Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda Krallığı’na seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize müracaatlarına dair değerlendirme işlemler Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından yürütülür. Hollanda’yı çeşitli nedenlerle ziyaret edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ülkeye giriş yapabilmek için Hollanda vizesi almalıdır. Yeşil, gri, siyah ya da kırmızı pasaport hamilleri Hollanda’ya yapacakları 180 günde 90 gün ile sınırlı seyahatleri için vizeden muaftırlar.

Hollanda Vizesinin Başvurusu Süreci

Hollanda Schengen Anlaşması taraflarından biri olduğundan Hollanda’ya kısa süreli (90 günden az) seyahat etmek isteyen kişilerin Hollanda Konsolosluğu’na Hollanda Schengen vizesi için başvuruda bulunması gerekir. Hollanda Konsolosluğu, şahsi olarak yapılan Schengen vizesi başvurularını (istisnai durumlar dışında) kabul etmez. Hollanda Schengen vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, seyahat amaçlarına uygun olacak şekilde Hollanda Turistik vize, Hollanda Ticari vize, Hollanda Aile Ziyareti vizesi ve Hollanda Transit vize başvurularını Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş Vize Danışma Merkezleri ile Turizm / Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapabilirler. Hollanda Schengen vizesi sahibi olan kişiler seyahatlerini Hollanda’dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de aynı vize ile seyahat etme hakkına sahiptirler.

Hollanda Konsolosluğu’na Hollanda’da 90 günden daha uzun süre konaklamalarını gerektirecek amaçlarla (eğitim, aile birleşimi, oturum, vb.) vize başvurusunda bulunan kişilerin başvuruları Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından doğrudan kabul edilir.

Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunan kişilerin vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için Hollanda Konsolosluğu Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmalıdırlar. Parmak izi tarama işlemi olarak da adlandırılan biyometri işlemi birçok farklı ülkede kullanılmaktadır.

Hollanda Konsolosluğu’na vize başvurusu esnasında sunulacak pasaportta en az 2 boş sayfa bulunmalı, pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve pasaportun geçerliliği vize bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha devam etmelidir. Reşit olmayan kişilerin Hollanda vizesi başvurusu anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte yapılmalıdır.

Hollanda İçin Vize Türleri Nelerdir?

Hollanda Ticari Vizesi; mesleki toplantılar veya konferanslar dâhilinde her türlü ticari faaliyet için göçmen durumunda olmayan kişilere, genellikle 6 aylık süreçler için düzenlenir.

Hollanda Turist Vizesi; kısa süreli verilen vizelerden biri olup gezi ve kültürel amaçlı seyahatlerde kullanılır. Diğer bir kısa süreli vize Schengen Bölgesi üyesi olan bir ya da birkaç ülkeye ziyaret etmek çin turizm ya da iş amaçlı gezilerde verilen Schengen vizesidir.

Hollanda’da ikamet eden aile ve arkadaşların ziyareti için bu kişilerin verdiği davet dilekçesiyle vize alınabilir.

Ticari amaçlı hususi ya da şirket aracıyla Schengen bölgelerine girilmesi ya da bu bölgelerden geçiş sağlanması için şoför vizesi başvurusu yapılabilir.

Hollanda Transit Vizesi; aktarmalı yurt dışı uçuşlarda aktarma yapılacak ülke tarafından istenilen ve geçici olarak verilen vize türüdür.

Denizci Vizesi; Malta ya da Malta üzerinden Schengen bölgesine üye olan ülkelerin karasularına geçiş izni amacıyla kısa süreli olarak verilir.

Kültür – Sanat – Spor – Konferans – Araştırma Faaliyetleri vizesi; eğitim seyahatlerini kapsar.

Hollanda Antilleri Vizesi ise Hollanda Krallığı’nın Antiller bölümü için verilen, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St Eustatius ve St Maarten bölgelerini kapsayan bir vize türüdür.

Hollanda Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

Hollanda vizesi almak isteyen kişi Hollanda Konsolosluğu’na istedikleri vize türüne göre başvuruda bulunmalıdır. Hollanda’ya yapılacak kısa süreli ziyaretleri kapsayan Schengen vizesi başvurusu söz konusu olduğunda Hollanda Konsolosluğu başvuruları direkt kabul etmez, yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden yapılması için yönlendirir. Ancak uzun süreli Hollanda vizesi alınacaksa Hollanda diplomatik temsilcilikleri başvuru kabul edilir.

