Litvanya Vizesi

Litvanya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Litvanya Vizesi için gerekli evraklar 2024, çalışan, şirket sahipleri, emekli, çiftçi, öğrenci ve reşit olmayanlar için gerekli belgeler.  Litvanya vizesi almak isteyenler, bu ülke tarafından belirlenmiş olan bir takım koşulları yerine getirmek zorundadır. Schengen vizesine sahip olan ülke, 90 günü aşmayacak olan ziyaretlere vize sağlamaktadır. Daha uzun süreli bir vize almak isteyen TC vatandaşları, Ankara’da bulunan Litvanya Büyükelçiliğine ya da İstanbul’da yer alan Litvanya Başkonsolosluğuna gitmek gerekmektedir. İlk defa Schengen vizesi alacak olan kişiler, konsolosluk üzerinden işlem yapabilirler. Bu görüşme aynı zamanda bir mülakat olarak değerlendirilecektir. Vize başvurularında pasaportun en fazla son 10 yıla ait olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra yıpranmış, eskimiş, yırtılmış olan pasaportlar ile vize başvurusu yapılamamaktadır. En az 6 aylık bir geçerliliği olacak pasaport kullanılarak vize talebinde bulunmak gerekmektedir. Pasaport içinde 2 sayfanın mutlaka boş olması lazımdır.

Litvanya Vize Başvuru Süreci

Litvanya Cumhuriyeti, konum olarak Kuzey Avrupa’da bulunan ve Baltık Denizi’ne kıyısı bulunan bir ülkedir. Letonya, Belarus, Polonya ve Kaliningrad ile komşu olan ülke tarihi destinasyonları ve doğal güzellikleri ile birlikte öne çıkmaktadır. 2015 senesinde para birimi olarak euroya geçen Litvanya, ılıman mevsimi ve tertemiz doğası ile birlikte gezilecek yerler açısından pek çok seçenek sunmaktadır. Özellikle öğrenciler için en uygun ülkelerden biri konumunda olan Litvanya, turistik açıdan da cazip fırsatlara sahiptir. Litvanya’yı gezip görmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep edilmektedir. Litvanya, Schengen Bölgesi sınırları içerisinde yer aldığı için 90 günlük girişlerde Schengen vizesi istemektedir.

Litvanya vizesine başvurmak için öncelikle konsolosluk ve büyükelçilikler tarafından istenen belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Bu işlemler vize başvuru merkezleri veya aracı seyahat acenteleri tarafından da gerçekleştirilebilmektedir. Sonuç olarak vize işlemlerindeki karar mekanizması Litvanya Ankara Büyükelçiliği tarafından yürütülmektedir. Turistik, oturum veya aile birleşimi gibi amaçlar neticesinde yapılacak olan vize başvuru işlemleri için Litvanya Konsolosluğu veya Litvanya Büyükelçiliği’ne başvurulması gerekmektedir.

