Estonya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Estonya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Estonya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Estonya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Vize Ücretinin Yatırıldığı Dair Banka Dekontu
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Vize Ücretinin Yatırıldığına Dair Banka Dekontu
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Vize Ücretinin Yatırıldığına Dair İlgili Banka Dekontu
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Vize Ücretinin Yatırıldığına Dair İlgili Banka Dekontu
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • 18 Yaşından Küçük İse Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Vize Ücretinin Yatırıldığına Dair İlgili Banka Dekontu
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Estonya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)

Sık Sorulan Sorular

Estonya ülkesine seyahat edecek olanlar seyahat planlarından bir ay öncesinde vize işlemlerine başlamalıdır. Öncelikle randevu alınır ve daha sonra başvuru işlemlerinde bulunur. Randevu işlemleri sonrasında değerlendirme yapılır ve kısa süre içerisinde başvuru yapacak olan kişiye geri dönüş yapılır. Daha sonra başvuru işlemleri tamamlanır. Ek evrakların istenmesi, resmi tatiller, konsolosluğun yoğunluğu gibi birtakım etmenlerden ötürü vize çıkış süresi uzayabilir. En az 7 en fazla ise 10 iş günü içerisinde onaylanmaktadır.
Estonya vizesi Schengen vizesi olarak geçer. Bu vize ile gidilebilecek olan ülkeler; Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Estonya, İtalya, Fransa, İzlanda, Malta, Portekiz, Slovakya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Almanya ülkelerine gidilebilir. Ancak Almanya, Schengen vizesi ile kendi ülkelerine girişlerde vizenin kendi ülkelerinden alınıp alınmamasına dikkat etmektedir. Diğer ülkelere seyahat etmek isteyen kişilerin öncelikle Estonya vizesi alması şart.
Estonya ülkesine randevu alacak kişiler online olarak internet üzerinden ya da çağrı merkezini arayarak randevu alma işlemlerinde bulunabilir. Konsolosluğa ait resmi siteye erişim sağlayarak randevu al butonuna tıklanmalıdır. Bu butona tıklandığında ana sayfa üzerinde bilgiler karşınıza çıkacak. Bu bilgilerin dikkatli bir şekilde doldurulması şarttır. Cep telefonu numaranız, adınız ve soyadınız, adres bilgileriniz, e-posta adresiniz bu bilgiler arasındadır. Vize çeşidinin belirlenmesi de oldukça önemlidir.
Vize randevuları mülakat şeklinde alınmaz. Estonya vizesi alabilmek için kişiler internet üzerinden oldukça kolay bir şekilde randevu alabilir. Bunun dışında çağı merkezi alarak da başvuruda bulunulması mümkündür. Ancak başvuruda bulunan kişiler konsolosluğun isteği doğrultusunda mülakata çağırılabilir.
Estonya ülkesine uzun süreli vize alacak olanlar 90 günden fazla kalma hakkı elde eder. Vize alma işlemleri genel prosedüre uygun olarak ilerler. Bu anlamda öncelikle uzun süreli D tipi vize alacak olanlar; vize işlemleri için randevu almalıdır. Randevu alma işlemlerinin ardından ise başvuru formu ve istenilen evrakların tamamlanması gerekiyor. Estonya’ya uzun süreli vize almak için; vize başvuru formunda vize çeşidinin de belirtilerek eksiksiz bir şekilde doldurulması, en az 3 ay geçerliliğe sahip geçerli pasaport bilgileri, iki adet biyometrik fotoğraf, sağlık sigortası poliçesi, kimlik fotokopisi vb. belgelerin tamamlanması gerekmekte. Uzun süreli vize ücreti 80 Euro’dur. Vizenin 12 aya kadar geçerlilik süresi bulunmakta olup 365 gün kadar kalma hakkı tanınır.
Estonya’ya erken vize almak isteyenlerin seyahat planlarından önce vize alma işlemlerinde bulunulması gerekir. Resmi tatillere denk gelmemesi durumunda vize alma işlemlerinde gecikme yaşanmaz. Konsolosluğun yoğunluğu da vizenin erken çıkma süresini değiştirmektedir. Seyahat amacına ve vizenin uzun ya da kısa süreli olmasına bağlı olarak bize alma süreleri değişebilmektedir. Turistik amaçlı vize daha erken çıkmakta.
Estonya’ya acil vize almak için kişilerin öncelikle seyahat amaçlarını konsolosluğa bildirmeleri gerekiyor. Randevu alma işlemlerinde bulunurken vize çeşidinin de belirtilmesi durumunda daha erken tarihlerde vize alınabilir. Ancak belirtilen süre vize için 7-10 iş günüdür. Vize sürelerinde konsolosluğun ek evrak istemesi, başvuru formunu yeniden değerlendirmek istemesi gibi durumlarda uzamalar olabilir. Evrakların tam ve eksiksiz genel kaidelere uygun bir şekilde hazırlanması bu anlamda oldukça önemlidir.
Estonya ülkesine gitmek isteyenler için express uygulaması bulunmamaktadır. Vize için belirtilen kurallara harfiyen uyulması halinde vize çıkış süresi de kısalacaktır. Bunun için vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması oldukça mühimdir. Evrakların tam olması ve vize işlemlerinin bayram, yılbaşı gibi resmi tatillere denk gelmemesi de önemlidir.
Estonya vize ücretleri belirtilen bankanın hesap numarasına yapılmaktadır. Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılması sonucunda Garanti Bankası Şubesine yapılmaktadır.
Ticari vize 3 ile 5 gün arasında sonuçlanır.
7 ile 10 gün arasında sonuçlanmaktadır.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883