Letonya Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Letonya Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Letonya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Letonya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Schengen ülkelerinden birisi olan Letonya’ya gitmek isteyen TC vatandaşları vizeye tabidir. Bunun için geçerli bir pasaport ve bir takım belgelerin toplanması gerekmektedir. Hizmet, Diplomatik ya da Hususi pasaport sahibi olan kişiler, 6 aylık bir süre içerisinde 90 günden fazla olmayacak şekilde vizeden muaf tutulmuşlardır. Letonya vizesi almak için pasaportunuzun en az 1 sene geçerliliği olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra işsiz olan kişiler, banka hesabında gösterebileceği bir teminatı olmayanlar göçmen sınıfında değerlendirileceği için vize alamazlar. Letonya’nın Türkiye’de; Ankara merkezli bir büyükelçiliği ve İstanbul, Alanya, İzmir, Adana ve Bursa’da ise fahri konsoloslukları bulunmaktadır. Vize işlemlerini yapabilmek için belirtilen yerlere gitmek ve işlemleri buradan yapmak gerekmektedir.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Letonya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımları İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Letonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Letonya Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Ev Hanımları İçin

Yazdır
Ev Hanımları İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Letonya seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Letonya seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Letonya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Letonya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Letonya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Letonya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Letonya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Letonya vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Vize başvurusu yaptıktan sonra belli bir süre beklemek gerekmektedir. Bu süre en az 8 gündür. En fazla ise 15 güne kadar çıkabilmektedir. Vize çeşidi ve işlemlerin farklılığı süreyi etkileyebilmektedir. Özellikle bir tatil planı yapan ve bu çerçevede Letonya’ya gitmek isteyen kişilerin, 15 günlük süreye göre uçak bileti almaları, mantıklı bir seçim olacaktır.
Letonya Devleti tarafından verilmiş olan vize ile Litvanya, Belçika, Lihtenştayn, Avusturya, İsviçre, İsveç, İspanya, Slovakya, Portekiz, Slovenya, Malta, Portekiz, Norveç, Almanya, Macaristan, Yunanistan, İtalya, İzlanda, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa gibi Schengen ülkelerine vize almadan gitmeniz mümkün olacaktır. Bunu yapabilmek için seyahatinizi mutlaka Letonya’dan başlatmanız gerekmektedir.
Letonya vizesi için bir randevu söz konusu değildir. Yani randevu almadan da işlemler yapılabilmektedir. Ancak randevu alan kişilere her zaman öncelik tanınmaktadır. Genellikle işlem yoğunluğu çok olmadığı için randevu almadan da kısa bir süre zarfından başvurunuzu tamamlamanız mümkün olacaktır. Bu noktada randevunuz olmadan konsolosluğa gidebilir ve vize başvurusu işlemlerini hızlı bir biçimde başlatabilirsiniz.
En merak edilen konulardan birisi mülakattır. Bazı devletler, vize başvurusu sırasında kişileri mülakata çağırabilmektedir. Ancak Letonya, bu konuda mülakat yapmayan ülkeler içinde bulunmaktadır. Fakat çok gerekli görüldüğü durumlarda, başvuru sahibi aranarak, mülakata davet edilebilmektedir. Diğer olağan süreçte ise bir mülakat sistemi uygulanmamaktadır. Belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamış olan kişiler, tüm beyanları doğru olanlar ve şüpheli bir durumu bulunmayan kişilerden mülakat istenmemektedir.
