Finlandiya Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Finlandiya Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Finlandiya Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Finlandiya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Finlandiya ülkesine seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen bölgesi için vize alması gerekmekte. Diplomatik pasaport sahibi olan ve özel hizmette bulunan kişiler ise istisnai bir durum oluşturur. Vize için başvuruda bulunmadan önce vize merkezi üzerinden randevu alınmalıdır. Finlandiya’nın Ankara’daki vize merkezlerine ya da İstanbul Konsolosluğu’na şahsen başvurular teslim edilmeli.  Schengen vizesi başvurusu için Finlandiya ülkesine gidiş amacının belirtilmesi ve buna uygun vize alınması gerekiyor. Finlandiya vizesi almak için gerekli olan belgeler; 10 yılı geçmemiş olan pasaport belgesi, renkli vesikalık biyometrik fotoğraf, vize ve Schengen bölgesini kapsayacak olan seyahat sigortası, reşit olmayanlar için ebeveyn izni istenilen belgeler arasında yer almakta. Bunun dışında büyükelçilik gerekli görür ise ziyaretinizin amacı hakkında sizinle röportaj yapmak isteyebilir. Finlandiya için vize başvurusu ise yolculuktan 3 ay öncesinde ibraz edilebilir.  Planladığınız seyahatten en az 1 önce müracaat edilmesi daha iyi olacaktır. Çünkü elçilik ek evrak talep edebilir.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Finlandiya Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımları İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Vergi Levhası Kopyası. (Son Dönem)
  • İmza Sirküleri Kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçes. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Finlandiya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Emekli Maaşını Aldığı İlgili Banka Cüzdanı ve Banka Kartı Fotokopisi. (Maaş Miktarı Net Olarak Görülecek Şekilde Düzenlenmiş Belge)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Finlandiya Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafaakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Ev Hanımları İçin

Yazdır
Ev Hanımları İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Finlandiya seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Finlandiya seyahati masraflarını karşılayacak 1. Derece akrabaların evrakları. (Bu konu ile ilgili olarak profesyonel ekibimizden bilgi alabilirsiniz. )
  • Var ise davet mektubu.
  • Evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanları fotokopileri.

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Finlandiya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Finlandiya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Finlandiya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Finlandiya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Finlandiya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Varsa Öğrenci Belgesi. (Yeni Tarihli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Finlandiya vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Vize başvurusu için randevuda buluna kişiler belirli bir süre bekledikten sonra başvuru için kabul edilir. Başvuru için evrak düzenlenmeleri ve hazırlamaları zaman almaktadır. Bu nedenle Finlandiya’ya vize alacak kişiler, seyahat planlarından yaklaşık üç hafta öncesinde vize işlemlerini başlatmalı. Belirtilen süre genel olarak 7 ile 15 gün arasında değişir. Seyahat amacına, konsolosluğun yoğunluğuna göre de süre değişiklikleri yaşanmaktadır. Bu nedenle vize işlemlerinin resmi tatillere denk gelmemesi ayrıca önem taşır.
Finlandiya Schengen ülkeleri arasında yer aldığından dolayı Finlandiya vizesi ile diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilebilir. Ziyaret için kişilerin başvuru esnasında gidecekleri ülkeleri de belirtmesi gerekiyor. Çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Slovakya, Estonya, İspanya, Macaristan, Malta, Slovenya, Yunanistan, Portekiz, Slovenya, Norveç, Lüksemburg, İspanya, Hollanda, Litvanya, İsveç, Danimarka gibi ülkelere gidilebilir.
Vize randevusu konsolosluk sitesi üzerinden dijital olarak alınabilir. Bunun yanı sıra başvuru merkezlerine ait çağrı merkezlerini arayarak da randevu alınması mümkün. Site üzerinde yer alan randevu al butonuna tıklayan kişiler karşılarına gelecek olan sayfadaki bilgileri dikkatlice doldurmalı. Vize çeşidini de belirtmeli. Ardından randevu al butonuna tekrar tıklayarak randevu işlemleri sonlandırılabilir.
Finlandiya’ya seyahat edecek olanlar başvuruda bulunmak adına randevu almalıdır. Randevu bilindiği üzere online olarak alınmakta. Ancak konsolosluğun talebi üzerine başvuru merkezine gidilerek sözlü mülakat yapılması da mümkündür. Bu şart olan uygulamalardan olmamakla beraber ilgili mecranın insiyatifine bağlıdır.
Uzun süreli vize; D tipi vize olarak geçer. Bu vizeyi almaya hak kazanan kişiler 90 günden fazla olmak üzere ülkede kalmaya hak kazanır. Vize işlemleri adına yapılacak olan prosedür uzun süreli vizede de aynı şekilde işler. Finlandiya’ya uzun süreli vize için başvuruda bulunacak olan kişiler öncelikle randevu almalı. Daha sonra güncel evrak listesini öğrenerek istenilen belgeleri tamamlar. Daha sonra 80 Euro gibi bir ücret ödenerek vize harcı yatırılır. Makbuzda gerekli olan evraklar içerisinde dahil edilmektedir. Uzun süreli vize almak adına gerekli olan evraklar; on yılı geçmemek kaydı ile alınmış olan pasaport 6 ay geçerliliğe sahip olmalı. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat amacına uygun olarak eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan uzun süreli vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası ( uzun süre için düzenlenmiş olacak), maaş bordrosu, hizmet dökümü, kimlik fotokopisi.
En erken çıkan vize turistik vizedir. Eğitim, yatırımcı, turistik, aile birleşimi gibi vizeler 7 ile 15 gün arasında sonuçlanırken turistik amaçlı olan vize başvuruları 3 ile 5 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Seyahat amacına göre vize başvurularının sonuçlanma sürelerinde de değişiklik yaşanmaktadır. Ek evrak talep edilmesi durumunda bu süre sarkacaktır.
Finlandiya ülkesine vize çıkaracak olan kişilerin öncelikle başvuru koşullarını yerine getirmesi şart. Finlandiya’ya acil vize çıkarmak için ise ülkeye seyahat planlarından bir ay öncesinde işlemlere başlanılması gerekir. Seyahat amacına bağlı olarak erken vize çıkarılması mümkündür. Bunun için randevu alırken ve başvuru formu doldurulurken seyahat amacının ve vize çeşidinin bildirilmesi gerekmektedir.
Finlandiya ülkesine seyahat edecek olanlar kısa süre seyahat planlıyor ise vizenin sonuçlanması daha kısa sürede gerçekleşebilir. Yine de kişilerin seyahat etmeden belirli bir süre önce evrak tamamlamaya başlaması gerekmekte. Evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması durumunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Ek evrak talep edilmesi ise vize sürelerinin uzamasına sebebiyet verecektir. Express vize uygulaması yoktur.
Aile ziyareti vizesi için davet mektubu istenir. Geçerliliği ise 3 aydır.
Kişinin kalacağı yerdeki masraflarını karşılayacak düzeyde olmalıdır. Kişilerin kendi ülkesinde yaşamını sürdürmeye yetecek kadar bir gelire sahip olunması yeterli görülür. Günlük olarak 35 Euro ayırmaları gerekir.
Yalnızca turistik vize için başvuruda bulunanların önceden uçak bileti ve rezervasyonun eklenmesi gerekir.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli/İstanbul
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal/İstanbul
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. Piazza Avm D:204
Pendik/İstanbul
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk. Pendorya Avm No:36
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883