Fransa Vizesi Başvurusu ve Evrakları | Vize Başvuru Merkezi

Fransa Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Fransa Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Fransa Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Fransa Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Fransa Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Yazdır
Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Yazdır
Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Fransa Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Yazdır
Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Fransa Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Yazdır
Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Fransa Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Fransa Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yazdır
Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Fransa Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Fransa vizesi başvurusu yapanların işlemleri en fazla 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Genellikle turistik vizeler daha kısa süre içerisinde 3 ile 7 günlük bir zaman diliminde çıkar. Yoğunluk durumuna ya da evrak eksikliğine göre vize çıkma süresi değişiklik gösterir. Fransa vizesi onaylanma işlemlerine genellikle resmi tatillerde ara verilir. Bu nedenle seyahatten en az 1 ay öncesinde vize başvurusu yapılması daha faydalı olacaktır. Vize çeşidine göre çıkma süresi 6 aylık bir zaman dilimini kapsayabilir.
Fransa vizesi alan vatandaşlar, yalnızca Fransa’ya giriş iznine sahiplerdir. Ancak Fransa aynı zamanda Schengen ülkeleri arasında yer aldığı için Schengen vizesi alanlar, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda, İtalya, İspanya ve İsveç gibi ülkeleri de ziyaret edebilirler. Schengen vizesi alabilmek adına ise aylık gelir belgesi, banka bilgileri, pasaport, kimlik bilgileri aktarılmalıdır. Diğer vize türlerine göre Schengen, anlaşmalı tüm Avrupa ülkelerine seyahat fırsatı sunduğu için daha avantalıdır. Avrupa ülkelerine giderken sorun yaşamak istemeyenler, Schengen vizesi başvurusu yaparak uzun süre rahatlıkla seyahat edebilirler.
Fransa vize randevusu seyahat acentelerinden ya da resmi olarak görevlendirilen vize başvuru merkezlerinden alınabilir. 90 günden daha az olan vize işlemlerinde, Konsolosluklar başvuru kabul etmez. Fransa vizesi alırken, parmak izi taraması yapıldığı için başvuruların şahsen gerçekleştirilmesi gerekir. Randevu işlemleri internet üzerinden ya da iletişim kanalları ile gerçekleştirilemez.
Fransa vize randevusu mülakat şeklinde değildir. Başvurular sırasında vatandaşlar, kişisel bilgilerini ve hangi vize çeşidini almak istediklerini belirterek işlemleri tamamlayabilirler. Başvuru işlemleri sırasında kişilerin parmak izi bilgileri alınır.
Fransa’da daha fazla konaklayabilmek adına uzun süreli Schangen vizesi başvurusu yapılır. Başvuru işlemleri sırasında 2 adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi ve seyahat bilgilerinin belirtilmesi zorunludur. Aynı zamanda Fransa’da kalınacak her gün için hesapta en az 120 Euro olması gerekir. Son 3 aylık maaş bordrolarını belirten ve maddi açıdan sorun yaşamayan vatandaşlar, uzun süreli vize alabilirler. Fransa’ya uzun süreli vize alabilmek için sigorta dökümlerinin ve çalışılan firmanın bilgilerinin de temin edilmesi zorunludur. Uzun süreli vize talepleri 20 günden daha fazla bir süre içerisinde sonuçlanır. Bu nedenle seyahatten en az 2 ay öncesinde vize başvurusu yapmak önemlidir. Uzun süreli vize başvurularının ücretleri ise 60 Euro ve 26 Euro hizmet bedeli olarak değişiklik gösterir. Vize başvuruları sırasında pasaportunda 10 yıldan eski olmaması zorunludur. Uzun süreli vize eğitim için ya da ailelerini görmek için Fransa’ya gidecek olan vatandaşlar açısından daha avantajlıdır.
