Çin Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Çin Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Çin Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Çin Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bordo pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının mutlaka Çin vizesi almak için başvurulara yer vermesi gerekiyor. Nitekim hizmet, hususi ya da diplomatik pasaport sahibi olan vatandaşlara özel 30 günlük vizelerin verilmesi sağlanıyor. Öyle ki bu pasaportlara sahip vatandaşların da daha uzun süreli seyahatler için yine vize başvurularında bulunmaları gereklidir. Kapıda Çin vize başvurularına yer verilmediği için öncesinden belgelerin hazırlıklarına geçmek ve ödemeleri yapmak gerekiyor. İlgili vize çeşitlerine bağlı kalarak vatandaşların belgelerini toplamaları zor olmayacaktır. Şahsen başvuruların yanı sıra yetkili turizm acenteleri kapsamında da yine vize başvurularında bulunmanıza izin verilecektir.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Çin Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev Hanımı İçin
  • Çalışmayanlar İçin
  • Reşit Olmayanlar İçin

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı)
  • İş Yeri Faaliyet Belgesi Aslı
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi Ve Hizmet Dökümü Aslı
  • Maaş Bordrosu (Son Ay)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Çin Halk Cumhuriyetinde Bulunan Çalışmak İçin Gidilecek İş Yerinden Oradaki Belediye Tarafından Düzenlenmiş Davetiye Mektubu Kopyası
  • Çin Halk Cumhuriyeti Tarafından Verilen İş durumu Bildirir İzin Belgesi veya Uzman Belgesi
  • Çin Halk Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş “Yabancı Çalışma Belgesi”

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Dilekçe ( İşyerinizin  antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalı kaşeli olmalıdır.)
  • Pasaport (En az 6 ay bitiş süresi olmalıdır.) varsa eski pasaportlarınız.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi, Nüfus müdürlüğünden temin edilen vukuatlı nüfus kayıt örneği. 
  • 2 adet fotoğraf (Biyometrik 3.5*4.5 ölçülerde schengen ve son 3 ay içerisinde  çekilmiş olmalıdır.)
  • Şahsi Bakiyeli banka dökümünüz.
  • SGK, bağkur hizmet dökümü (E-devlet sitesinden alınabilmektedir.)
  • Şirket evrakları( Ticari sicil gazete,Orijinal Faaliyet belgesi ve oda sicil kaydı, imza sirküsü, Vergi levhası) ( Son yılı kapsamalıdır .)
  • Varsa Tapu araç ruhsatları fotokopileri.
  • Zorunlu Seyahat poliçesi 30.000 Euro kapsamlı. (Bizler yapabiliyoruz.)

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biyometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ,İstanbul dışında olanlar için ikametgah belgesi
  • Nüfus Cüzdanı Kimlik Fotokopisi, Varsa Tapu, ruhsat fotokopileriniz.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (ıslak imzalı ve kaşeli)
  • SGK’dan alınan emekli dökümü (e-devlet şifresi ile alınabilmektedir.)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biyometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ,İstanbul dışında olanlar için ikametgah belgesi
  • Nüfus Cüzdanı Kimlik Fotokopisi, Varsa Tapu, ruhsat fotokopileriniz.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu
  • Öğrenci Belgesi

Ev Hanımı İçin

Yazdır
Ev Hanımı İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biyometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Tam tekmil Anne, Baba, Eş, Çocuklar kapsamalıdır.)
  • Kimlik Fotokopisi

 

Kefil Eş,ise;

  • Konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe(imzalı ve kaşeli)
  • Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı) Ticari Sicil Gazetesi
  • Şirket İmza Sirküleri, Vergi Levhası(son yıl işlenmiş olmalı)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi, Nufus Cüzdanı Kimlik Fotokopisi, Varsa Tapu, ruhsat fotokopileriniz.
  • Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu

Çalışmayanlar İçin

Yazdır
Çalışmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport (Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biyometrik resim (3,5*4,5 ebatlarında)
  • Otel, uçak rezervasyonu (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Tam tekmil Anne, Baba, Eş, Çocuklar kapsamalıdır.)
  • Kimlik Fotokopisi

