Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ülkemizden her yıl binlerce kişi kültürel gezi, eğitim, iş seyahati ya da farklı nedenlerle Almanya’ya gidebilmek için vize başvurusunda bulunur. Vize başvuru sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için vize başvuru koşulları, konsolosluk tarafından ibrazı talep edilen belgeler ve belgelerin kabul koşulları, başvuru ücretleri gibi konular hakkında net bilgiler edinilmelidir.

Almanya Vizesi İçin Merak Edilenler Nelerdir? Başvuru Nasıl Yapılmalıdır?

Almanya Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkeler arasında bulunduğundan dolayı kişiler Almanya vizesi sahibi olduklarında Almanya’dan seyahatlerine başlayıp Almanya Schengen vizesiyle diğer Schengen ülkelerini ziyaret edebilirler. Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin 90 güne kadar olan seyahatleri için Almanya Schengen Vizesi, 90 günden fazla olan seyahatleri için ise Almanya Ulusal Vizesi başvurusu yapmaları gereklidir.

Almanya’ya çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya giriş yapabilmek için Almanya vize müracaatında bulunmalıdır. Almanya’ya seyahat edecek kişilerin pasaportunda daha öncesine ait çok girişli ve geçerli bir Schengen vizesi bulunduğu durumlarda, Almanya’ya giriş için istenen Almanya Schengen vizesi için başvuruda bulunulması gerekliliği ortadan kalkar.

Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Almanya vizesi başvurusundan muaf tutulma hakkına sahiptir.

Almanya Schengen vizesi başvurusunda bulunulması için elçilikten ya da konsolosluktan randevu alınmalıdır. Randevunun seyahat tarihinden en az 15 gün önce olacak şekilde alınması dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Elçilikten ya da konsolosluktan randevu alındıktan sonra istenilen belgeler kabul şartlarına uygun olacak şekilde hazırlanmalı ve elden teslim edilmelidir. Pasaport ve önceki vizelerin tüm kopyaları seyahat tarihinden önce en az 3 ay süreyle geçerli olmalı aynı zamanda pasaportta en az iki boş sayfa yer almalıdır.

Eğer kişi ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunacaksa randevu almalı ve parmak izi vermelidir. Verilen parmak izi 5 yıl süreyle geçerli olmakla birlikte 02.02.2015 tarihi öncesinde Avusturya vizesi için alınan parmak izlerinin Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusudur. Kişi 10 yıldan daha eski olan pasaportlarla Almanya’ya seyahat edememektedir.

Aile birleşimi, oturum ve çalışma izni gibi amaçlarla Almanya’ya seyahat edecek olan kişiler Almanya Ulusal Vize başvurusunda bulunmalıdırlar.

Almanya Vizesinin Başvuru Süreci

Uzun süreli vize başvuruları Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılır. 90 güne kadar olan vize başvuruları ise Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlara ya da turizm/seyahat acentelerine yapılabilir.

Almanya vizesi başvurusu için ilk olarak vize başvuru formu doldurularak ibraz edilmelidir. İbraz edilecek diğer evraklar seyahatin amacına göre değişiklik gösterebilir. Vize başvuru formu; Türkçe ve Almanca olarak iki dilde büyük harflerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Almanya Konsolosluğu, vize başvurusunda bulunacak olan kişilerden ne amaçla seyahat ettikleri, seyahat masraflarının karşılanma şekli ve Türkiye’ye dönüş yapılacağına dair belgelerin ibrazını ister. Talep edilen diğer belgeler diğer Schengen ülkelerinin talep ettiği vize başvurusu belgeleriyle benzerlik gösterir. Vize işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürümesi ve olumlu şekilde sonuçlanması için evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde ibraz edilmesi gerekir.

Almanya İçin Vize Türleri Nedir?

Almanya’ya yapılacak olan seyahatin amacına göre farklı vize türlerine başvurulabilir. Ülkeye yapılacak seyahatlerin süresine göre de Almanya vizesi ayrı sınıflandırılır.

Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vize

Resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyet, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma, konferansa katılma, spor veya kültürel etkinliğe katılmak amacıyla Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişilere yönelik Schengen vizesi bu kapsamdadır. Aynı zamanda Almanya Turistik Vizesi – Almanya Ticari Vizesi – Almanya Aile Ziyareti Vizesi de bu kategoridedir.