Letonya’ya uzun süreli vize alma işlemleri yapılabilmektedir. Bu noktada hangi amaçla bu vizenin alınacağı çok önemlidir. Çünkü tüm işlemler buna göre yapılacaktır. Uzun süreli vize, 90 gün sonrasını ifade etmektedir. Aile birleşimi ve oturum vizeleri bu noktada değerlendirilmektedir. Vizeye başvuru sürecinde ise aracı kurumlar ile işlem yapılmamaktadır. Çünkü bu tip bir vize için Letonya Büyükelçiliğine başvurmak ve buna göre işlemleri başlatmak şarttır. Pasaport ve biometrik fotoğraf, başvuru sürecinde istenen standart belgelerdir. Bunun yanı sıra başvuru formu, dilekçe ve diğer belgeler de hazırlanmalıdır. Gelir durumu, maaş bordrosu, SGK hizmet döküm kağıdı verilecek olan belgeler içinde bulunmalıdır. Uzun süreli vizelerin sonuçlanması biraz zaman alabilmektedir.
Letonya vizeleri arasında en erken sonuçlanan genellikle, turistik amaç ile alınan vizelerdir. Bu noktada vizenin çıkması en erken 8 gündür. Bu süre zaman zaman sarkabilmekte ve 15 güne kadar çıkabilmektedir. Acil bir vize türü olmadığı için bu vizeden daha erken sonuçlanabilecek bir opsiyon söz konusu değildir.
Letonya’ya acil vize adı altında bir vize verilmemektedir. Belirlenmiş olan prosedür gereğince acil vize yoktur. Bundan dolayı acil vize yerine, çok erken sonuçlanabilecek olan vizelere başvuruda bulunmak çok daha mantıklı olacaktır. Bunun için turistik vize tercih edilebilmektedir. Bunun dışında başvurunuzu kısaltma ihtimali söz konusu olmadığı için normal kurallara göre hareket etmek gerekmektedir.
Letonya’ya Express vize söz konusu olmadığından dolayı, Letonya devletinin belirlemiş olduğu vize kriterleri çerçevesinde hareket etmek gerekmektedir. Bu yüzden en erken biçimde sonuçlanabilecek olan vizelere başvuruda bulunmak gerekmektedir. Genellikle turistik amaç ile bu ülkeye gidecek olanların vizeleri çok kısa sürede sonuçlanabilmektedir. Bundan dolayı turistik vize ile işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde yapmanız mümkün olacaktır.
Letonya’ya vize başvurusu yapanların mutlaka bir işte çalışması gerekmektedir. Buna göre Letonya, işsiz olanlara vize vermemektedir. Ayrıca düzenli bir geliri olmayan ya da yeterli ekonomik güce sahip olmayan kişilerin de vize alması imkansızdır. Bankada bir teminat gösteremeyecek olan kişiler, yasalara göre göçmen statüsünde değerlendirilecekleri için vize başvurusunda bulunmaları bir anlam ifade etmeyecektir.
Vize reddi, çok farklı nedenlerden ötürü kaynaklanabilmektedir. Ekonomik durumu iyi olmayan, seyahat masraflarını karşılayacak yeterli derecede paraya sahip olmayan kişilerin vizeleri reddedilmektedir. Bunun yanı sıra göstereceğiniz gelirin mutlaka legal bir şekilde elde edilmiş olması gerekmektedir. Bu durumu belgeye dökmek mecburidir. Belgelerde olası eksiklik, yanlış beyan ve sahtecilik de, ret nedenleri arasında yer almaktadır. Sağlık ve seyahat sigortası belgesi olmayan kişilerin de vizeleri genellikle kabul edilmez.
Letonya vizesi reddedilen kişiler, bu duruma itiraz etmek için vize başvurusu yaptıkları Letonya Ankara Büyükelçiliği’ne başvurma hakkına sahiptirler. Bu noktada ret nedeni yanlış ya da eksik belgeden kaynaklanıyorsa, bu belgelerin ivedi bir şekilde temin edilmesi ve tekrar büyükelçiliğe sunulması gerekmektedir. Bu şekilde duruma itiraz edebilir ve vizenin verilmesi için bir talep oluşturabilirsiniz.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli/İstanbul
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal/İstanbul
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. Piazza Avm D:204
Pendik/İstanbul
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk. Pendorya Avm No:36
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883