Amerika Vizesi Başvurusu

45 Yıldır %98 Onay Oranıyla Amerika Vizesi Alıyoruz


Vize Başvurusu için gereken tüm belge ve formlar tarafımızdan doldurulmaktadır.

Vize Başvurusu

Amerika Vizesi başvurusu için formu doldurun. Detaylı bilgi için sizi arayalım.

Amerika Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

ABD’ye çeşitli amaçlar ile gidecek olan kişilerin, mutlaka vize başvurularını yapmaları gerekmektedir. Bu noktada ABD vizesi almak için bir takım kural ve şartlara uyma zorunluluğu vardır. Birleşik Devletlerin büyükelçilik ve konsoloslukları üzerinden vize almak için başvuru yapılabilmektedir. Yapılacak olan başvurular, randevu sistemine göre düzenlenmektedir. Bundan dolayı elçilik ya da konsolosluktan randevu alınmalıdır. Bu noktada Amerika vize başvuruları, farklı amaçlara göre değişik prosedürler kullanılarak yapılır. Bu anlamda vize süreleri de değişebilmektedir. ABD Vizesi alabilmek için talep edilen belgelerin eksiksiz olması gerekmektedir. Ayrıca tüm beyanların, belgelendirilmesi ve ibraz edilmesi şarttır. Sıkıntısız bir vize başvurusu için mutlaka belirlenmiş olan kurallara uymak ve talep edilen dokümanları ilgili kurumlara vermek gerekmektedir. Amerika vize başvuruları Schengen vizesine benziyor olsada önemli ayrıntılar yüzünden aralarında büyük farklar vardır. Talep edilen belgeleri yanlış, eksik ya da hatalı bir şekilde doldurduğunuz taktirdeyapmış olduğunuz Amerika vize başvuru’nuz reddedilebilir. Vize başvurusu esnasında zamanınızı ve paranızı boşa harcamamanız için profesyonel ekibimizden yardım alarak  %98 oranınında olumlu sonuç alabilirsiniz.


Bize Ulaşın

Hemen arayın veya başvuru formunu doldurun. Danışmanlarımız vize başvuru sürecinizi başlatsın.

Evrakları Hazırlayalım

Vize başvurunuz için gereken tüm belge ve formları kurallara uygun şekilde biz dolduralım.

Randevu Alalım

Danışmanlarımız konsolosluktan randevunuzu alsın ve gerekli işlemleri tamamlasın.

Vizeniz Onaylansın

Vizeniz onaylandıktan sonra, Vize Başvuru Merkezi'nden pasaportunuzu teslim alın.

Amerika Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Çalışanlar İçin
  • Şirket Sahipleri İçin
  • Emekliler İçin
  • Öğrenciler İçin
  • Ev hanımları için
  • Çalışmayanlar için
  • Reşit Olmayanlar için

Çalışanlar İçin

Yazdır
Çalışanlar İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş (antetli kağıda) Vize Talep Dilekçesi (İngilizce)
  • İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
  • Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopileri ( Mevcut Bakiyesi Bulunan ve Hesap Hareketli)
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
  • SGK Hizmet Dökümü, Emekli İse Emeklilik Cüzdan Fotokopisi
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren.)
  • Evli Olanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopi

Şirket Sahipleri İçin

Yazdır
Şirket Sahipleri İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Dilekçe (İşyerinizin antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalı kaşeli olmalıdır.)
  • Şirket evrakları (Ticari sicil gazete, orijinal faaliyet belgesi ve oda sicil kaydı, imza sirküsü, Vergi levhası) (Son yılı kapsamalıdır.)
  • SGK, Bağkur hizmet dökümü (E-devlet sitesinden alınabilmektedir.)
  • Şahsi Bakiyeli banka dökümünüz
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus müdürlüğünden temin edilen vukuatlı nüfus kayıt örneği.

Emekliler İçin

Yazdır
Emekliler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Tam vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ,İstanbul dışında olanlar için ikametgah belgesi
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (ıslak imzalı ve kaşeli)
  • SGK’dan alınan emekli dökümü(e-devlet şifresi ile alınabilmektedir.)
  • Seyahati karşılayacak kadar içinde Bakiye olan son 3 aylık Banka hesap dökümleri (bankanın imza sirküsü fotokopisi ile)
  • Ev adresi ve telefon numarası, mail adresi

Öğrenciler İçin

Yazdır
Öğrenciler İçin İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli)
  • Masrafları Karşılayan Kişiye Ait Finansal ve Mesleki Belgeler
  • 18 Yaşını Doldurmamış Öğrenciler İçin Anne ve Baba Tarafından Doldurulmuş Muvafakkatname
  • Lise Öğrencilerini de kapsayan Kapalı Zarf İle Sunulması Gerekn Transkript
  • 14 Yaşını Geçmeyen Öğrencilerin Yerine Velileri Konsolosluğa Giderek Orjinal Vukuatlı Nüfüs Kayıt Belgesini Yetkililer İle Paylaşmalıdır