Almanya Uzun Süreli Ulusal (D Tipi) Vize

Almanya’da 90 günden fazla kesintisiz olarak konaklamak isteyen kişiler Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne birebir başvuru yaparak ikamet için verilen bu vize tipini alabilirler. Almanya Aile Birleşimi Vizesi – Almanya Çalışma Vizesi – Almanya Erasmus Vizesi bu vizenin kapsamındadır.

Almanya Transit Vize

Türkiye’den hareket ederek üçüncü bir ülkeye Almanya üzerinden transit geçiş yapacak kişilerin Havaalanı Transit Vize başvurusunda bulunması gerekir. A Tipi vizesi olan kişiler, havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak suretiyle seyahat etme hakkını elde ederler. Transit seyahatler; Frankfurt/Main ve Münih Havalimanları ile belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havalimanlarında söz konusu olmaktadır.

Almanya Vizesi İçin, Başvuru Randevusu Nasıl Yapılır?

Almanya’ya kısa ya da uzun süreli seyahat etmek isteyen kişilerin ilk olarak Almanya vize randevusu yapmaları gerekir. Randevu, başvurusu yapılacak vize türüne göre başvuru merkezinden ya da konsolosluktan alınabilir. Kısa süreli vize başvuruları Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinden, Almanya ulusal vize başvuruları ülkemizdeki Almanya konsolosluklarından yapılmalıdır. Her iki durumda da önce vize başvurusu için randevu alınması gerekir. Almanya Konsolosluğu randevu işlemleri ücrete tabi olmakla birlikte kısa süreli Schengen vize başvuru randevuları ücretsiz gerçekleştirilebilir.

Almanya Schengen vize randevusu; turistik, ticari, ziyaret, kültürel gezi ya da gezi gruplarıyla yapılacak seyahatler ve 90 günü aşmayacak seyahatler için alınır. Randevu işlemi sırasında kişi seyahat amacını net bir şekilde ifade etmelidir. Vize başvuru dosyası başvuruya kabul edilmesi, Konsolosluk harcı ödenerek biometri verilerinin alınması vize randevu işlemi kapsamındadır. Kişi randevu gününde ve saatinde Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği başvuru merkezinde hazır bulunur.

Almanya ulusal vizesine; Almanya’da okumak, üniversite eğitimi, dil eğitimi almak, aile birleşimi yapmak, Almanya’da yerleşik bir firmada çalışmak, inşaat işçisi olarak çalışmak, iş kurmak ya da 90 günü aşan herhangi bir seyahat için başvuruda bulunulabilir.

Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Randevunuzu Alın

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Almanya Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

Almanya Çalışanlar için vize bavurusu evraklarını, Almanya Vize randevunuza en geç 10 gün kala teslim etmelisiniz. Randevu gününüz ile evrakların çıkarılma tarihi arasında 15 gün olması gerekmektedir. Evrakların düzenlenmesi, formların doldurulması ve koordinasyon işlemlerinin tamamlanması için bir kaç günlük sürenin bulunması oldukça önemlidir. Son gün teslim edilen evraklar sürecin ciddi uzamasına neden olacaktır. S.G.K çalışanları maaşlarınızın bankaya yatırılması ve banka dökümlerinin sunulması Konsolosluk tarafından gelirinizin belgelenmesi anlamı taşımaktadır. Şahıs şirketinde çalışanlar imza yetkilisinin imza Sirküsü yerine imza beyanı vereceklerdir. Çalışmış oldukları şirketin faaliyet belgesi ve ticaret Sicil gazetesi yerine kayıtlı oldukları meslek odası belgesi vermelidirler.