Hollanda vizesi başvurusu için ikamet edilen bölgeye en yakın Hollanda Konsolosluğu bulunur ve istenilen vize türüne göre talep edilen belgeler hazırlanır. Randevu gününde evraklar teslim edilir ve Biyometrik işlem yapılır. Herhangi bir sorun olmadığı takdirde Hollanda vizesi 7-15 iş günü arasında çıkar. Çalışma ve oturma izni gibi durumlarda süreç uzayabilir. Bu nedenle seyahat planında herhangi bir aksama olmaması için seyahat tarihinden en çok 4 hafta önce Hollanda vizesi başvurusu yapılmalıdır.

Hollanda Vizesi İçin, Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Hollanda vizesi için randevusuz başvurular istisnai durumlar dışında kesinlikle kabul edilmez. Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak kişiler seyahatlerinin amacına ve süresine göre vize türünü belirlemelidir. . 90 güne kadar olan seyahatler için C Tipi (Schengen vizesi), 90 günden uzun sürecek seyahatler içinse D Tipi vizeye başvuruda bulunulabilir. Vize tipi belirlendikten sonra online ortamda İngilizce, Türkçe ya da Flemenkçe olarak Hollanda vize başvuru formu doldurulur.

Hollanda Büyükelçiliği C tipi yani kısa süreli seyahatler için vize başvurularını doğrudan resmi temsilciliklere kabul etmez. Hollanda vize başvuruları akrediteliği bulunan seyahat ve turizm ecenteleri üzerinden kabul edilir.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Hollanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Hollanda Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Dünyada pek çok ölmeden önce yapılacak 100 şey listesinin 1 numarası olan Amsterdam ziyareti yapman için gereken tek şey Hollanda vizesi. Hollanda’ya yaklaşık 200 ülkeden gelip mutlu mesut yaşayan milyonlarca kişi mevcut. Hollanda restoranlarının menülerini daha çok patates ve balık süslüyor. Yalnız buranın esnafı bizimkilere nazaran oldukça gevşekler. Siparişiniz hazır görüyorsunuz ama bir türlü masanıza gelmiyorsa inanın garsonlar birileriyle sohbete dalmışlardır. Yani Hollanda’da hiçbir şey için acele edilmiyor.

Hollanda Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş maaş bordrosu.
  • Hollanda vizesi almak isteyen çalışana ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış Hollanda’ya seyahat amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini gösterebilecek ıslak imzalı ve kaşeli dilekçe.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait imza sirküleri.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait son döneme ait vergi levhası.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Hollanda vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.
  • Nüfus kâğıdı fotokopisi

Hollanda Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Hollandalılar çok açık sözlü insanlardır. Düşündüklerini direk olarak karşılarındakine söylerler. Amerikalı ve ya İngilizlerin kibarlık dediği şeyi Hollandalılar samimiyetsiz ve ikiyüzlülük olarak nitelendirirler. Bu arada merkez bölgelerde kredi kartı kullanımı yaygınken kırsala doğru gidildiğinde kredi kartının kullanılmadığını fark edeceksiniz.

Hollanda Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz barkotlu hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza sirküleri kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Hollanda vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Emekliler İçin Vize Başvurusu

Hollanda’nın büyük bir kısmı deniz seviyesinin altında bulunmaktadır. Yeraltındaki suyu kolayca yukarı çıkartmak için hepimizin bildiği yel değirmenleri kullanan Hollanda da yaklaşık olarak 1200 yel değirmeni aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede göletleri kurutarak kullanılabilecek arazi elde ediyorlar.