Litvanya İçin Vize Türleri

Litvanya’ya yapılacak olan seyahatler, birkaç farklı vize türüyle gerçekleştirilebilmektedir. Ancak temelde Litvanya, Schengen Bölgesi’nde yer almasından ötürü girişlerde Schengen vizesi talep edilmektedir. Bu bağlamda Litvanya için vize türleri Schengen kapsamında değerlendirilmelidir. Turistik, eğitim, oturum, çalışma ve transit geçişler için Litvanya’ya alınabilecek vize türleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  •       Tek Tip Schengen Vizesi (USV): Tek Tip Schengen Vizesi olarak bilinen USV, Schengen ülkelerinden herhangi birine giriş yaparak, aynı zamanda bölgedeki diğer ülkelere geçiş yapma hakkı tanıyan vizedir. 90 günlük sınırlı olmak koşulu ile verilen vize A ve C kategorisi olarak iki farklı gruba ayrılmaktadır. A kategorisinde ülkeye resmî olarak giriş yapmayıp, havalimanından transit geçişler amacıyla alınabilen vizedir. Buradaki temel kıstas, vizenin yalnızca dış hatlar için geçerli olmasıdır. C kategorisi ise 90 günlük koşul ile Schengen ülkesinde turistik amaçlı konaklamalar için verilmektedir.
  •       Sınırlı Bölgesel Vize (LTV): Schengen Bölgesi sınırları içerisindeki ülkelerden bir ya da birkaçına giriş yapabilme imkânı tanıyan vize türü olarak bilinmektedir. Bu vize türünü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, sadece belirli sayıda ülkeye giriş yapma hakkı tanıyor olmasıdır.
  •       Ulusal Vize: Ulusal Vize olarak adlandırılan tür, Schengen Bölgesi içerisindeki ülkelerden yalnızca bir tanesi için alınabilen vize türüdür. Aynı zamanda D kategorisi olarak da bilinen bu vize türünde seyahatlerin yalnızca tek bir amaca bağlı olması istenmektedir. Örneğin turistik amaçlı gibi.

Litvanya Vizesi Başvuru Nasıl Yapılır?

Litvanya’ya seyahat etmek isteyenlerin konsolosluk ve büyükelçilikler tarafından talep edilen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. İstenen belgeler güncel bir şekilde tamamlandıktan sonra Litvanya Büyükelçiliği veya Litvanya Konsolosluğu’ndan randevu oluşturmaları istenmektedir. Litvanya’ya gitmek için başvurulan vizenin türüne göre istenen belgeler değişiklik gösterebilmektedir. İstenen belgelerin ibrazları Litvanya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’ne yapılmalıdır. Bunun için de mutlaka randevu talep edilmesi gerekmektedir. Konsoloslukların resmî internet siteleri üzerinden veya telefon aracılığı ile talep edilen randevulara, istenen belgeler eksiksiz bir şekilde götürülmelidir. Bu süreç, aynı zamanda vize işlem merkezleri veya aracı acenteler aracılığı ile de gerçekleştirilebilmektedir. Litvanya vizesi için istenen belgeler arasında pasaport, vize başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık poliçesi, rezervasyon bilgileri, banka hesap hareketleri, maaş bordrosu ve varsa davet mektubu bulunmaktadır. Evli vatandaşlardan ise evlilik cüzdanı fotokopileri istenmektedir. Litvanya vizesi için istenen belgeler, arzu edilen vizenin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

Litvanya vize işlemlerinin tamamlanması, içinde bulunulduğu dönemin yoğunluğuna göre değişebilmektedir. En erken 7 günde çıkan vizeler, yoğunluğa göre 10-15 güne çıkabilmekte ve istisnai olarak 2 aya kadar uzayabilmektedir. Bundan ötürü seyahat tarihinden en az 15 gün öncesinde vize başvurularının yapılmış olması tavsiye edilmektedir. Böylelikle olası bir olumsuzluk veya sürecin uzaması halinde uçak biletinden dolayı ekstra masraf yapma gibi durumların önüne geçilebilmektedir. Litvanya vizesine başvururken pasaportların eski, yırtık veya güncel olmaması gibi durumlarına dikkat edilmelidir. Bu tarz durumlarda vizeler reddedilmektedir. Vize talebi işlemlerinde, en az 6 ay daha geçerli olan pasaportların tercih edilmesi ve içerisinde en az 2 sayfalık boş alan bulunması gerekmektedir.

Litvanya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Litvanya vizesi randevular Litvanya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’nden alınmalıdır. Konsolosluğu direkt arayarak veya internet sitesi üzerinden belirtilen formu doldurarak randevular kolaylıkla oluşturabilmektedir. Yoğunluğa göre konsolosluk çalışanları en uygun tarihe randevu oluşturmaktadır. Sonrasında verilen randevu tarihinde, önceden istenen belgeler eksiksiz bir şekilde götürülmelidir. Eğer belgeler güncel değilse veya eksik ise vize başvurusunun onaylanmayacağı unutulmamalıdır. Bundan ötürü Litvanya vizesi için başvururken evrak hazırlama süreci çok büyük bir titizlikle yürütülmelidir. Bu konuda hizmet veren firmalardan da hizmet alınabilmektedir. İstenen belgelerin teyidi için yine konsolosluklar ile iletişime geçilebilmektedir. 