Almanya Çalışanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 8 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması için Pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu. Tarafımızdan doldurulmaktadır.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları veya eski vizelerinizin fotokopileri
  • 2 Adet Biyomerik fotoğraf. ( Fotoğrafın Biyomerik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (% 40 indirim yapılarak  Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş maaş bordrosu.
  • Almanya vizesi almak isteyen çalışana ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış seyahat amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini gösterebilecek ıslak imzalı ve kaşeli dilekçe.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait imza sirküleri.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait son döneme ait vergi levhası.
  • Çalışmış olduğunuz şirkete ait faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet ‘ten alınıyorsa barkotlu çıktı zorunludur.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Almanya vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.
  • Nüfus kâğıdı fotokopisi

Almanya Şirket Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Almanya seyahatinizde en dikkat edeceğiniz şey insanların kesinlikle çok dakik olduklarıdır. Söz verdikleri zamanda mutlaka söz verdikleri yerde olurlar. Yani Almanya’da kalacağınız süre zarfında dakikliğe oldukça özen göstermelisiniz. Bunun yanında Almanların diğer Avrupa ülkelerindekinin aksine çok direk ve net konuşma gibi bir özellikleri bulunur. Konuşulanları asla kişisel ya da kabalık olarak almayın.

Almanya Şirket Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi.( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri.Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Bağ kur hizmetleri ile ilgili e-devlet’ten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Orijinal Faaliyet Belgesi. (Son Üç Ay Tarihli)
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza sirküleri kopyası. (Süresi Geçmemiş)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası. (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • E-devlet’ten Almanya vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kağıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Almanya vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.

Almanya vizesi almak isteyen kişilerin soy isimlerinde bir değişiklik olması durumunda yeni pasaport alma zorunlulukları vardır. Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Emekliler İçin Vize Başvurusu

Almanya seyahatinizde bir restorana gittiğinizde içeceğiniz suya dikkat edin. Çoğunlukla Almanlar musluk suyu içemediklerinden karbonatlı suyu tercih ederler. Özellikle belirtmediğiniz her durumda karbonatlı su içme durumunda kalabilirsiniz.

Almanya Emekli Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Tapu, araç ruhsat fotokopileri, kira kontratı gibi gelir gösterebileceğiniz belgeler.. ( Var İse)
  • Almanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • E-devlet’ten Almanya vizesi başvurusu için alacağınız aile toplum kağıdı. (Eş, çocuk, anne, baba bireylerinin eklenmesi gerekir.)
  • E-devlet’ten alabileceğiniz emekli tescil belgesi
  • Emeklilik maaşınızı aldığınız bankadan almanız gereken son 3 aya ait ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü.
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Almanya vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.

Almanya vizesi almak isteyen kişilerin soy isimlerinde bir değişiklik olması durumunda yeni pasaport alma zorunlulukları vardır. Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

Almanya seyahatinizde özellikle sergi ve müzeleri gezmelisiniz. Bizdekinin aksine orada müze ve sergiler ücretsiz ya da oldukça komik ücretler karşılığında gezilebiliyor. Sırf Almanya’daki müze sergileri dolaşmak için bile Almanya vize başvurusu yapabilirsiniz.

Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların orjinalleri
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazmalı)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Almanya seyahati ile ilgili olarak bir sponsor yok ise maddi durumu gösterecek olan son 3 ayı gösteren banka hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • Almanya seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir çalışansa Almanya çalışanlar vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Almanya Vizesi için başvuran kişi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter onaylı muvafakatname. (Aslı ve fotokopisi.)
  • Öğrenci Belgesi. ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları karşılayan kişiye ait belgeler.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (S.G.K’ dan uzun barkodlu)

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

Almanların çok katı çalışma kuralları vardır. Özellikle Pazar günleri açık mağaza bulmak oldukça zordur. Bunun yanında kafe ya da restoranlarda size yer gösterilmesini beklemeyin. Beğendiğiniz boş bir yer varsa direk gidip oturun. Almanların özellikle takıntılı oldukları bir konu varsa da oda geri dönüşüm konusudur. Çöpe attığınız bir şeyi doğru kutuya attığınıza mutlaka dikkat edin.

Almanya Ev Hanımları Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Almanya seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir emekli ise Almanya emekli vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Seyahat amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise akrabalarınızdan alınacak olan davetiye.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkodlu gereklidir.)

Soyadı değişikliği söz konusuysa mutlaka pasaport yenilenmelidir. Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Çalışmayanlar İçin Vize Başvurusu

Özellikle Almanya’da bisiklet kullanımı diğer Avrupa ülkelerine nazaran oldukça fazladır. Bir bisiklet kiralayarak Almanya’daki şehir turlarına katılırsanız oldukça keyifli dakikalar geçireceğinizin garantisini verebiliriz. Bununla birlikte özellikle elektronik müzik sevenler için muhteşem DJ performansları dinlenmeye değer.