Hollanda Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Tapu, araç ruhsat fotokopileri, kira kontratı gibi gelir gösterebileceğiniz belgeler.. ( Var İse)
  • Hollanda Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • E-devletten alabileceğiniz emekli tescil belgesi
  • Emeklilik maaşınızı aldığınız bankadan almanız gereken son 3 aya ait ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü.
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Hollanda vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Hollanda’da ulaşım için en çok kullanılan araç bisiklet. Dünyadaki halkın nüfusundan daha çok bisikleti olan tek ülke Hollanda. Hollanda’da yaşayanların en az 2 bisikleti bulunmakta. Hal böyle iken bisiklet yollarındaki kalabalık trafiği düzenleyen kurallar daha katı oluyor. Özellikle Amsterdam sokaklarında bisiklet ile gezerken kurallara mutlaka uymalısınız. Yoksa başınız gerçekten dertte demektir.

Hollanda Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların orijinalleri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Hollanda seyahati ile ilgili olarak bir sponsor yok ise maddi durumu gösterecek olan son 3 ayı gösteren banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Hollanda seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şahıs şirketi sahibiyse Hollanda Şahıs firma sahibi vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Hollanda Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. ( Yeni Tarihli)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Hollanda vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye. (Davetiye gönderen kişinin telefon numaraları kimlik bilgileri ve adres bilgileri yer almalıdır.)

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Hollanda’da alışveriş yapacaksanız yanınızda gerçekten çok para olmasına dikkat ediniz. Fiyatların Türkiye’dekine nazaran 2 katı olduğunu göreceksiniz. Bunun sebebi hem para birimleri arasındaki kur farkı hem de 2 millet arasındaki yaşam standartları. Hollanda’dan alınacak en güzel eşya ise orta çağdan beri kullandıkları tahta terlikler. “Klompen” adını verdikleri bu tahta terlikler Hollanda’nın simgesi olarak ülkede en çok satılan hediyelik eşya konumunda bulunuyor.

Hollanda Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Hollanda seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir emekli ise Hollanda emekli vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Seyahat amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise akrabalarınızdan alınacak olan davetiye.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)

Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Hollandalılar cömertlikleriyle anılan bir toplum değiller. Alman hesabı her ne kadar bu ülkeden çıkmamış olsa da Hollanda’da oldukça benimsenmiş durumda. Ayrıca Hollanda da yemek yediğiniz bir restorandan hiç bahşiş bırakmadan rahatlıkla ayrılabilirsiniz. Hollanda vizesi alıp ülkeye vardığınızda sokaklarda yemek yiyen onlarca kişi gördüğünüzde şaşırmayın. Dışarıda yemek yiyip para harcamayı seven bir millet değiller.

Hollanda Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Hollanda seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şirket sahibi ise Hollanda şirket sahipleri vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Seyahat amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise akrabalarınızdan alınacak olan davetiye.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Hollanda’da en sevilen atıştırmalıklardan birisi ekmeğin üzerine serpiştirilen çikolata parçacıkları. Hollandalılar buna “Hagelslag” diyorlar. Bu atıştırmalığı çocuklar kadar büyüklerde severek yiyorlar. Ülkemizde ayıp diye tabir ettiğimiz burun karıştırma hadisesi ise Hollanda da oldukça normal karşılanıyor. Sokaklarda burunlarını karıştıran Hollandalılar gördüğünüzde sakın şaşırmayın ve onları ayıplamayın.

Hollanda Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Hollanda seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şirket sahibi ise Hollanda şirket sahipleri vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Seyahat amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise akrabalarınızdan alınacak olan davetiye.
  • Hollanda vizesi talebi yapılan reşit olmayan çocuk bir ebeveyn ile seyahate çıkıyorsa her iki ebeveynininde alacağı noter tasdikli muvafakatname.
  • Ebeveynlerin ayrılığı söz konusuysa mahkeme tarafından verilen velayet kararı.
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Hollanda yüz ölçümü olarak Konya ilimiz kadar ya var ya yoktur. Ülkedeki neredeyse tüm arazi deniz doldurularak elde edilmiş olmasına rağmen dünyanın tarımsal anlamda ihracat yapan 2. Ülkesi konumundadır. Tarım politikaları ve Hollanda’nın tarihi ticari zekâsı sayesinde yılda 85 milyar Euro lük ihracatı yapmakta. Dünyanın en gelişmiş tarım üniversitesi tahmin edeceğiniz gibi Hollanda da bulunan Wageningen Üniversitesidir.