 

Kefil Eş,ise;

  • Konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe(imzalı ve kaşeli)
  • Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı) Ticari Sicil Gazetesi
  • Şirket İmza Sirküleri, Vergi Levhası(son yıl işlenmiş olmalı)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev Adresi ve telefon numarası, mail adresi, Nufus Cüzdanı Kimlik Fotokopisi, Varsa Tapu, ruhsat fotokopileriniz.
  • Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu

Reşit Olmayanlar İçin

Yazdır
Reşit Olmayanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport. Çin Halk Cumhuriyeti vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Çin Halk Cumhuriyeti vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Çin Halk Cumhuriyeti vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Çin Halk Cumhuriyeti seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Çin Halk Cumhuriyeti seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri. (Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Yasal Veliyi Gösterir Belgeler.
  • Çin Halk Cumhuriyeti vizesi almak isteyen kişinin anne ve babası tarafından noter onaylı 6 ayı geçmemiş muvafakatname.
  • Yasal Velisi İle Seyehat Etmiyorsa, Yasal Velisi Tarafından Verilmiş Noter Tasdikli İzin Belgesi. (Muvafakatname)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)

Sık Sorulan Sorular

Vize çıkma sürelerine etki eden birkaç faktörden söz etmek gereklidir. Örneğin Çin Konsolosluğunun hafta sonları başvurulara yer vermediği bilinir. Bunun gibi resmi tatillerde de herhangi bir işleme yer verilmez. Seyahat planlamalarının bu günlere denk gelmesi halinde vizelerin çıkma süresi uzayabilir. Bunun akabinde konsolosluğun yoğunluğu dahi vize süreleri etkiliyor. Arkasından ek evrak taleplerinde dahi bulunduklarını söylemek gerek. Mülakata dahi ek olarak çağırma yetkilerine sahiptir. Bu gibi durumlardan kaynaklı vize başvurularından yanıt bulmak biraz uzun sürecektir. Öyle ki tüm bu aksiliklerin meydana gelmemesi halinde ortalama 7 ile 10 iş günü içerisinde vizeler çıkacaktır.
Çin vizesi almanız halinde Hong Kong ile Makau geçişlerine özel olarak herhangi bir vize almanıza gerek kalmıyor. Tek girişli olacak şekilde vatandaşların vize başvurularından yanıt bulmalarına izin verilir. Çin vizelerinin pek çok türden vatandaşları karşıladığı açıktır. Nitekim bu türler üzerinden hangi ülkelere giriş yapıldığını ancak elçilikler ya da seyahat acentaları kapsamında öğrenebilirsiniz. 2018 yılı içerisinde güncel olarak bu tarz bilgilerin duyurularına yer verilir. Seyahat edecek kişilerin bu bilgiler kapsamında transit vize başvurularına yer vermeden birkaç ülkeyi ziyaret etmeleri sağlanıyor.
1 Ocak 2018 tarihinden itibaran Çin randevu sistemine yönelik kolaylıklara yer verilmiştir. Şöyle ki online olarak vize başvurularına yer vermek mümkün haldedir. Bunun yanı sıra randevu sistemine de yine online olarak ulaşım sağlanıyor. Böylece vatandaşların uygun tarih ve saatlerde randevu almaları zor olmayacaktır. Resmi internet sitesi kapsamında randevu sistemine göz atmanız sağlanacaktır. Üstelik ticari vize talepleri için de yine online başvurulara yer vermeniz mümkün. Bu gibi kolaylıklar kapsamında vize başvurularından daha hızlı yanıt bulabilirsiniz. Resmi internet sitelerinden yönlendirmeler sayesinde vatandaşlar istedikleri türden vize sahibi olabiliyorlar.