Almanya Çalışmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Almanya seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şirket sahibi ise Almanya şirket sahipleri vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Seyahat amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise akrabalarınızdan alınacak olan davetiye.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkodlu gereklidir.)

Soyadı değişikliği söz konusuysa mutlaka pasaport yenilenmelidir. Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Reşit Olmayanlar İçin Vize Başvurusu

Almanya patlayan şekerler ülkesi. alman çikolatası, Alman pastası gibi ürünler ile çocukların neredeyse en sevdikleri ülke haline gelmiştir. Almanya’dan gelen her yakınımız mutlaka ya patlayan şekerler ya da Alman çikolatası bir kez olsun getirmiştir. Bu ürünleri yerinde tatmak için kendinize bir fırsat yaratın.

Almanya Reşit Olmayanlar Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılan fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Almanya seyahati ile ilgili olarak sponsor olacak kişinin sosyal statüsüne göre istenen tüm belgeler. (Örnek vermek gerekirse sponsor olacak kişi bir şirket sahibi ise Almanya şirket sahipleri vizesi için gerekli olan tüm evraklar. )
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya vizesi alma sebebinizi açıklayacak bir dilekçe. Seyahat tarihleri belirtilmeli.
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Var ise Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Seyahat amacı aile ya da arkadaş ziyareti ise akrabalarınızdan alınacak olan davetiye.
  • Almanya vizesi talebi yapılan reşit olmayan çocuk bir ebeveyn ile seyahate çıkıyorsa her iki ebeveyninden alacağı noter tasdikli muvafakatname.
  • Ebeveynlerin ayrılığı söz konusuysa mahkeme tarafından verilen velayet kararı.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkodlu gereklidir.)

Soyadı değişikliği söz konusuysa mutlaka pasaport yenilenmelidir. Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Çiftçiler İçin Vize Başvurusu

Özellikle organik et ve süt üretimi konusunda söz sahibi olan Almanya’ya her yıl yüzlerce çiftçimiz teknoloji ve deneysel tarım için Almanya yolunu tutuyor. Eğer sizde bu tip işlerle ilgileniyorsanız Almanya vize başvurusu yapıp olayları yerinde görüp incelemek çok daha faydalı olacaktır. Fikir alışverişi yapabileceğiniz binlerce çiftçi firmanın sizi beklediğini unutmayın.

Almanya Çiftçiler Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Var ise davet mektubu.
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Çitçilik Belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Aile toplum kağıdı. e-devlet’ten alınmış ise barkodlu gereklidir.)

Başvuru esnasında konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Kamu Personelleri İçin Vize Başvurusu

Almanya Avrupa’nın en büyük spor devlerinden biri. Bayern Münih, Bayern Leverkusen gibi devlerin boy gösterdikleri dev arenaları o büyülü maç atmosferini yerinde yaşamanız için bir Almanya vize başvurusu yapın. Kısa sürede vizebasvurumerkezi.com yardımı ile çıkacak olan vizeniz ile doya doya maç seyretmenin keyfine varın.

Almanya Kamu Personelleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı maaş bordrosu.
  • Almanya vizesi almak isteyen kamu personeline ait varsa tapu veya araç ruhsat fotokopileri.
  • Bağlı olduğunuz kurumdan alacağınız görevinizi, izin tarihlerinizi belirten kaşeli ve imzalı belge.
  • Eğer emekli sandığına bağlıysanız kurumdan yazı alınması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (S.G.K’ dan uzun barkodlu)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Almanya vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.

Konsolosluk tarafından ek evrak ve ek görüşme talep edilebilir. Soyadı değişikliği olmuşsa pasaportun değişmesi gerekmektedir.

Almanya Şahıs Firma Sahipleri İçin Vize Başvurusu

Avrupa’daki Türk nüfusunun çok büyük bir kısmı Almanya’da bulunmaktadır. Hatta o’kadar fazla Türk vardır ki kendi mahallelerini bile kurmuşlardır. İlk giden nesil halen Almancayı tam olarak konuşmasada 2. ve 3. nesil ana dili gibi Almanca konuşabilmektedir. Kaliteli ürünler üreten bir firma sahibiyseniz Almanya vizesi alarak Almanya’daki fırsatları takip etmek için çok geç sayılmaz.

