Hollanda Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Hollanda Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Hollanda Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Resmi adı Hollanda Krallığı olan ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin, vize almaları gerekmektedir. Hollanda, Schengen Bölgesi içinde yer alan ülkelerden birisidir. Bundan dolayı Hollanda vizesi almak için bu vizeye başvuruda bulunmak lazımdır. Diplomatik, hususi yeşil ve gri hizmet pasaportu olan TC vatandaşları, bu vizeye başvurmak zorunda değillerdir. Bunun için pasaportun 10 yılda eski olmaması gerekmektedir. Bu şekilde Hollanda’ya en uzun 90 gün süreli bir seyahat yapmak mümkün olacaktır. Hollanda vizesi almak, aynı zamanda Schengen fırsatlarından yararlanmak anlamına gelmektedir. Bu vize sahipleri, Hollanda’dan başlamak üzere diğer Schengen ülkelerine vizesiz bir biçimde seyahatte bulunabilirler. Birçok farklı vize türünden, ihtiyacınız olanı alabilmek için ülkemizde bulunan Hollanda Konsolosluğu ya da Hollanda Büyükelçiliği aracılığı ile işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Hollanda Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımları İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Hollanda Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Hollanda Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Ev Hanımları İçin

Yazdır
Ev Hanımları İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Hollanda seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Hollanda seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Hollanda vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Vize türüne göre süreler farklı olabilmektedir. Ancak ortalama bir süreden bahsedecek olursa, 15 günde Hollanda vizesini almak mümkündür. Bu zaman zarfı minimum olarak ifade edilmektedir. Bu noktada sürenin daha fazla uzayabilmesi olasılıklar arasında yer almaktadır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, seyahat planınızı ona göre yapmanız ve vize başvuru gününden 30 gün sonra seyahatinizi başlatmanız önerilmektedir.
Avrupa’da birçok ülkenin için bulunduğu Schengen, üye ülkelerden vize alan kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Bu noktada Hollanda vizesi alan kişiler, diğer Schengen ülkelerini vize almadan gezebilme hakkına sahip olurlar. Mevcut ülkeler içinde; Fransa, Belçika, Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İsviçre, İzlanda, İsveç, İtalya, Malta, Lihtenştayn, Slovenya, Slovakya, Almanya, Yunanistan, Lüksemburg bulunmaktadır.
Vize randevusu alabilmek için internet üzerinden işlem yapabilir ve randevunuzu en müsait tarihe oluşturabilirsiniz. Bunun için aracı acenteleri kullanmak mümkün olmaktadır. Konsolosluk, bazı acentelere bu noktada yetki vermiştir. Yetki sahibi olan kurumları öğrendikten sonra vize randevusunu çok rahat bir şekilde almak mümkündür. Bu noktada randevular hafta için ve mesai saatleri içinde olmaktadır. Size en uygun olan günü bu şekilde belirlemeniz mümkün olacaktır.
Vize randevusu aldıktan sonra konsolosluk tarafından çağrılma ihtimaliniz vardır. Ancak genellikle bir mülakat durumu yaşanmamaktadır. Çok gerekli görüldüğü bazı anlarda, konsolosluk; vize başvurusu yapan kişiye ulaşarak onu mülakata çağırabilmektedir. Bunun yanı sıra vize başvurularında bazen ek belgeler de istenebilmektedir. Ancak böyle şeyler çok istisnaidir.
Uzun süreli olarak Hollanda vizesi almak isteyen kişilerin, Hollanda D vizesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu vizenin bir diğer ismi ise Ulusal vizedir. Uzun süreli olan vize başvurularında yetkili olan kurum Hollanda Konsolosluğudur. Bunun dışında yer alan acenteler ile uzun süreli vize alınamamaktadır. Aile birleşimi, eğitim vizesi, oturum vizesi, uzun süreli vize kapsamında yer almaktadır. Vize, 90 günden fazla bir süre Hollanda’da kalacak olan kişiler için verilmektedir. Bu noktada hangi amaç ile bu vizenin alınacağı önemlidir. Çünkü gidiş amacına göre bazı belgeler de değişebilmektedir. Pasaport, biometrik fotoğraf, banka hesap dökümü, seyahat sağlık sigortası, başvuru formu, başvuru dilekçesi, sabit olarak istenen belgeler arasında yer almaktadır. Hollanda’ya uzun süreli vize, amacına göre farklı zaman dilimleri içinde sonuçlanmaktadır.
Hollanda vize çeşitleri arasında en erken çıkan vize turistik vizedir. 15 gün içinde bu vizeyi almak mümkündür. Hatta bu vizenin daha erken çıktığı dönemler de olabilmektedir. Ayrıca acil vize başvurusu da yapılabilmektedir. Duruma göre bu vizenin çıkma süresi farklıdır. Evlilik ve diğer nedenlerden dolayı alınacak olan vizelerin süresi çok daha uzun olabilmektedir.
Hollanda’ya acil vize almak mümkündür. Böyle bir durum içinde bulunan kişilerin, neden acil bir şekilde vizeyi alması gerektiğini açıklamalıdır. Bu açıklama sonrasında biyometri işlemlerinin sona ermesinden sonraki ilk günde randevu alınabilmektedir. Böylelikle beklenenden daha erken bir süre içinde vize başvurusu yapılmış olacaktır.
Çeşitli nedenlerden dolayı ivedi bir şekilde Hollanda’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları, Hollanda’ya Express vize ile bunu gerçekleştirebilme şansına sahiptirler. Bu noktada biyometri işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu işlemler sona erdikten sonra ilk randevu günü içinde işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz. Express vize, kısa süreli olarak alınacak vizeleri kapsamaktadır.
Hollanda yetkili makamlarının vize başvurusunu reddetme gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Bu durumun birçok nedeni vardır. Seyahat için hazırlanmış olan belgelerin eksik olması, en önemli ret sebeplerinden birisidir. Bunun yanı sıra ekonomik durumu yeterli olmayan kişilerin de vizeleri kabul edilmeyebilmektedir.
Vize başvurusu reddedilen kişiler, bu duruma itiraz etme hakkına sahiptirler. Ret nedenleri arasında yanlış bir biçimde ya da eksik olarak beyan edilmiş belgeler söz konusu ise bu belgeleri tamamlayarak, Ankara’da yer alan Hollanda Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmak mümkün olacaktır. Böylelikle vize başvurunuzun yeninden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.
Hollanda’nın Türkiye’de 4 tane fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Bunlar; İzmir, Gaziantep, Antalya ve Marmaris’te bulunmaktadır. Bazı işlemleri fahri konsolosluk üzerinden de yapmak mümkündür. Ancak bu işlemler için para ödeme zorunluluğu söz konusudur.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883