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Litvanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Litvanya Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Litvanya Avrupa birliği üyesi olduğu için kullandıkları para birimini 2015 yılında Euro olarak değiştirmişler. Yazın çok sıcak olmayan kışında çok soğuk olmayan lokum gibi bir yer Litvanya. Ara sıra yağmur görülse de çok sıkıntı yaratmıyor. Prehistorik kaleleri, düzenli şehirleri binlerce gölü ile Litvanya tam gezmelik fotoğraf çektirmelik bir ülke.

Litvanya Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)

Litvanya Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Başkent Vilnius oldukça düzenli ve kalabalık olmayan bir şehir. Buna rağmen ülkedeki kültürün, ekonominin ve siyasetin başını çekiyor. Gezmesi keyifli şehirlerin başında yer alıyor.

Litvanya Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Litvanya Emekliler İçin Vize Başvurusu

İkinci dünya savaşı sırasında ülkenin başkenti Kaunas şehri imiş. Oldukça kritik bir konumda olması nedeniyle de büyük işgaller altında kalmış. Rus imparatorluğunun en önemli kalesi konumunda olan Kaunas şimdi Litvanya’nın 2. En önemli şehri konumunda.

Litvanya Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Litvanya Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Litvanya Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Litvanya’da gezilecek görülecek çok şey olmasına rağmen daha çok instagram kullanıcılarının özellikle Siauliai denen haç kalesine ilgi gösterdiğini çekilen resimlerden görüyoruz. Burayı ilginç kılan ise bir tepede bulunan on binlerce haç. Çok enteresan ve garip bir görüntü olmasına karşın bir o kadar da cezbedici bir görüntüsü olduğu aşikâr.

Litvanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Litvanya seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Litvanya Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Litvanya’da mutlaka görmeniz gereken iki mekân var. Bunlardan ilk yer Druskiniinkai. Burası pğolonya sınırı yakınlarında olan bir yer. Kaplıca sularının ve oksijen uygulamalarının yapıldığı tesisler var. İkinci yerimiz ise Aukstaitija. Burada bulunan ulusal parkta neredeyse türleri yok olmakta olan yüzlerce kuş türü yaşıyor. Ulusal parkta bulunan 125 adet gölde su sporları yapmanız mümkün.

Litvanya Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Litvanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Litvanya Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Ülke yıllarca Rus İmparatorluğu boyunduruğu altında kalmış olsa da Litvanya vizesi alıp ülkeyi gezmeye başladığınızda hala o günlerin izlerini göreceksiniz. Ruslar zamanında kalan heykeller, kiliseler hepsi yerli yerinde duruyor. Yaşadığı onca şeye rağmen geçmişi ile barışık bir ülke Litvanya.

Litvanya Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Litvanya seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Litvanya Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Genel olarak Litvanya güvenli bir ülke. Turistlik yerlerde çok nadir de olsa bir takım hırsızlık olayları da olmuyor değil. O yüzden çok fazlaca temkinli olmanızı gerektirecek bir durum Litvanya’da olmuyor.

Litvanya Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Litvanya vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi.(Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Litvanya Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Yaklaşık olarak 4 milyon kadar nüfusu olan Litvanya’da ekonomi tarım, hayvancılık ve sanayi olarak bölünmüştür. Ama tarım bunda ağırlıklı olarak kullanılan enstrüman olmaktadır. Litvanya çiftçi vizesi alarak burada tatilinizin tadını doya doya çıkarabilirsiniz.