Almanya Şahıs Firma Sahipleri Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport. Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Almanya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların asılları.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. ( T.C Kimlik numarası yazılı)
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 25.000 – 35.000 TL bakiyesi bulunmasına özen
    gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu
    etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı
    zorunludur.)
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. ( Fotoğrafın biyometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Almanya vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi. ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Almanya seyahatinizde kullanacağınız konaklama ve ulaşım bilgileri. (Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Bağ kur hizmetleri ile ilgili e-devlet’ten alabileceğiniz hizmet dökümü.
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. ( Var İse)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak gidiş – geliş tarihlerini ve ziyaret amacını belirtecek şekilde düzenlenmiş kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş vize talep dilekçesi.
  • Son döneme ait vergi levhası kopyası. (Son Dönem)
  • İmza beyan belgesi. (Süresi Geçmemiş)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( S.G.K’ dan uzun barkodlu)
  • Aile ve ya arkadaş ziyareti için Almanya vizesi alacaksanız yakınlarınızın belediyeden alabileceği orijinal davetiye.
  • Bağlı olduğunuz odalardan alabileceğiniz hizmet dökümü (Esnaf ve sanatkarlar odası gibi.)

Almanya vizesi almak isteyen kişilerin soy isimlerinde bir değişiklik olması durumunda yeni pasaport alma zorunlulukları vardır. Konsolosluk tarafından ek evrak ve ya ek görüşme talep edilebilir.

Almanya Konsolosluk Bilgileri

Almanya Konsolosluğu vize başvuruları için randevu sistemi ile çalışmaktadır. Başvuru işlemleri Konsolosluğun yetkilendirdiği kurumlar üzerinden yapılmaktadır. Dijital parmak izi uygulaması iDATA Almanya ofisi Altunizade veya iDATA Astoria AVM Şişli adresinde gerçekleşmektedir. 4 sene 11 ay içerinde parmak izi uygulaması bulunanlar tekrar parmak izi vermeyeceklerdir.     Randevusu olmayanlar için işlem yapılmamaktadır. İstanbul Büyükelçililiği, Ankara ve İzmir Başkonsoloslukları ile Antalya Konsolosluğu tek bir web sayfası üzerinden hizmet vermektedir. Almanya Konsolosluğu linki üzerinden Almanya Konsolosluk ve Dış temsilcilikleri sayfasına ulaşabilirsiniz.

Vize Başvuru Merkezi Almanya sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Sık Sorulan Sorular

Almanya vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin, uzun süreli bir vize talep ettikleri takdirde en az 15 gün ile en çok 30 gün arasında değişen sürelerde beklemeleri zorunluluğu vardır. Almanya vizesinin kaç günde çıkarılabileceği, kişinin Almanya vize başvurusunda bulunduğu süredeki işlemlerin yoğunluğuna ve gerekli belgelerin incelenmesi için ne kadar süre gerektiğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Almanya Konsolosluklarının yoğun olduğu tarihler arasında Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Paskalya ve Noel öncesi bulunmakta olup bu dönemde yapılan başvurular daha uzun sürede sonuçlanabilir. Kısa süreli vize başvurularında bu süre 7 ile 15 gün arasında değişebilir. Pandemi koşullarında kısa süreli V.İ.P başvuru hizmeti geçici süreliğine durdurulmuştur.

Almanya vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler seyahat programlarında herhangi bir aksama ile karşı karşıya kalmamak için seyahatlerinden en az 30 gün önce vize başvurularını tamamlamaya özen göstermelidirler. Aynı zamanda seyahat tarihine 15 günden az kalmış olan vize başvurularının işleme kabul edilemeyeceği konusu da göz önünde bulundurulmalıdır. Almanya Schengen vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler başvurularını seyahat tarihlerinden 3 ay öncesine kadar gerçekleştirebilme hakkına sahiptirler.

Almanya Schengen bölgesine dahil bir ülkedir. Bu nedenle Almanya seyahati için alınan Schengen vizesi kişilere Schengen bölgesine dahil olan ülkeler arasında seyahat serbestliği imkanı verir. Ancak bunun için kişinin seyahat başlangıcı Almanya olmalıdır. Bu sayede Schengen bölgesine dahil olan ülkeler arasında; Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre yer alır. 