Çin vize türlerinin sayıca fazla olduğu açıktır. Bu türlere bağlı olarak farklı randevu sistemlerine ve mülakatlara yer verilir. Örneğin Çin Z vizesine başvuruda bulunmak isteyenler mutlaka mülakata çağırılır. Şahsi olacak şekilde mülakatların yapılması temel alınır. Şahsi mülakatlara yönelik detaylı bilgi sahibi olanların herhangi bir sorun yaşamayacakları açıktır. Burada genel olarak hangi amaçla ülkeyi ziyaret edeceğiniz sorulur. Maddi durumlar ya da iş olanakları açısından da hazırlıklı olmakta fayda var. Mülakat hazırlık sorularına önceden göz atanlar bu aşamada herhangi bir sorun yaşamayacaktır.
Genel anlamda öğrenci vizeleri ile oturma izinleri gerektiren vizelerin süreleri uzun olmaktadır. Bu gibi vize işlemlerine yönelik minimum 1 yılın temel alınması söz konusudur. 1 yıl ve üzerinde Çin’e uzun süreli vize almak isteyenlerin randevu almaları zorunludur. Konsolosluk çerçevesinde uzun süreli vizelere yer verilir. Bunun dışında seyahat acenteleri kapsamında da yine uzun süreli vizeler için gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Şahsen başvurulara yer veren vatandaşların ilgili belgeleri sunarak taleplerini iletlemeleri bekleniyor. Akabinde ise finansal durumlardan eğitime kadar tüm detaylara göz atılarak vize süreleri belirlenecektir.
İlgili belgelerin hazırlanması ve ödemelerin yapılması halinde hızlı bir şekilde öğrenci vizesi alınabilir. Bunun gibi grup şeklinde olan turistik vize alımlarının süresi de kısadır. Nitekim vizelerin erken çıkmasına etki eden bazı durumların olduğunu da söylemek gerekiyor. Örneğin seyahatlerin süresi burada önemlidir. Bu yüzden en erken çıkan vize türünün hangisi olduğunu net olarak söylemek mümkün değildir. Genel anlamda çoğu ülkenin turistik vizesine yönelik işlemleri daha hızlı olmaktadır. Ancak uzun süreli olması halinde bu vize türü de geç çıkabiliyor.
Çin’e acil vize almak isteyenlerin öncelikle nedenlerini ifade etmeleri gerekiyor. Ancak geçerli nedenler çerçevesinde vize başvurularından hızlı bir şekilde sonuç almanız sağlanacaktır. Yine gerekli evrakların toplanması ve ödemelerin yapılması önemlidir. Bunların dışında randevu alarak yetkili birimlere açıklamaların yapılması gerekiyor. Böylece en hızlı şekilde geçerli vize türlerinden yana ülkeye giriş yapmanız mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra belgeleri hazır olan ve ödemelerini yapan vatandaşların da en az 7 iş günü içerisinde vizeleri çıkıyor. En fazla da 10 iş günü olarak vizelerin çıkma süreleri ifade edilir. Acil vize sahibi olmak isteyenlerin resmi tatil ile hafta sonlarını göz önünde bulundurmaları da önemlidir.
Kısa bir süre öncesine kadar var olan Express vize uygulamalarının kalktığını göreceksiniz. Güncel duyurular kapsamında yetkili kurumların bu konuda ki tutumlarına göz atmanız mümkün olacaktır. Ancak 2018 yılı içerisinde express vize taleplerinin geçersiz sayıldığı görülüyor. Birden fazla vize türüne ev sahipliği yapan Çin, güncel duyurularından yana seyahat edecek kişilere bilgi vermeye devam ediyor. Bu bilgilere göz atmanız halinde acil, uzun süreli ya da express vize politikalarına yönelik harekete geçmeniz kolay olacaktır.
Çin vizeleri için başvuruda bulunan kişilerin vesikalık olarak fotoğraflarını hazırlamaları gereklidir. Nitekim biometrik fotoğrafların olduğu başvurular kabul edilmiyor.
İstanbul ile Ankara üzerinden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri vize başvuruları alınıyor. Sadece Salı ile Perşembe günleri müracaatların alınmadığını söylemek gerekiyor.
Yeşil pasaporta sahip olan kişilerin dahi 30 günü geçecek olan seyahatleri için vize almaları gereklidir. Diğer tüm pasaport türlerinde de aynı durumun geçerli olduğunu göreceksiniz.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883