristan’a gitmek isteyen bireylerin talep ettikleri vize türlerinden bir tanesi de ekspres vizedir. Bu yöntem sayesinde sadece 1 ila 2 gün içerisinde çıkacak olan vizeyle Macaristan’a ulaşılması ve seyahatin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. Macaristan vizesi telefonla yapılacak olan başvuruyla konsoloslukta randevu almanızın ardından acil istenirse, en geç başvurudan iki gün sonra çıkarılabiliyor.
Macaristan vizesi olarak tanımlanan Schengen vizesini alabilmeniz için 60 Euro yetişkin, 30 Euro çocuk ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu miktarların ödenmesinin, tüm belgelerin temin edilmesinin ardından uluslar arası alanda Schengen vizeli ülkelere gidebilirsiniz.
Şüpheli, hakkında yakalama kararının bulunduğu, ülkeye girişinin yasak olduğu, yurt dışına çıkış yasağının bulunduğu durumlarda vize verilmez. Sabıkasız bireylerde de, şüpheli davranışlar sergilendiği taktirde vize verilmediği durumlar oluyor.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883