Almanya Schengen vizesi alındığında kişinin seyahatine Almanya’dan başlaması zorunlu bir durumdur. Schengen vizesi çoklu giriş alındığı durumlarda ise Almanya’ya giriş yapılıp istenilen Schengen ülkesine seyahat edilebilir ve Schengen bölgesinden çıkış yapılabilir. Çoklu giriş vizesi alan kişiler vizede izin verilmiş olan süre boyunca istedikleri tüm Schengen Bölgesi ülkelerine seyahat etme hakkına sahip olurlar. Schengen ülkelerinin her biri isteyen tarafa vize düzenleme konusunda aşağı yukarı aynı şartlara sahiptirler. Bununla birlikte olası farklılıklar için ilgili ülkenin Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği ile iletişim kurularak bilgi edinilmelidir.

Almanya’ya çeşitli nedenlerle uzun ya da kısa süreli olarak gitmek isteyen kişilerin Almanya vizesi alması şarttır. Ancak Almanya vizesi almak için ilk olarak randevu alınmalıdır.Vize randevusu almak son derece kolay ve hızlı bir süreçtir. Almanya vizesi almak isteyen kişiler konsolosluğa ya da büyükelçiliğe gitmelerine gerek kalmaksızın yetkili makamlar ya da anlaşmalı acenteler aracılığıyla randevu alma imkanına sahiptirler. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta randevu tarihlerine göre başvuru yapılabileceği ve randevu talebi olmayan kişilerin Almanya vizesi başvurusunda bulunamayacağıdır. 

Almanyaya seyahat etmek için Almanya vizesi almak isteyen kişiler vize randevularını seyahat tarihinden en geç 15 gün önce almalıdırlar. Özellikle tatil dönemlerinde vize randevularının çok daha ileri tarihlere verilmesi gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle seyahat planlarında herhangi bir aksaklıkla karşılaşmak istemeyen kişilerin 1 ay önceden randevu talebinde bulunmaları önerilir. Almanya vize randevusu almak isteyen kişiler bulundukları ikametgah adresine göre farklı yetki alanlarına sahip olan; Almanya Büyükelçiliği, İstanbul Almanya Başkonsolosluğu ya da İzmir Almanya Başkonsolosluğuna başvuruda bulunabilirler.

Almanya vizesi almak isteyen kişilerin vize başvurusunda bulunabilmesi için mutlaka randevu alması gerekir. Yoğunluk nedeniyle çok daha ileri tarihlere randevu verildiği durumlarda kişi VIP Vize randevu hizmetinden yararlanarak daha erken tarihte randevu alma ve başvuruda bulunma imkanına sahip olabilir. Bununla birlikte VIP randevu hizmetinden faydalanmak için ek bir ücret ödenmesi gerekir. Bu aşamada kişinin sahip olduğu öncelik yalnızca randevu tarihinin erkene alınması olup vizenin sonuçlanma süresi konusunda bir ayrıcalık elde edilmesi söz konusu değildir. Almanya vize randevusu mülakat şeklinde değildir. Almanya vize başvurusunda bulunan kişi randevu gününde ve saatinde başvuru merkezine gidip sıra numarası alır. Sırası geldiğinde almak istediği vize türüne göre hazırladığı evrakları merkez yetkilisine teslim eder. Evraklarda eksiklik olması durumunda başvuru sahibi bilgilendirilerek tamamlaması talep edilir. Daha sonra parmak izi taraması yani biyometri işlemi yapılır ve başvuru süreci tamamlanır. Diğer yandan konsoloslukların çok gerekli görmesi durumunda istisnai olarak başvuru sahibini mülakat için çağırma hakkı vardır. Bu tür istisnai durumlar dışında, normal prosedür kapsamında mülakat yapılması söz konusu değildir.

