Macaristan Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Macaristan Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Macaristan Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Macaristan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye’de ikamet eden bireylerin Macaristan’a seyahat edebilmesi için, öncelikle Schengen vizesine başvurmaları gerekiyor. Yapılacak olan başvurular, Macaristan konsoloslukları veya büyükelçilikleri üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Macaristan vizesi almak için özellikle konsolosluk tarafından talep edilen belgelerin tümünün temin edilmiş ve randevu gününde yanınızda getirilmiş olması gereklidir.

Macaristan’ın hangi şehrine gitmek istediğinizden, vizeyle ne yapacağınıza kadar pek çok farklı konuya cevap vermeniz gerekiyor. Diğer Schengen ülkelerine de seyahat etmenizi sağlayacak olan bize için özel başvuruda bulunulabilir. Türkiye vize verilen bir ülke olmadığı ve antlaşma üyeleri arasında yer almadığı için, konsolosluklara başvurulması ve kararları doğrultusunda seyahat edilmesi şarttır.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Macaristan Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımları İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Macaristan Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Macaristan Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Ev Hanımları İçin

Yazdır
Ev Hanımları İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Macaristan seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Macaristan seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Macaristan vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Macaristan vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Macaristan vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Macaristan seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Macaristan seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Macaristan vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Macaristan’a gitmek isteyen bireyler tarafından konsolosluklarla veya büyükelçiliklerle iletişime geçilerek, randevu alınması gerekiyor. Randevunun belirlendiği taktirde Macaristan temsilciliğine giderek, ülkeye seyahat etmek için vize almak istediğinizi belirtmeniz isteniyor. Yanınızda getirmeniz gereken dosya türleri, hangi seyahat faaliyetinin gerçekleştirileceğine bağlı olarak açıklanıyor. Vize belgelerini yanınızda götürmeniz ve Macaristan konsolosluğundan Schengen vizesi almak istediğiniz taktirde ortalama 7 iş günü içerisinde vizenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bilgilerinizi detaylıca vermeniz, herhangi bir eksik belgenin bulunmaması, şüpheli olarak görülmemeniz halinde işlemler olumlu sonuçlanacaktır.
Macaristan’a gitmek üzere alınacak olan vizeler aracılığıyla Türkiye gibi vize üyesi olmayan ülkeler haricindeki, tüm üye ülkelere seyahat edilmesi mümkün oluyor. Seyahat masrafları kişi tarafından karşılanıyor fakat her bir seyahat için tekrardan vize alınması, pasaport ücreti ödenmesi talep edilmiyor. Gerçekleştirilecek olan seyahatlerde 26 farklı Schengen ülkesine gidilmesi, Macaristan’ın da bulunduğu rotada seyahat edilmesi mümkündür.
Macaristan’a gitmek üzere belgelerini hazırlamaya başlayan bireylerin, vize işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla vize başvurusunda bulunması gerekiyor. Bunun için öncelikle size en yakın şehirdeki konsoloslukla iletişime geçmeli, istenecek olan bilgileri verdikten sonra ise hangi işlemi yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Bu süreçte Macaristan’a gitmek için vize randevusunu alır ve belirtilen tarihte konsoloslukta olursunuz. İşlemleriniz belirtilen gün ve saatte gerçekleştirilerek, Macaristan’a gitmeniz için işlemler ekspres olarak veya normal hızla sonuçlandırılır.
Hangi amaçla Macaristan’a gitmek istediğinizi net olarak açıklamanz, bununla ilgili talep edilen belgeleri getirmiş olmanız isteniyor. Turistik faaliyetlerle, ticari çalışmalar için, eğitim almak için veya yatırım yapmak için ülkeye gitmeniz mümkün oluyor. Bu seyahat sebeplerinden hangisiyle Schengen vizesi almak istediğinizi net bir şekilde açıklamalısınız. Macaristan’a gitmek için vize alan fakat seyahatinin büyük bir bölümünü farklı ülkelerde geçiren bireylerin sayısının azaltılması isteniyor. Vize sürelerinin yeterli şekilde verilmesi için bu sürece önem veriliyor.
Macaristan’a seyahat edecek olan bireyler tarafından vize başvurularının yapılması özellikle sürenin net olarak belirtilmesi halinde mümkün oluyor. Son dönemde Macaristan’a uzun süreli seyahat etmek isteyen bireylerde yatırım yapmak istedikleri görülüyor. Ayrıca 1 yıla kadar olacak şekilde Erasmus öğrencisi olarak uzun vadeli vize başvurusunda bulunabilir ve ülkeye seyahat edebilirsiniz. Macaristan’a uzun süreli vize alınmak istendiği taktirde, yapılacak seyahatin amacı dışında yanlış bir bilgi verilmemesi son derece önemlidir. Sabıkanız bulunmuyorsa ve doğru söylediğiniz düşünülüyorsa, turistik faaliyet rotanızı belirttiğinizde zaten uzatılmasını talep ettiğiniz taktirde daha uzun bir vize süresi belirlenecektir.
Türkiye’den Macaristan’a gidilebilmesini sağlayan vize çeşitleri arasında buluann yatırım, ticari faaliyetler ve eğitim ön plandadır. Macaristan’ın da aralarında bulunduğu rotası bulunan bireyler genellikle Yunanistan konsolosluğundan vize alıyor. Macaristan’a gitmek ve buradan diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek için özellikle vizeyi aldığınızda, seyahatinizde nelere yer vereceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Her zaman için eğitim, ticari faaliyetler ve yatırım için ülkeye gitmek isteyen bireylere hızlıca vize alma imkanı tanınıyor.
Macaristan Konsolosluğu ile yapılacak olan görüşmenin ve belgelerin gösterilmesinin ardından, vize başvurusu gerçekleştirilebilir. Başvurunun olumlu bir sonuçla karşılaşması durumunda, Macaristan konsolosluğundan acil vize alınabilmesi için işlemler başlatılacaktır. Acil vizeler gen geç 48 saat içerisinde verilebilen bir yapıya sahiptir. Acil olmayan normal vize başvuruları ise Macaristan’a gidilebilmesi için ortalama 7 iş günü içerisinde vizenin çıkarılmasını sağlıyor. Macaristan’a acil vize ile gitmek isteyen bireylerin acil vize raporunu doldurması ve 24 saat ila 48 saat içerisinde çıkacak vizeyle Macaristan’a gitmesi mümkün oluyor.
Macaristan’a gitmek isteyen bireylerin talep ettikleri vize türlerinden bir tanesi de ekspres vizedir. Bu yöntem sayesinde sadece 1 ila 2 gün içerisinde çıkacak olan vizeyle Macaristan’a ulaşılması ve seyahatin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. Macaristan vizesi telefonla yapılacak olan başvuruyla konsoloslukta randevu almanızın ardından acil istenirse, en geç başvurudan iki gün sonra çıkarılabiliyor.
Macaristan vizesi olarak tanımlanan Schengen vizesini alabilmeniz için 60 Euro yetişkin, 30 Euro çocuk ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu miktarların ödenmesinin, tüm belgelerin temin edilmesinin ardından uluslar arası alanda Schengen vizeli ülkelere gidebilirsiniz.
Şüpheli, hakkında yakalama kararının bulunduğu, ülkeye girişinin yasak olduğu, yurt dışına çıkış yasağının bulunduğu durumlarda vize verilmez. Sabıkasız bireylerde de, şüpheli davranışlar sergilendiği taktirde vize verilmediği durumlar oluyor.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli/İstanbul
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal/İstanbul
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. Piazza Avm D:204
Pendik/İstanbul
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk. Pendorya Avm No:36
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883