Fransa’ya en erken turist vizesi çıkar. Randevu alınıp başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, eksik bir evrak olmaması durumunda en fazla 7 iş günü içerisinde sonuç alınabilir. Vize süreçleri yoğunluk olması durumunda değişiklik gösterir. En geç çıkan vize ise aile birleşimi olarak belirtilebilir. Vize başvuruları sırasında problem yaşamamak adına pasaport ve diğer evrakların tam olmasında fayda vardır.
Fransa’ya acil olarak seyahat etmek için vize başvurusu yapıldığında işlemler en fazla 72 saat içerisinde sonuçlar. Ancak acil vize, iş ya da aile ile ilgili önemli bir durum olduğunda kabul edilir. Acil vize başvuruları iki ülke arasındaki ilişkilere göre de değişiklik gösterir.
Fransa’ya express vize yoktur. En erken çıkan turist vizesine başvuran vatandaşlar bile en az 5 gün beklemek zorundadır.
Fransa vizesine başvurabilmek için öncelikli olarak Konsolosluk ya da vize başvuru merkezleri üzerinden randevu almak gerekir. Daha sonrasında vize türüne göre istenen tüm evrakları toplayan vatandaşların işlemleri en az 5 ile 5 gün arasında sonuçlanır. D Tipi vizeye başvuranlar ya da oturma izni almak isteyenler için sonuçlanma süreci daha da artar. Fransa seyahati sırasında problem yaşanmaması adına başvurular en az 1 ay öncesinden yapılmalıdır. Evraklarda eksiklik olması ya da resmi tatil gibi durumlarda vize sonuçlanma süresi 20 günü bulabilir.
Fransa vizesi başvurusu, aylık sabit bir geliri ve birikimi olanlar tarafından daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Öğrenci, ev hanımı ya da işsiz kişilerin Fransa’ya gidebilmek adına sponsor bulmaları ve masraflarını üstlenecek bir kurumdan yardım almaları zorunludur. Ev hanımları, Fransa’ya gitmek istediklerinde eşlerinin ya da aile bireylerinin üzerinden sponsorluk alarak seyahat edebilirler. Sponsorluk görevini üstlenen kişilerin vize başvurusu yapmalarına gerek kalmaz. Seyahat edecek olan vatandaşlar adına yazılı bir dilekçe hazırlamaları yeterlidir. Dilekçe içerisinde ise seyahat bilgileri, konaklanacak mekanlar ve masrafları kimin karşılayacağı detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Aynı şekilde öğrencilerinde, okudukları kurumlardan hibe almaları ya da sponsor bulmaları gerekir. Aksi takdirde Fransa turist vizesi başvuruları onaylanmaz.
Fransa vizesine başvuran vatandaşların, pasaportlarının da en fazla 10 yıl öncesinde çıkarılmış olması gerekir. Pasaportları 10 yıldan daha eski olanların, yeniletmeleri ve daha sonrasında vize başvurusu yapmaları zorunludur. Yine aynı şekilde pasaport içerisindeki en az 2 sayfanın boş olması gerekir. Pasaport sayfalarının tamamının dolu olması ya da bir tanesinin boş olması durumunda da vize başvurusu onaylanmaz. Pasaportların seyahat sonrasında da oluşabilecek herhangi bir duruma karşı geçerlilik sürelerinin en az 3 ay olması gerekir. Vize başvurusu yaparak seyahat etmeden önce, pasaport kurallarının tamamını yerine getirmekte fayda vardır. Pasaport üzerindeki fotoğrafında kurallara uyması ve biyometrik olarak çekilmesi temel kurallar arasındadır. Vize başvuruları sırasında pasaportları ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayanlar, kısa sürede sonuç alarak seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Bu noktada pasaport ile ilgili dikkat edilecek bir diğer durum ise evlilik sürecidir. Evlenip ayrılan kişilerin, pasaportlarındaki bilgilerini güncellemeleri gerekir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. D:204
Pendik
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk.
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883