İsviçre Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla İsviçre Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

İsviçre Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

İsviçre Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

İsviçre Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Yazdır
Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler

<ul>
<li><strong>Pasaport</strong></li>
<li><strong>Vize Başvuru Formu ve Taahütname</strong></li>
<li><strong>Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi </strong></li>
<li><strong>Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı</strong></li>
<li><strong>Orijinal Faaliyet Belgesi </strong>(Son Üç Ay Tarihli)</li>
<li><strong>Vergi Levhası Kopyası </strong>(Son Dönem)</li>
<li><strong>İmza Sirküleri Kopyası </strong>(Süresi Geçmemiş)</li>
<li><strong>Nüfus Cüzdan Fotokopisi</strong><strong> </strong>(T.C Kimlik Numarası Yazılı)</li>
<li><strong>Resmi Gazete İlanı Kopyası</strong> (Ticaret Sicil Gazetesi)</li>
<li><strong>​2 Adet Biyometrik Fotoğraf </strong>( Yeni Çekilmiş)</li>
<li><strong>Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri</strong> ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)</li>
<li><strong>SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi</strong></li>
<li><strong>Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri</strong> ( Var İse)</li>
<li><strong>Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi </strong>( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)</li>
<li><strong>Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği </strong>( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)</li>
<li><strong>Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski</strong> (Schengen)<strong> Vizelerinizin Fotokopisi</strong></li>
</ul>

Emekliler

Yazdır
Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsviçre Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Yazdır
Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsviçre Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Yazdır
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsviçre Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından küçük İse Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsviçre Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yazdır
Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • İsviçre Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

