Avustralya Vizesi Başvuru

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Vize Alıyoruz

Vize Başvurusu

Avustralya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Avustralya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vize alabilirsiniz. %98 vize onay oranıyla çalışan çözüm odaklı ekibimiz, dört adımdan oluşan başvuru süreci boyunca yanınızda.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Birlikte gerekli evrakları hazırlayalım ve vize başvuru formunu kurallara uygun şekilde dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Avustralya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar
  • Şirket Sahipleri
  • Emekliler
  • Çiftçiler
  • Öğrenciler
  • Reşit Olmayanlar
  • Yabancı Uyruklular

Çalışanlar

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Maaş Bordrosu (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)

Şirket Sahipleri

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu ve Taahütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Emekliler

Emekliler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avustralya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi ( Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Çiftçiler

Çiftçiler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avustralya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • Ziraat Odası Tarafından Verilmiş Çiftçi Belgesi
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Öğrenciler

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avustralya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Var İse Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri ( Var İse)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Reşit Olmayanlar

Reşit Olmayanlar İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avustralya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Yabancı Uyruklular

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi 
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Avustralya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Türkiye’de Çalışma ve Oturma İznini Gösteren Belgeler

Sık Sorulan Sorular

Seyahat planlamalarına yer veren kişilerin 1 ay öncesinden vize başvurularına yer vermesi önemlidir. Özellikle de planlarda herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi açısından başta başvurulara yer vermek daha doğru olacaktır. Bunun için resmi tatil ile bayramlar göz önünde bulundurulur. Nitekim randevuların alınacağı süreler bu günlere denk gelmemelidir. Yetkili kurumlar bu özel günlerde kapalı olacakları için başvuru kabul etmeyecektir. Sonuç olarak vize işlemlerine yönelik 20 iş günü içerisinde bilgi sahibi olacaksınız. Konsolosluk kapsamında onay alanların vizelerin şahsi olarak almaları söz konusudur. 3. Şahısların vizeleri almaları adına velakat belgelerini sunmaları gerekiyor. Sonucunda da vizeleri alanlar seyahat planlamalarından yana ilerleme hakkına sahip olacaktır.
İlgili belgelerin hazırlıkları akabinde Avustralya vize çeşitlerinden yana başvurulara yer verilebilir. Arkasında belirli sürelere göre vatandaşların vize sahibi olacakları ifade ediliyor. Bu süreler içerisinde vizeden yana farklı ülkelerin ziyaretlerinde de bulunmanız mümkün. Öyle ki Avustralya vizesi kabul eden birkaç tane ülkenin bulunduğu biliniyor. Ancak hangi ülkelerin olduğunu ancak yetkili kurumlardan ya da seyahat acentalarından öğrenebilirsiniz. Özellikle de turistik amaçlı gezintilere yer vermek isteyenlerin seyahat acentalarından yana bilgi sahibi olarak ilerlemeleri daha doğru olacaktır. Böylece hangi ülkelere gidebileceğinizi ve burada ki konaklama hizmetlerini dahi öğrenerek ilerlemek daha kolaydır.
Avustralya vizelerine başvuru yapmak isteyenlerin öncelikle web siteleri üzerinden ilerlemeleri gerekiyor. Online başvuru sistemlerinden yana elektronik kayıtlara yer verilecektir. Resmi kayıtların alınması halinde ise vize müracaat süreleri başlayacaktır. Online başvuruların akabinde yetkili birimlerde öncelik sahibi olabilirsiniz. Vize randevusu almak isteyenlerin ilgili konsolosluktan yana ilerlemeleri isteniyor. Ankara üzerinden konsolosluk vize bölümlerinin göz önünde bulundurulması gereklidir. Bu bölümde randevların hafta içi her gün alınması söz konusudur. Sadece randevulara yönelik geçerli olan sürelere dikkat etmekte fayda var. Bunun için 09.00 ile 11.30 saatleri arasında randevuların alındığı ifade ediliyor.