Hollanda Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.ooo TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Var ise davet mektubu.
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Çitçilik Belgesi
  • Vukatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkod gereklidir.)

Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Hollanda’da bize göre en pahalı ürünlerden birisi şişenmiş su. Ortalama 2 Euro’dan satılmakta olan suların yerine çeşme suyunu rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bunula birlikte tuvalet ihtiyacınızı da umumi tuvaletlerde görmek isterseniz 1 Euro’yu gözden çıkartmalısınız. Tüm ulaşım ihtiyaçlarınızı çok ucuza alabileceğiniz kartlar yardımıyla neredeyse bedavaya getirebilirsiniz. Tabii müze ve gece kulüpleri içinde kartlar mevcut.

Hollanda Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu. 
  • Hollanda vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Hollanda vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Hollanda her ne kadar deniz seviyesinin altında bir ülke olmasına rağmen ülkede neredeyse hiç sel felaketi yaşanmıyor. Mükemmel tasarlanmış set sistemleri sayesinde Hollandalıların sel diye bir doğa felaketi korkusu bulunmuyor. Osmanlı zamanında gönderilen lale soğanlarını ekerek başladıkları lale ekiciliği bu gün Hollanda’yı dünyanın her yerine lale gönderebilir bir ülke konumuna sokmuştur. Sulak arazileri toplamada yansımış olmalı ki erkelerin boy ortalaması 1.84 kadınların boy ortalaması ise 1.71 dir.

Hollanda Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Hollanda vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Hollanda vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Hollanda seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağkur hizmetleri ile ilgili e-devletten alabileceğiniz hizmet dökümü(Barkotlu olması zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Hollanda vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümleriniz. (Esnaf ve sanatkârlar odası gibi.)

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Hollanda Konsolosluk Bilgileri

Hollanda Konsolosluk sayfasına https://www.hollandavesen.nl adresinden ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Diğer tüm ülkelerin vize başvurularında söz konusu olduğu gibi Hollanda vizesinin kaç günde çıkacağı da talep edilen vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte Hollanda vizesi almak için ortalama 15 günlük bir süreye ihtiyaç vardır.Çeşitli etkenlere bağlı olarak bu sürenin uzaması söz konusu olabileceğinden seyahat planlarında aksaklıklar oluşmaması için seyahat tarihinden 1 ay önce vize başvurusunda bulunulması önerilir.

Hollanda vizesi başvurusunun Konsolosluğun/Büyükelçiliğin kapalı olduğu tatil günlerine ve resmi tatillere denk gelmesi durumunda Hollanda vize başvurusu değerlendirme süreci uzayabilir. Konsolosluğun/Büyükelçiliğin vize başvurusu sahibinde ek evrak istediği durumlarda ya da başvuru sahibinin mülakata çağrılması gerekliliğini doğuran durumlarda vize başvurusunun değerlendirilmesi süreci uzayabilir. Bununla birlikte bahsedilen sürelerin kısa süreli Hollanda vizeleri için geçerli olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Hollanda aile birleşimi, çalışma izni ya da oturum izni gibi uzun süreli vizelere yönelik olarak yapılan başvuruların sonuçlanması için daha uzun sürelere ihtiyaç vardır. Bu nedenle seyahat tarihinden belirli bir süre önce mutlaka vize başvurusunun eksiksiz bir şekilde tamamlanmasına özen gösterilmelidir.

Avrupa’da birçok ülkenin için bulunduğu Schengen, üye ülkelerden vize alan kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Bu noktada Hollanda vizesi alan kişiler, diğer Schengen ülkelerini vize almadan gezebilme hakkına sahip olurlar. Mevcut ülkeler içinde; Fransa, Belçika, Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İsviçre, İzlanda, İsveç, İtalya, Malta, Lihtenştayn, Slovenya, Slovakya, Almanya, Yunanistan, Lüksemburg bulunmaktadır.

Vize randevusu alabilmek için internet üzerinden işlem yapabilir ve randevunuzu en müsait tarihe oluşturabilirsiniz. Bunun için aracı acenteleri kullanmak mümkün olmaktadır. Konsolosluk, bazı acentelere bu noktada yetki vermiştir. Yetki sahibi olan kurumları öğrendikten sonra vize randevusunu çok rahat bir şekilde almak mümkündür. Bu noktada randevular hafta için ve mesai saatleri içinde olmaktadır. Size en uygun olan günü bu şekilde belirlemeniz mümkün olacaktır.