Ev hanımları için

Yazdır
Ev hanımları için İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Seyahat Giderlerinin Eşi Tarafından Karşılanacağını Bildiren ABD Başkonsolosluğuna Hitaben İngilizce Olarak Yazılmış Vize Talep Dilekçesi (İngilizce)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Evli İse Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
  • Eşi ya da Aile Bilgilerini Gösteren Evraklar

Çalışmayanlar için

Yazdır
Çalışmayanlar için İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Seyahat Esnasında Masrafaları Karşılayacak Sponsorunuz İle İlgili Banka Dökümleri
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Eşi ya da Aile Bilgilerini Gösteren Evraklar

Reşit Olmayanlar için

Yazdır
Reşit Olmayanlar için İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport ( Temdit süresi en 1 yıl)
  • ABD Vize Başvurularında 50mm x50mm Olacak Şekilde Biometrik Vesikalık Fotoğraf ( 2 adet)
  • Seyehat Esnasında Kullanılacak Rezervasyon Bİlgileri (Otel, Uçak Rezervasyonları)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri Gibi Gelir Durumunuzu Özetliyecek Belgeler ( Var İse)
  • Davetiye ve / veya Ziyaret Durumunu Açıklayıcı Evraklar (Davet Eden Kişinin Kimlik ve İkamet Bilgileri Gibi)
  • DS 160 Vize Başvuru Formu ve Taahütname Bu Form Tarafımızca Doldurulacaktır
  • Ziyareti Gerçekleştirecek Kişi Öğrenci İse Öğrenci Belgesinin Aslı
  • Tatil Dönemi Haricinde Yapılacak Geziler İçin Okuldan Vize Süresi Boyunca Alınan İzin Belgesi Aslı
  • Her İki Ebeveynlerinden Alınacak Olan Amerika Seyyahati İçin Alınacak Noter Onaylı Muvafakatname
  • Tam Tekmil Alınması Gereken Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • Tur İle Gidilecek İse Tur Programı ve Tur Kayıt Formu