İsviçre vizesi başvuruları, seyahat planından en az 30 gün önce yapılmalıdır. İsviçre Schengen vizelerinde, vize başvuru şekline göre sonuç belirlenir. Eğitim vizelerinde ortalama 10 günde sonuçlanan vizeler, tüm prosedürlerin eksiksiz şekilde tamamlanması dahilinde 1 ila 2 hafta içerisinde sonuçlanır. Aile birleşimi vizeleri 1 yıl ile 5 yıl içerisinde sonuçlanan vizelerdir. Vize başvurusunun içeriğine bağlı olarak ortalama 15- 20 gün içerisinde sonuçlanır.
Avrupa Birliği ülkesi Schengen sahasında olan İsviçre, alınan vize ile diğer Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı veriyor. Transit geçiş ya da serbest dolaşım hakkı bulunan AB ülkeleri arasında; İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Letonya, Lihtenştayn, Yunanistan, slovenya, Slovakya, Hollanda, İzlanda, Macaristan, Finlandiya, Estonya, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Belçika ve Çek Cumhuriyeti ülkeleri bulunuyor.
İsviçre Schengen vize başvuruları online randevu sistemiyle sağlanıyor. İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Büyükelçiliği ve temsilciliklerinin resmi web sitelerinden, alınacak vize programına randevu alınarak işlem yapılabilir. Web site üzerinde belirtilen tüm belge ve evrakların tamamlanması halinde direkt başvuru yapılabilir. İsviçre Konsolosluğu vize işlemleri çağrı merkezinden telefonla randevu talep edilebilir. Seyahat acentası ve aracı kurumlarla çalışan kişilerin randevuları, tur çalışanları tarafından alınır.
İsviçre vizesi başvuru randevularında; ilk defa Schengen vizesi alacak kişilerin bizzat başvurmaları gereklidir. Daha önce Schengen vizesi alan kişiler, izin ve yetkileri ile seyahat çalışanları, şirket çalışanları, tur operatörleri aracılığıyla başvuru yapabilirler. İsviçre vizesi randevularında, biometrik taramam yapılmamış ise, konsolosluk VIS sistemi için parmak izi ve biometrik fotoğraf örneği verilir. Bu nedenle ilk vize müracaatlarında, vize alacak kişinin bizzat başvuru yapması önemlidir.
İsviçre Schengen uzun süreli vizeler Schengen D vizesi olarak adlandırılır. D vizesi alacak kişiler, tüm Schengen vize yükümlülüklerini yerine getirerek, randevu sistemi ile belgeleri teslim etmelidirler. İsviçre'ye uzun süreli vize alımlarında, Türkiye Cumhuriyeti umuma husus pasaportlar ile başvuru yapılır. Vize prosedürleri dahilinde pasaportlar 10 yıldan daha eski olmamalıdır. En az 1 sene geçerliliği olan pasaportlar ile tüm evrakların tamamlanması, biometrik kayıtların alınması gereklidir. Schengen D vizesi başvurularında seyahat planını destekleyen tüm belgelerin doğru ve eksiksiz şekilde tamamlanması, vizenin kolay şekilde alınmasını sağlar.
Turistik vizeler ve öğrenci vizeleri genellikle 10- 20 gün arasında sonuçlanan vizelerdir. Ticari vizeler, İsviçre şirketinin davet mektubuna göre hızlı sonuçlanan vizelerdir. Aile birleşimi vizeleri uzun süren vizeler olup, acil durumlar için talep edilen express vizeler bulunur. İsviçre acil vize işlemleri genellikle aracı kurumlar tarafından hızla gerçekleştirilen vizelerdir. Acil vize taleplerinde durumla alakalı dilekçe ve gerekli belgeler sağlanarak 1 ila 3 gün içerisinde hızlı vize alımı sağlanabilir.
Sağlık konularında veya acil durumlarda seyahat edilmesi gereken İsviçre Federasyonu için express vize hizmeti bulunuyor. Özellikle aile bireylerinden İsviçre vatandaşı olanlar için 1- 2 günde çıkarılan vizeler, Schengen vize prosedürleri dahilindedir. İsviçre' ye acil vize alımı için konsolosluk web sayfalarında sunulan irtibat numaralarından ulaşım sağlanabilir. Dilekçe beyanı ile durum belirten kişiler, Schengen vize prosedürlerine göre hızlı vize alabilirler. Daha önce Schengen vizesi almış kişilerin acil vize alması daha kolaydır. Acil vize istemlerinde tüm evrakların hızlı şekilde hazırlanması gereklidir.
İsviçre Schengen vizesi kategorilerinde express vize uygulaması bulunmuyor. Ancak İsviçre vatandaşı eş, anne, baba, çocuk olan kişiler gerekli durumlarda express vize alma hakkına sahiptirler. İsviçre ile yapılan vize muafiyet prosedürleri doğrultusunda siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri vize almaya gerek olmaksızın, doğrudan serbest dolaşım hakkına sahiptirler. Bordo pasaport sahiplerinin gerekli prosedürler dahilinde 1- 3 gün arasında sonuçlanan express vizeden yararlanma hakları vardır. Vize merkezlerinden express vize başvurusu yapılarak, işlemlerin hızlı şekilde tamamlanması sağlanabilir.
İsviçre Federasyonu ve Schengen ülkelerinin gereklilikleri doğrultusunda, İsviçre vatandaşlığı 3 farklı şekilde alınabilir; • Doğum yoluyla İsviçre vatandaşlığı • Evlilik yoluyla İsviçre vatandaşlığı • Vatandaşlığa kabul yoluyla İsviçre vatandaşlığı Avrupa Birliği ülke vatandaşları için İsviçre vatandaşlığı kolay şekilde sağlanıyor. Türkiye ve üçüncü dünya ülke vatandaşları için İsviçre vatandaşlığı belirli kurallar gerektiriyor. En az 12 yıl İsviçre topraklarında yaşayan ve oturum izni olan kişiler, İsviçre vatandaşlığı alabilirler. İsviçre topraklarında doğan her çocuk, vatandaşlık hakkından yararlanabilmektedir. İsviçre vatandaşı biri ile evlilik yapan kişiler, doğrudan İsviçre vatandaşlığı ve haklarına sahip olmaktadır.
Avrupa Birliği üye ülkelerinde oturum izni olan vatandaşların vatandaşlık hakkı talep etmelerinin sebepleri arasında, vatandaşlık haklarından yararlanmaları bulunuyor. İki prosedür arasındaki farklar; • İsviçre vatandaşlarıyla eşit istihdam haklarına sahip olmak • Şahsi şirket ve işyerlerini kurma hakkı • Eğitim haklarından faydalanma ve burs hakkı elde etme • Gayrimenkul satın almadan kısıtlama olmaması • İsviçre topraklarının herhangi bir yerinde özgürce yaşayabilme hakları • Tüm sosyal yardımlardan faydalanabilme hakları Minimum 12 yıl oturum izni ile İsviçre'de ikamet eden kişiler, İsviçre vatandaşlığı almaları durumunda tüm haklardan faydalanabilirler.
Şubat 2017 yılından itibaren 3. kuşak göçmenlere de verilen hızlandırışmış vatandaşlık hakkı, İsviçre'de doğan, 9- 25 yaş arasındaki kişilere verilebilir. İsviçre'de eğitim görmüş, C vize ve oturum hakkı olan kişiler hızlandırılmış vatandaşlık başvurusu yapabilirler. İsviçreli biriyle evlilik yapan kişiler, en az 3 yıl evli olmaları ve en az 5 yıldır İsviçre'de ikamet etmeleri durumunda hızlandırılmış İsviçre vatandaşlığı başvuru hakkından faydalanabilirler. Anne, baba, büyükanne, büyükbaba gibi aile yakınlarının İsviçre vatandaşı olmaları durumundan gerekli yükümlülükler bulunuyorsa, hızlandırılmış vatandaşlık başvurusu ve hakkından faydalanabilirler.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. D:204
Pendik
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk.
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883