Litvanya Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Çitçilik Belgesi
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Litvanya vizesi alacaksanız Litvanya’da bulunan yakınınız tarafından gönderilecek orijinal davetiye. Davetiyenin yanında yakınınızın adresi, telefon numaraları, oturum belgeleri ve kimlik bilgileri de bulunmalıdır.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Konsolosluklar tarafından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Soyadı değişikliği olmuş ise pasaportların yenilenme zorunluluğu vardır.

Litvanya Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Litvanyalılar özel mülkiyetlerine çok önem verirler. Sakın ola ki burada gördüğünüz bahçelerden çilek ya da mantar toplamaya kalkışmayın. Yerel polis tarafından tutuklanır, sınır dışına atılmaya varan suçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Litvanya Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu. 
  • Litvanya vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüklerinden Litvanya vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt belgesi. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ek görüşme talep edilebilir.

Litvanya Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Litvanyada bulunan milli parklarda yapmamanız gereken şeyleri şöyle sıralayabiliriz. Sakın ama sakın ateş yakmayın. Başınız gerçekten çok büyük belaya girebilir. Çöplerinizi mutlaka ve mutlaka toplayın ve yanınızda götürün. Sakın ola çadır kurmaya kalkışmayın. Etrafta bunun kuşları rahatsız edecek hareketlerde bulunmayın.

Litvanya Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Litvanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Litvanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Litvanya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Litvanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus müdürlüklerinden Litvanya vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kâğıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • Nüfus müdürlüklerinden Litvanya vizesi başvurusu için alacağınız vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Sık Sorulan Sorular

Litvanya vize işlemleri, yoğunluğa göre değişebilmektedir. Buna göre en iyi ihtimalle bir vize 7 gün ya da 10 gün içinde çıkmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu süre değişebilir ve 2 aya kadar uzayabilir. Tüm bunları göz önüne alarak mutlaka seyahat tarihinden 15 gün öncesinde vize başvurusunu yapmanız gerekmektedir. Böylelikle olası gecikmelerden olumsuz bir şekilde etkilenmemiş olacaksınız.

Litvanya’dan alınacak olan vize ile birçok farklı Avrupa ülkesine vizesiz bir şekilde ziyaret etmek mümkündür. Avrupa’da uygulanan Schengen bölgesi kuralları çerçevesinde; İsviçre, Portekiz, Slovenya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Danimarka, İsveç, Slovakya, Lihtenştayn, Estonya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Letonya, Malta, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya gibi ülkelere sorunsuz bir şekilde gitmeniz çok basit olacaktır. Çünkü adı geçen ülkelerin hepsi, Schengen ülkesidir ve sizden vize istemezler.

Litvanya’ya gitmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin mutlaka bir randevu alması gerekmektedir. Konsolosluk, bu konuda değişmeyen şartlara sahiptir. Randevusu olmayan bir kişi vize başvurusu yapamamaktadır. Online bir şekilde büyükelçilik ya da konsolosluk web sitesinden randevu almak mümkündür. Bireysel başvuru yapabilme hakkı da tanınmıştır. Ayrıca, bizzat büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş olan aracı kurumlar sayesinde de randevu alınabilmektedir. Randevusuz vize başvurusu ise söz konusu değildir.

Litvanya vizesi alacaklar, mülakat sistemi çerçevesinde hareket etmelidir. Konsolosluk bu noktada, ilk defa Schengen vizesi alacak olan kişileri bir mülakata çağırmaktadır. Mülakatlar, görevliler tarafından yüz yüze yapılmaktadır. Genellikle, vize başvurusunun hazırlamış olduğu belgeler ile alakalı sorular sorulmaktadır. Bunun yanı sıra Litvanya’ya gitme amacı da yöneltilebilmektedir.