Almanya’ya uzun süreli vize alınması farklı amaçlardan dolayı gerekli bir durum haline gelebilir. Bu kapsamda aile birleşimi, çalışma izni ya da oturum izni için vize başvurusu yapılabilir. Uzun süreli Almanya vizesi almak için başvuru sahibinin belirli noktalara dikkat etmesi çok önemlidir. Hangi vize türüne başvurulacağının belirlenmesi, evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması, kişinin seyahat süresince masrafları karşılayabileceğini gösteren banka hesabı sunulması, taahhüt edilen tarihlerde ülke sınırlarının terk edileceğine dair ikna edici olunması, uçak ve otel rezervasyonuyla vize talep dilekçesindeki tarihlerin uyumlu olması, seyahat amacının net bir şekilde belirtilmesi ve bu konuda deneyimli, profesyonel bir ekiple çalışılması uzun süreli vize almayı sağlayan önemli etkenlerdir. 

Bununla birlikte ilk kez vize alacak kişilerin uzun süreli vize alması ihtimali daha düşüktür. Ülkeler genellikle tekrarlanan başvurularda vize süresini uzatırlar. Alınan vizenin düzenli bir şekilde kullanılması bir sonraki başvuruda vize süresinin uzatılması olasılığını artırır. Diğer bir deyişle sık sık seyahat etmek uzun süreli vize almayı sağlayan etkenlerden biridir.

Almanya vize türleri içerisinde en erken çıkan genellikle turistik vize olmaktadır. Ancak Almanya turistik vizesi almak isteyen kişiler de 15 ile 30 gün beklemek zorundadır. Aynı şekilde Erasmus eğitim vizesi de kısa sürede alınabilen vize türlerinden biridir. Bununla birlikte Almanya vizesi almak isteyen kişilerin beklemesi gereken süre alınmak istenen vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Alınmak istenilen vize türünün yanı sıra başvuru yapılan dönemdeki yoğunluk da ibraz edilen belgelerin incelenmesini geciktirebileceğinden dolayı vize almak için daha uzun süre beklenmesi gerekliliği ortaya çıkabilir.

Almanya’ya acil vize alınması gibi bir uygulama söz konusu olmadığından dolayı Almanya’ya seyahat edecek olan kişilerin acil vize alması gibi bir olasılık yoktur. Bu nedenle Almanya vizesi almak isteyen kişiler normal prosedürler kapsamında başvurularını yapmak ve gerekli bekleme süresini tamamlamak zorundadır. Almanya vizesi almak isteyen kişiler seyahat amaçları ve süreleri ile ilgili olarak ihtiyaçları olan vize türüne başvuruda bulunabilirler. Almanya vizesi farklı türleri olup en erken 15 gün içinde sonuçlanacak olan Almanya vizesine başvurulması mümkündür.

Almanya vize başvuruları için acil vize uygulaması bulunmamakla birlikte Almanya vizesi almak isteyen kişi başvuru evraklarını sunduğu dosyaya acil durumunu kanıtlayan evraklar ile birlikte acil durumunu açıklayan bir dilekçe ekleyebilir. Bu durumu işleme alma ve değerlendirme yetkisi Büyükelçilik/ Başkonsolosluk’ta bulunmaktadır. 

Almanya’ya express vize gibi bir uygulama bulunmadığı için Almanya vizesi almak isteyen kişiler vize başvuru sürecinde normal prosedürü izlemek ve gerekli süreyi beklemek zorundadır. En erken çıkan Almanya vizesi 15 ile 30 gün arası bir bekleme süresini gerektirir. Almanya vize başvuruları Konsolosluklar tarafından akredite edilen aracı kurumlar aracılığıyla yapılabilmektedir. Uzun süreli Almanya vize başvurusu yapmak isteyen kişiler ise Konsolosluk ile iletişime geçmelidir.

Almanya vize başvurularında vize onayının verilmesi ya da vize başvurusunun reddedilmesi kararı vize başvurusunun yapıldığı bölgenin yetki alanında bulunduğu Almanya Konsolosluğu tarafından verilir. Almanya vize reddi durumunda bu karar bir ret mektubuyla birlikte değerlendirme sonucunda başvuru sahibine iletilir. Vize başvurusunun reddi durumunda başvuru sahibinin yeniden vize başvurusu oluşturma ya da vize reddine itiraz hakkı vardır. 