Vize randevusu aldıktan sonra konsolosluk tarafından çağrılma ihtimaliniz vardır. Ancak genellikle bir mülakat durumu yaşanmamaktadır. Çok gerekli görüldüğü bazı anlarda, konsolosluk; vize başvurusu yapan kişiye ulaşarak onu mülakata çağırabilmektedir. Bunun yanı sıra vize başvurularında bazen ek belgeler de istenebilmektedir. Ancak böyle şeyler çok istisnaidir.

Uzun süreli olarak Hollanda vizesi almak isteyen kişilerin, Hollanda D vizesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu vizenin bir diğer ismi ise Ulusal vizedir. Uzun süreli olan vize başvurularında yetkili olan kurum Hollanda Konsolosluğudur. Bunun dışında yer alan acenteler ile uzun süreli vize alınamamaktadır. Aile birleşimi, eğitim vizesi, oturum vizesi, uzun süreli vize kapsamında yer almaktadır. Vize, 90 günden fazla bir süre Hollanda’da kalacak olan kişiler için verilmektedir. Bu noktada hangi amaç ile bu vizenin alınacağı önemlidir. Çünkü gidiş amacına göre bazı belgeler de değişebilmektedir. Pasaport, biometrik fotoğraf, banka hesap dökümü, seyahat sağlık sigortası, başvuru formu, başvuru dilekçesi, sabit olarak istenen belgeler arasında yer almaktadır. Hollanda’ya uzun süreli vize, amacına göre farklı zaman dilimleri içinde sonuçlanmaktadır.

Hollanda vize çeşitleri arasında en erken çıkan vize turistik vizedir. 15 gün içinde bu vizeyi almak mümkündür. Hatta bu vizenin daha erken çıktığı dönemler de olabilmektedir. Ayrıca acil vize başvurusu da yapılabilmektedir. Duruma göre bu vizenin çıkma süresi farklıdır. Evlilik ve diğer nedenlerden dolayı alınacak olan vizelerin süresi çok daha uzun olabilmektedir.

Hollanda’ya acil vize almak mümkündür. Böyle bir durum içinde bulunan kişilerin, neden acil bir şekilde vizeyi alması gerektiğini açıklamalıdır. Bu açıklama sonrasında biyometri işlemlerinin sona ermesinden sonraki ilk günde randevu alınabilmektedir. Böylelikle beklenenden daha erken bir süre içinde vize başvurusu yapılmış olacaktır.

Çeşitli nedenlerden dolayı ivedi bir şekilde Hollanda’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları, Hollanda’ya Express vize ile bunu gerçekleştirebilme şansına sahiptirler. Bu noktada biyometri işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu işlemler sona erdikten sonra ilk randevu günü içinde işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz. Express vize, kısa süreli olarak alınacak vizeleri kapsamaktadır.

Hollanda yetkili makamlarının vize başvurusunu reddetme gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Bu durumun birçok nedeni vardır. Seyahat için hazırlanmış olan belgelerin eksik olması, en önemli ret sebeplerinden birisidir. Bunun yanı sıra ekonomik durumu yeterli olmayan kişilerin de vizeleri kabul edilmeyebilmektedir.

Vize başvurusu reddedilen kişiler, bu duruma itiraz etme hakkına sahiptirler. Ret nedenleri arasında yanlış bir biçimde ya da eksik olarak beyan edilmiş belgeler söz konusu ise bu belgeleri tamamlayarak, Ankara’da yer alan Hollanda Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmak mümkün olacaktır. Böylelikle vize başvurunuzun yeninden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.

Hollanda’nın Türkiye’de 4 tane fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Bunlar; İzmir, Gaziantep, Antalya ve Marmaris’te bulunmaktadır. Bazı işlemleri fahri konsolosluk üzerinden de yapmak mümkündür. Ancak bu işlemler için para ödeme zorunluluğu söz konusudur.

HABERLER

Haber bulunmamaktadır.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883