Sık Sorulan Sorular

ABD’ye gitmek isteyen ve bunun için vize başvurusu yapan kişilerin en merak ettiği soruların başında vizenin çıkma süresi gelmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde veren kişiler, 4 ya da 5 gün içerisinde vizelerini alabilirler. Ancak yatırımcı vizesi 6 haftaya kadar uzayabilmektedir. Bunun yanı sıra aile birleşimi vizeleri de zaman zaman 1 seneyi bulabilmektedir. En erken sürede çıkan vize ise turistik vizedir.
ABD vizesi sahibi olan kişiler, birçok ülkeye vize olmadan girebilme hakkına sahiptirler. Bu ülkelerin başında ABD gelmektedir. Bunun yanı sıra Porto Riko’ya da gitmek mümkündür. Vize istemeyen bir diğer ülke ise American Somoa Adasıdır. Hawai, Alaska, Northern Marianas Adaları ve Guam, Amerikan vizesi ile gidebileceğiniz diğer ülkeler olarak dikkat çekmektedir.
Vize randevuları konsolosluk binasında yapılmaktadır. İlk olarak görevli kişiler, daha önce doldurmuş olduğunuz DS-160 belgesini incelerler. Daha sonra buradaki bilgilerin tutarlı olup olmadığını anlamak için birkaç soru sorarlar. Bu soruların içinde ABD’ye gitme amacınız, ABD’de ne kadar süre kalacağınız, seyahat sırasında masrafları nasıl karşılayacağınız, yaptığınız iş, ABD’de hangi şehirlerde kalacağınız gibi suallere cevap vermeniz gerekmektedir.
ABD’ye uzun süreli vize alabilmek için diğer vize işlemlerinde takip edilen yol uygulanmalıdır. Bu noktada ABD, uzun süreli olarak maksimum 10 yıllık vize vermektedir. Böylelikle vize süresine bir sınırlama getirilmiştir. ABD’ye uzun süreli vize için pasaport, biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Randevu alındıktan ve vize başvuru ücretini ödedikten sonra bazı belgeleri ibraz etmeniz gerekiyor. Devlet memuru olanlar, öğrenciler ya da özel sektörde çalışan kişilerin bu durumu kanıtlaması gerekiyor. Bunun yanı sıra banka hesaplarınızda son 6 ayın hesap hareketleri de belgeye dökülmek zorunda. Vize süresi her ne kadar 10 yıllık olsa da, ABD’de en fazla 6 ay kalabiliyorsunuz.
ABD’ye vize alım sürecinde en erken çıkan vize turistik vize olarak bilinmektedir. Ortalama süresi ise 4 – 5 gün civarındadır. Bunun yanı sıra çok acil durumlarda da vize başvurusu yapılabilmektedir. Ancak acil durumun nedenlerinin iyi bir şekilde açıklanması gerekmektedir. Turistik vizelerde belgelerin gerçek olması ve beyanların doğru bir şekilde aktarılması şarttır. Bu şekilde vize alım işlemi yapılabilmektedir.
ABD’ye acil vize alabilmek için, bunu mutlaka konsolosluğa belirtme zorunluluğu söz konusudur. Bu noktada www.usvisa-info.com adresine giriş yapmak gerekmektedir. Burada yer alan profilinize giriş işlemini başarılı bir biçimde yaptıktan sonra başvuru özet yazan yere tıklamak gerekiyor. Sonrasında ek işlemler alanına giriş yapıp, acil randevu talep et bölümünü seçmelisini. Gerekçenizi belirttikten sonra konsolosluğun vereceği cevabı beklemelisiniz.
ABD’ye değişik amaçlar ile seyahat edecek olan kişiler, express vize adı altında bir vize alamazlar. Ancak acil durumlar için konsolosluk tarafından verilen vizeler söz konusudur. Böyle bir vize alabilmenin temel şartı ise kabul edilebilir bir gerekçe sunmaktır. Bu gerekçe konsoloslukta bulunan görevliler tarafından kabul edildiği zaman, vize işlemleri de hızlanmış olacaktır.
En merak edilen konuların içinde olan ABD vize başvuru mülakat soruları içinde genellikle prosedüre uygun sualler dile getirilmektedir. Görevlilere vereceğiniz olan güven bu noktada çok önemlidir. Mesleki durum ve neden ABD’ye gitmek istediğiniz çok sık sorulmaktadır. Ayrıca maddi durumunuz ile alakalı olarak da farklı sorular ile karşı karşıya kalmak mümkündür.
ABD’ye vize başvurusu yapacak olan kişilerin mutlaka belli belgelere sahip olması gerekmektedir. Pasaportu olmayan kişilerin vize başvurusunda bulunması imkansızdır. Alınacak olan pasaportun geçerliliğinin en az 6 ay olması gerekmektedir. Pasaportun yanı sıra fotoğraf da belirtilen kurallara uygun bir şekilde olmalıdır. Bunun için biyometrik fotoğraf çekimi yapmak gerekmektedir. Arka fonu beyaz olan fotoğrafta, kişinin yüzü açık olmalıdır. Ayrıca fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmak zorundadır. Yüz bölümünün, fotoğrafın en az yarısını kaplaması gerekmektedir. 50x50 boyutlarında olacak olan fotoğraf ile başvuru işlemlerini yapabilirsiniz. Vize tipine göre istenilen belgeler değişse de, her başvuru sahibinin kesinlikle kimlik bilgilerini belirtmesi gerekmektedir. Bunun için nüfus cüzdanı fotokopisinin yanı sıra, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, SGK dökümü, sağlık seyahat sigortası, maaş bordrosu, banka hesabı gibi belgelerin tamamlanması şarttır.
ABD vize reddi almak, karşılaşılabilecek durumlardan birisidir. Vize reddinin birçok nedeni olabilmektedir. Bunların başında eksik belge gelmektedir. Vize sürecinde eksik evrak verenlerin başvuruları reddedilmektedir. Ayrıca finansal durumun yeterli görülmemesi de vizenin geri çevrilme nedenleri arasında bulunmaktadır. Yanlış bilgi vermek bir başka ret sebebidir. Eğer görevliler, tatil sonrasında ABD’den dönmeyeceğinizi düşünüyorlarsa, vizenizi kabul etmeyebilir. Bu durum, ülke bağlarının güçlü olmaması olarak açıklanmaktadır. ABD, her ne kadar göçmen alan bir devlet olsa da, tatil amacı ile gidenleri göçmen olarak kabul etmez.
Biz Sizi Arayalım

Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!

Bize Ulaşın

Maltepe/İstanbul
Bağdat Caddesi No: 415/62
Şişli/İstanbul
Esentepe Mah. Büyükdere Cd. No: 151/1
Kartal/İstanbul
Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Cd. Piazza Avm D:204
Pendik/İstanbul
Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sk. Pendorya Avm No:36
Bize mail yoluyla ulaşın
info@vizebasvurumerkezi.com
Detaylı bilgi için arayın!
444 1 883