Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Çek Cumhuriyeti Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Çek Cumhuriyeti Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Resmi kısa adı Çekya olan Çek Cumhuriyeti, Avrupa kıtasının orta bölümünde Almanya, Slovakya, Polonya ve Avusturya ile komşudur. Shengen ülkeleri arasında yer alan Çek Cumhuriyeti’ne vize almak, seyahat amacınıza göre farklı nitelikler gösteren bir işlemdir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler ülkeye vizesiz olarak yılda doksan günü aşmamak kaydıyla giriş yapabilirler. Vize için Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na ya da konsolosluk tarafından akredite edilmiş seyahat acentelerine başvuru yapılması gerekir. Başvuru sonrası müracaat ettiğiniz vize türüne göre evraklarınızı hazırlamanız ve randevu tarihinde bu evrakları teslim etmeniz gerekir. Verilecek randevunun tarihi konsolosluktaki yoğunluğa göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, başvuracağınız vize türü ne olursa olsun, pasaportunuzun son on yıldan önce çıkarılmış olması, seyahat tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması ve iki adet boş vize sayfasının olması gerekir.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Çek Cumhuriyeti Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımları İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Çek Cumhuriyeti Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Ev Hanımları İçin

Yazdır
Ev Hanımları İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Çek Cumhuriyeti seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Çek Cumhuriyeti seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çek Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Çek Cumhuriyeti vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Çek Cumhuriyeti Vizesi Sık Sorulan Sorular

Çek Cumhuriyeti için yapılan başvurularda, seyahat amacına göre farklılık arz eden bir değerlendirme süreci uygulanır. Yani yapılan her başvuru kendi içinde ayrı bir niteliğe sahiptir. Bu yüzden vize işlemlerinin süresi ile ilgili net ifadeler kullanılamaz. Fakat bir genele yapmak gerekirse, kısa süreli vize başvurularının 2 ila 5 iş günü arasında neticelendiğini söyleyebiliriz.
Çekya, Schengen Bölgesi sınırları kapsamında yer aldığı için, aldığınız vize diğer Shengen ülkelerinde de seyahat etme hakkı tanır. Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İsveç ve İsviçre gibi ülkeleri bu listeye dahil edebiliriz ve toplamda 26 ülkeye Çekya vizesi ile seyahat edilebilir. Ancak seyahatin bu ülkeden başlaması şartı vardır.
Çek Cumhuriyeti'ne vize başvurusu yaparken İstanbul ve Ankara' yer alan konsolosluklara şahsen katılımınızın gerektiği bir randevu sistemi uygulanır. Eğer kısa süreli bir vize için başvuru yapacaksanız, konsolosluğun internet sitesi üzerinden sadece Çarşamba günleri başvuru yaparak randevu talebi oluşturabilirsiniz. Uzun süreli vizeler için de Pazartesi- Perşembe günleri arasında sistem açıktır.
Çekya'ya vize başvurusunda bulunduktan sonra yapılan değerlendirme, mülakatsız sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda mülakat da yapılır. Özellikle uzun süreli vizelerde mülakat daha sık görülür. Örneğin aile birleşimi için bir başvuru yapılmışsa, her iki taraf da mutlaka yüz yüze görüşmeye çağırılır ve bu süreç boyunca birkaç kez tekrar edilebilir. Sürecin uzamasının nedenlerinden biri de budur.
Uzun süreli vize almak için öncelikle geçerli bir sebebinizin olması gerekir. Yapılan her başvuruda seyahat sebebinin detaylı olarak beyan edilmesi ve bu sebep çerçevesinde gerekli olan resmi evrakların sunulması beklenir. Ülkede uzun süre kalmak için eğitim, çalışma ya da aile birleşimi bir nedeniniz olmalıdır. Bu durumu ispat ettiğinizde vize süreniz uzayabilir.
Genel olarak erken sonuçlanan vizeler kısa süreli seyahatleri kapsar. Çünkü detaylı bir belge ibrazı söz konusu değildir. Doksan günü aşmayacak seyahatleriniz için başvurduğunuz turist vizesi, belgelerinizde bir eksiklik olmaması halinde en erken sonuçlanan başvuruları oluşturur.
Çek Cumhuriyeti'ne yapılan vize başvurularının her biri kendi içinde farklı dinamiklere sahip olabilir. Başvuru değerlendirme aşamasındayken bu veriler göre hareket edilir. Örneğin iptal imkanı olmayan bir otel ya da uçak bileti rezervasyonu yaptıysanız durumun acil olduğunu da beyan etmiş olursunuz. Ayrıca ziyaret sebebiniz de vizenin çıkış süresini kısaltabilir. Yani mutlaka ülkede bulunmanızı gerektiren şartlarda başvurunuz acil kapsamına alınır.
Express vize uygulaması Çek Cumhuriyeti'ne yapılan ziyaretleri kapsamaz. Yalnızca ölüm, ağır hastalık ve acil olduğu ispatlanabilecek diğer durumlarda değerlendirme önceliği elde edilebilir. Fakat bu durumun da resmi belgelerle ortaya konulması gerekir. Örneğin bir cenazeniz varsa hastaneden alınan bir ölüm raporunu belgelerinizin arasına ekleyerek durumu ispat edebilirsiniz. Aynı durum hastalık için de geçerli olacaktır.
Hayır. Çek Cumhuriyeti'ne yapılan vize başvurularında beyaz fon bulunan, başın üst kısmıyla omuzları da kapsayan fotoğraflar kabul edilir. Konsolosluğun resmi sitesinde fotoğrafta olması gereken özellikler detaylıca açıklanmıştır.
Eğer son beş yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesine vize için başvuru yaptıysanız, o esnada verdiğiniz parmak izi geçerliliğini koruyacaktır. İlk kez başvuru yapanlardan ise parmak izi alınması zorunludur.
Seyahatiniz esnasında masraflarınızı karşılayacak bir sponsor olması ve bu kişinin imzalı bir dilekçeyle bunu beyan etmesi halinde çalışmıyor olsanız dahi vize alabilirsiniz.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli/İstanbul
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal/İstanbul
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. Piazza Avm D:204
Pendik/İstanbul
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk. Pendorya Avm No:36
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883