Vize reddine itiraz durumunda itiraz kararını veren Konsolosluğa itiraz dilekçesi ibraz edilmekte olup bu konuda standart bir form ya da format yoktur. Vize reddine itiraz eden kişi sunduğu dilekçede itirazının nedenlerini açık ve net bir şekilde belirtilmelidir. Aynı zaman itirazının reddedilmesine neden olan unsurların ortadan kaldırıldığına dair ek belgeler sunulabilir. İtiraz dilekçesi ret kararının verildiği tarihten itibaren en geç 1 ay içinde Konsolosluğa ulaştırılmış olmalıdır.

Vize reddi sonrasında yeniden Almanya vize başvurusu yapılacağı durumlarda, hazırlanacak dosyada önceki ret nedenlerinin ortadan kaldırıldığından emin olunmalı ve buna göre gerekli evraklar hazırlanmalıdır. En sık karşılaşılan Almanya vizesi ret nedenleri; yeterli finansal kanıt olmaması, seyahat belgelerinin eksik olması ya da inandırıcı bulunmaması, kişinin ülkesine geri döneceğine dair bir kanı oluşmaması ve seyahat sağlık sigortasının uygun bulunmaması olarak sıralanabilir.

Almanya vizesi almak için ibraz edilmesi gereken belgeler her vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte her tür vize başvurusu kapsamında standart olarak istenilen bazı belgeler vardır. Bu belgeler; pasaport, pasaportun fotokopisi ya da Eski Schengen vizelerinin fotokopisi, vize başvuru formu ve taahhütname, Almanya Başkonsolosluğu’na seyahat amacını açıklamak için yazılmış şahsi dilekçe, T.C.Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi, yeni çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf, anne baba bilgilerini de içeren yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği, gidiş-dönüş uçak rezervasyonu ve otel rezervasyonu, seyahat masraflarına ilişkin belgeler, seyahat sağlık sigortası poliçesi ve mesleki belgeler olarak sayılabilir. Mesleki bilgileri destekleyen belgeler; S.G.K’lı çalışanlar, işverenler, emekliler, öğrenciler, ev hanımları, çalışmayan kişiler, çiftçi ya da hayvancılıkla uğraşanlar, avukatlar, doktorlar, eczacılar ve mühendisler için farklı olmaktadır.

Vize başvuru sürecinin aksaksız bir şekilde ilerlemesi için ibraz edilen belgelerin güncel olmasına özen gösterilmelidir. Başvuru dosyasında sunulan banka hesap dökümü geriye dönük son 3 ayı kapsamalı ve başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınmalıdır. Seyahat sağlık sigortası seyahat tarihinden bir gün önce başlayıp bir gün sonra bitecek şekilde hazırlanmalıdır.

 

Almanya vizesi başvurularının sonuçlanması için gereken süre vizenin türüne göre değişiklik gösterir. Bunun yanı sıra Almanya vizesi başvurusunun yapıldığı konsolosluğun çalışma saatleri, başvuru yapıldığı dönemdeki yoğunluk, başvuru yapan kişinin durumu ve seyahatin amacı gibi etkenler de Almanya vizesinin ne kadar sürede çıkacağı noktasında belirleyici etkenler olarak sayılabilir. Almanya vizeleri içinde en kısa sürede çıkan için 15-30 gün bekleme süresi vardır. Konsolosluğun çalışmadığı günler, yoğun günler ya da eksik evrak ibraz edilmesi gibi etkenler vize çıkma süresinin uzamasına neden olabilir. Ayrıca aile birleşimi, oturum gibi vizelerde bu süre daha fazla uzayabilir. Uzun süreli vizeler genellikle vize başvuru tarihini izleyen 3 ay içinde karara bağlanmış olur.

Almanya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibinin belgelerini detaylı bir inceleme sürecine tabi tutabilmekte ve bu durumda ek süreye gerek duyabilmektedir. Bu tür durumlarda Almanya Konsolosluğunun belirlediği ortalama vize çıkış süresi geçerli olmaz. Vize sürecinde herhangi bir nedenden dolayı oluşabilecek gecikmelerden etkilenmemek için seyahat tarihinden en az 1 ay önce Almanya vizesi başvurusunda bulunulmalıdır.

İletişim

Vize Başvurusu Danışma Merkezi

Vize Başvuru Merkezi ile tüm başvuru süreçlerini uzman danışmanlar eşliğinde tamamlayıp, vizenizi biz alıyoruz.

Maltepe/İstanbul Bağdat Caddesi No: 415/62

    ARA     444 1 883