Litvanya’ya uzun süreli vize alınabilmektedir. Bu vize ulusal ismi ile bilinir. D tipi olarak da adlandırılan vizeye başvuru sürecinde, konsolosluk ya da büyükelçilik üzerinden gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir. İstanbul’da bulunan Litvanya Konsolosluğu ya da Ankara’daki Litvanya Büyükelçiliğine gitmek gerekmektedir. Akredite olmuş olan aracı kurumlar, uzun süreli vize konusunda yetkiye sahip değildirler. Vize başvuru süreci içinde belirtilmiş olan bazı belgelerin ibraz edilmesi şarttır. Pasaportun mutlaka 10 seneden daha eski olmaması gerekmektedir. Ayrıca kurallara uyularak biometrik fotoğraf çekimi de yapılmalıdır. Uzun süreli vizeler; oturma izni, eğitim vizesi ve aile birleşim vizesidir. Her vizede istenen belgeler ve vize türlerine özel destekleyici evrakların hazırlanması şarttır.

Erken çıkan bir vize ile bu ülkeye gitmek isteyen kişiler, turistik vize başvurusunu acenteler aracılığı ile yapabilmektedir. Resmi siteden alınacak olan randevu sonrasında istenen belgeleri hazırlamak gerekmektedir. Tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanacak olan belgeler ile sürecin başlatılması mümkün olmaktadır.

Litvanya’ya acil vize ile gitmek isteyen kişiler, bunun için bir işlem yapamazlar. Çünkü bu ülke, acil vize vermemektedir. Böyle bir prosedür ya da vize çeşidi söz konusu değildir. Bundan dolayı en erken çıkabilecek vizelere başvuru da bulunmak gerekmektedir. Böylelikle vize işlemlerini, kısa sürede ve rutin programa uygun bir biçimde halletmeniz mümkün olacaktır.

Litvanya Devleti, acil ya da express adı ile bilinen bir vize vermez. Bundan dolayı normal vize sürelerine tabi olarak bir izin belgesi alabilirsiniz. Bu noktada en erken vize 7 gün içerisinde çıkmaktadır. Bazı durumlarda ise tamamen işlem yoğunluğundan kaynaklı olarak süre 10 güne kadar çıkabilmektedir.

Vize reddi gibi bir durum ortaya çıktığı zaman büyükelçilik bunu size açık bir şekilde ifade etmektedir. Vize verilmemesinin birçok farklı sebebi olabilmektedir. Yanlış beyan edilen bilgiler bunların başında gelmektedir. Çünkü vize başvurusu için verilecek olan belgelerin mutlaka doğru bilgi içermesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra belgelerde oynama yapılması da vize reddi nedenlerindendir. Ekonomik durumun tatmin edici bir şekilde açıklanamaması, gelir ile alakalı belgelerin yetersiz olması da, vizenin reddedilme gerekçeleri içinde bulunmaktadır. Göçmen olarak Litvanya’ya gideceğinden şüphelenilen kişilere de vize verilmemektedir. Vize başvuru sonuçları açıklandığı zaman neden kabul edilmediği, başvuru yapan kişiye iletilmektedir. Böylelikle kişinin, tekrar başvuru yaparken kurallara uyması amaçlanmaktadır.

Vize talebinin reddedilmesi halinde genellikle iki farklı yola başvurmak mümkün olmaktadır. Bunlardan birisi itiraz yoludur. İtiraz için Büyükelçilik ile iletişime geçmek ve randevu almak gerekmektedir. Ayrıca vizenin neden reddedildiğine dair gerekçelere göre hareket etmek lazımdır. Eğer belge eksikliği söz konusu ise belgeler bir an önce tamamlanmalıdır. Yanlış beyan varsa bu durum düzeltilmelidir. Ardından da büyükelçiliğe gidilerek, durumu düzeltmek gerekmektedir. Görevliler ikna olurlarsa ve belgeler tam istenildiği gibi sunulursa, vize verilebilmektedir.

Litvanya Büyükelçiliği Ankara’da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra İzmir, Antalya, İstanbul ve Bursa’da fahri konsolosluklar hizmet vermektedir. Adı geçen yerlere giderek, birçok işlemi yapabilmeniz mümkündür.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883