Seyahatlere yer vermeden 1 ay öncesine kadar vize başvurularında bulunmanız gereklidir. Bu şekilde online başvurulardan randevulara kadar tüm aşamaları atlatmış olacaksınız. Son olarak vize randevularında mülakatlara yönelik açıklamalar yapılır. Şöyle ki hem Türkçe hem de İngilizce olacak şekilde mülakatlardan yana ilerlemek mümkün. Görüşmelerde özellikle konaklamalar adına yeterli bilginin aktarılması önem arz ediyor. Gidiş amacına yönelikte yine sorular yöneltilir. Kısa ve net cevaplar kapsamında vatandaşların mülakatlardan da başarıyla geçmeleri esas alınır.
Data önceden Avustralya vizesine yönelik başvurulardan bulunan kişilerin şansı daha yüksektir. Sıklıkla ülkeye giriş-çıkış yapan kişilerin uzun süreli olacak şekilde vize sahibi olmaları mümkün olmakta. İlk vize başvurularına yönelik süreler her zaman daha kısadır. Bunun yerine sürekli olarak başvuru yapan öğrencilerin ya da iş adamlarının vize sürelerini uzatmaları esas alınır. Aynı zamanda vatandaşların uzun süreli vize almak adına maddi olanaklarını da ispatlamaları önemlidir. Finansal ya da mesleki durumun ispatlanması halinde de uzun süreli vizelerden faydalanmanız mümkün olacaktır. Belirli masrafların karşılanacağına yönelik sponsor dahi gösterilebilir. İlgili belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması ve mülakatlara yer verilmesi halinde kişilerin Avustralya’ya uzun süreli vize almalarına engel kalmayacaktır.
Turist vizelerine yönelik işlemlerin oldukça basit olduğu ifade edilir. İşlemlerin kısa sürmesinden kaynaklı en hızlı verilen vize çeşitleri arasında gösterilir. Üstelik turistik seyahatlerin belirli süreler çerçevesinde olması da hızlı çıkmasında etkilidir. Belirlediğiniz giriş-çıkış tarihlerini baz alarak vizelerin verilmesi söz konusudur. Sonuçlanması adına da maksimum 20 iş gününe yer veriliyor. Konsolosluk tarafından bilgi sahibi olarak pasaportlarınızı alabilirsiniz. Sürelerin daha da uzun süreli olmaması adına mutlaka pasaportların geçerlilik sürelerine ve yıpranmış olmamasına özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra boş sayfaların olması da yine önem arz ediyor.
Konsolosluk yoğunluğuna bağlı olarak vatandaşların acil vize alımlarından faydalanmalarına izin verilir. Bu anlamda acil durumların belirtilmesi hatta ispatlanması önemli olmaktadır. Ancak nedenlerine göre vatandaşların vize taleplerine yanıt verilir. Bunun için de yetkililer ile telefon ya da mail üzerinden görüşmelerde bulunabilirsiniz. Böylece ilgili belgeleri hazırlayarak hızlı bir şekilde randevulardan faydalanmanız hedef alınır. Randevuların akabinde vize görüşmeleri yapılır ve en kısa sürede taleplerin yanıtlanması söz konusudur. Avustralya’ya acil vize almak için de randevular ve mülakatlar temel alınır.
Yine hızlı olması adına vatandaşların Express vize taleplerine yer verildiğini de söylemek gerekiyor. Nitekim Avustralya adına henüz böyle bir uygulamaya yer verilmiyor. Bu tarz vizelerin alındığı ülkeler anında güncel olarak duyuruluyor. Duyuruları takip eden vatandaşların yapmaları gerekenler ifade edilir. Örneğin vizeye yönelik geçerli ülkenin talep ettiği belgeler ya da durumlar göz önünde bulundurulur. Buna göre hızlı bir şekilde vize sahibi olarak ilgili ülkeye giriş yapmanıza izin verilecektir.
Yeşil pasaporta sahip olan kişilere özel olarak vizesiz ülkeler sunuluyor. Ancak Avustralya bunlar arasında yer almıyor. Yani hususi pasaportlara sahip olan kişiler gibi yine vize taleplerinde bulunmaları gereklidir. Yine gerekli evrakların toplanması, randevuların alınması ve mülakatlara yer verilmesi istenecektir. Şartlara göre ilerleyen yeşil pasaportlu vatandaşların da vize almaları mümkün olmakta.
Sadece eğitim vizesi alacakların sağlık sigortalarına yönelik belge sunma zorunlulukları bulunuyor. Nitekim eğitim kurumları kayıtlarında da bu belgelerin var olması önemlidir. Diğer vize çeşitleri için bu tarz bir belge talebi bulunmuyor. Ancak yine de her vatandaşın sağlık sigortalarından yana seyahatlere yer vermesi önerilir.
Ödemelere yönelik kredi kartlarının geçerli olduğunu söylemek gerekiyor. İlgili vize çeşidine yönelik farklı fiyat bilgileri ile karşı karşıya kalacaksınız. Sonuç olarak bu fiyatların kredi kartlarından yana yatırımlarını gerçekleştirmeniz gerekir. Akabinde makbuzlarını da almayı unutmamanız isteniyor.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Bağdat Caddesi No: 415/62 (Güven İş Merkezi )
Maltepe İstanbul
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883